• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איזון בירידה - סכנה?

• פותח הנושא פותח הנושא אוגורן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אוגורן

משתמש בכיר
דירוג
1,723
הסולידית ועוד רבים ממליצים על איזון התיק מפעם לפעם, כדי לשמור על הקצאת הנכסים הרצויה וגם, אולי, לשפר תשואה.
אבל האם האיזון לא יכול לסכן את אחת המטרות העיקריות של חלוקת התיק, שהיא הגנה מקריסה של אפיק אחד?

נגיד שיש לי 100,000 במניות ו-100,000 באג"ח, ואני מאזן כל תקופה (חודש, רבעון, שנה - לא משנה). חשוב לי לדעת שגם אם שוק המניות יפול ב-50%, התיק שלי ירד ב-25% לכל היותר (אני מתעלם ביודעין מכך שגם אג"ח יכול ליפול - אי אפשר להתגונן מכל הסיכונים ביחד).

עכשיו נגיד ששוק המניות נפל ב-33% בתקופה, וב-25% נוספים בתקופה שאחריה. סה"כ 50% ירידה (0.67*0.75=0.5).
בסוף תקופה ראשונה יש לי 66,667 במניות ו-100,000 באג"ח.
אני מאזן ל-83,333 בכל אפיק.
בסוף תקופה שניה יש לי 62,500 במניות ו-83,333 אג"ח. סה"כ 145,833.
זאת ירידה של 27%, ולא רק 25% כמו שציפיתי.

כלומר, אם באמת חשוב לי שירידה של 50% במניות תביא להפסד של עד 25%, אני לא יכול להרשות לעצמי 50% מניות וגם לאזן.

בדוגמה הזאת יש הפסד "עודף" של 2% בלבד. אבל עם מספרים אחרים - ירידה עמוקה יותר, יותר תקופות של ירידה, איזון תכוף יותר - הפער יכול להיות גדול מאוד.

יש בפורום שרשור שאני לא מצליח שלא הצלחתי למצוא אבל חתול לילה כן, בו מסופר על משקיע בקרן ממונפת, שבזמן התרסקות קנה עוד ועוד, ב"הנחה" הולכת וגדלה, עד שכמעט ומחק את הפלח הסולידי יחד עם הספקולטיבי. זה בעצם אותו דבר - איזון תכוף תוך נפילה גדולה מביא לסיכון.

מה דעתכם?
האם כדאי למשל להמנע מאיזון אם החלק הסולידי יורד מתחת לגודלו המקורי?

נערך לאחרונה ב:
האם הכוונה לזה?
כן, תודה! ערכתי את המקור.

בכל מקרה אתה לא אמור לאזן לעיתים תכופות מדי, אחרת באמת יש אפקטים כפי שתארת.
מקובל פעם בשנה.
האפקט קיים גם באיזון שנתי, רק שאז הוא משמעותי כשהירידה נמשכת שנים. שוק דובי שנמשך שנים הוא אפשרי, וחשוב מזה הוא בדיוק הדבר שפלח לא מנייתי אמור להגן מפניו.

האפקט קיים גם באיזון שנתי, רק שאז הוא משמעותי כשהירידה נמשכת שנים. שוק דובי שנמשך שנים הוא אפשרי, וחשוב מזה הוא בדיוק הדבר שפלח לא מנייתי אמור להגן מפניו.
כן, אבל קשה להאמין ששנה אחרי שנה תראה ירידות של 20%, בעוד שאני כן יכול להאמין לכמה חודשים כאלה.

האם כדאי למשל להמנע מאיזון אם החלק הסולידי יורד מתחת לגודלו המקורי?
זה טריקי, כנראה שמצב כזה הוא אחרי מפולת וזה בדיוק הזמן להעביר מהחלק הסולידי למנייתי.

לדעתי אין תשובה נכונה, הכל תלוי באיפה אתה על הציר פחד-חמדנות.

ובאיזה שלב אתה מכניס כסף חדש?

לדעתי אין תשובה נכונה, הכל תלוי באיפה אתה על הציר פחד-חמדנות.
ודאי שאין.
אבל בדוגמה לעיל אני יודע איפה אני (מוכן לספוג נפילה של 25%) ובכל זאת הכללים המקובלים הובילו אותי לסיכון גבוה משחשבתי.

אבל בדוגמה לעיל אני יודע איפה אני (מוכן לספוג נפילה של 25%) ובכל זאת הכללים המקובלים הובילו אותי לסיכון גבוה משחשבתי.
אתה בטוח שאת הנפילה אתה רוצה להגדיר באחוזים?

לי נראה יותר סביר להגיד שיש סכום אבסולוטי בשקלים שאני לא מוכן לרדת מתחת אליו.

(או באופן שקול, לחסום את ההפסד המקסימלי בשקלים).

הסולידית ועוד רבים ממליצים על איזון התיק מפעם לפעם, כדי לשמור על הקצאת הנכסים הרצויה וגם, אולי, לשפר תשואה.
אבל האם האיזון לא יכול לסכן את אחת המטרות העיקריות של חלוקת התיק, שהיא הגנה מקריסה של אפיק אחד?
יש בפורום שרשור שאני לא מצליח שלא הצלחתי למצוא אבל חתול לילה כן, בו מסופר על משקיע בקרן ממונפת, שבזמן התרסקות קנה עוד ועוד, ב"הנחה" הולכת וגדלה, עד שכמעט ומחק את הפלח הסולידי יחד עם הספקולטיבי. זה בעצם אותו דבר - איזון תכוף תוך נפילה גדולה מביא לסיכון.
השרשור שקישרת מדבר על השקעה ספקולטיבית שעלולה להימחק לגמרי / הפסדים שלא יחזרו לעולם.
זה לא אותו דבר כמו השקעה במדד מניות רחב לטווח ארוך...

בהשקעה במדד עולות שאלות אחרות (סיבולת סיכון שהוזכרה כאן, צורך ברשתות ביטחון למקרה שנצטרך למשוך תוך כדי המשבר ועוד).
אבל אם משאירים את ההשקעה במדד בלי למשוך, סביר להניח שהחברה האנושית תתאושש, ובסוף יוצאים עם רווח.

זה בעיניי גורם שמאפשר הגדלת אחוזי המניות (כמובן לפי סיבולת הסיכון והצרכים של כל אחד ואחד).

השרשור שקישרת מדבר על השקעה ספקולטיבית שעלולה להימחק לגמרי / הפסדים שלא יחזרו לעולם.
זה לא אותו דבר כמו השקעה במדד מניות רחב לטווח ארוך...
הנקודה שלי היא לא לגבי החלק הספקולטיבי - לכל נכס יש את רמת הסיכון שלו - אלא הסולידי.
האיזון גורם לזליגת הסיכון של החלק הספקולטיבי - סיכון שאנחנו לוקחים בעיניים פקוחות, כל אחד כמה שמתאים לו - לתוך החלק הסולידי.

OK
ומה הכללים של "אני הבדיוני"?
הוא מאזן אחת לתקופה?
ברגע שהענפים בסטיה של X% מהאיזון המבוקש?

אתה בטוח שאת הנפילה אתה רוצה להגדיר באחוזים?

לי נראה יותר סביר להגיד שיש סכום אבסולוטי בשקלים שאני לא מוכן לרדת מתחת אליו.

(או באופן שקול, לחסום את ההפסד המקסימלי בשקלים).
+1

כלומר, אם באמת חשוב לי שירידה של 50% במניות תביא להפסד של עד 25%, אני לא יכול להרשות לעצמי 50% מניות וגם לאזן.
בוודאי שכן.
אם אתה מגדיר באחוזים את ההפסד - 25% מהמצב הקיים והמצב הקיים אחרי איזון הוא 50%-50%. אז אתה תמיד תישאר ב- עד 25% הפסד (בהתאם להנחות שלך - מקסימום ההפסד במניות 50% ושאין הפסד באג״ח).

הבעיה שלך היא שאתה מסתכל יחסית לסכום המקורי. בהינתן שכך הרי שהמוכנות שלך להפסד היא לא 25% מהסכום הקיים אלא מסכום ראשוני כלשהו. ולכן למעשה סיבולת הסיכון שלך היא תלויית סכום (שאותו צריך כנראה לעדכן בהתאם לאינפלציה) ולא תלויית אחוז.

זה קצת כמו ההבדל במשיכה (רק מהכיוון ההפוך).
יש שמושכים 3-4% מהסכום הקיים ואז הקצבה משתנה כל הזמן בהתאם לגודל התיק (ויכולה גם מאוד מאוד לרדת) אבל הקרן (ומכאן גם הקצבה) אף פעם לא נגמרת.
לעומת חוק ה- 300-400 שמדבר על קצבה קבועה של 3-4% מהסכום המקורי שמתעדכנת בהתאם לאינפלציה אבל לא משתנה עם השינוי בתיק. כך שבעת משבר הקצבה נשארת בגודלה המקורי ואם המשבר הוא בתחילת הדרך (סיכון רצף תשואות) זה יכול לחסל את הקרן (כי למשך תקופה ארוכה למעשה מושכים *באחוזים* יותר ממה שלכאורה ״מותר״).

OK
ומה הכללים של "אני הבדיוני"?
הוא מאזן אחת לתקופה?
ברגע שהענפים בסטיה של X% מהאיזון המבוקש?
מה זה משנה? זה משפיע על הפרטים ולא על הנקודה העיקרית.
הטענה שלי היא שאיזון יכול להוביל להפסד גבוה יותר ממה שלכאורה אפשרי לפי חלוקת התיק.
הראיתי מקרה בו יש הפסד של 2% יותר וקישור למקרה קיצוני של מחיקת החלק הסולידי.
מידת הנזק (או התועלת) שבאיזון תלויה כמובן בכל הפרטים.

הטענה שלי היא שאיזון יכול להוביל להפסד גבוה יותר ממה שלכאורה אפשרי לפי חלוקת התיק.
הראיתי מקרה בו יש הפסד של 2% יותר וקישור למקרה קיצוני של מחיקת החלק הסולידי.
מידת הנזק (או התועלת) שבאיזון תלויה כמובן בכל הפרטים.
אתה למעשה לא יודע עד כמה עמוקה תהיה הירידה ולא תקבל איזו תשובה אופטימלית בטוחה לכל מצב..
תשקיע במניות כמה שרמת הסיכון שלך מאפשרת לך

לא משנה כמה תאזן תמיד המניות יכולות עוד לרדת.. בתיאוריה גם אם ירדו 50% יכולות לרדת עוד 50% ואחרי זה יכולות לרדת עוד 50% ועוד 50% וגם עוד 50%

אין לזה פתרון באמת

בוודאי שכן.
אם אתה מגדיר באחוזים את ההפסד - 25% מהמצב הקיים והמצב הקיים אחרי איזון הוא 50%-50%. אז אתה תמיד תישאר ב- עד 25% הפסד (בהתאם להנחות שלך - מקסימום ההפסד במניות 50% ושאין הפסד באג״ח).
לא כל כך פשוט להגדיר איך מודדים הפסד, אבל הגדרה שמתאפסת באופן שרירותי כל פעם שאני מאזן נראית לי לא הגיונית.
הגדרה הגיונית יותר היא ביחס לכל נקודת שיא - אם התיק שלי הגיע ל-X אני לא מוכן שירד מתחת 0.75X (נגיד). איזון בעליה מאפשר להשיג את זה. איזון בירידה מסכן את זה.

הבעיה שלך היא שאתה מסתכל יחסית לסכום המקורי. בהינתן שכך הרי שהמוכנות שלך להפסד היא לא 25% מהסכום הקיים אלא מסכום ראשוני כלשהו. ולכן למעשה סיבולת הסיכון שלך היא תלויית סכום (שאותו צריך כנראה לעדכן בהתאם לאינפלציה) ולא תלויית אחוז.
מי שמסתכל רק על הסכום הראשוני לא צריך לאזן.
מבחינתו המניות יכולות לצמוח ל-99% מהתיק, הכי גרוע יפלו חזרה.

תשקיע במניות כמה שרמת הסיכון שלך מאפשרת לך
ודאי.
אבל ההבנה של מה רמת הסיכון שלך מאפשרת לך תלויה בהבנה של מה יעשה התיק שלך במקרה שהסיכון מתממש.
אם הלכת על 50% מניות, בהנחה שירידה של 50% תפגע בך ב-25% לכל היותר, וזה הסיכון המירבי שאתה מוכן לקחת, זה די מבאס לגלות שהפסדת 27%.

לא משנה כמה תאזן תמיד המניות יכולות עוד לרדת.. בתיאוריה גם אם ירדו 50% יכולות לרדת עוד 50% ואחרי זה יכולות לרדת עוד 50% ועוד 50% וגם עוד 50%
הייתי מצפה שבתסריט כזה, תיק 50% מנייתי ישאף אסימפטוטית ל-50% מהשווי המקורי.
אבל איזון יכול להוריד אותו לאפס.

מכיר את הבדיחה על הבחור דוחפים אותו חצי לתנור וחצי למקפיא?
הטמפרטורה הממוצעת שלו היא "נעימה". אבל יש לו כוויות דרגה 3 בחצי מהגוף והחצי השני כבר מתפרק.
ובגלל זה יש גם מי שמכניס כסף חדש אחת לחודש/רבעון/שנה.

התיאורטי שלך - מתי הוא מאזן? כשיוצא מ-10%/15/20/50 תזוזה?
אני גם יכול להראות מישהו שברח כל עוד נפשו בו בהפסד של 10% הוא יצחק על כולנו ולא יסכים לראות שאם היה נשאר, שבוע אחר כך היה חוזר ל-0% הפסד.
ואולי יחזור אחרי 20% הפסד, אבל את החלק הזה הוא לא יספור.

הגדרה הגיונית יותר היא ביחס לכל נקודת שיא - אם התיק שלי הגיע ל-X אני לא מוכן שירד מתחת 0.75X (נגיד). איזון בעליה מאפשר להשיג את זה. איזון בירידה מסכן את זה.

איזון בירידה לא מסכן את זה.

אם הגעת ל- 0.75 מהשיא אז עכשיו אתה צריך להשקיע 0% במניות.

או באופן כללי: תשקיע במניות סכום כזה שגם אם ייחתכו פי 2, תשאר עם 0.75X.

איזון הוא לאו דווקא להחזיר לחצי-חצי (הראית בעצמך שזה לא פועל) אלא להחזיר לסיכון שמתאים לך.

לא כל כך פשוט להגדיר איך מודדים הפסד, אבל הגדרה שמתאפסת באופן שרירותי כל פעם שאני מאזן נראית לי לא הגיונית.
אני לא מבינה את ההסתבכות שלך.
שוב -
ברגע שאתה החלטת (לפי הדוגמא שלך כמובן) שסיבולת הסיכון שלך היא 25% מהתיק הנוכחי זה תמיד יישאר 25% מהתיק הנוכחי (בהנחה שאתה מאזן). אז ברור שכאשר גודל התיק משתנה - מספרית החלק הזה משתנה. וברור שכשאתה מאזן אתה למעשה מחליט מחדש לסכן 25% מהתיק לאחר האיזון. אם באותה נקודת איזון אתה מרגיש שסיבולת הסיכון שלך לא מתאימה ל- 25% החדשים - אל תאזן.

ודאי.
אבל ההבנה של מה רמת הסיכון שלך מאפשרת לך תלויה בהבנה של מה יעשה התיק שלך במקרה שהסיכון מתממש.
אם הלכת על 50% מניות, בהנחה שירידה של 50% תפגע בך ב-25% לכל היותר, וזה הסיכון המירבי שאתה מוכן לקחת, זה די מבאס לגלות שהפסדת 27%.

קח בחשבון שתיק מניות יכול לרדת גם 99%, זה לא שתיק אגח לא יכול לרדת כן? אבל באופן יחסי יהיה פחות תנודתי (אגח ממשלתי קצר\בינוני) ארוך קצת יותר תנודתי
אם תאזן תדע שאתה יכול גם להגיע להפסד של 50% מנקות האיזון
זה הכל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
D איזון אקטוארי אינו תואם את הנתונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A גירושין - איזון משאבים אוף טופיק 8
S איזון תיק והוספת חלב וסוכר לתמהיל שוק ההון 12
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N איזון תיק מנייתי בלבד שוק ההון 8
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J איזון בין השקעות פרטיות לצמצום משכנתא קיימת ועתידית שוק ההון 33
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
deussex איזון נפשי וסדרי עדיפויות התפתחות אישית 15
Y איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים שוק ההון 8
G איזון תיק השקעות באמצעות קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
פ איזון התיק איך עושים את זה פרקטית שוק ההון 6
א איזון תיק ללא מס שוק ההון 1
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
א איזון עם קופת גמל שוק ההון 4
א האם איזון קשור לשיפור תשואה? שוק ההון 5
N איזון תיק שוק ההון 3
ח איזון תיק בקנייה בלבד שוק ההון 5
N איזון פנימי בחלק הלא ממוסה של תיק השקעות שוק ההון 19
לאונל איזון תיק שקלי-דולרי והשקעה עקיפה בזהב שוק ההון 4
T איזון בין צמצום משכנתא ותיק השקעות שוק ההון 27
Homer איזון החלק המנייתי : האם אתם מאזנים במיקרו או במאקרו? שוק ההון 6
G ללא דיבידנדים - איך דואגים שתמיד יהיה אפשר למכור מניות בזמן הפרישה ולשמור על איזון? שוק ההון 4
L המלצה לאופן איזון של תיק השקעות שוק ההון 3
א איזון בתיק השקעות שוק ההון 2
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
ה מציאת איזון בתחביב יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
D חוות דעת על תיק השקעות ושאלה על איזון עם IRA שוק ההון 8
שלי התלבטות לגבי איזון שוק ההון 13
Wonko איזון תיק עם פנסית S&P500 שוק ההון 2
מ איזון תיק והפקת לקחים מהמשבר שוק ההון 5
Z מכשירי איזון ומגן מס אוטומטיים שוק ההון 1
M איזון רבעוני - מתי בפועל? שוק ההון 3
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
M איזון ניירות בלאקרוק IRA גמל והשתלמות שוק ההון 17