שלום לכולם
יש ברשותי תיק השקעות
ואני מאזן בצורה דו חודשית (לשואלים - נכנס ״יותר מידי״ כסף כדי שארגיש בנח לתת לו לשכב יותר מזה)לפי נוסחת אקסל פשוטה
(אחוזים כרגע לפי כמה כסף, כמה כסף מוסיפים, כמה צריך להוסיף/לגרוע)
הקטע זה שאני אף פעם לא מוכר כדי לקנות, ובכך אני בעצם מאזן רק בהוספה.
השאלה/דיון היא מה לדעתכם הדרך הכי טובה לבצע את זה?
אתן דוגמא
נגיד בתיק שמחולק ל 50-50 (לצורך הפשטות נניח שאחוז=ש״ח )מניה א הגיע ל 70 והשניה היא 30
ז״א שאם נוסיף 10 שקלים נאלץ להוסיף את כל הסכום למניה הנמוכה ו״נתקרב״ לרצוי כמה שיותר.
דוגמא קלה.
אבל מה קורה במצב שיש 8 מניות
שמחולקות 10-10-20-15-15-5-5-20
ופתאום אפשר לקחת את כל הסכום שמוסיפים ולהוסיף לאחד ולגרום לו להגיע לאחוז שלו(ביחס לתיק ״החדש״ אחרי התוספת) או שעדיף להוסיף למניה שהכי רחוק מהאחוז שלו?
או שמא להוסיף לפי חלוקת האחוזים הרצויה בלבד?
בקיצור -
אם למשהו יש נוסחה לאיזון תיק השקעות רק בצורת הוספה על בסיס ״best effort” אני יותר מאשמח לדעת,
כי כרגע אני מאזן ״לפי העין״ (נזרוק לפה x כסף כדי שיתקרב ולפה y כדי שיתקרב)
כמובן שאני מדבר על תיק שמתחיל מאחוזים יחסית קרובים לצפי, אבל ברור שבתאוריה זה אמור גם לעבוד על תיק שהמצוי רחוק מאוד מהמצוי, פשוט בצורה איטית יותר עד הגעה לרצוי.
בריאות והצלחה לכולם
יש ברשותי תיק השקעות
ואני מאזן בצורה דו חודשית (לשואלים - נכנס ״יותר מידי״ כסף כדי שארגיש בנח לתת לו לשכב יותר מזה)לפי נוסחת אקסל פשוטה
(אחוזים כרגע לפי כמה כסף, כמה כסף מוסיפים, כמה צריך להוסיף/לגרוע)
הקטע זה שאני אף פעם לא מוכר כדי לקנות, ובכך אני בעצם מאזן רק בהוספה.
השאלה/דיון היא מה לדעתכם הדרך הכי טובה לבצע את זה?
אתן דוגמא
נגיד בתיק שמחולק ל 50-50 (לצורך הפשטות נניח שאחוז=ש״ח )מניה א הגיע ל 70 והשניה היא 30
ז״א שאם נוסיף 10 שקלים נאלץ להוסיף את כל הסכום למניה הנמוכה ו״נתקרב״ לרצוי כמה שיותר.
דוגמא קלה.
אבל מה קורה במצב שיש 8 מניות
שמחולקות 10-10-20-15-15-5-5-20
ופתאום אפשר לקחת את כל הסכום שמוסיפים ולהוסיף לאחד ולגרום לו להגיע לאחוז שלו(ביחס לתיק ״החדש״ אחרי התוספת) או שעדיף להוסיף למניה שהכי רחוק מהאחוז שלו?
או שמא להוסיף לפי חלוקת האחוזים הרצויה בלבד?
בקיצור -
אם למשהו יש נוסחה לאיזון תיק השקעות רק בצורת הוספה על בסיס ״best effort” אני יותר מאשמח לדעת,
כי כרגע אני מאזן ״לפי העין״ (נזרוק לפה x כסף כדי שיתקרב ולפה y כדי שיתקרב)
כמובן שאני מדבר על תיק שמתחיל מאחוזים יחסית קרובים לצפי, אבל ברור שבתאוריה זה אמור גם לעבוד על תיק שהמצוי רחוק מאוד מהמצוי, פשוט בצורה איטית יותר עד הגעה לרצוי.
בריאות והצלחה לכולם