• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה דירות עלו כל כך הרבה?

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ראשית תקרא את זה:

אתה ממשיך לדבר כמו אדם מנותק, כמה משקי בית בארץ מגיעים לחיסכון של 20 אלף נטו בחודש? זוג צעיר שעובד קשה ועומד באמות מידה המוסריות שלך עדיין צריך לחסוך עשור כדי להיות משועבד לאיזה בנק לעוד 30 שנים אחרי זה.
אתה ממש לא צריך "המון משקי בית".

מספיק שיש לך 60 אחוז במדינה שיכולים
וכל ה 40 אחוז הנותרים לא רלוונטיים.
הם ימשיכו להיות "העבדים", של ה 60 אחוז שמחזיקים ביכולת להעניק לאותם 40 אחוז,
קןרת גג.

הריבית אמנם לא עלתה ל 10 אחוז,
אבל היא כבר עלתה משנת 2022, במשך 13 פעם.

מי שחשב שזה ירעיד את הנדלן, פשוט התבדה.

לצערינו, הנדלן פה כדי להישאר

יכולת קניה חזקה יותר מרצון יהיה רב ככל שיהיה

אם יכולת הקניה תרד מספיק שום רצון לא יעזור רק עניין של זמן
אני מקווה שהזמן הזה יהיה קרוב ככל האפשר

ולכן, לגופו של הדיון :
עדיין הייתי הרבה יותר בטוח לרכוש דירה
במרכז מאשר בכל מקום אחר בארץ
גם אם כל המדינה יכולה להיות "מטווחת"
כדברייך.

אין מה לעשות, פה הרבה יותר בטוח
הכל יחסי והכל יכול להשתנות בן רגע.
תספור כמה אזעקות היו מה 7/10 בת"א וכמה היו בחדרה.
אתה תהיה מופתע לגלות שבחדרה הרבה פחות.
כמה נפילות היו בחדרה? 0.
ברור שאין מה להשוות בין ישובי העוטף והצפון, לבין שאר הארץ זה עולם אחר מבחינת רמת הסיכון.

תספור כמה אזעקות היו מה 7/10 בת"א וכמה היו בחדרה.
אתה תהיה מופתע לגלות שבחדרה הרבה פחות.
חדרה צמודה לנאצים מטול כרם. קרובה לישוב הכי מסוכן בישראל: כפר יונה.

חזרתי אחורה בזמן .
ילודה לאם חרדית :
שנת 2003, 7.5
שנת 2023 : ירדנו ל6 .

תעסוקה נשים חרדיות:
שנת 2003: 51%
שנת 2023: עלינו ל81%

תעסוקת גברים חרדים:
שנת 2003: 37%
שנת 2023: עלינו ל55.5%
היו על זה לא מעט כתבות, ובהן נאמר שרוב התעסוקה החרדית היא במערכת החינוך, בעיקר של הנשים.
אני לא זוכר את המספרים, אבל הם היו אסטרונומיים, אם אני לא טועה מעל 50% מהנשים מועסקות במערכת החינוך.
וגם לא צריך להכביר במילים שמערכת החינוך החרדית, ממומנת בעיקר על ידי משלמי המיסים החילוניים.
והיא מחנכת לאנטי דמוקרטיה, ולא מקנה כלים לילדים להשתלב בשוק התעסוקה "בעולם האמיתי".
כלומר מספרי התעסוקה הם למעשה פיקטייבים או שליליים - בהכללה, הם מתוחזקים על ידי הממשלה ולא על ידי השוק הפרטי, ומשמשים למטרות אנטי כלכליות ואנטי דמוקרטיות. בנוסף מדובר במערכת חינוך לא שקופה, של מקורבים שככל הנראה כסף רב שם הולך לידיים פרטיות (עיין ערך התחקיר על משפחת גולדקנופף).

אני בכלל לא בטוח שכל שקל שמושקע במשכורת לחינוך במערכת החינוך של ממ"ד שווה כלכלית.

ולכן, לגופו של הדיון :
עדיין הייתי הרבה יותר בטוח לרכוש דירה
במרכז מאשר בכל מקום אחר בארץ
גם אם כל המדינה יכולה להיות "מטווחת"
כדברייך.

אין מה לעשות, פה הרבה יותר בטוח
בגדול אתה צודק, אבל לאנשים יש זיכרון קצר. המלחמה תיגמר במוקדם או במאוחר, והטבע האנושי הוא לשכוח ולהדחיק את התקופות הגרועות, שהפצעים יגלידו, ולהתקדם הלאה. ואז שוב יראו את היתרונות של לגור במקום קטן, ירוק וכפרי, ובעיקר במחירים שהם ככל הנראה זולים בהרבה מבמרכז.
זו הסיבה שאנשים מוכנים לחזור לגור בישובים שרק לפני כשנה עשו בהם דה פקטו פוגרום ושואה.

בנוסף ככל שטכנולוגיית המלחמה מתפתחת, יש הרגשה שגם ככה היום האוייבים שלנו יכולים יחסית בזול להשיג רקטה או כטבם שיכול לפגוע כמעט בכל מקום בארץ.
אז מה הטעם בלהתרכז במרכז "הבטוח" אם כל המדינה עלולה להיות מטווחת?

כלומר מספרי התעסוקה הם למעשה פיקטייבים או שליליים - בהכללה, הם מתוחזקים על ידי הממשלה ולא על ידי השוק הפרטי, ומשמשים למטרות אנטי כלכליות ואנטי דמוקרטיות.
גם אם מחר כל החרדים וילדיהם הופכים לחילונים אתה עדיין תצטרך המוני מורים להמוני תלמידים (חרדים לשעבר), אז התפקידים האלו ברובם לא פיקטיביים, ומערכת החינוך ברובה מוחזקת על ידי המדינה גם במגזר החילוני.

אני מסכים שהמערכת חינוך החרדית לא מכינה לעולם האמיתי, אין עליה ביקורת ופיקוח, חלק מהכסף לא מגיע למקומות הנכונים ועוד רצף של בעיות.
אבל צריך להבדיל בין סיטואציות שיהיו קיימות בלי קשר לדת ולאוכלוסייה לכאלו שכן

זה נכון, אבל אותם מורים של המגזר, לכמעט אף אחד מהם אין תואר הוראה רלוונטי, בטח שלא למקצועות ליבה (זה מכתבה שפורסמה הסופ"ש). הם למעשה לא מוכשרים לעשות את העבודה שבהם הם אמורים לעסוק. הם בעצם בגירים שמועסקים בתפקידי חינוך אנטי ממסדי ברמה נמוכה.

אם מחר כל החרדים וילדיהם יהפכו להיות חילונים, ויצטרכו חינוך ברמה של החינוך הממלכתי, אותם מורים ובעיקר מורות "פיקטיביים" לא יוכלו להיות מועסקים במערכת כי הם לא מתאימים לרמה. העסקתם הנוכחית אפשרית רק בגלל הקונסטלציה הפוליטית במדינה שמאפשר מצב בו ציבור של מאות אלפי ילדים מחונכים לבורות ברמה דידקטית נמוכה ובלי דגש על מקצועות שכל העולם המערבי מסכים שהם חשובים.

מה גם שחלק מסוים מהם הוא פיקטיבי לחלוטין - לא לחינם המערכות הענקיות האלה שמגלגלות מאות מיליונים ויותר לא שקופות לחלוטין, מעסיקות מקורבים בסיטונאות וכו'. הן אפילו ברוב חוצפתן לא מאפשרות לאוצר גישה לתלושי השכר שלהם (אם הם קיימים בכלל).
המחקרים האחרונים מוכיחים שתלמיד חרדי מקבל הרבה יותר פר ראש מתלמיד חילוני. אם החרדי לא מקבל מעבדות, כיתות קטנות או שיעורי העשרה - הכסף כנראה הולך לייעוד אחר שאנחנו כנראה מסכימים שהוא לא צריך להגיע אליו במדינה מתוקנת ולא תיאוקרטית.

בנוסף ככל שטכנולוגיית המלחמה מתפתחת, יש הרגשה שגם ככה היום האוייבים שלנו יכולים יחסית בזול להשיג רקטה או כטבם שיכול לפגוע כמעט בכל מקום בארץ.
אז מה הטעם בלהתרכז במרכז "הבטוח" אם כל המדינה עלולה להיות מטווחת?
לצערינו, כבר נוכחנו לדעת שבזמן פלישה, ישובי הגדר הם אלו שיפרצו ראשונים והם גם אלו שככל הנראה יחטפו את רוב או חלק גדול מהאש.

אני באופן אישי לא ארגיש בנוח לגור בישובים שצמודים לאיו"ש, בישובי העוטף, ובישובי הגדר בצפון.

חריש היא אולי בפריפריה של חדרה, היא בטח לא נופלת בהגדרה של חדרה-גדרה.
אתה רק יוכל אובייקטיבי ולהסביר את הסיפור של חריש?

היא הרי יושבת בדיוק אל אותו משבצת של קריית גת
חדרה- אשקלון, חריש-קריית גת.
ולצפון תל אביב היא היא יותר קרובה מאשר קריית גת
ובנוסף בניגוד לקריית גת שהיא עיר מבודדת חריש צמודה ממש לערים מבוססות
3 קילומטר אוורירי בלבד מפרדס חנה ו7 קילומטר בלבד אוורירי מחדרה.

ובניגוד לקריית גת שקרובה יחסית לערי השפלה כמו: אשדוד (21K למטר) ראשון לציון ורחובות,
חריש קרובה לעיר השרון כמו: נתניה (27K למטר) כפר סבא רעננה שהם בהרבה יותר יקרות?

איך זה שבקריית גת מוכרים ב 20K למטר ובחריש 1.45K למטר?
איך זה שחריש מנותקת כליל מהערים שממש צמודות אליה, כמו פרדס חנה, חדרה, אור עקיבא, כפר יונה ועוד
שהם ערים תשתיות ישנות וחריש היא חדשה ויפה,
אור עקיבא היא אפילו עוד יותר צפונית מחריש.

תכנון גרוע ביותר.
חלק מאוכלוסיה לא משהו.
פקקים מטורפים.
עיר שינה.
היא מאד מאד לא יפה.
ובנוסף:
יושבת ממש בואדי ערה (אחת משרשרת ישובים על גבעות ערה וצמודים לגבול עם שומרון).
קו ראשון לזיהום שמגיע מארובות חדרה.

בסוף הכל קם ונופל על מיקום פלוס אוכלוסייה (מדד סוציואקונומי פלוס כמות הדתיים) ולא על כמה העיר "חדשה" או מתוכננת.

יש ערים עם מיקום מעולה שהן ממש ישנות עם תשתיות גרועות, ובכל זאת הן מאוד מבוקשות בגלל אוכלוסייה חזקה / ליברלית ברובה ומיקום מרכזי, בדרך כלל קרוב לתל אביב כמו גבעתיים ורמת גן. בעוד עיר כמו חולון יש לה מיקום נגיש אך אוכלוסיה פחות חזקה.
וחריש גם נופלת בקטגוריית המיקום.

ובכל זאת הן מאוד מבוקשות בגלל אוכלוסייה חזקה / ליברלית ברובה ומיקום מרכזי, בדרך כלל קרוב לתל אביב כמו גבעתיים ורמת גן. בעוד עיר כמו חולון יש לה מיקום נגיש אך אוכלוסיה פחות חזקה.
בחולון יש גם אוכלוסיות חזקות, מרוכזות באזורים מסוימים. ברמת-גן יש גם שכונות גרועות וחלשות (וגם בת"א-יפו). בגבעתיים אני חושבת שאין הרבה אוכלוסיה חלשה.

הקבלנים המסכנים, אלו שבוחרים להמשיך לעלות מחירים בכל זמן ומצב פוליטי וגיאופוליטי, אלו שבעלי נכסים פרטיים, מכוניות יוקרה ובתים מוזהבים עותרים לבג"ץ שמדינה תפצה אותם ביותר מ 100 מיליארד שקל בעקבות הנזקים שנגרמו להם מהמלחמה. אלו שהחברות שלהם מונפקות ומרוויחות הון תועפות. מעניין איך עם בור כזה של 100 מיליארד בכיס לא שמעתי על אף קבלן גדול שנקלע לקשיים תזרימיים.
את הקנסות הרבים שהם אמורים לשלם על האיחורים במסירות הדירות הם רוצים שאו המדינה תשלם (מה שהיא כנראה לא תעשה), או שפשוט תבטל אותם. כלומר שהדיירים - אלו שגויסו למילואים, נשאו בריבית ובתשומות בניה הזויות, אלו שמשלמים מיסים ונדרסים על ידי התאגידים והשלטון - הם אלו שיישאו בנטל הזה של עשרות אלפי שקלים של לשלם שכירות ומשכנתא ביחד חודשים רבים, וגם שהחיים והתכניות שלהם נדפקו.
להזכיר שאיחורים במסירת דירה זה משהו שקורה הרבה מאוד גם לפני המלחמה וגם לפני הקורונה, לא סתם חיקקו את החוק. הקבלנים מנסים לרכב על המלחמה כדי להגדיל רווחים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יושבת ממש בואדי ערה
כפר סבא הייתה אמורה להיות זולה יותר מחריש, ראש העין ועוד.
קו ראשון לזיהום שמגיע מארובות חדרה.
דווקא ברובע הים החדש בחדרה הכי קרוב לארובות מדברים על החל מ 35 אלף למטר
פקקים מטורפים.
מטורפים אולי בעבר, הוסיפו נתיב במחלף עירון ובד"כ זורם, ובנוסף עוד מעט הם מסיימים את הכביש 611 החדש, יש פקקים אבל זה לא חריג בהרבה מעוד ערים.

ובנוסף היא מתחרדת.
בסוף הכל קם ונופל על מיקום פלוס אוכלוסייה (מדד סוציואקונומי פלוס כמות הדתיים) ולא על כמה העיר "חדשה" או מתוכננת.

יש ערים עם מיקום מעולה שהן ממש ישנות עם תשתיות גרועות, ובכל זאת הן מאוד מבוקשות בגלל אוכלוסייה חזקה / ליברלית ברובה ומיקום מרכזי, בדרך כלל קרוב לתל אביב כמו גבעתיים ורמת גן. בעוד עיר כמו חולון יש לה מיקום נגיש אך אוכלוסיה פחות חזקה.
זה כנראה נכון,
מעניין איך למרות כל המלחמות והניצחון אז בזמנו על צביון העיר הפסדנו אותה לחרדים...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
F למה זוגות קונים דירות ? אוף טופיק 489
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51

נושאים דומים

Back
למעלה