• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש

• פותח הנושא פותח הנושא MajorMajor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MajorMajor

משתמש סולידי
דירוג
14
תוהה אם לאנשים פה יצא לראות את הסרטון של בן פליקס מלפני כמה חודשים:

בסרטון הוא מדבר על עלויות חבויות שיש לקרנות העוקבות אחרי מדד. עד כמה שאני מבין, העלויות נובעות מכך שקרן מחקה מחויבת לעקוב בצורה מדויקת אחרי מדד, מה שאומר שהיא צריכה לקנות/למכור מניות בתגובה לארועים (כניסה חברה חדשה למדד, הנפקת מניות, buyback), ושזה גורם בסופו של דבר לכך שהקרן קונה מניות במחיר גבוה ומוכרת במחיר נמוך (יחסית). טענה נוספת היא שקשה לזהות את זה כי הארועים האלו בעצם משפיעים על המדד עצמו, אז הקרן עדיין עוקבת אחרי המדד בצורה מדויקת.

יש פה סרטון נוסף, ארוך יותר, עם הכותב של המאמר:

זה מזכיר לי שפעם קראתי בבלוג ישראלי (אני חושב) על האפקט של כניסת מניה חדשה למדד, ועל כך שבעבר זה היה גורם לעליה במחיר של המניה בעקבות קרנות שחייבות מבחינה טכנית לקנות את המניה. ועל כך שברגע שגילו את האפקט, הוא נעלם במידה מסוימת, כלומר כנראה שגופי השקעה אקטיביים חוזים מוקדם יותר ויותר שמניה עומדת להיכנס למדד וקונים אותה מראש יותר ויותר, עד שהאפקט נעלם.

בכל אופן, המאמר מכמת את העלות הנוספת של האפקט המתואר, בערך ב-0.8%, כמובן משתנה בין ETFים שונים. בנוסף המאמר מציע אסטרטגיה להתמודדות עם האפקט הזה, לדוגמה בעזרת דחיה של איזון המניות לפי המדד, וטוען שהאנליזה מראה שזה מביא לביצועים טובים יותר מהמדד. כמובן שאם כולם ישתמשו באותה אסטרטגיה זה יתכנס לאותו מצב, אבל טענה אחרת שאפשר לבנות פה היא שבעצם העובדה שקרן מחויבת לעקוב אחרי האינדקס יכולה להיות גם חסרון ולא רק יתרון, כי היא מחויבת לעיתים לבצע עסקאות לא יעילות.

אני תוהה מה הדעה של אנשים פה בפורום לגבי זה?

באופן אישי חשבתי בזמן האחרון לנתב חלק מההשקעות החדשות שלי לקרנות שהן קרנות רחבות, עם דמי ניהול נמוכים, אבל שאינן עוקבות אחרי מדד כך שיש להן את הגמישות לשנות את המשקולות של מניות, בתקווה בצורה שהיא סבירה. בן פליקס ספציפית מזכיר את DFA וAvantis.

תוהה אם לאנשים פה יצא לראות את הסרטון של בן פליקס מלפני כמה חודשים:

בסרטון הוא מדבר על עלויות חבויות שיש לקרנות העוקבות אחרי מדד. עד כמה שאני מבין, העלויות נובעות מכך שקרן מחקה מחויבת לעקוב בצורה מדויקת אחרי מדד, מה שאומר שהיא צריכה לקנות/למכור מניות בתגובה לארועים (כניסה חברה חדשה למדד, הנפקת מניות, buyback), ושזה גורם בסופו של דבר לכך שהקרן קונה מניות במחיר גבוה ומוכרת במחיר נמוך (יחסית). טענה נוספת היא שקשה לזהות את זה כי הארועים האלו בעצם משפיעים על המדד עצמו, אז הקרן עדיין עוקבת אחרי המדד בצורה מדויקת.

יש פה סרטון נוסף, ארוך יותר, עם הכותב של המאמר:

זה מזכיר לי שפעם קראתי בבלוג ישראלי (אני חושב) על האפקט של כניסת מניה חדשה למדד, ועל כך שבעבר זה היה גורם לעליה במחיר של המניה בעקבות קרנות שחייבות מבחינה טכנית לקנות את המניה. ועל כך שברגע שגילו את האפקט, הוא נעלם במידה מסוימת, כלומר כנראה שגופי השקעה אקטיביים חוזים מוקדם יותר ויותר שמניה עומדת להיכנס למדד וקונים אותה מראש יותר ויותר, עד שהאפקט נעלם.

בכל אופן, המאמר מכמת את העלות הנוספת של האפקט המתואר, בערך ב-0.8%, כמובן משתנה בין ETFים שונים. בנוסף המאמר מציע אסטרטגיה להתמודדות עם האפקט הזה, לדוגמה בעזרת דחיה של איזון המניות לפי המדד, וטוען שהאנליזה מראה שזה מביא לביצועים טובים יותר מהמדד. כמובן שאם כולם ישתמשו באותה אסטרטגיה זה יתכנס לאותו מצב, אבל טענה אחרת שאפשר לבנות פה היא שבעצם העובדה שקרן מחויבת לעקוב אחרי האינדקס יכולה להיות גם חסרון ולא רק יתרון, כי היא מחויבת לעיתים לבצע עסקאות לא יעילות.

אני תוהה מה הדעה של אנשים פה בפורום לגבי זה?
בסינטטיות לכאורה אין את הבעיה הזו.
באופן אישי חשבתי בזמן האחרון לנתב חלק מההשקעות החדשות שלי לקרנות שהן קרנות רחבות, עם דמי ניהול נמוכים, אבל שאינן עוקבות אחרי מדד כך שיש להן את הגמישות לשנות את המשקולות של מניות, בתקווה בצורה שהיא סבירה. בן פליקס ספציפית מזכיר את DFA וAvantis.
אי אפשר להכות את השוק. מכיר?

אי אפשר להכות את השוק. מכיר?
לא נכון להגיד את זה באופן עיוור, אם אתה מקצץ בעלויות חיכוך (מיסים, עמלות, דמי ניהול) אז אפשר להשיג תוצאות טובות יותר.

בן פליקס ספציפית מזכיר את DFA וAvantis
בזמנו בדקתי את הקרנות האלה לאור הסרטון. התרשמתי שלפעמים הן מכות את המדד ולפעמים לא, לא התרשמתי שיש שם משהו עקבי. בכל אופן ההפרשים זניחים.

בסינטטיות לכאורה אין את הבעיה הזו.
נכון.

לגבי קרן סינטטית - הטענה היא שהקרן המחקה משפיעה על המדד. כלומר בעצם המחיר של מניות במדד מושפע מהפעולות שהקרן המחקה חייבת לעשות כדי לחקות את האינדקס בצורה טובה (למכור ולקנות מניות בעת ארועים).

אם קרן סינטטית מחקה את אותו מדד, האם היא לא מושפעת מאותו אפקט גם? היא אולי חוסכת קצת בעלויות כדי להגיע למצב שהיא מחקה את המדד, אבל היא בסופו של דבר מחויבת לחקות את אותו אינדקס.

המחיר של מניות במדד מושפע מהפעולות שהקרן המחקה חייבת לעשות כדי לחקות את האינדקס בצורה טובה (למכור ולקנות מניות בעת ארועים).
אם הקרן מחזיקה מניות לפי שווי שוק אז היא לא צריכה לבצע שום פעולה כדי לחקות את המדד. זה אחד מהיתרונות הגדולים של מדד כזה.

המקרה היחיד שהוא יוצא דופן הוא מניות של חברות שנכנסות/יוצאות למדד, אבל משקל השוק שלהן הוא זניח ביחס לחברות הגדולות.
אם משום מה זה עדיין מטריד אותך אז יש מדדים שכוללים את כל החברות ואז אין את האפקט הזה בכלל.

כל שרשור כזה אני מתחיל לתהות באמת איך זה באמת עובד.
ואז @חתול לילה רושם את זה, ואני נזכר שהקרן צריכה לעשות רק דבר אחד.

שאני קונה X יחידות של הקרן שלהם, הם קונים פשוט את המניות במדד, וזהו.
שאני מוכר, הם מוכרים אותן.
בין לבין צריך באמת רק לקנות ולמכור את המניות שיוצאות או נכנסות למדד.
אם הקרן מחזיקה מניות לפי שווי שוק אז היא לא צריכה לבצע שום פעולה כדי לחקות את המדד. זה אחד מהיתרונות הגדולים של מדד כזה.

המקרה היחיד שהוא יוצא דופן הוא מניות של חברות שנכנסות/יוצאות למדד, אבל משקל השוק שלהן הוא זניח ביחס לחברות הגדולות.
אם משום מה זה עדיין מטריד אותך אז יש מדדים שכוללים את כל החברות ואז אין את האפקט הזה בכלל.

אם הוא הזכיר אותן, למה לא בדקת?

זה לא נראה טוב, או לפחות לא מועיל.
ה benchmark של AVUS הוא RUSSELL 3000, לפחות לפי האתר של Avantis.
נראה שאתה צודק לגבי DFUSX. בשיחה המלאה הוא גם טוען שהאלגוריתם של ״לחכות עם הקניה/מכירה״ עובד פחות טוב בזמנים של גאות בשוק, ויותר טוב בזמן ירידות, אבל מצד שני יכול להיות שיש גם בעיות באימפלמנטציה של DFA.

לפי הוידאו והשיחה, זה לא המקרה היחיד, וגם כתבתי את זה בפוסט. גם buybacks, הנפקת מניות לעובדים, ואני חושב שהם ציינו עוד מקרים. למעשה הנפקת מניות לעובדים, לפי מה שהם אומרים, זה אחד מהארועים היותר משמעותיים מבחינת נפח.

כל שרשור כזה אני מתחיל לתהות באמת איך זה באמת עובד.
ואז @חתול לילה רושם את זה, ואני נזכר שהקרן צריכה לעשות רק דבר אחד.

בין לבין צריך באמת רק לקנות ולמכור את המניות שיוצאות או נכנסות למדד.
להבנתי זה לא נכון, יש עוד מקרים בהם הם צריכים לקנות ולמכור מניות.

האמת שגם זה לא נכון.
פעולה של קניה/מכירה היא לא מול הקרן ולא גוררת עלויות לקרן (וטוב שכך). קניה/מכירה מתבצעת בשוק מול מישהו אחר שמוכר/קונה.
במדדים מסויימים יכולה להיות לזה יותר השפעה.
למשל אם יש לך 2 קרנות, אחת של "חברות קטנות" ושניה של "חברות בינוניות וגדולות" יש יחסית הרבה מעברים של חברות ביניהם (יותר מאשר בדברים כמו סנופי או מדד שכולל את כל הגדלים).
וההשפעה על הקרן של החברות הקטנות היא יותר משמעותית כי מי שנכנס/יוצא ממנה זה דוקא החברות הכי גדולות במדד.

זאת הסיבה שאני מעדיף את IMID על פני שילוב של VWRA עם קרן נפרדת על הקטנות.

פעולה של קניה/מכירה היא לא מול הקרן ולא גוררת עלויות לקרן (וטוב שכך). קניה/מכירה מתבצעת בשוק מול מישהו אחר שמוכר/קונה.
אני אבהיר כי לקח לי כמה דקות להבין למה התכוונת.

נניח שאני רוצה לקנות 50 יחידות קרן ומישהו אחר רוצה למכור 50 יחידות קרן. במקרה כזה כמובן שהעסקה תתבצע בינינו והקרן לא צריכה לקנות/למכור שום מנייה.

השאלה היא מה קורה אם אני רוצה לקנות 1000 יחידות ויש מוכר שמציע רק 50.
אני מאמין שבמקרה כזה עושה השוק יכול לייצר יחידות קרן חדשות במחיר הוגן, אבל לא ברור לי המנגנון דרכו הקרן מתכסה מולן (נניח שזו קרן שמחזיקה את המניות פיסית).

בכל מקרה התאור של:
הוא נכון לקרנות מחקות ישראליות, למשל, שפועלות במנגנון של נאמנות.

אבל לא ברור לי המנגנון דרכו הקרן מתכסה מולן
הנה מאמר נחמד
בפועל, רק סטיות מהביקוש גוררות יצירה\השמדה של יחידות חדשות\ישנות
לדעתי גם, למרות שהמאמר לא מציין זאת, יש עלויות לקרן עבור אותם פעולות, רק שהם כנראה מתומחרים אחרת מול העושי שוק וה AP (authorized participants)

השאלה היא מה קורה אם אני רוצה לקנות 1000 יחידות ויש מוכר שמציע רק 50.
אני מאמין שבמקרה כזה עושה השוק יכול לייצר יחידות קרן חדשות במחיר הוגן, אבל לא ברור לי המנגנון דרכו הקרן מתכסה מולן (נניח שזו קרן שמחזיקה את המניות פיסית).
יש גופים (עושה שוק) שיכולים לייצר ולהשמיד יחידות של הקרן במקרה הצורך.
בגדול הדרך היא ע"י קניה של הניירות שמרכיבים את הקרן (כלומר את המדד הנעקב), העברת הניירות הללו לחברה המתפעלת וקבלת יחידות קרן תמורתן.
לדעתי גם, למרות שהמאמר לא מציין זאת, יש עלויות לקרן עבור אותם פעולות, רק שהם כנראה מתומחרים אחרת מול העושי שוק וה AP (authorized participants)
לא רואה סיבה שתיהיה לקרן עלות. העלות היא של עושה השוק, והוא מתמחר את העלות הזאת (ואת שאר העלויות שלו) במרווח שהוא לוקח בקניה/מכירה של הנייר.

יש גופים (עושה שוק) שיכולים לייצר ולהשמיד יחידות של הקרן במקרה הצורך.
בגדול הדרך היא ע"י קניה של הניירות שמרכיבים את הקרן (כלומר את המדד הנעקב), העברת הניירות הללו לחברה המתפעלת וקבלת יחידות קרן תמורתן.

לא רואה סיבה שתיהיה לקרן עלות. העלות היא של עושה השוק, והוא מתמחר את העלות הזאת (ואת שאר העלויות שלו) במרווח שהוא לוקח בקניה/מכירה של הנייר.
המדד עולה בכמות המניות שלו גם וצריך משהו שיעמוד מאחורה בתור הנכס האמיתי לא?
בסופו של דבר הקרן צריכה לקנות עוד ועוד מניות כדי לבטח את המקרה שבו עוד ועוד אנשים רוצים לקנות ואין מי שמכיר להם.
זה יכול להיות העושה שוק לתקופת זמן... אבל כמה זמן?

המדד עולה בכמות המניות שלו גם
לא ממש.
וגם אם כן (בגלל ספליט למשל), זה כבר משתקף אוטומטית באחזקות.
וצריך משהו שיעמוד מאחורה בתור הנכס האמיתי לא?
לא הבנתי את המשפט הזה.
בסופו של דבר הקרן צריכה לקנות עוד ועוד מניות כדי לבטח את המקרה שבו עוד ועוד אנשים רוצים לקנות ואין מי שמכיר להם
לא.
הקרן עצמה לא קונה מניות ולא מקבלת כסף.
היא גם לא מוכרת יחידות למשקיע הפשוט. בשביל זה יש עושה שוק.
עד שהקרן תיסגר או עד שעושה שוק אחר יחליף אותו.

המדד עולה בכמות המניות שלו גם וצריך משהו שיעמוד מאחורה בתור הנכס האמיתי לא?
מדד זה פשוט מספר שהוא ממוצע משוקלל של מחירי מניות. אין מאחוריו שום נכס.
קרנות מחקות מדד זה משהו אחר עליו אנחנו מדברים.

זמן לא מוגבל. עושה השוק יכול תמיד לקנות מניות בשוק, לארוז אותן ליחידת קרן ולמכור לקונה.

לפי הוידאו והשיחה, זה לא המקרה היחיד, וגם כתבתי את זה בפוסט. גם buybacks, הנפקת מניות לעובדים, ואני חושב שהם ציינו עוד מקרים. למעשה הנפקת מניות לעובדים, לפי מה שהם אומרים, זה אחד מהארועים היותר משמעותיים מבחינת נפח.

אם הוא הזכיר אותן, למה לא בדקת?

זה לא נראה טוב, או לפחות לא מועיל.
benchmark של AVUS הוא RUSSELL 3000, לפחות לפי האתר של Avantis.
נראה שאתה צודק לגבי DFUSX. בשיחה המלאה הוא גם טוען שהאלגוריתם של ״לחכות עם הקניה/מכירה״ עובד פחות טוב בזמנים של גאות בשוק, ויותר טוב בזמן ירידות, אבל מצד שני יכול להיות שיש גם בעיות באימפלמנטציה של DFA.

benchmark של AVUS הוא RUSSELL 3000, לפחות לפי האתר של Avantis.
גם במצב הזה, זה לא נראה משהו שאמור להטריד אותך.

Avus השיג תשואה עודפת מאוד קטנה בתנודתיות גבוה יותר וגם תצטרך להחזיק נכס פחות סחיר. לא רואה את הטעם בזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עש לילה האם השקעה באמצעות קרנות אינדקס הורגת את התחרות בין חברות? שוק ההון 4
U קרנות אינדקס שוק ההון 5
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
B קרנות השתלמות המחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E קרנות השקעות שוק ההון 8
ב קרנות דיבידנד צוברות ? שוק ההון 13
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
M השלכת וותק במספר קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
א פדיון קרנות השתלמות לא פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 32
N קרנות סל מחקות בנקים שוק ההון 6
N קרנות מחקות DAX שוק ההון 2
א קרנות ביטקוין ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 36
L ואןגארד קרנות מסחר באופציות שוק ההון 0
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
ק קרנות כספיות כשרות לחילונים? שוק ההון 5
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
D קרנות שמחלקות אולטרה דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
ע קרנות סל עוקבות מדד צוברות שוק ההון 11
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 25

נושאים דומים

Back
למעלה