• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איזון בין השקעות פרטיות לצמצום משכנתא קיימת ועתידית

• פותח הנושא פותח הנושא jass
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

jass

משתמש סולידי
דירוג
9
שלום
שאלה פרטנית ושאלה כללית
שאלה פרטנית -
כרגע עם משכנתא של כ 400 אלף ש"ח , במסלולים צמוד מדד וצמודי פריים מינוס 0.8.

קיים כסף של כ 100 אלף בעו"ש - התלבטות האם לצמצם משכנתא או להשקיע את הכסף בשוק ההון/פיקדון/אחר?

בעוד כ - 6-8 שנים מתוכנן לקחת משכנתא נוספת לבית גדול יותר.

ושאלות יותר כלליות ועמוקות -
1. כאשר אתם בעלי דירה יחידה, ואתם חושבים בעתיד ( עד לכ 10 שנים) לשדרג את עצמכם לדירה טובה יותר( עם חצר /חדשה/מרווחת - כל אחד והעדפותיו) - האם יש מקום להשקיע בשוק ההון במטרה להגיע לפרישה עם סכום גדול יותר או שמעדיפים להשתמש בכסף הזה ללקיחת משכנתא קטנה יותר/דירה טובה יותר, ואז איך זה משפיע על סוג ההשקעה?

2. האם כאשר אתה בעל תיק השקעה בשוק ההון עם סכום נאה, אתה עושה הקרבה כלשהי בעתיד הקרוב שאתה לא משתמש בכסף הזה לקנות את הבית שחלמת עליו או בית נאה יותר מזה שאתה גר בו?( בהנחה ואתה לא גר עדיין בדירת חלומתך )

3. האם בלקיחת משכנתא לצורך שדרוג דירה, משתמשים בחלק מהכסף בתיק הפרטי או שזה תכנון לקוי אם משתמשים בכסף שבתיק הפרטי שעושה ריבית דריבית? ועדיף לקחת משכנתא גדולה יותר, פריסה ליותר שנים או החזר חודשי גבוה יותר?

4. משפחה שחושבת לשדרג את עצמה לדירה אחרת שתדרוש משכנתא נוספת, האם קיימת עדיפות להשקעה בקרן השתלמות כעוסק פטור על פני תיק השקעות פרטי? בראיה עתידית שבעוד 8 שנים אולי תידרש לכסף במקום משכנתא גדולה?

תודה

אם ההשקעות שלך יניבו בנטו(לאחר דמי ניהול ומיסים) יותר מעלות החוב אז שווה לקחת חוב יותר גדול המשכנתא ולהשאיר את הכסף בשוק ההון.
בריבית של היום לא חושב שזה משתלם. אבל צריך להסתכל על הריבית הממוצעת לכל אורך חיי המשכנתא.
יש כמה שרשורים דומים כבר בפורום.

לקנות את הבית שחלמת עליו או בית נאה יותר מזה שאתה גר בו?( בהנחה ואתה לא גר עדיין בדירת חלומתך )
דירת חלומות זה overrated....

דירת חלומות זה overrated....
נכון.. דירת החלומות יכול להגיע גם לעשרות מיליונים:)
הכוונה לדירה שווה עוד 1-2 מ' ש"ח. דירה עם גינה אם אתה דר בקומות וכו' כל אחד והעדפותיו..הכוונה לדירת בר השגה.

אם ההשקעות שלך יניבו בנטו(לאחר דמי ניהול ומיסים) יותר מעלות החוב אז שווה לקחת חוב יותר גדול המשכנתא ולהשאיר את הכסף בשוק ההון.
בריבית של היום לא חושב שזה משתלם. אבל צריך להסתכל על הריבית הממוצעת לכל אורך חיי המשכנתא.
יש כמה שרשורים דומים כבר בפורום.
כלומר אין מקום להשקעה בשוק ההון באופן פרטי כאשר יש לך מסלולים צמודי פריים במשכנתא? להערכתך.
פריים בעתיד אף אחד לא יודע מה יהיה.

מה החשיבה הנכונה במקרה של תיק פרטי כאשר קיימת משכנתא ובעתיד גם צפויה משכנתא נוספת.

אשמח לתובנות.

בדיעבד, בעשור האחרון כנראה שזו הייתה אסטרטגיה טובה באופן מובהק כי הריביות היו נמוכות מאוד(קרוב לאפס). ולכן יכולת להרוויח מהפער בין שוק ההון לריבית חסרת סיכון. אם הריביות ישארו ברמה הזו לאורך זמן, אז האסטרטגיה הזו מוטלת בספק. אל תשכח - שוק ההון לא חייב לך כלום. יתכן והתשואות העתידיות יהיו נמוכות יותר ממה שראינו היסטורית. מה יהיה בעתיד אף אחד לא יודע.
אתה צריך לעשות הערכה עם עצמך - כמה אתה רוצה "להמר" על כך שנקבל את התשואות ההיסטריות והריביות יחזרו לרדת...
קשה לי להאמין שהריביות יירדו בשנים הקרובות ובוודאי קשה לראות אותם יורדות לרמות שהיו בעשור האחרון(כנראה שהפד לא ירצה לחזור על הטעות הזאת שוב) - אבל זה רק הערכה...

מה החשיבה הנכונה במקרה של תיק פרטי כאשר קיימת משכנתא ובעתיד גם צפויה משכנתא נוספת.

אשמח לתובנות.
לא לקחת כמובן מאליו את קיומה של משכנתא נוספת.
באופן כללי לבחון את רמת החיים שלך והניהול הפיננסי שלך, ולא לעשות משהו כי כולם עושים.

כן, + ללא סיכון + פטור ממס.
כלומר להערכתך, אין מקום להשקעה בשוק ההון באופן פרטי כאשר יש לך מסלולים צמודי פריים במשכנתא? והאם יש הבדל בתשובה אם זה חשבון ממוסה או לא ממוסה כמו קרן השתלמות

כלומר להערכתך, אין מקום להשקעה בשוק ההון באופן פרטי כאשר יש לך מסלולים צמודי פריים במשכנתא?
את זה לא אמרתי.
? והאם יש הבדל בתשובה אם זה חשבון ממוסה או לא ממוסה כמו קרן השתלמות
הכל צריך לקחת בחשבון, ברור שמיסוי, סיכון, צפי שלך לעתיד, נזילות, דמי ניהול/עמלות וכו'

אשמח למענה מעמיק לשאלות העומק הכלליות

יש פה עוד עניין, אני לא בטוח מה התשובה הנכונה. זה שלסגור משכנתא בריבית X שקול להשקעה בסיכון 0, עם תשואה נטו של אותה ריבית זה מובן.
העניין הוא שלא בטוח שאתה יכול לקבל את אותה המשכנתא (או הלוואה מקרן ההשתלמות באותה ריבית בעתיד).
נניח ואתה יכול לסגור מסלול שעולה לך היום 4 אחוז (כלומר יותר לצורך העניין מאפשרות אחרת ללא סיכון), אבל העלות של החוב הזה היא זניחה עבורך מבחינת תזרים, האם באמת נכון לסגור אותו? אני לא יודע. יכול להיות ששווה לבלוע את הצפרדע של חוב שכרגע לכאורה הוא בריבית גבוהה יחסית, כי צופים שבעוד תקופה לא ארוכה (6-18 חודשים) תהיה הזדמנות השקעה מעניינת. צריך גם להיות כנים עם עצמנו ולחשוב האם זה באמת יקרה או שאנחנו עוד חיים בעולם של ריבית 0 והכל עולה..

כי צופים שבעוד תקופה לא ארוכה (6-18 חודשים) תהיה הזדמנות השקעה מעניינ
מי צופה? יש הטוענים שעכשיו היא התקופה המענינת להשקעה. מי מבטיח לך שמשהו מהצפי יתממש?

אוקי אני אחדד. הכוונה הייתה אני צופה.
שום דבר לא מובטח, בגלל זה רשמתי שצריך להיות כנים ולחשוב אם זה באמת ריאלי.
אני באופן אישי לא מסתכל מסביב ורואה הזדמנויות מעניינת (לא מתייחס לשוק ההון או למניות ספציפיות, ובנדלן אם כבר יש לך דירה אחת, אז הריבית הגבוהה + מס רכישה הופכים מציאת משהו מעניין ללא פשוט בכלל, שלא לדבר על זה שההון הדרוש הוא לא תמיד משהו שיש לך ביד), אז לי באופן אישי נכון יותר להמתין את התקופה שציינתי.
בזמן הזה יש מסלולים צמודי פריים (משכתא + קרן השתלמות) שלכאורה יותר משתלם לסגור אותם, אבל זה הלוואה שלא בטוח שאוכל לקחת עוד שנה, ולזה התייחסתי.

לא מתייחס לשוק ההון
למה לא? אם כבר זו המציאה לטווח ארוך. כן, יכול להיות שבשנה הקרובה, המחירים יהיו יותר נמוכים אבל יכול להיות שלא.
ובנדלן אם כבר יש לך דירה אחת, אז הריבית הגבוהה + מס רכישה הופכים מציאת משהו מעניין ללא פשוט בכלל
בזה אני מאוד מסכים איתך.

למה לא? אם כבר זו המציאה לטווח ארוך. כן, יכול להיות שבשנה הקרובה, המחירים יהיו יותר נמוכים אבל יכול להיות שלא.

בזה אני מאוד מסכים איתך.
אתה צודק שבשנה הקרובה המחירים יכולים להיות נמוכים יותר ויכולים להיות שלא, אני יותר מייעד את הסכום הזה לנדלן (לא בהכרח בארץ), ואני באופן אישי מכיר את עצמי, שאם אני אכניס עכשיו את הסכום הגדול הזה לשוק ההון, אני לא סומך על עצמי שהוא אכן ישאר שם לטווח הארוך. עם הפקדות שוטפות אין לי בעיה (קרנות השתלמות\פנסיה\הפקדה נוספת עצמאית חודשית שאני אתחיל לעשות בקרוב, ואז בעצם זה DCA), אבל סכום גדול? פחות. ככל הנראה זה ילך לנדלן בעוד תקופה בינונית.

אני יותר מייעד את הסכום הזה לנדלן
לדעתי, המטרה צריכה להיות להרוויח כסף מההשקעה,מה אכפת לי איזה נכס יענה לי על המטרה הזו.
זה שאתה מגביל את עצמך לנכס מסויים, זה מצמצם את אפשרויות ההשקעה שלך.
נשמע שאתה פחות אוהב את התנודתיות של שוק ההון וזה משהו אחר....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
G איזון תיק השקעות באמצעות קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איזון פנימי בחלק הלא ממוסה של תיק השקעות שוק ההון 19
T איזון בין צמצום משכנתא ותיק השקעות שוק ההון 27
L המלצה לאופן איזון של תיק השקעות שוק ההון 3
א איזון בתיק השקעות שוק ההון 2
D חוות דעת על תיק השקעות ושאלה על איזון עם IRA שוק ההון 8
Oziris איזון ראשון בתיק השקעות שוק ההון 5
שזוהר איזון תיק השקעות בגמל IRA שוק ההון 16
O איזון תיק השקעות ומס שוק ההון 59
yossik איזון תיק השקעות ללא אירוע מס - יש כזו חייה? צרכנות פיננסית 81
doc29 איזון תיק השקעות שחלקו במט"ח שוק ההון 4
M איזון אקטוארי בקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
D איזון אקטוארי אינו תואם את הנתונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A גירושין - איזון משאבים אוף טופיק 8
S איזון תיק והוספת חלב וסוכר לתמהיל שוק ההון 12
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N איזון תיק מנייתי בלבד שוק ההון 8
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
אוגורן איזון בירידה - סכנה? שוק ההון 24
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
deussex איזון נפשי וסדרי עדיפויות התפתחות אישית 15
Y איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים שוק ההון 8
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
פ איזון התיק איך עושים את זה פרקטית שוק ההון 6
א איזון תיק ללא מס שוק ההון 1
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
א איזון עם קופת גמל שוק ההון 4
א האם איזון קשור לשיפור תשואה? שוק ההון 5
N איזון תיק שוק ההון 3
ח איזון תיק בקנייה בלבד שוק ההון 5
לאונל איזון תיק שקלי-דולרי והשקעה עקיפה בזהב שוק ההון 4
Homer איזון החלק המנייתי : האם אתם מאזנים במיקרו או במאקרו? שוק ההון 6
G ללא דיבידנדים - איך דואגים שתמיד יהיה אפשר למכור מניות בזמן הפרישה ולשמור על איזון? שוק ההון 4
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
ה מציאת איזון בתחביב יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שלי התלבטות לגבי איזון שוק ההון 13
Wonko איזון תיק עם פנסית S&P500 שוק ההון 2
מ איזון תיק והפקת לקחים מהמשבר שוק ההון 5
Z מכשירי איזון ומגן מס אוטומטיים שוק ההון 1
M איזון רבעוני - מתי בפועל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה