• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה

• פותח הנושא פותח הנושא הלומד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תכנית הזויה לחלוטין ומי שמתקשה להחזיר שילך לעיקול הנכס עם הבנק ולא יהיו לו קנסות או בעיות פליליות עם המדינה.

אני גם חושב שטוב היו עושים אם הזכייה היתה באה עם שיעורי מס מוגדלים:
כלומר, זוכה בדירה ישלם נניח 5% מס מיוחד נניח ל-15 שנים שמתווסף להכנסות וחובת דיווח ובין השאר איסור על שהייה בחו"ל יותר מזמן מסוים ב-15 השנים הבאות. כמו כן אולי לחפש דרכים טכנולוגיות להעלאות לו גם את שיעורי המע"מ. זה היה מונע מאוכלוסיות עשירות להירשם לפרויקט. זה גם היה הופך את כל הפרויקט הזה למשהו שיש לו היתכנות כלכלית ואז המדינה לא היתה צריכה להגריל דירות כי היא היתה מקבלת את רב הכסף בעתיד.

כלומר, זוכה בדירה ישלם נניח 5% מס מיוחד נניח ל-15 שנים שמתווסף להכנסות וחובת דיווח ובין השאר איסור על שהייה בחו"ל יותר מזמן מסוים ב-15 השנים הבאות. כמו כן אולי לחפש דרכים טכנולוגיות להעלאות לו גם את שיעורי המע"מ. זה היה מונע מאוכלוסיות עשירות להירשם לפרויקט. זה גם היה הופך את כל הפרויקט הזה למשהו שיש לו היתכנות כלכלית ואז המדינה לא היתה צריכה להגריל דירות כי היא היתה מקבלת את רב הכסף בעתיד.
או שאתה כותב בציניות, או שאתה מציע איך להפוך תכנית מטומטמת לעוד יותר מטומטמת.

זה הכל? לא היית רוצה שיטילו הגבלות או גזירות נוספות כלשהן על הזוכים?
מעניין שזה שאתה מקבל פטור מלא ממס עד 5,400 ש"ח בחודש על השכירות שאתה גובה בדירה להשקעה שלך לא מפריע לך.
וזה שאתה מקבל פטור ממס רכישה עד 1.9 מש"ח על הדירה הראשונה שלך גם לא מפריע לך.
אבל אתה כן מעונין שהזוכים ישלמו מס מיוחד, יעלו להם את המע"מ ויאסרו עליהם לשהות בחו"ל יותר מזמן מסוים. לא מספיק לך שאי אפשר למכור את הדירה 7 שנים בלי קנס.

התוכנית הזאת רחוקה מלהיות מוצלחת או אפילו אטרקטיבית בימינו ויש לי המון טענות נגדה, אבל כל הגזירות שציינת כאן פשוט הזויות בעיניי, תסלח לי.

זה הכל? לא היית רוצה שיטילו הגבלות או גזירות נוספות כלשהן על הזוכים?
מעניין שזה שאתה מקבל פטור מלא ממס עד 5,400 ש"ח בחודש על השכירות שאתה גובה בדירה להשקעה שלך לא מפריע לך.
וזה שאתה מקבל פטור ממס רכישה עד 1.9 מש"ח על הדירה הראשונה שלך גם לא מפריע לך.
אבל אתה כן מעונין שהזוכים ישלמו מס מיוחד, יעלו להם את המע"מ ויאסרו עליהם לשהות בחו"ל יותר מזמן מסוים. לא מספיק לך שאי אפשר למכור את הדירה 7 שנים בלי קנס.

התוכנית הזאת רחוקה מלהיות מוצלחת או אפילו אטרקטיבית בימינו ויש לי המון טענות נגדה, אבל כל הגזירות שציינת כאן פשוט הזויות בעיניי, תסלח לי.
המטרה בתכנית לפי מה שאני הבנתי היתה לאפשר לאנשים לקנות דירה ראשונה בתחילת החיים המקצועיים והמשפחתיים (כלומר, זוגות צעירים).

הבעיה: שהמחיר גבוה היום ואין להם הון עצמי לקחת משכנתא.
הפתרון: לתת לאנשים הטבה בקנייה על חשבון מיסים עתידיים שהם ישלמו (בעצם המדינה מוותרת על מיסים בקרקע בתמורה למיסים אחרים).

מי שלא רוצה את הפתרון הנ"ל, שלא יזכה ולא ישתתף בהגרלה. לא מכריחים אף אחד, אבל נותנים הזדמנות למי שמעוניין. לדעתי זה מאוד הוגן (הרעיון זה שזוג עם משכורת ממוצעת יחזיר את ההטבה במס אחרי 15 שנה או משהו דומה). בנוסף, זוכי מחיר למשתכן נהנים גם הם מפטור ממס רכישה לדירה ראשונה (או יחידה) בדיוק כמו כולם. מה גם שהם יהנו גם מהטבת המס על השכירות המדוברת. הם מוזמנים תמיד לקנות בשוק החופשי ולקבל את ההטבות הללו, אך כמו שאנו רואים רבים לא מסוגלים לקנות דירה במחירים של היום אז בהחלט פחות נהנים מההטבות (כמו שאני לא יכול להנות מההטבות שאינטל קיבלה לפתיחת מפעלי שבבים כי אין לי כסף לבנות מפעלי שבבים או ההטבות שטבע קיבלה וכדומה).

לגבי חו"ל - כשהמדינה נותנת הטבות, לא יתכן שאנשים יקבלו את הטבת המס אך יעברו למדינה אחרת ולא יחזירו למדינה את המיסים שהיא שילמה. דומה הדבר לרופאים שלומדים 7 שנים בארץ ואז הולכים לעבוד בחו"ל, היה ראוי שהמדינה תדרוש מהם תשלום על ההשקעה הרבה שהיא השקיעה (שאו הם ישלמו או המדינה שמקבלת אותם).

זה שאי אפשר למכור את הדירה (7 שנים או כמה שזה לא יהיה) זה דבר ברור שנועד למנוע מאנשים לסחור בהטבות המס (שאם לא כן, כולם ירשמו להגרלות ואז ימכרו ברגע הראשון ויקבלו את הכסף. ממש תהיה זאת תכנית למופת). ההטבה היא אישית ולא נועדה להיות כספית, כמו שהמדינה לא נותנת לאנשים עשרות אלפי שקלים במקום הסבסוד לתארים. המדינה מקצה משאבים לתחומים מסוימים שיש חשיבות בקידום שלהם מבחינת החברה והכלכלה.

המטרה בתכנית לפי מה שאני הבנתי היתה לאפשר לאנשים לקנות דירה ראשונה בתחילת החיים המקצועיים והמשפחתיים (כלומר, זוגות צעירים).
זו בדיוק הנקודה שלי. התוכנית הזאת, גם אם יש בה המון בעיות, נועדה לאפשר לזוגות צעירים מחוסרי דיור לרכוש דירה במחיר נמוך יותר ממחיר השוק.

כולם מבינים שהיצע הדירות בישראל לא קרוב אפילו להדביק את הביקוש ושיש כאן המון אנשים שמחזיקים יותר מדירה אחת. מדוע אתה לא מציע לטפל בהם קודם ולגרום להם לשחרר דירות לשוק ע"י מיסוי מוגבר? הרי גם הם נחשבים חלק מהאוכלוסייה העשירה, לא?
אגב, ברור שזה לא יקרה כאן לעולם משום שמקבלי ההחלטות בעצמם מחזיקים בדירות רבות.

בשורה התחתונה אתה מבקש להטיל גזירות על אוכלוסייה שממילא נמצאת במצב כלכלי מוחלש ומנסה להגיע לקורת גג בדרך היחידה שיש לה כרגע (גם אם היא עקומה). אני לא מוצא שום הגיון בכך.

זו בדיוק הנקודה שלי. התוכנית הזאת, גם אם יש בה המון בעיות, נועדה לאפשר לזוגות צעירים מחוסרי דיור לרכוש דירה במחיר נמוך יותר ממחיר השוק.
הבעיה כמו שזה נראה שחלק מאותם זוגות "לא באמת מחוסרי דיור" (כלומר, הם גרים נניח בדירה של ההורים או שלא רשומה על שמם דירה כדי להשתתף בהגרלות) או שהם לא באמת צריכים את התכנית וסתם נעזרים בה כדי לקבל 400 אלף שח מתנה מהמדינה במכירה. מה גם שהאולוסיות המוחלשות לא באמת יכולים לשלם משכנתא על דירה ברמת גן גם אחרי ההנחה ורב הנהנים מההנחה הם כאלו שמרוויחים הרבה יותר מסתם משכורת ממוצעת ויכלו לקנות בקלות דירה בדרום הרחוק וכדומה. ספק גם אם הרוכשים מעוניינים בדירה וחלקם פשוט נרשמים לאיפה שההנחה יותר גבוהה בלי שום עניין בדירה.
כולם מבינים שהיצע הדירות בישראל לא קרוב אפילו להדביק את הביקוש
אני לא ממש מסכים. אני לא רואה הומלסים פה כמו שיש במקומות בעולם (נניח סן פרנסיסקו שיש שם שדרות של אוהלי הומלסים) ונראה שכולם גרים איפהשהוא. מה גם שהתחלות הבנייה האיצו בשנתיים האחרונות ויש מעל 100K התחלות בניה ורק 180K לידות וזה כבר אמור להספיק אם באמת שיעור הגירושין לא יגדל דרמטית ולא יעלו מלא עולים לארץ (וכמובן עוד פרמטרים כמו פטירות וירידה מהארץ וכדומה).
ושיש כאן המון אנשים שמחזיקים יותר מדירה אחת.
לא נראה לי שיש המון וזכותם להחזיק ביותר מדירה אחת. הם משלמים גם יותר מס על הדירה.
מדוע אתה לא מציע לטפל בהם קודם ולגרום להם לשחרר דירות לשוק ע"י מיסוי מוגבר?
יש כבר מס רכישה מוגבר+מעמ ואף מס שבח על כל ההשבחה, זה לא גורם לשחרור דירות, אלא אולי להפך. מס רווחי הון למשל יותר נמוך, היה אולי נכון להשוות מס דיבידנדים למס על שכירות. אני כן בעד מיסוי תושבי חוץ או אנשים שלא קשורים לכלכלה המקומית ומיסוי מוגבר של דירות ריקות על הזמן בו הן ריקות (זה בזבוז משאבי מדינה).
הרי גם הם נחשבים חלק מהאוכלוסייה העשירה, לא?
הם אוכלוסיה עשירה, והמדינה באמת לוקחת מהם המון מיסים ולא עוזרת להם כמו לאוכלוסיות העניות.
אגב, ברור שזה לא יקרה כאן לעולם משום שמקבלי ההחלטות בעצמם מחזיקים בדירות רבות.
באופן כללי היה ניסיון לחוקק בעבר מס על דירה שלישית והוא נדחה על ידי בג"ץ, אז אני לא הייתי מאשים את בעלי ההחלטות כזה מהר. אני חושב שהמיסים על בעלי דירות בישראל הם גבוהים מספיק היום. למסות יותר לא יפתור את הבעיה לדעתי.
בשורה התחתונה אתה מבקש להטיל גזירות על אוכלוסייה שממילא נמצאת במצב כלכלי מוחלש ומנסה להגיע לקורת גג בדרך היחידה שיש לה כרגע (גם אם היא עקומה). אני לא מוצא שום הגיון בכך.
ההגיון הוא שהמדינה צריכה להקצות משאבים בחכמה, ולא בצורה טפשית. המדינה לא יכולה סתם לחלק הנחות בלי חשבון כי הנצילות של הבזבוז הממשלתי לא יהיה אופטימלי. למשל, במקום תכנית מחיר למשתכן או הנחות 50K לדירות מתחת ל600K או כל שאר השטויות היה עדיף שהמדינה תקציב יעד שחרור קרקעות מרמי שהוא 75% מהילודה. ולפתח מנגנון שבמידה והמדינה לא תעמוד ביעד אדמות של המדינה יופקעו אוטומטית במכרזים. ליישם מיסים על קרקע שלא עובדים עליה או דוגרים עליה ולתמרץ בניה מהירה (נניח הטבה של 5% משווי הדירות לקבלן שיסיים בנייה תוך 6 חודשים). לצערי, המדינה בוחרת בפתרונות מטופשים, אבל עדיין ניתן לשפר אותם באמצעות נתינת ההטבות למי שבאמת צריך ולא סתם לאנשים שמרוויחים מליונים ופשוט אין להם דירה כדי להנות מאיזו הטבה כזו או אחרת.

באופן כללי היה ניסיון לחוקק בעבר מס על דירה שלישית והוא נדחה על ידי בג"ץ
חשוב לציין שבג"צ לא פסל את הרעיון של מיסוי דירה שלישית, אלא את הליך החקיקה המהיר שבו התקבלה ההחלטה.

יש חברת כנסת ש"זכתה" בגליל ים, אני שמח שהתוכנית אפשרה לה לרכוז דירה במחיר נמוך יותר ממחיר השוק.
נמוך בכמה מיליונים.

מטרה שגויה. מדוע לסייע לזוגות צעירים ולא למשל לזוגות ותיקים? מדוע זוג בני 25 זקוקים יותר לדירה בבעלותם מאשר זוג בני 75?
הבעיה: שהמחיר גבוה היום ואין להם הון עצמי לקחת משכנתא.
אולי עדיף להגדיל את ההיצע ולתת לשוק לעשות את שלו?
הפתרון: לתת לאנשים הטבה בקנייה על חשבון מיסים עתידיים שהם ישלמו (בעצם המדינה מוותרת על מיסים בקרקע בתמורה למיסים אחרים).
כלומר אתה מציע שהמדינה תחליף את הבנקים ותיתן הלוואה בדרך עקומה ביותר.
מי שלא רוצה את הפתרון הנ"ל, שלא יזכה ולא ישתתף בהגרלה. לא מכריחים אף אחד, אבל נותנים הזדמנות למי שמעוניין. לדעתי זה מאוד הוגן (הרעיון זה שזוג עם משכורת ממוצעת יחזיר את ההטבה במס אחרי 15 שנה או משהו דומה).
באותה מידה בה הוא יוכל (או לא יוכל) להחזיר משכנתא גדולה יותר.
בנוסף, זוכי מחיר למשתכן נהנים גם הם מפטור ממס רכישה לדירה ראשונה (או יחידה) בדיוק כמו כולם. מה גם שהם יהנו גם מהטבת המס על השכירות המדוברת. הם מוזמנים תמיד לקנות בשוק החופשי ולקבל את ההטבות הללו, אך כמו שאנו רואים רבים לא מסוגלים לקנות דירה במחירים של היום אז בהחלט פחות נהנים מההטבות (כמו שאני לא יכול להנות מההטבות שאינטל קיבלה לפתיחת מפעלי שבבים כי אין לי כסף לבנות מפעלי שבבים או ההטבות שטבע קיבלה וכדומה).
התכנית מטומטמת והזוכים מקבלים הטבה על חשבון כלל משלמי המיסים. הפתרון הוא לא להכניס עוד עיוותים אלא לבטל את הטרלול הזה כליל.
לגבי חו"ל - כשהמדינה נותנת הטבות, לא יתכן שאנשים יקבלו את הטבת המס אך יעברו למדינה אחרת ולא יחזירו למדינה את המיסים שהיא שילמה. דומה הדבר לרופאים שלומדים 7 שנים בארץ ואז הולכים לעבוד בחו"ל, היה ראוי שהמדינה תדרוש מהם תשלום על ההשקעה הרבה שהיא השקיעה (שאו הם ישלמו או המדינה שמקבלת אותם).

זה שאי אפשר למכור את הדירה (7 שנים או כמה שזה לא יהיה) זה דבר ברור שנועד למנוע מאנשים לסחור בהטבות המס (שאם לא כן, כולם ירשמו להגרלות ואז ימכרו ברגע הראשון ויקבלו את הכסף. ממש תהיה זאת תכנית למופת). ההטבה היא אישית ולא נועדה להיות כספית, כמו שהמדינה לא נותנת לאנשים עשרות אלפי שקלים במקום הסבסוד לתארים. המדינה מקצה משאבים לתחומים מסוימים שיש חשיבות בקידום שלהם מבחינת החברה והכלכלה.
כאמור, צריך פשוט לבטל מראש את תכנית הלוטו הממשלתית.

קצת קשה לקרוא חלק מהתגובות - סילחו לי, זה מרגיש שזה מגיע פשוט מקנאה בזוכים... ולא מדאגה כנה לחשבון המדינה.
כלל הזוכים, זכו על פי חוק ואם ישנם טענות וכעס הם כלפי ממשלת ישראל ולא כלפי הזוכים...

ולגוף העניין, ממשלות ישראל מכל הזנים שהיו פה בשנים האחרונות, פיתחו את התכנית הזאת והמשיכו אותה למרות שלל הטענות שהועלו פה,
שהתכנית אינה מושלמת וגם לאו דווקא צודקת מוסרית ואפילו אולי כלכלית.

אבל כמו שלא תקום ממשלה שתבטל את הטבות המס שניתנות לחברות הענק למרות שזה קיפוח ביחס לשאר האוכלוסייה, מהסיבה הפשוטה שבשורה התחתונה עדיף לתת את ה"שוחד" הזה לחברות הענק בשביל שהם ימשיכו להשקיע דווקא במדינת ישראל.
אותו הדבר בתכנית מחיר למשתכן - ישנם כמאה אלף אזרחים מחוסרי דיור ש"מאיימים" בכל רגע נתון לרוץ לקנות דירה וההשלכות של זה יהיו גרועות מאד...
לפיכך מעדיפות ממשלות ישראל ל"שלם להם כסף" ולפעמים גם הרבה.. בשביל להושיב אותם על הגדר בהמתנה אולי יום אחד הם יזכו בדירה.
מי שכועס שזה קיפוח ולא מוסרי אולי צודק אבל לא חכם...

ביום שיודיעו שההגרלות הם רק בפריפריה או כל רעיון אחר שיגרום למחכים על הגדר להבין שזה לא כזה שווה לחכות אולי אולי אולי הם יזכו - מחירי הדיור יזנקו בטירוף!!!

אותו הדבר בתכנית מחיר למשתכן - ישנם כמאה אלף אזרחים מחוסרי דיור ש"מאיימים" בכל רגע נתון לרוץ לקנות דירה וההשלכות של זה יהיו גרועות מאד...
לפיכך מעדיפות ממשלות ישראל ל"שלם להם כסף" ולפעמים גם הרבה.. בשביל להושיב אותם על הגדר בהמתנה אולי יום אחד הם יזכו בדירה.

ביום שיודיעו שההגרלות הם רק בפריפריה או כל רעיון אחר שיגרום למחכים על הגדר להבין שזה לא כזה שווה לחכות אולי אולי אולי הם יזכו - מחירי הדיור יזנקו בטירוף!!!
בדיוק הפוך. דירות בהנחה מוסיפות ביקוש לדירות - אנשים שכלל לא רצו לקנות דירה, נרשמים להגרלות והופכים למשקיעים (ובצדק, מקבלים מתנה מהמדינה). בנוסף, בגלל שיווק קרקעות מוכוון הגרלות, יש פחות היצע בשוק החופשי מה שמושך לכיוון של עליית מחירים.

"בגלל העלייה בתשלומי המשכנתא: משפחות מבקשות למכור דירות 'מחיר למשתכן' "

נערך לאחרונה ב:
מחיר למשתכן זו תוכנית של יאוש של מדינה. סוג של פלסטר ממש לא זמני.
מדינה מודה שלא יודעת לנהל עסק שיווק קרקאות אבל גם להעביר אותו לידיים פרטחות לא רוצה כי זה גם בעייתי.
לדעתי אחד הסיבות להיווצרות הפלסטר הזה זה למנוע יאוש והתקוממות של חלק מאוכלוסיה לתת לה סוג של "תקווה".

קצת קשה לקרוא חלק מהתגובות - סילחו לי, זה מרגיש שזה מגיע פשוט מקנאה בזוכים... ולא מדאגה כנה לחשבון המדינה.
כלל הזוכים, זכו על פי חוק ואם ישנם טענות וכעס הם כלפי ממשלת ישראל ולא כלפי הזוכים...

ולגוף העניין, ממשלות ישראל מכל הזנים שהיו פה בשנים האחרונות, פיתחו את התכנית הזאת והמשיכו אותה למרות שלל הטענות שהועלו פה,
שהתכנית אינה מושלמת וגם לאו דווקא צודקת מוסרית ואפילו אולי כלכלית.

אבל כמו שלא תקום ממשלה שתבטל את הטבות המס שניתנות לחברות הענק למרות שזה קיפוח ביחס לשאר האוכלוסייה, מהסיבה הפשוטה שבשורה התחתונה עדיף לתת את ה"שוחד" הזה לחברות הענק בשביל שהם ימשיכו להשקיע דווקא במדינת ישראל.

לא כל ביקורת היא קנאה , ואני בטוח שגם אתה מבין את הבעייתיות בחלוקת הטבות של מיליונים -לפי הגרלה , אבל מגיב מפוזיציה.
טכנית ,אתה יכול לעשות אקזיט של מיליוני דולרים ועדיין לזכות בהנחה של 2 מיליון שח על דירה בהרצליה. ובעוד אחד אחר ,שכל חייו ירוויח משכורת מינימום אבל הצליח לקנות דירה מתפוררת בפריפריה -לא זכאי .

לדעתי אחד הסיבות להיווצרות הפלסטר הזה זה למנוע יאוש והתקוממות של חלק מאוכלוסיה לתת לה סוג של "תקווה
ממש התקוממות, רק במדינת ישראל.
אל תחפש רחוק, התוכנית היתה נסיון לשוחד פוליטי , תצביעו לי ותקבלו דירות ,לא תצביעו -לא תקבלו.

נערך לאחרונה ב:
ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בחסות הממשלה. היו מהפכות על דברים פחותים מכך.

לא כל ביקורת היא קנאה , ואני בטוח שגם אתה מבין את הבעייתיות בחלוקת הטבות של מיליונים -לפי הגרלה , אבל מגיב מפוזיציה.
טכנית ,אתה יכול לעשות אקזיט של מיליוני דולרים ועדיין לזכות בהנחה של 2 מיליון שח על דירה בהרצליה. ובעוד אחד אחר ,שכל חייו ירוויח משכורת מינימום אבל הצליח לקנות דירה מתפוררת בפריפריה -לא זכאי .

אני חושב שהגרלה היא הרע במיעוטו. לפחות הגרלה היא אקראית ואנונימית. במדינה הזאת ולא רק בישראל היו עיוותים הרבה, הרבה, הרבה יותר קשים.

כן, עלול להיווצר אי צדק שמיליונר מקבל הנחה על דירה במרכז ועני שקנה בפריפריה לא זכאי להשתתף בגרלות כי כבר יש לו דירה. מצד שני יש מקרים שאנשים שלא היה להם שום סיכוי לרכוש במרכז זכו באפשרות לניידות חברתית. אנשים עם 100 אלף קיבלו אפשרות לרכוש דירה ובזכות מחיר למשתכן יש להם קורת גג. זה לא מובן מאילו.

כמובן אם לוקחים בחשבון שהמטרה של מחיר למשתכן הייתה *להוריד* את מחירי הדיור התוכנית נחלה כישלון טוטאלי, אבל הקונספט עצמו של הגרלה הוא כנראה הרע במיעוטו.

ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בחסות הממשלה
איך זכיה בהגרלה הזאת מהווה ניוד של הון מהאוכלוסיות החלשות לחזקות בדיוק?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב שהגרלה היא הרע במיעוטו. לפחות הגרלה היא אקראית ואנונימית
קוריוז קטן: היה לי חבר בעבודה בארגון גדול שזכה 4 פעמים בהגרלות האלה! הוא הראה לי את אישורי הזכייה כך שזה לא היה מפוברק. כששאלתי אותו איך זה יכול להיות (סטטיסטית) הוא פשוט חייך... :roll:

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
I (מחיר למשתכן) חשיבה נכונה? בשנות ה-30, מרוויח 4,500 נטו, ורוצה להשקיע... נדל"ן 15
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
I מחיר למשתכן זכאות ואיזור מגורים נדל"ן 5
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
I מחיר למשתכן בעיר צפת נדל"ן 6
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ש פתרון בעיית מענק מחיר למשתכן נדל"ן 0
ש מענק מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
P מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים נדל"ן 8