יצא לי לעשות כמה חישובים ואשמח לשמוע את דעתכם - אולי יש משהו שאני מפספס.
לקחנו בחשבון כאן שהחלופה למשכנתא היא השקעה בבורסה והתשואה שהכסף יכול לייצר שם.
אבל ככל שאני חושב על זה יותר - האם החלופה היא לא התשואה שאני מקבל מהדירה?
נניח והדירה שווה 2 מיליון והתשואה עליה היא 3% בשנה נטו (אחרי תיקונים וחודשים נטולי שכירות), והריבית על המשכנתא היא בערך 1.5% בממוצע. אז בכל מקרה התשואה שלי מהדירה גבוהה יותר מה-'הפסד' על הריבית של המשכנתא. זה נכון שבתמורה אני לוקח את הכסף ומשקיע אותו בבורסה, אבל אם נצא מנק' הנחה שהכסף הזה יהיה לטווח ארוך מאוד, אז נשמע לי כאילו כל עוד התשואה מהדירה גבוהה מהריבית על המשכנתא עדיף להשאיר את המשכנתא ולהשתמש בכסף להשקעות לטווח ארוך.
שאתה צובע כסף ולכסף אין צבע.
הדרך הנכונה לבדוק זאת היא עלות המימון (המשכנתא) אל מול הפלח בעל התשואה הנמוכה ביותר בתיק שלך, גם בהתחשב במיסים ועמלות.
התיק שלך = התיק הפיננסי הכולל שלך, נדל"ן, מזומן, ני"ע וכו'
שאתה צובע כסף ולכסף אין צבע.
הדרך הנכונה לבדוק זאת היא עלות המימון (המשכנתא) אל מול הפלח בעל התשואה הנמוכה ביותר בתיק שלך, גם בהתחשב במיסים ועמלות.
התיק שלך = התיק הפיננסי הכולל שלך, נדל"ן, מזומן, ני"ע וכו'
איך התשובה משתנה אם במקום 400 אלף במזומן שהוא מתלבט אם להשקיע המניות או לסגור איתם קל"צ, יש לו 400 אלף שכבר מושקעים במניות ויש עליהם רווח הון צבור?
איך מחשבים איפה ה break even של שיעור הרווח הצבור שמעליו כבר לא כדאי להקדים תשלום מס רווחי הון בשביל לצמצם הוצאות מימון?
איך התשובה משתנה אם במקום 400 אלף במזומן שהוא מתלבט אם להשקיע המניות או לסגור איתם קל"צ, יש לו 400 אלף שכבר מושקעים במניות ויש עליהם רווח הון צבור?
איך מחשבים איפה ה break even של שיעור הרווח הצבור שמעליו כבר לא כדאי להקדים תשלום מס רווחי הון בשביל לצמצם הוצאות מימון?