• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אג"ח צמודות מדד

naftali10

משתמש רשום
דירוג
1
אני מסתכל על הדף הזה באתר הבורסה, בלשונית שנקראת 'צמוד מדד', ורואה שה"תשואה לפדיון ברוטו" של רוב האג"חים צמודות המדד היא שלילית.
למה שמישהו ישקיע אם כך באג"חים האלה? האם הן לא מבטיחות הפסד ודאי?

למה שמישהו ישקיע אם כך באג"חים האלה? האם הן לא מבטיחות הפסד ודאי?
תוכל לבאר? אני לא הבנתי את כוונתך.
נניח שיש לי 100 ש"ח, ויש לי שתי ברירות, או להשכיב אותם בעו"ש, או לקנות בהם אג"ח צמוד מדד בריבית של מינוס 0.5%.
[שימו לב, בפוסט זה, ולצרכי הסברה בלבד, אסכום ואחסיר אחוזים במקום להכפיל, זה חישוב לא נכון, אבל הוא קירוב למציאות, ומספיק טוב בשביל הנקודה שאני מסביר]
נניח לרגע את האפשרות שהאינפלציה תהיה 2 אחוזים. כלומר שבאפשרות שהשכבתי את הכסף בעו"ש, עוד שנה עדיין יהיה כתוב לי 100 ש"ח בחשבון, אבל במונחים של היום, ה100 ש"ח האלו שווים רק 98.
אם במצב זה אשקיע את הכסף באג"ח צמוד, עוד שנה יהיו לי 101.5 ש"ח בחשבון, שיהיו שווים לצורך קנייה במכולת רק כמו 99.5 ש"ח במונחים של היום.
ברור איזו מהאפשרויות עדיפה במקרה הזה, וזו סיבה למשל למה קונים אג"ח צמוד.

בנוסף, אג"ח צמוד משמש גם כאיזשהו סוג של ביטוח, ולכן לעיתים תשואתו יכולה להיות שלילית גם נומינלית. למשל אם האינפלציה תהיה 0%, באג"ח אשאר עם 99.5 ש"ח לעומת העו"ש שאשאר עם 100 ש"ח (ששניהם לא זזו מבחינת ערכם). אנשים מוכנים לתרחיש הזה כאפשרות, בעיקר בגלל האפשרות לתרחיש הבא:
נניח שאני פרנואיד, ואני בטוח שמה שקרה ללירה בשנות ה70 ולשקל הישן בשנות ה80 (ימים שעוד לא היה בישראל בנק מרכזי עצמאי), שהיה מצב של אלפי אחוזי אינפלציה, יכול לחזור ולקרות גם לשקל החדש. ואני חושש לכל הפחות ממצב של 20% אינפלציה בשנה הקרובה.
אם תרחיש האימים שלי יתרחש, ואחזיק את כספי בעו"ש, הוא יישאר 100 ש"ח, שבכח קנייה יהיו שווים כמו 80 ש"ח של היום. אבל אג"ח צמוד, ייתן לי 119.5 ש"ח שיהיו שווים כמו 99.5 ש"ח בכח קנייה של היום. בתרחיש כזה ברור שכדאי לי משמעותית להחזיק את האג"ח הצמוד.
נכון שהתרחיש הזה לא סביר, אבל בשביל הסבירות שהוא כן יקרה, אני מוכן "לשלם" חצי אחוז, ולהסתכן גם במצב של הפסד ע"י אינפלציה אפסית או אפילו שלילית - מב שישאיר אותי עם פחות שקלים (מספרית), העיקר לדעת שאני מבוטח מפני תרחיש האימים שלי.

אבל מצד שני, איך אמרה פעם הסולידית:
נכתב ע"י הסולידית:
בדיוק כמו שלא נקנה ביטוח תכולת דירה מפורץ או ביטוח נגד שריפות מפירומן, אין שום היגיון לקנות ביטוח נגד אינפלציה ממי שמייצר את האינפלציה מלכתחילה.
כמובן שבמציאות, רוב השוק לא מסכים עם האמירה הזו, ועדיין שם כסף גם על אג"ח צמוד...

נניח שיש לי 100 ש"ח, ויש לי שתי ברירות, או להשכיב אותם בעו"ש, או לקנות בהם אג"ח צמוד מדד בריבית של מינוס 0.5%.
[שימו לב, בפוסט זה, ולצרכי הסברה בלבד, אסכום ואחסיר אחוזים במקום להכפיל, זה חישוב לא נכון, אבל הוא קירוב למציאות, ומספיק טוב בשביל הנקודה שאני מסביר]
נניח לרגע את האפשרות שהאינפלציה תהיה 2 אחוזים. כלומר שבאפשרות שהשכבתי את הכסף בעו"ש, עוד שנה עדיין יהיה כתוב לי 100 ש"ח בחשבון, אבל במונחים של היום, ה100 ש"ח האלו שווים רק 98.
אם במצב זה אשקיע את הכסף באג"ח צמוד, עוד שנה יהיו לי 101.5 ש"ח בחשבון, שיהיו שווים לצורך קנייה במכולת רק כמו 99.5 ש"ח במונחים של היום.

בנוסף, אג"ח צמוד משמש גם כאיזשהו סוג של ביטוח, ולכן לעיתים תשואתו יכולה להיות שלילית גם נומינלית. למשל אם האינפלציה תהיה 0%, באג"ח אשאר עם 99.5 ש"ח לעומת העו"ש שאשאר עם 100 ש"ח (ששניהם לא זזו מבחינת ערכם). אנשים מוכנים לתרחיש הזה כאפשרות, בעיקר בגלל האפשרות לתרחיש הבא:
נניח שאני פרנואיד, ואני בטוח שמה שקרה ללירה בשנות ה70 ולשקל הישן בשנות ה80 (ימים שעוד לא היה בישראל בנק מרכזי עצמאי), שהיה מצב של אלפי אחוזי אינפלציה, יכול לחזור ולקרות גם לשקל החדש. ואני חושש לכל הפחות ממצב של 20% אינפלציה בשנה הקרובה.
אם תרחיש האימים שלי יתרחש, ואחזיק את כספי בעו"ש, הוא יישאר 100 ש"ח, שבכח קנייה יהיו שווים כמו 80 ש"ח של היום. אבל אג"ח צמוד, ייתן לי 119.5 ש"ח שיהיו שווים כמו 99.5 ש"ח בכח קנייה של היום. בתרחיש כזה ברור שכדאי לי משמעותית להחזיק את האג"ח הצמוד.
נכון שהתרחיש הזה לא סביר, אבל בשביל הסבירות שהוא כן יקרה, אני מוכן "לשלם" חצי אחוז, ולהסתכן גם במצב של הפסד ע"י אינפלציה אפסית או אפילו שלילית - מב שישאיר אותי עם פחות שקלים (מספרית), העיקר לדעת שאני מבוטח מפני תרחיש האימים שלי.

כמובן שבמציאות, רוב השוק לא מסכים עם האמירה הזו, ועדיין שם כסף גם על אג"ח צמוד...

אני לא בטוח לגבי נכונות הציטוט של הסולידית, יש תעשייה שלמה שהיא דוגמה של פורץ המוכר ביטוח נגד פריצות- זה נקרא פרוטקשן, זה די רווחי וגם די אפקטיבי.

לשני הצדדים?
אם מתייחסים לדורש הפרוטקשן כ FORCE OF NATURE אז כן.

רווחי, כי הרווח של העסק יותר גדול אם הוא לא נשרף כל שבועיים, וגם של גובה הפרוטקשן רווחי יותר מאשר אם לא היה ממי לגבות.
אפקטיבי- אפילו יותר מביטוח רגיל, בביטוח רגיל אתה מקבל את הפיצוי אחרי שהנזק נגרם, ואז צריך זמן לתקן\לחזור לפעילות. בפרוטקשן אתה לא מגיע לשלב הנזק במידה ומשלם.

שוב- הכל תחת ההנחה הראשונית למעלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הצמדה למדד (הגנה מפני אינפלציה) בכמעט חינם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל? שוק ההון 37
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
א קרנות אג"ח שקליות לא צמודות עם מח"מ קצר, כיצד מושפעות מהריבית ? שוק ההון 1
ה שיקולי מס ברכישת אג"ח ממשלתיות לא צמודות במישרין או דרך קרן שוק ההון 4
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
M אג"ח ממשלתי שיקלי וחישוב תשואה שוק ההון 1
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
P S&P 500 + Short Futures מול אג״ח דולרית קצרה שוק ההון 3
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
L חסכון ל3 שנים - דרך אג"ח wise שוק ההון 14
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
N אג"ח coco שוק ההון 4
Sp0 האם המשקיע ה"גמיש" יכול לוותר על אג"ח לגמרי בתיק? שוק ההון 55
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 34
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3
9 אג"ח ארה"ב 3-7 שוק ההון 1
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א אג"ח ממשלתי במסלול סנופי - מיטב ד"ש קופגל"ה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 3
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה