זו בדיוק הנקודה שלי. התוכנית הזאת, גם אם יש בה המון בעיות, נועדה לאפשר לזוגות צעירים מחוסרי דיור לרכוש דירה במחיר נמוך יותר ממחיר השוק.
למה דווקא הם? מה עם רווקים בני 40 או גרושים?
אם אני מבין נכון את ההתכתבות שלכם, ניכר שמשלם המיסים בעצם מקריב משהו למען אותם זוגות צעירים (שאחוז מסוים מהם יתגרש בכל מקרה). למה אדם בן 66 צריך להשקיע דווקא בזוגות צעירים במקום שכספי המיסים שלו יושקעו במרכזי יום/מועדוניות לקשיש?
איך זכיה בהגרלה הזאת מהווה ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בדיוק?
יש סיכוי טוב שאם תנבור בפורום, אולי אפילו תוכל לאתר דוגמאות פוטנציאליות לטענה הזאת, בהנחה שהיא נכונה.
כן, עלול להיווצר אי צדק שמיליונר מקבל הנחה על דירה במרכז ועני שקנה בפריפריה לא זכאי להשתתף בגרלות כי כבר יש לו דירה.
למה לצייר את הסיפור בכזאת דיכוטומיות של עשיר VS עני?
מה עם אנשים שמכל סיבה שהיא בחרו לא להקים משפחה?
מה עם גרושים? אימהות חד-הוריות? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים וללא הון בכלל (אולי גם ב-overdraf)?
אני חושב שהגרלה היא הרע במיעוטו. לפחות הגרלה היא אקראית ואנונימית. במדינה הזאת ולא רק בישראל היו עיוותים הרבה, הרבה, הרבה יותר קשים.
אז מה הטענה שלך בעצם? שאם המצב בארץ היה כלכך מופקר, זה בסדר לפקשש עוד טיפה?
מצד שני יש מקרים שאנשים שלא היה להם שום סיכוי לרכוש במרכז זכו באפשרות לניידות חברתית.
חמור מאוד. במה הם מיוחדים או מתאימים יותר למרכז, בהשוואה לאלפי משפחות אחרות שגם היו רוצות אבל נאלצו להשלים עם גורלן?
גם מי אמר שמעשה כזאת יתגלה כמעשה אחראי בטווח של 30 שנות משכנתא?
אנשים עם 100 אלף קיבלו אפשרות לרכוש דירה ובזכות מחיר למשתכן יש להם קורת גג. זה לא מובן מאילו.
1. האפשרות הזאת תיבחן אך ורק בסיום תשלומי המשכנתא + הריבית + כל ההלוואות. עד אז אין שום גרנטי שהתוכנית באמת סייעה להם.
2. קשה לדעת כמה מהזוכים הללו באמת הסתפקו בדירה הצנועה אותה תכננו לרכוש עוד לפני התוכנית ופשוט היה חסר להם "עוד טיפה" בשביל להשלים את ההון הראשוני הדרוש, וכמה מהזוגות למעשה "עשו סיבוב" ובמקום לרכוש דירה ב-1.2M/1.3M כפי שתכננו במקור, הם פשוט רכשו דירה יקרה יותר בשביל להרגיש "מרווחים" על הנייר. גם לא ברור לי מה האינטרס של הקבלן למכור/לבנות דירות 3 חדרים במחירים נמוכים, כשהמדינה מספקת הגרלה שיכולה לאפשר להרבה/ליותר זוגות לקפוץ מעל הפופיק ולרכוש דירת 4 חדרים?
* גילוי נאות - אני מפרגן לישראלים פיקחים שידעו לנצל הטבה מהמדינה, הביקורת שלי היא לא על הזוגות עצמם (בהנחה שלא קפצו מעל הפופיק ויסתבכו בהמשך), אלא על המדיניות.