• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול

• פותח הנושא פותח הנושא GuyA
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

GuyA

משתמש רגיל
דירוג
530
שלום,

אני משרת בקבע, ולפיכך זכאי לדמי ניהול שצה"ל השיג למול הראל, שעומדים על 0% מהפקדה ו-0.00018% מצבירה - או בקיצור 0% סה"כ (זה מגיע לשקלים בודדים בשנה).
חברת אלטשולר שחם זכתה במכרז של המדינה, ומציעה 1% דמי ניהול מהפקדה ו-0.1% מצבירה.
עברתי אליה מסיבות שונות לפני כשנתיים, ואני משקיע שם כרגע במסלול מניות כללי.
אני רוצה לעבור למסלול מחקה SP500 אחרי שהשתכנעתי שעדיף ניהול פסיבי, ובמקרה הזה - לא משנה מי החברה כמובן.
בנוסף, הירידות ב-SP500 מתחילת השנה לעומת העליות בתל אביב ובאירופה מייצרות נקודת כניסה בתמחור יחסי יותר אטרקטיבי לדעתי לעומת תחילת השנה.
לפני הנתונים האישיים שלי דמי הניהול השנתיים המשוקללים מהפקדה + צבירה עומדים על כ-0.17% דמי ניהול.
לכאורה - אין שאלה, יש חיסכון של 0.17% בבחירת של הראל, וזה אותו מסלול.

עם זאת -

כנראה בגלל תמהיל החוסכים, הראל מציגה ביצועי חסר משמעותיים בנושא האיזון האקטוראי, כמה שנים אחורה ברציפות.
כמובן שמה שהיה בעבר לא מעיד על מה שיהיה בעתיד, אבל יש פה מגמה קבועה,
מתוך אתר "פנסיה-נט", רק למסלול SP500 -

12 חודשים אחרונים - הראל: 0.09%-, אלטשולר - 0.19% - פער של 0.28% לטובת אלטשולר
4 שנים אחורה - הראל - 0.39%- (קצב שנתי של כ-0.1%-), אלטשולר שנה ורבעון אחורה - 0.17% (קצב שנתי של 0.13%) - פער של 0.23% לטובת אלטשולר
כלומר, החיסכון בדמי הניהול מתבטל עד כה לגמרי מול התשואה האקטוראית (וגם מתהפך בהיקף של 0.06%) - וזה מצב די יציב ומובהק.

יש שונות בתשואות בין החברות במעקב אחרי המסלול עצמו - לא ברור לי עד הסוף למה, למשל כאן https://www.funder.co.il/article/178582. אני מניח שזה נובע משימוש בקרנות סל שונות שעוקבות אחרי המדד (עם דמי ניהול שונים), תזמון קניה בתוך החודש ע"ב כסף שנכנס מעמיתים, אחוז גידור דולר/שקל ואולי עוד סיבות. עם זאת, ב-12 חודשים אחורה - הראל ראשונה, אלטשולר מעל הממוצע ב-12 חודשים אחרונים, אבל מתחילת השנה - אלטשולר ראשונה בפער, והראל מתחת לממוצע, כך שאני לא יודע מה יהיה בעתיד, וגם המדגם קטן מדי, ולכן אני מניח שיוון.

בהנחה שהתשואות בעתיד בעקיבה יהיו זהות בין הראל לאטלשולר, שאני רוצה לעקוב אחרי ה-SP500, שזה "ברזל" שדמי הניהול באלטשולר יקרים יותר ב-0.17% (בעתיד כל שנה יעלו קצת כי התיק יגדל, יהיו 0.18% עוד שנה, 0.19% עוד שנתיים וכד'), אבל האיזון הדמוגרפי מראה פער לטובת הראל - האם חכם לעבור? או שזה זניח ושטויות ולהישאר באלטשולר כרגע? שיקול נוסף זה שדמי הניהול בהראל רלוונטיים כל עוד אני בקבע (עוד 5-6 שנים), ואז מידיעה הם קופצים למקסימום (אפשר לעבור לחברה אחרת), כך שלכאורה במצטבר זה עניין שמשפיע באופן מצטבר על פחות מ-1% מהסכום הכולל.

מה דעתכם?

הראל סיימו את שנת 2024 ב- 0 אלטשולר סיימו את השנה ב- 0.27
צפוי להיות עדכון בעלויות הכיסוי לנכות שיתכן שיצמצם את הפערים (או יגדיל את הפער לטובת אלטשולר. אם אתה חושב שזה צפוי להימשך תעבור לאלטשולר שחם

ניסית לעשות חיפוש?
יש לא מעט דיונים בנושא. הדעה הרווחת היא שאיזון אקטוארי הוא רנדומלי (או לפחות בלתי ניתן לחיזוי) ולכן צריך להתעלם ממנו.

נערך לאחרונה ב:
אני רוצה לעבור למסלול מחקה SP500 אחרי שהשתכנעתי שעדיף ניהול פסיבי, ובמקרה הזה - לא משנה מי החברה כמובן.
בנוסף, הירידות ב-SP500 מתחילת השנה לעומת העליות בתל אביב ובאירופה מייצרות נקודת כניסה בתמחור יחסי יותר אטרקטיבי לדעתי לעומת תחילת השנה.
פוסט מאוד רלוונטי לנושא.

כנראה בגלל תמהיל החוסכים, הראל מציגה ביצועי חסר משמעותיים בנושא האיזון האקטוראי, כמה שנים אחורה ברציפות.
בעצם מה שנדב היקר (בעל הבלוג "פנסיוני" האדיר) ענה לך במילים אחרות הוא שהנושא שאתה מנסה להתחשב בו (עלות של איזון אקטוארי) הוא זוטות.
כמו רבים מאוד מאיתנו, גם אתה לא תצליח להסיק מסקנות מרחיקות, אופרטיביות, משנות החלטות ומרחיקות לכת לטווח ארוך שנשארות לאורך זמן בכל מה שקשור לאיזון האקטוארי בקרנות הפנסיה המקיפות.
זה נתון שצריך לדעתי "להתעלם" ממנו בלית ברירה...
מה שנקרא - Eyes on the ball - תתייחס למה שחשוב מאוד ותתעלם מהזוטות (גם סוג של עקרון פארטו).
מה שחשוב הוא דמי הניהול. מה שאתה יודע בוודאות שתשלם ולא יעזור בית דין.
מה שחשוב הוא מסלול ההשקעה. מה שאתה רוצה להיות מושקע בו, כולל הסיכון וכולל הסיכוי.
מה שחשוב הוא מסלול הביטוח - במיוחד אם יש לך שארים (אישה וילדים)
כל השאר?
בבל"ת כמעט מוחלט, והנושא שהעלת בפוסט הזה נידון פה רבות בפורום (עשית חיפוש?) - אין שום מסקנות חד משמעיות שאפשר לרוץ איתן קדימה.
האיזון האקטוארי - הוא סוג של נעלם חוצה שנים, חוצה מסלולים, חוצה חברות, חוצה קרנות פנסיה וכו'.
אי אפשר לצפות אותו לטווח ארוך, ואי אפשר להתייחס אליו כנתון שאפשר לעבוד מולו כמעט.
דמי הניהול שנקראים הוצאות ניהול השקעות - גם הם נעלם חוצה שנים (נמוכים יותר בדר"כ במסלולים מחקי מדד) שאי אפשר לעבוד מולו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן נדל"ן 95
yanosh34 דילמת פדיון הפקדות מעל התקרה בקרן השתלמות שוק ההון 29
A דילמת רכישה בית בקיבוץ נדל"ן 9
M דילמת חיי - חוויה סטודנטיאלית או התקדמות מקצועית וחיסכון של כסף? התפתחות אישית 44
מ דילמת המהנדס התפתחות אישית 4
מ דילמת הסטודנט ואפקט ריבית דריבית שוק ההון 6
G דילמת החייל המשוחרר התפתחות אישית 14
ברייטס דילמת קופות גמל שוק ההון 6
ל דילמת מינוף תיאורטית - השקעה בדירה 100% באמצעות משכנתא נדל"ן 54
amidar דילמת מעבר קרן השתלמות... צרכנות פיננסית 18
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איך עובד איזון אקטוארי בניוד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A איזון דירות נדל"ן 0
A איזון דירות נדל"ן 0
A איזון נכסים לאחר גירושין נדל"ן 1
M איזון אקטוארי בקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
D איזון אקטוארי אינו תואם את הנתונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A גירושין - איזון משאבים אוף טופיק 8
S איזון תיק והוספת חלב וסוכר לתמהיל שוק ההון 12
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N איזון תיק מנייתי בלבד שוק ההון 8
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J איזון בין השקעות פרטיות לצמצום משכנתא קיימת ועתידית שוק ההון 33
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
אוגורן איזון בירידה - סכנה? שוק ההון 24
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
deussex איזון נפשי וסדרי עדיפויות התפתחות אישית 15
Y איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים שוק ההון 8
G איזון תיק השקעות באמצעות קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19