לא התקדמת עדיין מהמחשבה הזאת?
אני כן, זה רק הזדחל לי לניסוח בתוך העייפות של הערב. בכלל אני מעדיפה לראות בשכירות הוצאה, כמו מים וחשמל.
@ogi החידוד שלך ממש, אבל ממש ממש חשוב. פתאום התמונה מתבהרת קצת. אז תודה.
הסיכוי, לדעתי, לאופציות 1 ו-3 איננו גבוה. אם מבינים שההנחה היא שהדירה בכל מיקרה מפסידה לשוק ההון אז ברור שעדיפה בשבילנו חלופה 2.
את באמת ובתמים חושבת שבעוד 5 שנים מחירי הדירות ימשיכו לעלות?
באופן כללי - אני חושבת שמחירי הדירות לא ימשיכו לעלות. לדעתי הם ידשדשו במקום איזה עשור +- והאינשפלציה תשחוק אותם.
במחיר למשתכן, יש לי הזדמנות לקנות דירה בהנחה כפולה: פעם אחת בגלל שזו דירה על הנייר, ופעם שניה בגלל התכנית הממשלתית.
ההפרש בין מחיר הדירה בפרויקט לדירה דומה שכבר בנויה בשכונה הוא קרוב למליון ש"ח, כאשר חצי מההנחה מתייחס לדירה שעדיין לא בנויה וחצי למחיר למשתכן. בגלל שאני חושבת שהמחירים ידשדשו זו ניראית, על פניו, עסקה טובה לרכוש, במסגרת זכיה זו, במידה ויש לנו את הכסף...
תנסי ללכת על פסיי הרכבת הבטוחים, בהם ידוע לך שאף רכבת לא עוברת.
כן, זה.
למרות שיש עלינו לחץ חברתי
אדיר לרכוש בכל מחיר כי זו מתנה שלא תחזור. ואני שואלת את עצמי אם במיקרה שניתקשה בתשלומים מישהו מכל המלחיצים הללו יבוא לעזור... איכשהו, בנקודה הזו בזמן, זה מרגיש שאם נוותר נצא 'לוזרים', ממש. בפרט שהתוכניות להשקעה בשוק ההון לא מתוכננות להיתפרסם בקרוב. וגם אם האלטרנטיבה שלנו תתברר כרווחית כלכלית לא נוכל לנופף בה בשיחות סלון. וזה קשה, אני מודה. האם זו הצדקה להתאבדות כלכלית? אני לא חושבת, אבל לפחות מנסה לזהות את הכוחות הפועלים עלינו...
בענין הבדיקות הכלכליות: מבחינה תזרימית התזרים החדשי הינו שלילי, אם כי במידה שלא תשפיע עלינו יותר מידי לרעה. הבעיה היא עלויות המימון, שיעור תשואה מגוחך, ובעיקר - ההתחייבות לטווח ארוך כל כך. כלומר, אם היה לי את הכסף בכיס אני לא סבורה שזו רכישה גרועה כלך כך, למרות הכל. אבל להתמנף על זה על מעל הצוואר - זה ניראה לי ממש טירוף.
אגב, אני לא לבד בסרט הזה, יש גם בנזוג. ויש לו הורים. ופה הסיפור מתחיל להסתבך - אז נשאיר את זה בינתיים ככה...