• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה

• פותח הנושא פותח הנושא Camel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Camel

משתמש רגיל
דירוג
132
אני מדבר על אנשים בני 25+ אחרי תואר עם עבודה יחסית מכניסה (15000+).
עד כמה זה קשה לחסוך 400 אש"ח כדי לקנות דירה ב2 מ' ופשוט לשלם על המשכנתא במקום לזרוק את הכסף על שכירות?

אנשים פשוט מבזבזים את הכסף שלהם על בזבוזים מיותרים כל כך או שזה פשוט לא אפשרי בלי להתכלב?

Opportunity cost זו סיבה אחת כלכלית.
אבל יש גם הרבה אנשים שממש קשה להם טכנית לחסוך בצד אפילו בשביל הון עצמי (שלא לדבר על ההתחייבות ארוכת השנים לשלם משכנתא).

עד כמה זה קשה לחסוך 400 אש"ח כדי לקנות דירה ב2 מ' ופשוט לשלם על המשכנתא במקום לזרוק את הכסף על שכירות?

אנשים פשוט מבזבזים את הכסף שלהם על בזבוזים מיותרים כל כך או שזה פשוט לא אפשרי בלי להתכלב?
אם אלטרנטיבה השקעתית מניבה תשואה גבוה יותר למה להשקיע בנדלן?

1. תבדוק כמה יוצא החזר משכנתא של 1.6 מיליון.
2. תסתכל אילו דירות אתה יכול לקנות ב-2 מיליון (באזור המרכז) ותשווה לדירות שאתה יכול לשכור עבור גובה ההחזר שמצאת (או מה גובה השכירות עבור אותה הדירה).

כמה סיבות:

1. כי לשלם ריבית על משכנתא זה גם "לזרוק את הכסף".
2. כי במשכנתא של 1.5 מליון כמו שכתבת (או כמו שרצית לכתוב, 75%), שבנקים בכלל לא יסכימו לתת עם ההכנסה של 15, רק רכיב הריבית בהחזר תהיה 7500 ש"ח בחודש בזמן שהשכירות תהיה 5 ומטה.
3. כי במקום שהם רוצים לגור דירה עולה יותר מ 2 מליון.
4. כי לקנות דירה זאת לא מטרה, אלא אמצעי.
5. כי ה "בזבוזים מיותרים" לשיטתך אינם בזבוזים מבחינתם.

ג.נ. יכול לקנות, אבל שוכר. בגלל קומבינציה של הסיבות הללו ואחרות.

לקנות נדלן זאת השקעה מעבר לצורך בקורת גג, וכמו כל השקעה יש בה סיכון. ברכישה ובבעלות של נדלן בישראל (לעומת נכסים פיננסיים שקל להוציא אותם או להחזיק אותם בחו"ל) יש מרכיב משמעותי של סיכון עקב המצב הבטחוני.

כמה סיבות:

2. כי במשכנתא של 1.5 מליון כמו שכתבת (או כמו שרצית לכתוב, 75%), שבנקים בכלל לא יסכימו לתת עם ההכנסה של 15, רק רכיב הריבית בהחזר תהיה 7500 ש"ח בחודש בזמן שהשכירות תהיה 5 ומטה.

ג.נ. יכול לקנות במזומן את הפנטהאוז הכי יקר בשכונה, אבל שוכר. בגלל קומבינציה של הסיבות הללו ואחרות.
יפה אמרת.

אוסיף ואומר לפות"ש קודם כל שיש הרבה אנשים שכן קונים דירות, אפילו בלי לחשוב על זה יותר מדיי. מי אמר שלא? מאמין שאחוז האנשים בעלי הדירות בישראל הוא מהגבוהים בעולם. אנסה לחפש אסמכתא לכך, אם מישהו מכיר שישתף :)

ועוד סיבות:
* כי לא כל אחד יכול לעמוד בחוב של מיליונים, אפילו אם מרוויח לא רע.
* כי יש אלטרנטיבות השקעה אחרות ופשוטות בהרבה כמו שוק ההון (בפרט מדד עולמי/אמריקאי רחב שמאד מאד מפשט את ההתעסקות)

@Camel אשאל אותך שאלה. מההודעה שלך נשמע שאתה חושב שנדל"ן בישראל זו ההשקעה הכי כדאית ואתה מתפלא איך לא כל אחד עושה את זה. למה למשל לא להשקיע בשוק ההון במקום?
אני לא אומר שבהכרח שוק ההון עדיף, בסוף זה מאד אישי אבל מעניין אותי מה אתה חושב.

נערך לאחרונה ב:

אתה כל כך צודק!!! אני היום בן 48 כבר ואת טעות חיי עשיתי שלא קניתי בגיל 24…או אפילו 30.
ֿזה היה מחשש…..חשש שלא היה לו שום קייס כי עובדה שמגיל 24 עד היום במשך 24 שנים ברציפות אני שוכר דירה.

כמה סיבות:

לא מסכים איתך רק לגבי 1.
כל פעם שאתה מחזיר משכנתא אתה כביכול קונה יותר אחוזים מהדירה שלך.
לא כך?

רכיב ההחזר הוא שקול להשקעה. יש אנשים שגם מרוויחים 15 ומשקיעים/חוסכים 7 , וחיים על ההפרש של 4 אלף.
(ראה דוגמא לבעלת אתר זה), ה7 ישמש למחייה + קניית עוד אחוזים מהדירה שלך מהבנק.

כמה סיבות:

דבר איתי שתהיה בן 48 כמוני או בן 60 בלי דירה ועדיין תמצא את עצמך כשוכר! כשצעירים מדברים אחרת. הייתי בדיוק כמוך ואני מכה על חטא

לא מסכים איתך רק לגבי 1.
לא כך?
ואתה גם משלם ריבית לבנק

היתרון הגדול ביותר לדעתי בנדל״ן זה היציבות, על אחת כמה וכמה בישראל ועל אחת כמה וכמה שיש לך משפחה עם ילדים.
מבחינה כלכלית גרידא שוק ההון עדיף לדעתי

לא מסכים איתך רק לגבי 1.
לא כך?
זה נכון אבל אתה כמובן משלם גם ריבית. בריביות של היום, אם תיקח משכנתא של 1.5 מיליון, כמה כסף בטוטאל אתה צפוי להחזיר?
נניח הלוואה ל25 שנים בריבית של 5% - תחזיר 2.630, כלומר 1.13 מיליון רק ריבית. כמובן שבהרבה מקרים זה לא התשלום הסופי והמסלולים ישתנו, אבל זה המון כסף שאתה משלם ולא רק קונה אחוזים מהדירה שלך. מה אתה חושב?

ועוד פעם, אני לא אומר שזה מהלך לא נכון לקחת משכנתא, פשוט חשוב להסתכל על התמונה המלאה

אתה כל כך צודק!!! אני היום בן 48 כבר ואת טעות חיי עשיתי שלא קניתי בגיל 24…או אפילו 30.
ֿזה היה מחשש…..חשש שלא היה לו שום קייס כי עובדה שמגיל 24 עד היום במשך 24 שנים ברציפות אני שוכר דירה.
מה הטעות?
מה עשית עם הכסף במקום לשים בנדל״ן?

לא מסכים איתך רק לגבי 1.
לא כך?

רכיב ההחזר הוא שקול להשקעה. יש אנשים שגם מרוויחים 15 ומשקיעים/חוסכים 7 , וחיים על ההפרש של 4 אלף.
(ראה דוגמא לבעלת אתר זה), ה7 ישמש למחייה + קניית עוד אחוזים מהדירה שלך מהבנק.
ההחזר מורכב מקרן וריבית. החזר הקרן קונה חלק נוסף בדירה. החזר הריבית הוא רווח של הבנק, בדומה לרווח של בעל הדירה.

בדוגמה שכתבת, משכנתא של 1.5 מליון וריבית 6% יוצאים 90k בשנה של תשלומי ריבית. לפי שפיצר, יהיה עוד תשלום של 1-3 אלף ש"ח בחודש קרן ("שקונה לך עוד חלק בדירה"), כתלות במשך חיי המשכנתא.

דבר איתי שתהיה בן 48 כמוני או בן 60 בלי דירה ועדיין תמצא את עצמך כשוכר! כשצעירים מדברים אחרת. הייתי בדיוק כמוך ואני מכה על חטא
אתה מכה על חטא גם בנוגע לאי השקעה בביטקוין? בנסדק? שורט על הלירה הטורקית?

אי רכישת דירה לא שקולה להתנהלות פיננסית שגויה. הימנעות מהשקעה היא (ברוב המקרים) התנהלות פיננסית שגויה.

אני משער שלא השקעת לאורך השנים. זה החטא שלך (אם יורשה לי), לא העובדה שלא רכשת דירה.

בניגוד לשרשור אחר שבו שלפת את טיעון "כשצעירים מדברים אחרת", איני צעיר ורווק. אני נשוי עם ילדים ובסביבות 40. אני משקיע את הכספים שמשק ביתי חוסך.

בדוגמה שכתבת, משכנתא של 1.5 מליון וריבית 6% יוצאים 90k בשנה של תשלומי ריבית. לפי שפיצר, יהיה עוד תשלום של 1-3 אלף ש"ח בחודש קרן ("שקונה לך עוד חלק בדירה"), כתלות במשך חיי המשכנתא.
זה כמובן נכון רק לשנה הראשונה. ככל שהשנים יעברו, חלק גדול יותר מההחזר החודשי יילך לקרן, וסכום הריבית יירד.

ס
אתה מכה על חטא גם בנוגע לאי השקעה בביטקוין? בנסדק? שורט על הלירה הטורקית?

אי רכישת דירה לא שקולה להתנהלות פיננסית שגויה. הימנעות מהשקעה היא (ברוב המקרים) התנהלות פיננסית שגויה.

אני משער שלא השקעת לאורך השנים. זה החטא שלך (אם יורשה לי), לא העובדה שלא רכשת דירה.

בניגוד לשרשור אחר שבו שלפת את טיעון "כשצעירים מדברים אחרת", איני צעיר ורווק. אני נשוי עם ילדים ובסביבות 40. אני משקיע את הכספים שמשק ביתי חוסך.
סבבה. אז לך מתאים לחיות ככה בשכירות וכל שנה או שנתיים לעבור למקום אחר או להיות תלוי בשיחת הטלפון לבעל הבית , שיכול לקום עם קפריזה בסוף שנה ולהעלות לך ב 1000 שקל את השכר דירה! אני התעייפתי מזה כבר……ומה הקשר למה שכתבת?? אני מתכוון לרכוש דירה (לא פנטהאוז…אלא משהו שאוכל לעמוד בו)………ובלי קשר, אשתדל גם להמשיך ולחסוך בשוק ההון נגיד.
ֿאין שום קשר בין השניים.

ֿתראה, אתה בן 40…..הייתי כמוך.
ֿאני מניח שבעוד 10 שנים , אתה תדבר אחרת……ואולי בכלל תרכוש דירה עד אז.

הֿרי אין בינינו כ”כ ויכוח……משום שהנתונים מדברים בפני עצמם.
כמעט 67 אחוזים מהאוכלוסיה במדינה בבעלותם דירה !
ֿוככל שאתה דוגם בני 50 פלוס,,,ובטח ובטח 60……אתה מגיע למספרים מוחלטים של כמעט 90 אחוז..,אז זה אומר דרשני .

ֿ

@Camel

מומלץ לקרוא את המאמר של הסולידית "ההשקעה הגרועה ביותר שניתן להעלות על הדעת". בגדול זה מסביר לך למה לקנות בית בשביל לגור בו זו החלטה לא משתלמת כלכלית בעליל. לקנות דירה בשביל להשכיר אותה זה כבר משהו אחר.

אבל רק שתדע, עד שאתה מצליח לחסוך 400 אלף בשביל לשלם את המקדמה, אתה מונע מעצמך להשקיע את ה400 אלף האלה בהשקעות מניבות אחרות, לדוגמא קרנות מחקות מדד, כלומר עלות הכניסה הראשונית מאוד גבוהה להשקעה בזאת.

גילוי נאות: כנראה שבסוף אקנה דירה למגורים כי שוק השכירות פה לא יציב ולא לטובת השוכרים בכלל - רעל שבסופו של דבר אחליט לבלוע

מומלץ לקרוא את המאמר של הסולידית "ההשקעה הגרועה ביותר שניתן להעלות על הדעת". בגדול זה מסביר לך למה לקנות בית בשביל לגור בו זו החלטה לא משתלמת כלכלית בעליל. לקנות דירה בשביל להשכיר אותה זה כבר משהו אחר.
היא גם כתבה נגד הביטקוין והיום אוכלת את הכובע ומודה בזה. היתרון של הנדלן הוא המינוף אשר יאפשר עליית ערך הרבה יותר משמועתית.
רוצים להוריד מיליון שקל על מדינה שמוקפת באויבים, תומכת באוכלוסיה לא יצרנית במילארדים, מפוררת את מערכת המשפט והכלכלה..have fun.
לא ברור לי איך אנשים מתעלמים מהנושאים הללו.

רוצים להוריד מיליון שקל על מדינה שמוקפת באויבים, תומכת באוכלוסיה לא יצרנית במילארדים, מפוררת את מערכת המשפט והכלכלה..have fun.
לא ברור לי איך אנשים מתעלמים מהנושאים הללו
בגדול אני מסכים איתך.
אבל למשפחה שלא מתכוונת או יכולה להגר אין אלטרנטיבה יציבה אחרת.
לאחרונה יש שכירויות לטווח ארוך אבל גם שם יש חסרונות (הצמדה למדד, חוסר בגיוון וכו).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
D למה אנשים בוחרים בקרנות עם דמי ניהול יקרים יותר? שוק ההון 9
S למה אנשים משקיעים במניות (לא דיבידנד)? אוף טופיק 62
ט שוק ההון: למה אנשים לוקחים הלוואה לצרכי מינוף? פוסטים מאיכות נמוכה 13
B למה אנשים מתכוונים כשאומרים שהשוק גבוה שוק ההון 11
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 72
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 278
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 3
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה