• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה

• פותח הנושא פותח הנושא הלומד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קוריוז קטן: היה לי חבר בעבודה בארגון גדול שזכה 4 פעמים בהגרלות האלה! הוא הראה לי את אישורי הזכייה כך שזה לא היה מפוברק. כששאלתי אותו איך זה יכול להיות (סטטיסטית) הוא פשוט חייך... :roll:

לא הבנתי
הוא רמז שמישהו rigged the system לטובתו או שהוא פשוט בר מזל?

אגב, פעם היה סדרה א', ב', ג'
מי שהיה בסדרה א' היה לו הרבה יותר סיכוי לזכות

עכשיו אין משמעות לסדרה כולם נמצאים במקשה אחת

קצת קשה לקרוא חלק מהתגובות - סילחו לי, זה מרגיש שזה מגיע פשוט מקנאה בזוכים... ולא מדאגה כנה לחשבון המדינה.
כלל הזוכים, זכו על פי חוק ואם ישנם טענות וכעס הם כלפי ממשלת ישראל ולא כלפי הזוכים...

ולגוף העניין, ממשלות ישראל מכל הזנים שהיו פה בשנים האחרונות, פיתחו את התכנית הזאת והמשיכו אותה למרות שלל הטענות שהועלו פה,
שהתכנית אינה מושלמת וגם לאו דווקא צודקת מוסרית ואפילו אולי כלכלית.

אבל כמו שלא תקום ממשלה שתבטל את הטבות המס שניתנות לחברות הענק למרות שזה קיפוח ביחס לשאר האוכלוסייה, מהסיבה הפשוטה שבשורה התחתונה עדיף לתת את ה"שוחד" הזה לחברות הענק בשביל שהם ימשיכו להשקיע דווקא במדינת ישראל.
אותו הדבר בתכנית מחיר למשתכן - ישנם כמאה אלף אזרחים מחוסרי דיור ש"מאיימים" בכל רגע נתון לרוץ לקנות דירה וההשלכות של זה יהיו גרועות מאד...
לפיכך מעדיפות ממשלות ישראל ל"שלם להם כסף" ולפעמים גם הרבה.. בשביל להושיב אותם על הגדר בהמתנה אולי יום אחד הם יזכו בדירה.
מי שכועס שזה קיפוח ולא מוסרי אולי צודק אבל לא חכם...

ביום שיודיעו שההגרלות הם רק בפריפריה או כל רעיון אחר שיגרום למחכים על הגדר להבין שזה לא כזה שווה לחכות אולי אולי אולי הם יזכו - מחירי הדיור יזנקו בטירוף!!!
פשוט חוסר הבנה של איך שוק עובד. אם כבר התוכנית רק *מעלה* את הביקוש. היא גם לא מגדילה את הבניה כי אם לא המכרזים היו יוצאים לשוק החופשי.
לגבי ״כלל הזוכים, זכו על פי חוק״ אין בעיה נכון, והחוזה שהם חתמו עליו אומר שאם רוצים למכור לפני הזמן יש קנס. לא אמרתי שצריך לשנות את התנאים כי אני כועס, רק לכבד אותם.

אני חושב שהגרלה היא הרע במיעוטו. לפחות הגרלה היא אקראית ואנונימית. במדינה הזאת ולא רק בישראל היו עיוותים הרבה, הרבה, הרבה יותר קשים.

כן, עלול להיווצר אי צדק שמיליונר מקבל הנחה על דירה במרכז ועני שקנה בפריפריה לא זכאי להשתתף בגרלות כי כבר יש לו דירה. מצד שני יש מקרים שאנשים שלא היה להם שום סיכוי לרכוש במרכז זכו באפשרות לניידות חברתית. אנשים עם 100 אלף קיבלו אפשרות לרכוש דירה ובזכות מחיר למשתכן יש להם קורת גג. זה לא מובן מאילו.

כמובן אם לוקחים בחשבון שהמטרה של מחיר למשתכן הייתה *להוריד* את מחירי הדיור התוכנית נחלה כישלון טוטאלי, אבל הקונספט עצמו של הגרלה הוא כנראה הרע במיעוטו.
לא הוא לא הרע במיעוטו כשכולם מבינים מה הפתרון ואף אחד לא מבצע כי זה קשה. ״קשה לי אז קחו הגרלה״.

איך זכיה בהגרלה הזאת מהווה ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בדיוק?
קח למשל הגרלה במרכז, מי שיכול לקנות (גם הון עצמי וגם לשלם על משכנתא) אפילו אם יש הנחה מאוד יפה (ע״ע הרצליה) זה רק העשירונים המאוד עליונים. על התוכנית כלל האוכלוסיה משלמת.

מי קנה את הדירות האלה, השכבות החלשות?
1) תלוי איך אתה מגדיר שכבה חלשה וחזקה.
2) המשתתפים בהגרלה אינם בעלי דירה. ככאלה סביר להניח (לא תמיד כמובן) שהם קרובים יותר לשכבות החלשות מאשר לחזקות.
3) היות ואין תנאים לגבי המצב הפיננסי של המשתתפים אני לא חושב שנכון לטעון באופן גורף שההגרלות מניידות את ההון מהשכבות החלשות לחזקות. לדעתי נרשמים ומממשים את הזכייה בהגרלה ממגוון שכבות באוכלוסייה.
4) דווקא אלו שאינם מסוגלים להרשות לעצמם לקנות דירה בשוק החופשי, גם עם משכנתא, עשויים למצוא את עצמם מסוגלים לעשות זאת בעקבות זכיה בהגרלה.

קח למשל הגרלה במרכז, מי שיכול לקנות (גם הון עצמי וגם לשלם על משכנתא) אפילו אם יש הנחה מאוד יפה (ע״ע הרצליה) זה רק העשירונים המאוד עליונים. על התוכנית כלל האוכלוסיה משלמת.
אתה לוקח דוגמא ספציפית ומשליך אותה על התוכנית כולה. הרי יש לא מעט הגרלות שאינן במרכז ובמחיר למ"ר הרבה יותר זול מהרצליה.

זו בדיוק הנקודה שלי. התוכנית הזאת, גם אם יש בה המון בעיות, נועדה לאפשר לזוגות צעירים מחוסרי דיור לרכוש דירה במחיר נמוך יותר ממחיר השוק.
למה דווקא הם? מה עם רווקים בני 40 או גרושים?

אם אני מבין נכון את ההתכתבות שלכם, ניכר שמשלם המיסים בעצם מקריב משהו למען אותם זוגות צעירים (שאחוז מסוים מהם יתגרש בכל מקרה). למה אדם בן 66 צריך להשקיע דווקא בזוגות צעירים במקום שכספי המיסים שלו יושקעו במרכזי יום/מועדוניות לקשיש?

איך זכיה בהגרלה הזאת מהווה ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בדיוק?
יש סיכוי טוב שאם תנבור בפורום, אולי אפילו תוכל לאתר דוגמאות פוטנציאליות לטענה הזאת, בהנחה שהיא נכונה.

כן, עלול להיווצר אי צדק שמיליונר מקבל הנחה על דירה במרכז ועני שקנה בפריפריה לא זכאי להשתתף בגרלות כי כבר יש לו דירה.
למה לצייר את הסיפור בכזאת דיכוטומיות של עשיר VS עני?

מה עם אנשים שמכל סיבה שהיא בחרו לא להקים משפחה?
מה עם גרושים? אימהות חד-הוריות? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים וללא הון בכלל (אולי גם ב-overdraf)?

אני חושב שהגרלה היא הרע במיעוטו. לפחות הגרלה היא אקראית ואנונימית. במדינה הזאת ולא רק בישראל היו עיוותים הרבה, הרבה, הרבה יותר קשים.
אז מה הטענה שלך בעצם? שאם המצב בארץ היה כלכך מופקר, זה בסדר לפקשש עוד טיפה?

מצד שני יש מקרים שאנשים שלא היה להם שום סיכוי לרכוש במרכז זכו באפשרות לניידות חברתית.
חמור מאוד. במה הם מיוחדים או מתאימים יותר למרכז, בהשוואה לאלפי משפחות אחרות שגם היו רוצות אבל נאלצו להשלים עם גורלן?
גם מי אמר שמעשה כזאת יתגלה כמעשה אחראי בטווח של 30 שנות משכנתא?

אנשים עם 100 אלף קיבלו אפשרות לרכוש דירה ובזכות מחיר למשתכן יש להם קורת גג. זה לא מובן מאילו.
1. האפשרות הזאת תיבחן אך ורק בסיום תשלומי המשכנתא + הריבית + כל ההלוואות. עד אז אין שום גרנטי שהתוכנית באמת סייעה להם.
2. קשה לדעת כמה מהזוכים הללו באמת הסתפקו בדירה הצנועה אותה תכננו לרכוש עוד לפני התוכנית ופשוט היה חסר להם "עוד טיפה" בשביל להשלים את ההון הראשוני הדרוש, וכמה מהזוגות למעשה "עשו סיבוב" ובמקום לרכוש דירה ב-1.2M/1.3M כפי שתכננו במקור, הם פשוט רכשו דירה יקרה יותר בשביל להרגיש "מרווחים" על הנייר. גם לא ברור לי מה האינטרס של הקבלן למכור/לבנות דירות 3 חדרים במחירים נמוכים, כשהמדינה מספקת הגרלה שיכולה לאפשר להרבה/ליותר זוגות לקפוץ מעל הפופיק ולרכוש דירת 4 חדרים?

* גילוי נאות - אני מפרגן לישראלים פיקחים שידעו לנצל הטבה מהמדינה, הביקורת שלי היא לא על הזוגות עצמם (בהנחה שלא קפצו מעל הפופיק ויסתבכו בהמשך), אלא על המדיניות.

נערך לאחרונה ב:
לא מדויק. המיסים שאותם עשירונים משלמים גבוהים בהרבה מאלו של העשירונים התחתונים.

לא מדויק. שכיר הייטק אולי משלם הרבה מיסים לעומת בעל מוסך שמרוויח כמוהו ואולי יותר ומשלם מינימום מיסים אחרי קיזוזים.

אז מה?
מה המטרה של לנייד הון לשכבות החזקות?
אתם רוצים סוציאליזם - זה לא סוציאליזם
אתם רוצים קפיטליזם - זה גם לא זה

זה נבזיות בעיקר, לא אידאולוגיה, וגם לא צעד טוב מבחינת שוק הדיור.

לא מדויק. שכיר הייטק אולי משלם הרבה מיסים לעומת בעל מוסך שמרוויח כמוהו ואולי יותר ומשלם מינימום מיסים אחרי קיזוזים.
קיזוזים כנגד הוצאות, לא? לא בטוח שהבנתי את הנקודה.

לדייק בעובדות.
מה המטרה של לנייד הון לשכבות החזקות?
לא אמרתי שזו מטרה ראויה.
אתם רוצים סוציאליזם - זה לא סוציאליזם
אתם רוצים קפיטליזם - זה גם לא זה
נכון, זו תכנית מטומטמת להחריד.
זה נבזיות בעיקר, לא אידאולוגיה, וגם לא צעד טוב מבחינת שוק הדיור.
בעיקר טיפשות ופופוליזם.

למה דווקא הם? מה עם רווקים בני 40 או גרושים?

רווק מעל 35 וגרושים יכולים להשתתף בהגרלות

אם אני מבין נכון את ההתכתבות שלכם, ניכר שמשלם המיסים בעצם מקריב משהו למען אותם זוגות צעירים (שאחוז מסוים מהם יתגרש בכל מקרה). למה אדם בן 66 צריך להשקיע דווקא בזוגות צעירים במקום שכספי המיסים שלו יושקעו במרכזי יום/מועדוניות לקשיש?

אין חובה שתהיה תמורה ישירה למיסים שאתה משלם.

מה עם אנשים שמכל סיבה שהיא בחרו לא להקים משפחה?
מה עם גרושים? אימהות חד-הוריות? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים וללא הון בכלל (אולי גם ב-overdraf)?

אפליית רווקים מסתיימת בגיל 35. נשואים ללא ילדים יכולים להשתתף בכל גיל. לגבי גרושים/חד הוריים מתחת ל-35 לא יודע.

חמור מאוד. במה הם מיוחדים או מתאימים יותר למרכז, בהשוואה לאלפי משפחות אחרות שגם היו רוצות אבל נאלצו להשלים עם גורלן?
גם מי אמר שמעשה כזאת יתגלה כמעשה אחראי בטווח של 30 שנות משכנתא?

בוא נגיד ככה שהגרלה אנונימית היא הרבה פחות חמורה ממה שהלך בשנות ה-50 ו-60 כאשר עולים עם שם משפחה אשכנזי נשלחו לשיכון ברמת אביב ועולים עם שם משפחה מזרחי נשלחו "להפריח את השממה".

1. האפשרות הזאת תיבחן אך ורק בסיום תשלומי המשכנתא + הריבית + כל ההלוואות. עד אז אין שום גרנטי שהתוכנית באמת סייעה להם.
2. קשה לדעת כמה מהזוכים הללו באמת הסתפקו בדירה הצנועה אותה תכננו לרכוש עוד לפני התוכנית ופשוט היה חסר להם "עוד טיפה" בשביל להשלים את ההון הראשוני הדרוש, וכמה מהזוגות למעשה "עשו סיבוב" ובמקום לרכוש דירה ב-1.2M/1.3M כפי שתכננו במקור, הם פשוט רכשו דירה יקרה יותר בשביל להרגיש "מרווחים" על הנייר.

כאן אני בהחלט מסכים איתך. אני חושב שהרבה זוכים השתמשו בהגרלה בעיקר בשביל לעשות סיבוב/לקפוץ מעל הפופיק. לדעתי היו צריכים להכריח אנשים לגור בדירה X שנים ו/או לא לתת לדירות מחיר למשתכן פטור ממס שבח.

גם לא ברור לי מה האינטרס של הקבלן למכור/לבנות דירות 3 חדרים במחירים נמוכים, כשהמדינה מספקת הגרלה שיכולה לאפשר להרבה/ליותר זוגות לקפוץ מעל הפופיק ולרכוש דירת 4 חדרים?

לקבלן אין שום אינטרס לבנות דירות קטנות. אם זה היה תלוי בקבלנים הם היו בונים רק דירות של 5-6 חדרים. גם רשויות מקומיות לא רוצים דירות קטנות. הם רוצים דירות גדולות עם ארנונה יקרה. לצערי זה קרה במשך הרבה מאוד שנים וכתוצאה מכך נוצר מחסור קטרסטרופלי בדירות 2-3 חדרים. כמות הרווקים/גרושים/חד הוריים/פנסיונרים נמצאת בעלייה חדה והמדינה נאלצה לכפות על קבלנים לבנות אם אינני טועה 30% דירות קטנות בכל פרויקט חדש גם אם מבחינה כלכלית נטו זה פחות משתלם לאותם קבלנים.

אני יכול להגיד לך שבמרכז/מכרזים חדשים של מחיר למשתכן אנשים מתאמצים להגיע אפילו לדירות 3 חד' במחיר של 1.3-1.5 מיליון שקל אז מזל שיש אותן.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי היו צריכים להכריח אנשים לגור בדירה X שנים ו/או לא לתת לדירות מחיר למשתכן פטור ממס שבח.
כמות הרווקים/גרושים/חד הוריים/פנסיונרים נמצאת בעלייה חדה והמדינה צריכה לכפות על קבלנים לבנות עבורם פתרונות דיור גם אם מבחינה כלכלית נטו זה פחות משתלם לאותם קבלנים.
יש משהו שמעלה בי צמרמורת בכל פעם שאני נתקל בניסיונות מהסוג הזה "לחנך אנשים". אם מסיבה כלשהי המדינה חושבת שזוגות צעירים הם הדבר הכי חשוב כרגע, יותר מרווקים, קשישים, אלמנים, יתומים, אמהות חד-הוריות, הומלסים, אנשים עם צרכים מיוחדים, משפחות שכולות וכן הלאה, והיא מעוניינת לעזור להם, אז שפשוט תכניס להם כסף לתוך הכיס ותאפשר להם לעשות איתו מה שיראו לנכון. אבל לנסות להנדס התנהגות צרכנית זה מתכון ל-Eternal loop של בלאגן ותלונות מהסוג שרצו כאן בשרשור.

נערך לאחרונה ב:
יש משהו שגורם לי צמרמורת בכל הקשור ל-"לחנך אנשים". אם מסיבה כלשהי המדינה חושבת שזוגות צעירים הם הדבר הכי חשוב כרגע, יותר מרווקים, קשישים, אלמנים, יתומים, אמהות חד-הוריות, הומלסים, אנשים עם צרכים מיוחדים, משפחות שכולות וכן הלאה, והיא מעוניינת לעזור להם, אז שפשוט תכניס להם כסף אל תוך הכיס ותאפשר להם לעשות עם איתו מה שמתחשק להם. אבל להתחיל להנדס התנהגות צרכנית זה מתכון ל-Eternal loop של בלאגן ותלונות מהסוג שרצו כאן בפוסט.
מסכים, מה זה הקריטריון גיל ההזוי הזה?
זה שמישהו מחליט לא להתחתן ולהביא ילדים לעולם שכבר מפוצץ גם ככה מקבל חתיכת אפלייה.
על הרבה פחות מיזה יצאו כאן לרחובות.

מסכים, מה זה הקריטריון גיל ההזוי הזה?
זה שמישהו מחליט לא להתחתן ולהביא ילדים לעולם שכבר מפוצץ גם ככה מקבל חתיכת אפלייה.
על הרבה פחות מיזה יצאו כאן לרחובות.

תחשוב באיזה מגזר מתחתנים ומביאים ילדים לעולם בגיל צעיר

אני הייתי מציעה ככה
אין הגרלות במרכז הארץ.מי שיכול לרכוש במרכז אפילו דרך מחיר למשתכן זה אנשים עם כסף,כך שאני לא חושב ש''פייר'' לעזור להם עם הטבות של מליני שקלים
הייתי עושה רק הגרלות בפריפריה שמחייב את הזוכים לגור בה למשך 5 שנים.כך זה באמת מסייע למי שמעוניין לרכוש דירה למגורים ועוד עוזר לפתח את הפריפריה
וכך מונעים מההגרלו להיות ''מחיר למשקיע המתחיל''

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק לי מרגיש שיש איזושהי סתירה פנימית בפוסט הזה?

אמ;לק איך שאני הבנתי את המסר: בחור פעיל פוליטית (התפקד לשורות הליכוד על-מנת לקדם תחבורה בשבת?), יזם דיון בוועדת הפנים לגבי הבעיות של תוכנית מחיר למשתכן בעת הנוכחית. הוא ציין בפוסט שהתוכנית הזאת מעלה את הביקוש ומעלה מחירים, ולכן בעידן של ריבית גבוהה לצד פיטורים ואינפלציה, כדאי לאפשר לזוגות צעירים למכור את הדירה לפני סיום מגבלת הזמן. WTF?

* הבחור פרסם עוד פוסט שאומר את זה בצורה יותר ישירה, אבל לא מצליח לאתר קישור כרגע.

והנה דוגמה מדוע התוכנית הזאת יוצרת נזקים לא פחות מהתועלת שהיא לכאורה אמורה לייצר.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
I (מחיר למשתכן) חשיבה נכונה? בשנות ה-30, מרוויח 4,500 נטו, ורוצה להשקיע... נדל"ן 15
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
I מחיר למשתכן זכאות ואיזור מגורים נדל"ן 5
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
I מחיר למשתכן בעיר צפת נדל"ן 6
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ש פתרון בעיית מענק מחיר למשתכן נדל"ן 0
ש מענק מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
P מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים נדל"ן 8