כלומר כל שנה אתה מוכר RSU מופשר באותה כמות שהפשירה לך באותה שנה? ומה עשית בשנים הראשונות?
לא בדיוק.
והאמת שעדיין לא נוצר המצב המדובר, הוא יגיע ב3-4 שנים הקרובות.
בגדול בגלל זיכוי מס זר עודף שהיו לי כל השנים הללו, לא הייתי חייב במס בארה"ב הגם שההפשרות דווחו כהכנסות עבודה מעבר להכנסה מעבודה שדווח בישראל לאותה שנה.
בשנים האחרונות ועם ההפשרות שהיו, הזיכוי העודף הצטמצם, וכנראה מתישהו יהיה את חבות המס המדוברת.
עכשיו בשביל להמנע מהכפל אני לא צריך למכור סכום זהה למה שהופשר, אלא למכור כמות כזו כך שהמס הפירותי ממנה ישווה את המס הפירותי שלי לאותה שנה בישראל למס הפירותי שאני חייב בארה"ב (היות וקיזוזי המס הזר בין המדינות נעשה פר קטגורית הכנסה).
כלומר, ככל ויש לי מס לשלם בארה"ב, אני צריך למכור שכבות בישראל כך שההכנסה הפירותית מהם תהיה בערך פי 2 מהמס שאני חייב בארה"ב (אני יודע לחשב במדויק כמה זה יוצא).
אשמח אם תוכל במילה לומר אם יש פתרון בשבילי:
א- אם רק עכשיו נזכרתי לטפל בRSU ישן (4 שנים בערך) שעוד לא דיווחתי עליו ואני עכשיו רוצה להוציא אותו יש לי איך להסתדר עם זה?
לא דיווחת בכלל בשנים אלו או שכן דיווחת ורק לא על שווי ההפשרות?
ב- הכפילות היא רק על הפירותי ולא על מיסוי רווחי הון? (כלומר הכפל המיסויי של רווחי ההון מתקזז לחלוטין?)
בערך.
הכפילות היא על כל הכנסה ישראלית שממוסה בשנה מוקדמת יותר בידי ארה"ב. אבל יש כאן בסיסי מס שונים, בישראל החלק הפירותי זה שווי ההענקה, ובארה"ב שווי ההפשרה. בנוסף לכל מדינה יש את הזיכויים והניכויים שלה ולכן עלול לצאת מגוון האופציות שציינתי, ולא בהכרח למכור את אותו סכום שהופשר.