• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח?

• פותח הנושא פותח הנושא Delta0
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Delta0

משתמש רשום
דירוג
1
מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות וכו'?

אני מעורב בתחום הטוקניזציה של נכסים מסורתיים (מניות, אג"ח, זהב, מט"ח) על גבי בלוקצ'יין, ותוהה איך אתם רואים את זה.
גילוי נאות: אני עובד על פלטפורמה שמאגדת מידע ומסחר בנכסים שעברו טוקניזציה, ממנפיקים ורשתות בלוקצ'יין שונות. לכן חשוב לי להבין לעומק איך משקיעים רואים את התחום- גם בעד וגם נגד.

לכאורה יש כאן כמה יתרונות מעניינים:

• מסחר 24/7 (לא צריך לחכות ליום שני אם יש חדשות רעות\טובות בסופש).
  • אין עמלות ניהול ועמלות מסחר כמעט אפסיות.
  • החזקה בארנק פרטי ושליטה ישירה בנכס.
  • אפשר להעביר נכסים לכל אדם בעולם בשניות ללא צורך באישורים ושעות פתיחה.
  • לא צריך לפתוח חשבון ברוקר ואימות KYC.
  • יותר פרטיות.

מצד שני:

• הפרטיות יכולה גם לאפשר בקלות רבה: אי־דיווח מס, מסחר במידע פנים וגם ניפוח מסחר בקלות יותר (Wash trading)
  • אחריות מלאה על אחזקת הנכסים

מישהו כאן משתמש או שוקל להשתמש בזה בפועל?

אולי בעתיד
תנאי הסף שלי, שכבה שניה\שלישית על הבלוקצ'יין של ביטקוין, כמו liquid , למרות שאני לא אוהב כל כך ספציפית את עניין הטוקנים

אני חושב שכמה מהיתרונות הן משהו לדון עליו, כי לא מן הנמנע שחוסר ב KYC זה משהו שימנע לאזרחים של מספר מדינות להמנע מהשימוש ב"ממשק" הזה אם לא יהיו תחת רגולציה (כמו של ארה"ב)
בנוסף חובת שיתוף המידע זה משהו שהרבה מדינות כבר בתוך זה (CARF)
נניח שיש לך ברז פיאט כלשהו, הוא יכול לסרב לשלוח או לקבל לכתובת שאולי תבוא מפעילות עבר ב"ממשק"

אני כן רואה חברה ציבורית שמנפיקה מניות דיגיטליות בעצמה ובונה את כל מערך ההפצה כך שתהיה נזילות ועושי שוק לסגירת אבריטרז מול הבורסה המוסדית (legacy)
אבל זה לא יקרה לדעתי עד סוף העשור, אין ממש תמריץ כרגע

תרחיב על הפעילות והמידע שאתה נתקל איתו, כדי שנוכל לקבל מושג רחב יותר

הגדולה של בלוקצ'יין היא היכולת לא לסמוך על אף גורם יחיד בכלל. היא באה במחיר יקר, אבל האם יש בה תועלת במקרה הזה?
העובדה שהבורסה היא גוף ריכוזי שמנהל את המסחר היא לא בעיה. להיפך, זה מאפשר קביעת סטנדרטים של דיווח ונהלים שונים, כתנאי לרישום למסחר.

ומה התועלת?

מסחר 24/7 (לא צריך לחכות ליום שני אם יש חדשות רעות\טובות בסופש).
אפשר להרים מערכת 24/7 בטכנולוגיה קיימת, די בפשטות. הבורסה בוחרת שלא.
אין עמלות ניהול ועמלות מסחר כמעט אפסיות.
ודאי שיש. מישהו צריך לחתום על עסקאות והוא לא יעשה את זה בחינם. בביטקוין הכורים מקבלים מטבעות, ועדיין לוקחים עמלה.
החזקה בארנק פרטי ושליטה ישירה בנכס
זה יתרון אידאולוגי, לא מעשי. בפועל אחזקה דרך הברוקר עובדת באותה מידה.
אפשר להעביר נכסים לכל אדם בעולם בשניות ללא צורך באישורים ושעות פתיחה.
בבורסה אפשר לסחור בשניות, בשעות הפעילות (שזו נקודה שכתבת קודם).
  • יותר פרטיות.
אלה חסרונות, לא יתרונות (כמו שכתבת בעצמך בהמשך).

מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות וכו'?

אני מעורב בתחום הטוקניזציה של נכסים מסורתיים (מניות, אג"ח, זהב, מט"ח) על גבי בלוקצ'יין, ותוהה איך אתם רואים את זה.
גילוי נאות: אני עובד על פלטפורמה שמאגדת מידע ומסחר בנכסים שעברו טוקניזציה, ממנפיקים ורשתות בלוקצ'יין שונות. לכן חשוב לי להבין לעומק איך משקיעים רואים את התחום- גם בעד וגם נגד.

לכאורה יש כאן כמה יתרונות מעניינים:

• מסחר 24/7 (לא צריך לחכות ליום שני אם יש חדשות רעות\טובות בסופש).
  • אין עמלות ניהול ועמלות מסחר כמעט אפסיות.
  • החזקה בארנק פרטי ושליטה ישירה בנכס.
  • אפשר להעביר נכסים לכל אדם בעולם בשניות ללא צורך באישורים ושעות פתיחה.
  • יותר פרטיות.

מצד שני:

• הפרטיות יכולה גם לאפשר בקלות רבה: אי־דיווח מס, מסחר במידע פנים וגם ניפוח מסחר בקלות יותר (Wash trading)
  • אחריות מלאה על אחזקת הנכסים

היתרונות מינורים לכל מי שאינו סוחר יומי*, החסרונות מז'ורים עבור כולם (גם רוב היתרונות שציינת הם בעיקר חסרונות).

* יתרונות סוחר יומי = הוא יוכל להפסיד את הכסף שלו הרבה יותר מהר

נערך לאחרונה ב:
שאלה, טוקניזציה בדאטה או בפיזי? יש גם וגם פשוט.

מסחר 24/7 (לא צריך לחכות ליום שני אם יש חדשות רעות\טובות בסופש).
נכנס גם לשוק המניות המסורתי.
אין עמלות ניהול ועמלות מסחר כמעט אפסיות.
קיים גם היום, במיוחד בארה"ב.
החזקה בארנק פרטי ושליטה ישירה בנכס.
זה בלתי אפשרי, רק חברה לרישומים מחזיקה בתעודות בעלות על מניות/אג"ח, שלא לדבר שתהיה לך בעיה לקבל דיבידנדים ככה, בעיות של קומפליינס, מיסוי והלבנת הון.
אפשר להעביר נכסים לכל אדם בעולם בשניות ללא צורך באישורים ושעות פתיחה.
אין כזה דבר, ראה סעיף קודם.
לא צריך לפתוח חשבון ברוקר ואימות KYC.
אז לא חוקי.
בקיצור לא יקרה, בדיוק בגלל היתרונות שציינת.

שאלה טכנית מהדיוט גמור בתחום. איך יתבצע הממשק בין העולם הפיזי, כולל כסף פיאט ורישום בעלות על מניה, לבין עולם הבלוקצ"יין?
בסופו של דבר צריך זירת מסחר ודרך להעביר ולמשוך כסף פיאט.

נכנס גם לשוק המניות המסורתי.

קיים גם היום, במיוחד בארה"ב.

זה בלתי אפשרי, רק חברה לרישומים מחזיקה בתעודות בעלות על מניות/אג"ח, שלא לדבר שתהיה לך בעיה לקבל דיבידנדים ככה, בעיות של קומפליינס, מיסוי והלבנת הון.

אין כזה דבר, ראה סעיף קודם.

אז לא חוקי.

בקיצור לא יקרה, בדיוק בגלל היתרונות שציינת.
זה כבר קורה בפועל.

יש היום מנפיקים מפוקחים (למשל Ondo Finance ו-xStocks) שקונים מניות אמיתיות בשוק - ואז מנפיקים טוקן על הבלוקצ׳יין שמייצג את המניה (למשל Tesla, SPY וכו׳).

את הטוקן עצמו אפשר לסחור על-הצ׳יין, כמו קריפטו.

דיבידנדים תלויים במבנה ההנפקה:
  • חלק מחלקים דולר למחזיקי הטוקן
  • חלק מגדילים את כמות הטוקנים (למשל 1 -> 1.015)

צירפתי תמונה מהפלטפורמה שאנחנו בונים, שצולמה בזמן אמת - שבת בבוקר כשוול סטריט סגורה:

IMG-4845.jpg

מה שרואים כאן בעצם, החלפה בין SPYx שזה SPY מהמנפיקה xStocks על רשת בלוקציין Solana,
ל NVDAon שזה מניית NVDA מהמנפיקים Ondo Finance על רשת בלוקציין Ethereum, כמובן שכל אחד בעולם יכול לחבר את הארנק שלו ולעשות את הפעולה בצורה מבוזרת, מבלי KYC או פתיחת חשבון ואישורים.

בעצם הפעולה היא החלפה ישירה בין SPY ל NVDA, בברוקר רגיל צריך להמיר SPY לדולרים, ואז עם הדולרים לקנות NVDA - זה אולי עוד יתרון שלא רשמתי.
זה היה יכול להיות גם החלפה בין טוקנים שמייצגים מניות לבין טוקנים שמייצגים מתכות/ אגחים, מטבעות וגם קריפטו.
לדוגמא החלפה בין טוקן שמייצג זהב לבין טוקן שמייצג אג״ח.

יתרון נוסף הוא שילוב עם DeFi:

• להלוות מניות ולקבל ריבית
• לקחת הלוואה של מניות למכור / לבצע שורט
• להשתמש בהן כקולטרל

פלטפורמות DeFi כבר מתחילות לאפשר זאת - ואנחנו מתכננים לשלב את זה ישירות ב-SuperSwap

זה בדיוק מה ש Larry Fink מנכל Blackrock תמיד מדבר עליו

שאלה טכנית מהדיוט גמור בתחום. איך יתבצע הממשק בין העולם הפיזי, כולל כסף פיאט ורישום בעלות על מניה, לבין עולם הבלוקצ"יין?
בסופו של דבר צריך זירת מסחר ודרך להעביר ולמשוך כסף פיאט.
שאלה מצוינת - החיבור לעולם האמיתי נעשה דרך המנפיקים.

גוף מפוקח קונה את המניה/אג״ח/זהב ושומר אותם אצל קסטודיאן, ומנפיק טוקן על הבלוקצ׳יין שמייצג את הזכות בנכס (את הטוקן אפשר תמיד לפדות 1:1 עם הנכס האמיתי)

אחרי שהטוקן על הבלוקצ׳יין, אפשר להעביר ולסחור בו בלי תלות בשעות מסחר / במערכת הבנקאית או אישורים פתיחת חשבונות וכו, פשוט לחבר ארנק דיגיטלי פרטי ולסחור או להעביר.

פיאט נכנס ויוצא בעיקר בנקודות הכניסה/יציאה (דרך ברוקר, בנק , סטייבלקוינס או מכירה בין משתמשים במזומן או העברה בנקאית).

צירפתי דוגמה שצולמה עכשיו למה שכבר מתחיל לקרות בפועל - החלפה ישירה בין נכס שמייצג מניית Tesla לבין נכס שמייצג זהב, על הבלוקצ׳יין:

IMG-4846.jpg

שאלה, טוקניזציה בדאטה או בפיזי? יש גם וגם פשוט.
טוקניזציה “פיזית” - הטוקן מגובה בנכס אמיתי שמוחזק אצל קסטודיאן (מניה, זהב, אג״ח וכו׳).
ואז הטוקן מייצג זכות על הנכס בעולם האמיתי.

היתרונות מינורים לכל מי שאינו סוחר יומי*, החסרונות מז'ורים עבור כולם (גם רוב היתרונות שציינת הם בעיקר חסרונות).

* יתרונות סוחר יומי = הוא יוכל להפסיד את הכסף שלו הרבה יותר מהר
הערך הוא לא רק לסוחרי יום, אלא בתשתית שכל סוגי המשקיעים יכולים להשתמש בה:

מסחר 24/7, העברה גלובלית, החזקה בארנק פרטי ושליטה ישירה בנכסים, ושימוש בהם ב-DeFi (הלוואות, ריבית, קולטרל וכו׳).

מצד שני, החסרונות אמיתיים:

אחריות עצמית על האחזקה, רגולציה שעדיין מתגבשת, ופוטנציאל לשימוש לרעה כמו העלמת מיסים או מסחר במידע פנים בקלות קלה הרבה יותר מעבר.

יכול להיות שזה יישאר נישה - ויכול להיות שזה יהפוך לשכבת מסחר חדשה

אולי בעתיד
תנאי הסף שלי, שכבה שניה\שלישית על הבלוקצ'יין של ביטקוין, כמו liquid , למרות שאני לא אוהב כל כך ספציפית את עניין הטוקנים

אני חושב שכמה מהיתרונות הן משהו לדון עליו, כי לא מן הנמנע שחוסר ב KYC זה משהו שימנע לאזרחים של מספר מדינות להמנע מהשימוש ב"ממשק" הזה אם לא יהיו תחת רגולציה (כמו של ארה"ב)
בנוסף חובת שיתוף המידע זה משהו שהרבה מדינות כבר בתוך זה (CARF)
נניח שיש לך ברז פיאט כלשהו, הוא יכול לסרב לשלוח או לקבל לכתובת שאולי תבוא מפעילות עבר ב"ממשק"

אני כן רואה חברה ציבורית שמנפיקה מניות דיגיטליות בעצמה ובונה את כל מערך ההפצה כך שתהיה נזילות ועושי שוק לסגירת אבריטרז מול הבורסה המוסדית (legacy)
אבל זה לא יקרה לדעתי עד סוף העשור, אין ממש תמריץ כרגע

תרחיב על הפעילות והמידע שאתה נתקל איתו, כדי שנוכל לקבל מושג רחב יותר
נקודות מצוינות - במיוחד סביב רגולציה, fiat rails ו Layer 2s שזה באמת צוואר הבקבוק היום.

ממה שאני רואה בפועל, הפעילות כבר מתחילה: יש מנפיקים, נזילות ראשונית ועושי שוק, אבל האימוץ הרחב עדיין תלוי ברגולציה ובחיבור לפיאט.

אני מסתכל על זה גם פרקטית - אנחנו עובדים על פלטפורמה שמרכזת נכסים טוקניזיים ממנפיקים ורשתות שונות ומאפשרים מסחר חופשי בינהם, מנסה להבין איך סוחרים מסורתיים באמת מסתכלים על התחום הזה.

עשינו soft-launch רק לפני כמה שעות, עדיין מתקנים ומשפרים תוך כדי תנועה, אז זה ממש early.
אם מסקרן לראות איך זה נראה בפועל:
SuperSwap.ink
אשמח לפידבק אמיתי - גם ביקורת.

בגדול כבר היום אפשר להחליף בין קריפטו, מניות, אג״ח, מתכות ומט״ח בכמה קליקים.

הבעיה בעולם הטוקניזציה היא הפיצול - יש הרבה מנפיקים, לפעמים גם לאותו נכס (למשל זהב), כל אחד עם קסטודיאן אחר, תנאים שונים, טוקן שונה ורשת בלוקצ׳יין אחרת.

התוצאה היא שוק מפוזר שקשה להתמצא בו ולהבין איפה לסחור.

הכיוון שאני רואה הוא לאחד את הכל למקום אחד- כדי שמשקיעים יוכלו לבחור בקלות בין נכסים, מנפיקים ורשתות שונות וגם לסחור ביניהם.

סקיוריטי מאטרס עושים זאת אז SMX הטיקר

הגדולה של בלוקצ'יין היא היכולת לא לסמוך על אף גורם יחיד בכלל. היא באה במחיר יקר, אבל האם יש בה תועלת במקרה הזה?
העובדה שהבורסה היא גוף ריכוזי שמנהל את המסחר היא לא בעיה. להיפך, זה מאפשר קביעת סטנדרטים של דיווח ונהלים שונים, כתנאי לרישום למסחר.

ומה התועלת?

אפשר להרים מערכת 24/7 בטכנולוגיה קיימת, די בפשטות. הבורסה בוחרת שלא.

ודאי שיש. מישהו צריך לחתום על עסקאות והוא לא יעשה את זה בחינם. בביטקוין הכורים מקבלים מטבעות, ועדיין לוקחים עמלה.

זה יתרון אידאולוגי, לא מעשי. בפועל אחזקה דרך הברוקר עובדת באותה מידה.

בבורסה אפשר לסחור בשניות, בשעות הפעילות (שזו נקודה שכתבת קודם).

אלה חסרונות, לא יתרונות (כמו שכתבת בעצמך בהמשך).
נקודות לגיטימיות - וברור שהבורסה והמודל הריכוזי לא “נשברים” מחר.

הערך פה הוא לא כי בלוקצ׳יין עושה משהו שאי אפשר טכנית לעשות גם היום, אלא כי הוא משנה את מבנה הבעלות והגישה:

• מסחר והעברה באותה שכבה - לא רק קנייה/מכירה דרך גוף מתווך
  • נכס שניתן להזזה גלובלית כמו קריפטו, לא רק להחזקה אצל ברוקר
  • יכולת להשתמש בו כקולטרל/בהלוואות באופן פתוח (DeFi)
  • חיבור בין נכסים שונים (מניות, זהב, קריפטו וכו׳) באותו סט כלים

לגבי עמלות אז נכון, הן לא נעלמות, רק משתנות: פחות מתווכים פיננסיים, יותר תשתית on-chain.

וזה כנראה לא “מחליף בורסות”, אלא נבנה כשכבה מקבילה למי שצריך גמישות גלובלית וחיבור לעולם הבלוקציין.

עדיין מוקדם - ולכן השאלה האמיתית היא לא אם זה טוב יותר מהמודל הקיים, אלא באילו שימושים זה נותן ערך שאין היום.

הרבה ״מנהיגים״ בעולם הפיננסי מדברים על טוקניזציה והמהפכה שזה מביא לעולם הפיננסי, אז אני כן חושב שיש כאן משהו רציני שקורה, בסרטון Larry Fink מנכל Blackrock מדבר על המהפכה שטוקניזציה תגרום בעולם הפיננסי.

סקיוריטי מאטרס עושים זאת אז SMX הטיקר
אם אתה מתכוון ל-SMX הם עושים טוקניזציה ומעקב אחרי נכסים פיזיים בשרשראות אספקה וכו.

אני מדבר יותר על טוקניזציה של נכסים פיננסיים (מניות, אג״ח, סחורות) ועל המסחר בהם על הבלוקצ׳יין.

למה זה טוב?

קיים כבר היום.

למה זה טוב?

קיים כבר היום.
אם יוצאות חדשות רעות על מניה בשבת בלילה - משקיע רגיל צריך לחכות לפתיחת מסחר ביום שני .

בזמן הזה גופים עם גישה מוקדמת כבר יוצאים מהפוזיציה לפניו.

מסחר 24/7 מצמצם את הפער הזה ונותן תגובה בזמן אמת לכולם.

לגבי העברות - נסה להעביר מניות בין ברוקרים או לחשבון בחו״ל: טפסים, אישורים, ימים של המתנה, ולפעמים גם סירוב.

על בלוקצ׳יין אתה פשוט שולח - בלי אישור צד שלישי, תוך שניות.

וב-DeFi:

נכסים טוקניזיים יכולים לשמש כקולטרל, להלוואות ולמינוף בצורה שקופה על גבי חוזים חכמים שכל אחד יכול לאמת ולעשות - לא מערכת סגורה של ברוקר שמחליט עבורך.

אז זה לא רק “עוד דרך לסחור” - זה שינוי בתשתית של השוק, לא בגלל שאני אומר -תבדוק מה Larry Fink כל הזמן מדבר על טוקניזציה והמהפכה שזה מביא (צירפתי קישורים בתגובות למעלה)

אם יוצאות חדשות רעות על מניה בשבת בלילה - משקיע רגיל צריך לחכות לפתיחת מסחר ביום שני .
מה רע בלחכות? למה לפי דעתך ממשלות יוצאות למלחמות או מודיעות הודעות דרמטיות לרוב בסוף יום המסחר האחרון של השבוע? מה הם מנסים להשיג בהשעיה הזו?

* עזר למתקשים, הפתרון חרוט על כריכתו הקדמית של מדריך מפורסם באותיות גדולות ומסבירות פנים.
בזמן הזה גופים עם גישה מוקדמת כבר יוצאים מהפוזיציה לפניו.
אין גופים עם גישה מוקדמת.
מסחר 24/7 מצמצם את הפער הזה ונותן תגובה בזמן אמת לכולם.
לא, הוא מגדיל את הפער בין מי שרוצה לישון ולחיות לזה שלא.
לגבי העברות - נסה להעביר מניות בין ברוקרים או לחשבון בחו״ל: טפסים, אישורים, ימים של המתנה, ולפעמים גם סירוב.
העברתי, לקח כמה ימים ועבר נהדר, המקסימום שהייתי צריך זה לשלוח אישור במייל שאני מסכים להעברה. תנסה אתה להעביר כסף מארנק פרטי/חשבון ביטקוין/מזומן לבנק, ברוקר או תשלום גדול וספר לנו כמה אישורים הבנק/המקבל רצה כדי לדעת מניין הגיע הכסף.

וכל זה שאנחנו עוד מתווכחים על היתרונות שלך, על החסרונות כולם מסכימים והם גדולים יותר.

נערך לאחרונה ב:
טוקניזציה “פיזית” - הטוקן מגובה בנכס אמיתי שמוחזק אצל קסטודיאן (מניה, זהב, אג״ח וכו׳).
ואז הטוקן מייצג זכות על הנכס בעולם האמיתי.
זה מוציא את העוקץ מהיתרון העיקרי של בלוקצ'יין - שלא צריך לסמוך על אף אחד בכלל.
אם אני מחזיק ביטקוין, אין אף אדם ואף גוף שיכול להחליט לא לכבד את הבעלות שלי (אלא מי שמחזיק 51% מהרשת).
כאן הקסטודיאן יכול להחליט, בלי קשר למה שקורה על הבלוקצ'יין, שהוא לא מכבד את הטוקן ולא מוסר עבורו את הנכס האמיתי. לא שונה ממניה שמוחזקת אצל ברוקר קונבנציונלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y טסלה עוברים למנוי לנסיעה אוטומטית - איך להתייחס לזה? דעתכם וטיעונים בעד ונגד. פוסטים מאיכות נמוכה 10
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B מה דעתכם על FINQ (5E) Quantitative strategies שוק ההון 4
S יועצי השקעות פרטיים בלתי תלויים ומחירים - מה דעתכם? שוק ההון 60
W דעתכם על שכונות בדרום ת"א והסביבה אוף טופיק 6
כ הצעת משכנתא לגישור שקיבלתי היום אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 7
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
ה XRP - מה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 6
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
ל חוות דעתכם המשפטית (אזהרת אורך). תודה מראש! נדל"ן 25
א מה דעתכם על התמהיל שלי? שוק ההון 2
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
R פיקדון מובנה $ צמוד אמזון - דעתכם? צרכנות פיננסית 32
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
י תיק תיאורטי לשנה הקרובה - דעתכם? שוק ההון 0
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
כ ת"א רמת גן 3 חד' ב 2.3 להשקעה - דעתכם? נדל"ן 12
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
G מה דעתכם על Invesco? שוק ההון 9
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
Count Olaf הישורת האחרונה מול FinUpp - מה דעתכם? מיסים 12
ד מה דעתכם על החוב של ארה"ב ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
N מה דעתכם על סרבנות בצה"ל ככלי מחאתי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 665
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U מה דעתכם על פריסת התשלומים הזאת? נדל"ן 7
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
ו מה דעתכם על צעירי 2023 בהשוואה לצעירי 2013? פוסטים מאיכות נמוכה 52
N מה דעתכם על קרן ההשתלמות המנייתית של אלטשולר שחם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
S מה דעתכם על קיוסק / פיצוציה כהשקעה יזמות והגדלת הכנסות 33
S חסכון wow בפפר- מה דעתכם ? צרכנות פיננסית 26
T דופלקס - מה דעתכם? נדל"ן 28
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
מ מה דעתכם על תפקיד המתווך בעסקאות נדל"ן? נדל"ן 112
F דעתכם על עתיד הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
R קרן IJR ו-VOO. אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה