• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק ותוכנית הגעה לעצמאות כלכלית שלי - אל תרחמו עליי:)

• פותח הנושא פותח הנושא FIYaacov
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קצת אוף טופיק (אבל לא לגמרי) -
למה VXF לא מחזיקה למשל WIX ?
לא אמורה להחזיק את כל המניות למעט ה-500 ?

@FIYaacov האם יש לך נוסחה או דרך למשוך את האחוזים של סנופי מתוך VTI ?

לא ניסיתי אף פעם. זה סביב ה80%.

לא הצלחתי למצוא את הETF שמשלים לארה"ב, ניסתי להשוואות את גודל החברות לעומת הETF הנוסף.

בגדול , מדובר על Market Capitalization בגדלים של Giant וLarge?

מעניין, אצלי היעד לפרישה (או אפשרות של פרישה) הוא גם גיל 45 שזה בעוד שנתיים.
עם הזמן נהייתי הרבה פחות נומרי והתיק שלי הרבה יותר פשוט. הפלא השמיני של התבל נותן עבודה. אומנם זה ברור מתימטית אבל פסיכולוגית מדהים לראות את זה. גם אצלי ההגנה כנגד סיכון רצף התשואות זה אגח, רק שאני לא הולך לחזור להיות 100% מניות. 70%-80% מספיק לי.

@FIYaacov
יש לי כמה שאלות:
1. אני משאר שאתה מכניס את CAPE לתמונה כדי להעזר בחישוב אחוזי משיכה (כלל 4% כמו שאתה יודע זה לא בדיוק תופס לפורש צעיר).
2. האם ניהול של תיק מורכב עם הנחות השקעה מורכבות מקשה עליך פסיכולוגית? האם אתה מחשב את מדד הייחוס שלך ובודק את ביצועי התיק מולו?

אני משאר שאתה מכניס את CAPE לתמונה כדי להעזר בחישוב אחוזי משיכה (כלל 4% כמו שאתה יודע זה לא בדיוק תופס לפורש צעיר).
האמת שלא. לא השתכנעתי שזה לא תזמון שוק מתוחכם ושבעצם יש מעט מדי מידע על תקופות של CAPE>30 בשביל להסיק מסקנה חותכת לגבי זה.
מה שאני כן מתלבט זה אם לעשות את השיטה הפסיבית או האקטיבית בעלייה מהתחתית של ה-U (באקטיבית עדיין מעדכנים את המשקלים של מניות/אגח, אבל מאזנים רק אם אנחנו לא בAll Time High במניות).

האם ניהול של תיק מורכב עם הנחות השקעה מורכבות מקשה עליך פסיכולוגית?
לא, כי הגוגל שיטס עושה את כל החישוב, אני רק מבצע :)
בשיטה שלי חשבתי שבמקרה הגרוע אני מתכנס ל-VT בצד המנייתי, עם פוטנציאל בעיקר לאפסייד (בגלל השווקים המתפתחים וה-SC).

האם אתה מחשב את מדד הייחוס שלך ובודק את ביצועי התיק מולו?
האמת שלא, אני רק מחשב xirr כל חודש ומבסוט שאני מעל ה-6.7% ההיסטוריים :) מודע בהחלט שיהיו תקופות שאהיה מתחת, או שבכלל שיכול להיות שלא תתקבל תשואה כזו בראייה קדימה.
יש לי את רשימת הinput (החיסכון החודשי) והשינוי בNW החודשיים, בקלות אפשר להכניס את זה עם השינויים החודשיים בSPXTR ולראות אם "ניצחתי".

@FIYaacov לגבי חישוב אחוז המשיכה אני שם כרף עליון 4% אבל אתחשב בCAPE במקרה שלפי CAPE אצטרך למשוך פחות מ4%.
כנראה ליתר בטחון אתקבע על 3.5%

לגבי שער הירקות - אם זה עובד בשליך אז מצויין!

@FIYaacov

כמה תהיות לגביי glidepaths:

1) לפי מה שהבנתי, מעלים באחוז מסויים כל חודש את החשיפה המנייתית, אקטיבית או פאסיבית לפי מה שבחורים (הכי מומלץ זה 0.3% אקטיבי מ60% ל100% לפי מה שקראתי), מה שלא הצלחתי לדוג במאמרים של ERN זה, האם מתחילים לעלות את החשיפה חזרה ל100% ממש באותו חודש של הפרישה עד שמגיעים שוב ל100% מניות?

2) מה קורה אם נניח ויש לי 80% מניות, כי אני עדיין בשבל הצבירה ויש לי עוד כ5 שנים לפרישה, והשוק בדיוק הפך דובי כך שנשארתי עם 70% מניות בדיוק בשלב בו תכננתי לרדת ל60%? זה אומר שאני צריך למכור עכשיו בזול או בהפסד 10% כדי לרדת ל60% לפי האסטרטגיה נכון? מרגיש לי שגוי למכור בזול\בהפסד 10% בלי צורך 'אמיתי' לכסף. לא מצאתי התייחסות לתרחיש כזה בERN, מהו הדבר הנכון לעשות בתרחיש כזה?

3) ההעלאה החודשית חזרה ל100% מניות בפרישה יכולה לנבוע בצורה פאסיבית ממשיכה של כסף למחיה בלבד (נניח ואני צריך בדיוק 0.3% בחודש ואני מושך רק מהאג"ח ולכן אחוז המניות עולה באופן פאסיבי) או מעליה טבעית של מחיר המניות או משילוב של שניהם, ולא רק מקניה אקטיבית מדיי חודש של מניות, האם זו אכן חלק מהמהות של האסטרטגיה?

נערך לאחרונה ב:
האם מתחילים לעלות את החשיפה חזרה ל100% ממש באותו חודש של הפרישה עד שמגיעים שוב ל100% מניות
כן

מרגיש לי שגוי למכור בזול\בהפסד 10% בלי צורך 'אמיתי' לכסף. לא מצאתי התייחסות לתרחיש כזה בERN, מהו הדבר הנכון לעשות בתרחיש כזה?
רוב הסיכויים שירידה כזו גם הרחיקה אותך מהפרישה, אז אין לך צורך לרשת באותו רגע ל60%.

הנושא היותר מהותי הוא שה60% נועדות להגן עליך בשנים הראשונות, אבל אפילו ERN בעצמו לא מציע לעשות איזון יזום ל60%, אלא מכסף חדש שמתחיל 3-5 שנים לפני הפרישה.

האם זו אכן חלק מהמהות של האסטרטגיה?
המהות של האסטרטגיה היא שלפרישות של 60 שנים אין מנוס מרכיב מנייתי גבוה.

אבל אפילו ERN בעצמו לא מציע לעשות איזון יזום ל60%, אלא מכסף חדש שמתחיל 3-5 שנים לפני הפרישה.
כלומר, 3-5 שנים לפני הפרישה, פשוט לא לקנות יותר מניות אלא רק אג"ח כך שהאחוז המנייתי ירד באופן פאסיבי ל60%? מניח שאם "לא מצליחים" כי המניות המשיכו לעלות או כי לא היו הפקדות גבוהות מספיק, אז אין מנוס ממכירה כפויה של ההפרש?

המהות של האסטרטגיה היא שלפרישות של 60 שנים אין מנוס מרכיב מנייתי גבוה.
זה ברור, רק התהיה שלי היא, האם ניתן לבצע את העליה החודשית חזרה ל100% מניות רק ע"י משיכת כסף למחיה מהאג"ח בלבד? (לדוגמא, אם אני גם ככה צריך כ0.3% מהתיק בחודש למחיה, אז כל עוד זה המצב, פשוט אמשוך את האחוז הזה מהאג"ח כך שהאחוז המנייתי יגדל באופן פאסיבי).

נערך לאחרונה ב:
מניח שאם "לא מצליחים" כי המניות המשיכו לעלות או כי לא היו הפקדות גבוהות מספיק, אז אין מנוס ממכירה כפויה של ההפרש?
לא הייתי אומר אין מנוס. תזכור שרוב המחקרים נעשים ללא התחשבות במסים, אז לא הייתי רץ להגיע בדיוק ל60. אתה יכול גם למכור בהתחלת הפרישה מהחלק המנייתי כדי להמשיך לאזן לחישוב התיאורטי של כמה מניות אתה צריך.

העליה החודשית חזרה ל100% מניות רק ע"י משיכת כסף למחיה מהאג"ח בלבד?
לא רואה סיבה שלא

מניח שאם "לא מצליחים" כי המניות המשיכו לעלות
לא נראה לי שכשלון כזה מחייב פעולה.
אם תכננתי לפרוש עם 3מ' באג"ח ו-3מ' במניות, ולרוע מזלי יש לי 4מ' במניות, אין בעיה לפרוש.

אם תכננתי לפרוש עם 3מ' באג"ח ו-3מ' במניות, ולרוע מזלי יש לי 4מ' במניות, אין בעיה לפרוש.
ברור שאין בעיה לפרוש, בתאוריה המניות יכולות להגיע ל90%, אבל האסטרטגיה אומרת שצריך לרדת לאזור 60% במעמד\לקראת מעמד הפרישה, אז השאלה שלי הייתה אם בכל זאת לרדת בכח כמו תוכי לאזור 60% או שיש מקרים בהם כדאי לעשות משהו אחר? (נניח אם המניות הגיעו ל90%, אז לרדת ל80% במקום לאזור 60% וכו' או אולי אפילו לא לרדת בכלל אם התמזל מזלך ופרשת בשוק שורי כך שאחוז המשיכה שלך ירד לנניח 2.5%)

אז השאלה שלי הייתה אם בכל זאת לרדת בכח כמו תוכי לאזור 60% או שיש מקרים בהם כדאי לעשות משהו אחר?
שוב אציין, שהתוכנית שלי זה לאזן רק עם כסף חדש או משיכות.
מיסוי בקושי שוקלל (בטח לא מיסוי של 25%) במחקרים הללו, ולכן איזון אני עושה רק מכסף חדש ומוכן לספוג שאני לא על ה-% המדויק.

מיסוי בקושי שוקלל (בטח לא מיסוי של 25%) במחקרים הללו,
כלומר, בגלל לשהמיסוי מעלה את אחוז המשיכה הבטוח, אז בעצם צריך אחוז מנייתי גבוהה יותר ממה שהומלץ במחקרים?

כלומר, בגלל לשהמיסוי מעלה את אחוז המשיכה הבטוח, אז בעצם צריך אחוז מנייתי גבוהה יותר ממה שהומלץ במחקרים?
לא, הסכום שאני מחשב כיעד לפרישה כבר משוקלל בתוכו מיסוי.
אני פשוט לא מוכן לשלם מס בשביל לדייק על האחוז.

ברור שאין בעיה לפרוש, בתאוריה המניות יכולות להגיע ל90%, אבל האסטרטגיה אומרת שצריך לרדת לאזור 60% במעמד\לקראת מעמד הפרישה, אז השאלה שלי הייתה אם בכל זאת לרדת בכח כמו תוכי לאזור 60% או שיש מקרים בהם כדאי לעשות משהו אחר? (נניח אם המניות הגיעו ל90%, אז לרדת ל80% במקום לאזור 60% וכו' או אולי אפילו לא לרדת בכלל אם התמזל מזלך ופרשת בשוק שורי כך שאחוז המשיכה שלך ירד לנניח 2.5%)
לא צריך כלום, בטח שלא כמו תוכי. השאלה היא אם אתה משנה את יעדי המשיכה שלך ומה זה עושה לסיכון שיאזל הכסף.
נגיד בדוגמה שלי - במקום 3מ' אג"ח ו-3מ' מניות מצאת את עצמך עם 3מ' אג"ח ו-4מ' מניות:
אם תמשוך כמו שתכננת מלכתכילה (נגיד 180א' בשנה - 3% מתוך 6מ') אז אין לך שום בעיה, רק מיליון שקל נוספים. הסיכון ירד.
אם תעלה למשיכה של 210א' בשנה (3% מתוך ה-7מ' שיש לך), אז בגלל אחוז המניות הגבוה הסיכון עלה.
יש מספר בין 180א' ל-210א' שאתה יכול למשוך, כך שהסיכון יהיה כמו קודם. לא יודע לחשב אותו.
אם אתה רוצה משיכה מקסימלית תוך שמירה על אותו סיכון כמו קודם, כנראה שצריך למכור חלק מהמניות. כמה למכור ולאיזו משיכה זה יביא אותך נראה לי חישוב ממש מסובך, ותלוי בשיקולי מס.
הכי פשוט - לצאת לטיול מסביב לעולם, לשרוף את המיליון המיותר, מכאן פתרנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שיש מקרים בהם כדאי לעשות משהו אחר?
כמו שהסבירו כאשר המטרות של אורח החיים הנוכחי והצפוי כבר הושגו ומעבר לכך. נראה לי שהבעיה שלך היא שאתה מתעקש להסתכל על התמונה הכוללת רק במושגים של אחוזים. מה שחשוב בסופו של דבר הם הערכים הנומינליים השקליים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19