• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה

יעקב 1

משתמש בכיר
דירוג
1,000
עלה בדעתי רעיון למכור קופסאות מרווח, שייצרו הפסד הון, ובמקביל לקנות קרן אג''חית קצרה שתחזיר את ההפסד הון. את הקרן ממשיכים להחזיק במקביל לקופסת המרווח, וכך נוצר עוד ועוד הפסד הון שמאפשר למכור מניות ללא מיסוי.
ולדוגמה:
נניח שאני רוצה לפטור השנה מניות שיש בהן 50,000 ש''ח רווח, אני מוכר קופסה בשווי 2 מיליון, מפסיד עליה במהלך השנה את שיעור הריבית חסרת הסיכון+קצת, בכסף המכירה אני קונה קרן אג''חית קצרה שמרוויחה לי בערך את אותו הסכום, ומוכר בסוף השנה מניות עם 50,000 רווח.

בעיות שאני יכול לראות
1. פיגור של קרן האג''ח אחרי הקופסאות.
2. רשות המיסים סגרה את החור הזה איכשהו.
3. הברוקר לא יאפשר לי לעשות את זה משום מה.

מה אומרים?

מניח שכוונת המשורר היא ל box spread
בעיות שאני יכול לראות
אין לי משהו חכם להוסיף, למעט שכסף לא קוטפים מהעץ. אני מניח שאם זה היה כזה פשוט רבים היו עושים זאת וכפועל יוצא היה נחסם ולא אפשרי.

מעניין בכל אופן.
שאלה: לא ייצא שתקזז הפסדי הון מול אג"ח? פחות יעיל.

עלה בדעתי רעיון למכור קופסאות מרווח, שייצרו הפסד הון, ובמקביל לקנות קרן אג''חית קצרה שתחזיר את ההפסד הון. את הקרן ממשיכים להחזיק במקביל לקופסת המרווח, וכך נוצר עוד ועוד הפסד הון שמאפשר למכור מניות ללא מיסוי.
ולדוגמה:
נניח שאני רוצה לפטור השנה מניות שיש בהן 50,000 ש''ח רווח, אני מוכר קופסה בשווי 2 מיליון, מפסיד עליה במהלך השנה את שיעור הריבית חסרת הסיכון+קצת, בכסף המכירה אני קונה קרן אג''חית קצרה שמרוויחה לי בערך את אותו הסכום, ומוכר בסוף השנה מניות עם 50,000 רווח.

בעיות שאני יכול לראות

מה אומרים?
רק לוודא - אתה ממשיך להחזיק את את האג"ח לאחר מכן?

אחרי התייעצות עם יעקב:
מהלך כזה יעלה לך בלפחות כ0.5% עד 0.6% בשנה וזה בטווח הארוך יאיין לך כל מס שתחסוך.

מהלך כזה יעלה לך בלפחות כ0.5% עד 0.6% בשנה וזה בטווח הארוך יאיין לך כל מס שתחסוך.
אם המהלך יחסוך (ידחה) הנזלת נכסים לתשלום המס ויאפשר להשאיר אותם מושקעים, זה עדיין לא כלכלי? המס שווה ערך לשליש מרווח ההון, כלומר אם הנכס מניב יותר מאשר 1.5-1.8% שנתי (אחרי מס) זה כבר מהלך ריווחי.

דוגמה מספרית:
אדם צריך 450k כרגע, יש לו 500k שמתוכם 300k קרן ו 200k רווח הון.
אפשרות א: למכור את ה 500k לשלם 50k מס ולהשתמש ביתרה.
אפשרות ב: למכור רק 450k, לייצר הפסד מלאכותי בסך 150k כנגד רווח ההון שמומש ולהשאיר 50k מושקעים.
בהנחה שעלות הפעולה תהיה 0.6% מתוך 150k זה 900, אם ה-50k הנותרים מניבים 2.4% ברוטו ו-1.8% אחרי מס זה 900 אז העלות תתקזז לגמרי, כל התשואה שמעבר לזה זה רווח נקי.

מה אני מפספס?

אם המהלך יחסוך (ידחה) הנזלת נכסים לתשלום המס ויאפשר להשאיר אותם מושקעים, זה עדיין לא כלכלי? המס שווה ערך לשליש מרווח ההון, כלומר אם הנכס מניב יותר מאשר 1.5-1.8% שנתי (אחרי מס) זה כבר מהלך ריווחי.

דוגמה מספרית:
אדם צריך 450k כרגע, יש לו 500k שמתוכם 300k קרן ו 200k רווח הון.
אפשרות א: למכור את ה 500k לשלם 50k מס ולהשתמש ביתרה.
אפשרות ב: למכור רק 450k, לייצר הפסד מלאכותי בסך 150k כנגד רווח ההון שמומש ולהשאיר 50k מושקעים.
בהנחה שעלות הפעולה תהיה 0.6% מתוך 150k זה 900, אם ה-50k הנותרים מניבים 2.4% ברוטו ו-1.8% אחרי מס זה 900 אז העלות תתקזז לגמרי, כל התשואה שמעבר לזה זה רווח נקי.

מה אני מפספס?
כדי לייצר הפסד הון בסך 150K אתה צריך לעשות מהלך בשווי של כ3M ש"ח, עזוב את הבטחונות שצריך בשביל זה, העלות של זה היא כ18,000 ש"ח בשנה, כל שנה.

כדי לייצר הפסד הון בסך 150K אתה צריך לעשות מהלך בשווי של כ3M ש"ח, עזוב את הבטחונות שצריך בשביל זה, העלות של זה היא כ18,000 ש"ח בשנה, כל שנה.
במילים אחרות, העלות יחסית להפסד ההון הדרוש היא 12% (בשביל שיתחיל להיות ריווחי צריך תשואה 36%..)

לאיזה שלם מתייחס 0.5-0.6% שציינת?

במילים אחרות, העלות יחסית להפסד ההון הדרוש היא 12% (בשביל שיתחיל להיות ריווחי צריך תשואה 36%..)

לאיזה שלם מתייחס 0.5-0.6% שציינת?
לפי הדוגמא שלך ל3M ש"ח.

אחרי התייעצות עם יעקב:

אז הצלחתי לכנס לישיבת צוות את הכרישים;);), @אורי ג. @FIYaacov ...
אשמח אם תרחיבו בהסבר, ממה ינבעו העלויות הנ''ל.
יתכן שאפשר לשפר את הרעיון (להשתמש בקצת קונצרני לדוגמה)

(לגבי בטחונות, זה תלוי כמובן בגודל התיק. יש כאן הרבה אנשים עם מספיק בטחונות לכזה מהלך)

אגב, העלות של הפוזיציה הזו גם נחשבת הפסד הון, נכון?!
אז ליתר דיוק מספיק להפסיד 134k בעלות של 16k שזה יחד 150k,
כלומר העלות היא 10.7% מההפסד הדרוש, עדיין משמעותי מאוד.
אני רוצה לפטור השנה מניות שיש בהן 50,000 ש''ח רווח, אני מוכר קופסה בשווי 2 מיליון, מפסיד עליה במהלך השנה את שיעור הריבית חסרת הסיכון+קצת,
אתה בטוח שזה היחס? לפי המספרים שהם רשמו לעיל בשביל 50k הפסד מספיק פוזיציה של 1 מיליון שח

אז הצלחתי לכנס לישיבת צוות את הכרישים;);), @אורי ג. @FIYaacov ...
אשמח אם תרחיבו בהסבר, ממה ינבעו העלויות הנ''ל.
יתכן שאפשר לשפר את הרעיון (להשתמש בקצת קונצרני לדוגמה)

(לגבי בטחונות, זה תלוי כמובן בגודל התיק. יש כאן הרבה אנשים עם מספיק בטחונות לכזה מהלך)
פרמייה שיש בבוקס על TB + דמי ניהול בקרן כזו או אחרת + עלויות גלגול (אא"כ תיקח מח"מים לא זהה).
אפשר לעשות עם קונצרני אבל אז אתה בסיכון, כלומר אתה סתם ממנף בשביל תשואה גבוהה יותר, אפשר אם כבר גם למנף ולקנות סנופי ולא רק קונצרני.
לזכור שזה מינוף שחייבים לכל החיים כדי לשמור על הטבת המס, ברגע שתסגור את המינוף תהיה חייב למכור את האג"ח ואז תספוג את כל המס שחסכת בהתחלה.
אגב, העלות של הפוזיציה הזו גם נחשבת הפסד הון, נכון?!
אז ליתר דיוק מספיק להפסיד 134k בעלות של 16k שזה יחד 150k,
כלומר העלות היא 10.7% מההפסד הדרוש, עדיין משמעותי מאוד.

אתה בטוח שזה היחס? לפי המספרים שהם רשמו לעיל בשביל 50k הפסד מספיק פוזיציה של 1 מיליון שח
נכון אבל לא הכנסתי את העלות הזו בתור עלות אז טכנית זה יותר מ~0.6%

קצת אופטופיק משרשור ישן
להערכתי יש לי אפשרות להגיע לכ7,000 ש''ח בשנה החזר מס. (פנסיה, תרומות, נקודות וכו')
בעקבות כך חשבתי למכור פעם בשנה בסכום שיניב רווח שיחייב במס של כ7,000 ש''ח, ולהחזיר אותם לתיק כשהפעם הם כבר נחשבים לקרן.
תוך 3 שנים עברת למצב ש
רוצה לפטור השנה מניות שיש בהן 50,000 ש''ח רווח
פנטסטי!

ובחזרה לנושא:
אני רוצה לפטור השנה מניות שיש בהן 50,000 ש''ח רווח, אני מוכר קופסה בשווי 2 מיליון, מפסיד עליה במהלך השנה את שיעור הריבית חסרת הסיכון+קצת,

קצת אופטופיק משרשור ישן

תוך 3 שנים עברת למצב ש

פנטסטי!
שתהיה לי בריא :)
אבל האמת, שכיום אני עוסק בתכנון פיננסי, כך שלא ניתן ללמוד מהפוסטים שלי על מצבי האישי...

לגבי היחס, לא נכנסתי בהודעה למספרים הממשיים, הבנצ'מרק שמופיע *** הוא 4.33, כך שכנראה המספרים שרשמת הם באזור הנכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J חסכונות/השקעה לשכירים עם פטור/דחיית מס שוק ההון 14
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
ה דחיית מס - האם יכול לגרום גם להפסד ? שוק ההון 14
א דחיית קבלת קצבה מביטול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
4 דחיית מס בחברה בע"מ מיסים 1
M עדיפות לדמי ניהול או דחיית תשלום מס ? שוק ההון 13
Y סיכום ושאלות - דחיית מכירת RSU לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A אלמנט דחיית מס בקרן השתלמות IRA שוק ההון 5
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ד הקדמת או דחיית תשלומים נדל"ן 3
R דחיית הגשת דוח שנתי על רווחי הון לצורך התקזזות על הפסדים מיסים 7
Y דחיית מועדי הדו"ח השנתי למס הכנסה מיסים 2
כ דחיית הוראת מכירה באורדרנט שוק ההון 8
G כדאיות דחיית בקשה להחזרי מס מיסים 8
ח דחיית נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי - התמחות מיסים 2
A דחיית תשלומי מס הכנסה מיסים 4
klayhamn דחיית לקיחת משכנתא? נדל"ן 21
I בחינת כדאיות החלפת קרן: מיסוי ריאלי מול דחיית מס שוק ההון 1
amit האם דחיית משכנתא פוגעת בדירוג האשראי? צרכנות פיננסית 4
זריקת תבונה דחיית מס רווחי הון - קרן השתלמות שוק ההון 8
M תוספת דחיית קצבת זקנה - שנה חלקית? צרכנות פיננסית 0
A דחיית מס לנצח שוק ההון 61
amit רגע לפני שאני מבקש דחיית משכנתא. שוק ההון 1
קפיצת הדרך דחיית מכירת RSU לזמן פרישה - כתכנון מס שוק ההון 84
D מישהו יכול בבקשה להציג אקסל עם חישוב מפורט של למה דחיית מס משתלמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
P דחיית החזרי מס (חוקיות, כדאיות?) צרכנות פיננסית 1
JBUZZ ניהול תיקים דיגיטלי עם דחיית מס רווחי הון שוק ההון 0
נ דחיית מס בתיקון 190 IRA שוק ההון 4
Cleo דחיית שכר בזמן אבטלה אוף טופיק 47
omertal חשבון השקעות עם דחיית מס צרכנות פיננסית 90
F ניתוח דחיית מס דיבידנדים לאמריקאים שוק ההון 16
G דחיית מס - למה/כמה זה כדאי? שוק ההון 3
T עמלות ממכירת מניות מול דחיית תשלום מס שוק ההון 25
adamshalev דחיית מס ע"י הפקדה לקרן השתלמות מעל התקרה שוק ההון 191
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
W פטור ממס - מלגת לימודים מיסים 0
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
D אם אני רוכש דרך ********* קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
N מס על מכירה בחשבון פטור שוק ההון 4
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס איך מדווחים כעוסק (פטור) בעל שני עיסוקים מיסים 4
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
ד פתיחת עוסק פטור זעיר התפתחות אישית 5
מ פנסיה וקרן השתלמות - עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
A ביטול פטור מילואים - גיוס אל הלא נודע ? אוף טופיק 121
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z הכרה בהוצאות עוסק פטור שעובד מחו"ל מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה