• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

isalidiq

משתמש רגיל
דירוג
135
יצא לי לקרוא בעבר איפשהו שאת הרווחים מהקופונים באג"ח צריך לחשב בניכוי האינפלציה, בעוד שאת הרווח מעליית ערך המניות לא צריך כי הן כבר כוללות בתוכן את השפעת האינפלציה.
זה נכון? מישהו יודע להסביר את ההיגיון? לא הצלחתי למצוא תשובה בפורום\אינטרנט

זה לא שאלה של חישוב אלא של ניהול סיכונים.
אג''ח שאינו צמוד, הוא בעצם התחייבות נקובה בסכום ומטבע ספציפי. זה אומר, שאתה זה שסופג את האינפלציה.
מניות לעומתו, הם בעלות על נכסים, במקרה של אינפלציה, מחירם של נכסים נוטה לעלות באופן כללי, שהרי זוהי בדיוק ההגדרה של אינפלציה - עליית מחירים.

זה לא שאלה של חישוב אלא של ניהול סיכונים.
אג''ח שאינו צמוד, הוא בעצם התחייבות נקובה בסכום ומטבע ספציפי. זה אומר, שאתה זה שסופג את האינפלציה.
מניות לעומתו, הם בעלות על נכסים, במקרה של אינפלציה, מחירם של נכסים נוטה לעלות באופן כללי, שהרי זוהי בדיוק ההגדרה של אינפלציה - עליית מחירים.
ברור לי שיש גם הבדל במהות. אבל אני מנסה להבין מספרית איך זה עובד.
מצד אחד, ברור לי שאם בשנה האחרונה קיבלתי קופון של 100 ש"ח מאג"ח, הקופון עצמו בהתחשב באינפלציה (נניח 5%) הוא 95.
מצד שני, אם השקעתי לפני שנה 100 ש"ח במניות, וערכן עלה ל-200. גם פה אני צריך להתחשב באינפלציה, ולכן השווי המתואם אינו 200, אלא 190, לא?
אשמח לפירוט

ברור לי שיש גם הבדל במהות. אבל אני מנסה להבין מספרית איך זה עובד.
מצד אחד, ברור לי שאם בשנה האחרונה קיבלתי קופון של 100 ש"ח מאג"ח, הקופון עצמו בהתחשב באינפלציה (נניח 5%) הוא 95.
מצד שני, אם השקעתי לפני שנה 100 ש"ח במניות, וערכן עלה ל-200. גם פה אני צריך להתחשב באינפלציה, ולכן השווי המתואם אינו 200, אלא 190, לא?
אשמח לפירוט
אתה צודק.
אם תסביר לאיזה שימוש את רוצה לתקן או לא לתקן לאינפלציה, אפשר יהיה לנסות לעזור, אבל עקרונית קשה לי לדמיין מצב שבו הדבר הנכון עבורך יהיה לתקן לאינפלציה תשואה של אג"ח אבל לא לתקן לאינפלציה תשואה של מניות.

אתה צודק.
אם תסביר לאיזה שימוש את רוצה לתקן או לא לתקן לאינפלציה, אפשר יהיה לנסות לעזור, אבל עקרונית קשה לי לדמיין מצב שבו הדבר הנכון עבורך יהיה לתקן לאינפלציה תשואה של אג"ח אבל לא לתקן לאינפלציה תשואה של מניות.
בשביל אלטרנטיבה בין השקעות.
עד כה הסתמכתי על אותה קביעה שראיתי, ולכן הבנתי שאם לדוג' s&p500 עשה 100% תשואה ב5 שנים האחרונות, זו תשואה "נקייה" מאינפלציה. לעומת אג"ח שצריך לחשב עבורם גם אינפלציה.
אם אגח שקלית נותנת 5.5% אבל האינפלציה היא 3%, זה משמעותית משפיע על השאלה האם כדאי אגח או לא.

בשביל אלטרנטיבה בין השקעות.
עד כה הסתמכתי על אותה קביעה שראיתי, ולכן הבנתי שאם לדוג' s&p500 עשה 100% תשואה ב5 שנים האחרונות, זו תשואה "נקייה" מאינפלציה. לעומת אג"ח שצריך לחשב עבורם גם אינפלציה.
אם אגח שקלית נותנת 5.5% אבל האינפלציה היא 3%, זה משמעותית משפיע על השאלה האם כדאי אגח או לא.
לא, אתה צודק בהודעות הקודמות שלך ולא במסקנה שכתבת בהודעה הזו. אם סנופי עשה 100% תשואה (דולרית) ב5 שנים האחרונות, עדיין ראוי לנכות ממנה את האינפלציה כדי לקבל תשואה אמיתית.

לא יודע מה קראת או איזו קביעה ראית, אבל כנראה שמה שניסו לומר (ואתה הבנת אחרת) הוא שמניות מגנות מפי אינפלציה בעוד שאגח לא מגן מפני אינפלציה. אם קנית אג"ח (לא צמוד) דולרי והדולר התרסק (= אינפלציה של מאות אחוזים), ההשקעה שלך התרסקה (במונחי כח קניה).
אם קנית מניות והדולר התרסק, ההשקעה שלך לאו דווקא (ואפילו סביר שלא) התרסקה במונחי כח קניה.
זה יבוא לידי ביטוי בכך שהתשואה תהיה שונה מאוד, ולא בכך שאת התשואה ממניות לא צריך לנכות. אם נניח האינפלציה היתה 500%, אז תשואת האג"ח תהיה עדיין נניח 25% ב5 שנים ולכן ברור שיש פה הפסד ריאלי מטורף, אבל תשואת המניות תהיה נגיד 500% (כלומר ללא הפסד וללא רווח, סתם דוגמה).

אם קנית מניות והדולר התרסק, ההשקעה שלך לאו דווקא (ואפילו סביר שלא) התרסקה במונחי כח קניה.
לא הבנתי מה ההבדל. אם המניות בדולר, והוא התרסק אז שאמיר חזרה לשקלים, גם נמחקת לי התשואה.
אם תוכל לתת דוגמאות שקליות, אשמח. כי אני מדבר על סנופי שקלי (ishares) ואגח ממשלתי שקלי

לא הבנתי מה ההבדל. אם המניות בדולר, והוא התרסק אז שאמיר חזרה לשקלים, גם נמחקת לי התשואה.
אם תוכל לתת דוגמאות שקליות, אשמח. כי אני מדבר על סנופי שקלי (ishares) ואגח ממשלתי שקלי
אתן דוגמאות שקליות, למרות שאין שום הבדל. והמניות לא "בדולר", הן במניות...

נניח אתה שוקל 2 אלטרנטיבות להשקעה לטווח של 5 שנים:

1) סנופי שכולה לך 100 שקלים למניה דרך הבנק הישראלי שלך
2) אג"ח שעולה 100 שקלים ומספק תשואה של 4% בשנה.

נניח שב5 שנים היתה קריסה בשקל בעקבות אי אילו אירועים במזרח התיכון, והשקל חווה אינפלציה של 500%.

באופציה 1 תהיה בסדר גמור; השקעת בחברות אמיתיות ואמריקאיות, הן לא נפגעו כלל והשווי שלהן נשמר. זה ישתקף בכך שהסנופי יעשה תשואה שקלית של 500%.
באופציה 2 איבדתי כמעט את כל כספך (יש לך ~120 שקלים ביד, אבל הם שווים חמישית ממה שהיו שווים כלומר אתה מרגיש שיש לך ביד ~24 שקלים במונחי תחילת ההשקעה שלך). זה משתקף בכך שהתשואה השקלית שלך ב5 שנים היא ~20%.

זה ישתקף בכך שהסנופי יעשה תשואה שקלית של 500%
אז אתה אומר בעצם שגם למניות וגם לאגח צריך לנקות אינפלציה, אבל מניות מתקדמות שקלית עם האינפלציה ואג"ח לא? זו המשמעות שמניות מגינות מפני אינפלציה?
תוכל להסביר למה אם יש אינפלציה של 500% אז גם המניה תעשה תשואה שקלית של 500% ?

אז אתה אומר בעצם שגם למניות וגם לאגח צריך לנקות אינפלציה, אבל מניות מתקדמות שקלית עם האינפלציה ואג"ח לא? זו המשמעות שמניות מגינות מפני אינפלציה?
תוכל להסביר למה אם יש אינפלציה של 500% אז גם המניה תעשה תשואה שקלית של 500% ?
כן, זה מה שאני טוען.

לפני שנסביר למה מניה תעשה תשואה שקלית גבוהה (אני לא מתחייב בדיוק על 500% כמובן) בהינתן אינפלציה שקלית גבוהה, נתחיל ממשהו בסיסי יותר.

נניח שבמקום להשקיע במניות, השקעת בנפט. קנית מאות אלפי ליטרים של נפט, ואפסנת אותם. זה עלה לך X שקלים.
אחרי 5 שנים ובהנחה שהיתה אינפלציה של 500%, תסתכל כמה שקלים תקבל עבור אותם מאות ליטרים של נפט. אתה מבין שתקבל בערך 5X שקלים? שהנפט שלך עשה תשואה שקלית של 500%?

שהנפט שלך עשה תשואה שקלית של 500%?
אני מבין את החשיבה שלך. נפט זה נכס ולכן כוח הקנייה שלו נשאר אותו דבר. וגם מניות זה נכס - לכם האנלוגיה זהה?
יותר קשה לי לקבל את הדוגמה על מניות כי בסופו של דבר, אני מבין שהערך של מניה מושפע מההיצע וביקוש בבורסה - אז לא מצליח להבין את אינפלציה משפיעה על הרצון לקנות ולמכור בבורסה - איפה הקשר?

אני מבין את החשיבה שלך. נפט זה נכס ולכן כוח הקנייה שלו נשאר אותו דבר. וגם מניות זה נכס - לכם האנלוגיה זהה?
יותר קשה לי לקבל את הדוגמה על מניות כי בסופו של דבר, אני מבין שהערך של מניה מושפע מההיצע וביקוש בבורסה - אז לא מצליח להבין את אינפלציה משפיעה על הרצון לקנות ולמכור בבורסה - איפה הקשר?
גם המחיר של חבית נפט מושפע מההיצע והביקוש, אז מה ההבדל?

בסוף אם יש לך חלקיק שליטה בקונגלומרט כמו גוגל, שהוא עסק אמיתי שמספק ערך אמיתי למשתמשים, אז אם הכל מתייקר למה שזה לא יתייקר?

גם המחיר של חבית נפט מושפע מההיצע והביקוש, אז מה ההבדל?

בסוף אם יש לך חלקיק שליטה בקונגלומרט כמו גוגל, שהוא עסק אמיתי שמספק ערך אמיתי למשתמשים, אז אם הכל מתייקר למה שזה לא יתייקר?
דבריך נשמעים באמת הגיוניים, והאנלוגיה זהה. תודה
משום מה קשה לי לעשות את ההפרדה הזו..

אם כל המחירים קופצים באינפלציה פי 2, אז גם הרווחים של החברות קופצים פי 2, ולכן המניות יקפצו פי 2.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O אינפלציה ומס רווח הון על ניירות זרים שוק ההון 48
L האם ניתן לקזז הפסד ריאלי למרות שיש רווח נומינלי? מיסים 8
U ניע"ז - רווח בדולרים, הפסד בש"ח מיסים 5
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
Y איך להפחית או לא לשלם מס רווח (או מס אחר שאני לא מיודע לו) ? שוק ההון 10
פסיוני דרגות מס רווח הון מנדלן בארהב, לשאינם אזרחים, טווח ארוך מיסים 16
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
L ת"א 125 מכפיל רווח עתידי TA-125 Forward P/E שוק ההון 6
N קיזוז הפסד מול רווח - במניה שפשטה רגל שוק ההון 1
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 9
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 27
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
R רווח של מעסיק מעובד אוף טופיק 45
L פקודות אוטומטיות למסחר בביטקויין - יצירת רווח מהתנודתיות של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
M איך לדווח על מכירת דומיין - מס רווח הון. פוסטים מאיכות נמוכה 6
ס קיזוז אוטומטי ע״י הברוקר/בנק של רווח בשקלים מול הפסד בדולרים מיסים 8
T האם יש בכלל רווח יזמי בבנייה של צמוד קרקע? או שלמעשה יש הפסד יזמי? נדל"ן 6
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
קפיצת הדרך חשבון משותף להורים ולילדים - מס רווח הון מיסים 7
T דיווח רווח הון חו"ל מיסים 0
B קיזוז רווח והפסד בין ברוקרים שונים (ישראלי מול זר) מיסים 4
T איך מדווחים רווח/הפסד של מט״ח בטופס מס השנתי (1301) ? מיסים 2
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח ניצול מגן מס כנגד רווח מRSU מיסים 6
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
Z מס יסף על רווח הון במכירת RSU מיסים 1
לאץ' מס הכנסה מול מס רווח הון מיסים 11
U קיזוז רווח דיבידנד בחול כנגד הפסד במניות בארץ מיסים 9
Y פטור ממס רווח הון לעולה חדש מיסים 3
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
בן מלך חסכון במס רווח הון מיסים 1
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מיסוי רווח הון ורילוקשיין מיסים 6
Z תוספת 5% מס בדרישה להכרת הוצאות רווח הון מיסים 6
Z קיזוז רווח הון חצי שנתי (למי שמדווח כך) מיסים 4
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
I רווח הון/הפסד הון - ישנה הצמדה ? שוק ההון 1
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
C האם יש תקרת רווח בקרן השתלמות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א Etrade וקיזוז רווח הון מיסים 1
C האם מידע על רווח והפסד לא נכלל בטופס 1042-S? מיסים 3
A מס רווח הון בחשבון משותף מיסים 9
R החזר מס רווח הון ששולם בעקבות הפסד הון בשלב מאוחר יותר מיסים 1
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7

נושאים דומים

Back
למעלה