איליה
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 25/1/15
- הודעות
- 2,189
- דירוג
- 3,744
תודה על ההבהרה, לא שמתי לב לזה אך זה לא כל כך משנה לי. למה? ההסבר בהמשךאני חושב שכשהם כותבים Income כלומר הכנסה הם מתכוונים לדיבידנדים ולקופונים
בגלל זה אצלי חלק המט"חי מתחלק 90% מניות ו10% אג"ח דולרי בדירוג השקעה (אישית משתמש בBND שרובו זה אגח ממשלת ארה"ב עם שליש אגח קונצרני אמריקאי בדירוג השקעה. מי שרוצה רק אגח ממשלתי אז יש את GOVT). השיטה שלי פשוטה: קודם לאזן בעזרת מכירת האגח בחלק המט"חי ולא להמיר שקלים לדולרים בעת המשבר (הדולר יהיה לרוב גבוה בעת המשברים). אם המשבר עמוק והחלק האגחי הדולרי נמכר כולו אז רק אז אעבור להמרת שקלים לדולרים.אני לא בטוח ששיטת האיזון הזאת מתאימה למי שהאג"ח שלו שקלי והמניות דולריות, כי לפעמים הוא יצטרך להמיר משקלים לדולרים כדי לקנות מניות בכספי קופונים, ולפעמים הוא יצטרך להמיר מדולרים לשקלים כדי לקנות אג"ח בכספי דיבידנדים. עלויות ההמרה עלולות לפגוע בתשואה.
בכיוון הפוך: כאשר המניות מתחילות להעלות ומגיע זמן איזון אני אמכור מניות ואקנה אגח דולרי קודם ורק בסוף אעבור לשקלים. הלכה למעשה: חוץ ממשברים מאוד עמוקים, החלק הדולרי מאזן את עצמו. כלומר, רוב השקלים שהומרו לדולרים (וחלק מהדולרים לא היו אף פעם שקלים) לא מומרים חזרה.
לגבי איזון ע"י הכנסת כסף:
בIRA אני כן קונה דולרים אוטומטית בעת קניית קרנות סל איריות.
בתיק הממוסה:
- מכירת RSU וESPP מכניסה כסף לחלק הדולרי
- הוראת קבע חודשית מכניסה כסף לחלק השקלי
כפי שאמרתי, בעת איזון שנתי או מעבר threshold של 5% של חלק מסויים:
- קודם כל איזון בתוך החלק הדולרי
- ורק אז מכירה או קניית דולרים.
מה שעשיתי זה נסיון לנצל את ההתחזקות של הדולר שלרוב קוראת בעת המשברים. כלומר אופטימיזציה קטנה שאם היא לא תעבוד לא אפסיד הרבה (אז יהיה לי קצת אגח חול איכותי) ואם כן אז יוצא לא רע. בפועל אני מגן בעזרת אגח חול הנקוב במטבע שבו אני משמש על המטבע הזה. מי שיקפוץ וישאל: "למה BND ולא TLT (שיש לו קורלציה שלילית מובהקת לשוק המניות)"?, אענה כך: מספיק לי רכבת הרים בחלק המנייתי. יש מצב שבעתיד אעבור לשם אך בינתיים קשה לי מנטאלית לראות אגח שמתנהג בכזאת קיצוניות.
ג"נ: מחזיק BND
הבהרה: כרגיל לא ייעוץ ולא נעליים
נערך לאחרונה ב: