• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
1,012
אני שואל כי יש לי כסף שאני רוצה לשמור על ערכו הריאלי ברמת סיכון של פק"מ צמוד ונזיל (כלומר אפסי - סוג של מזומן צמוד מדד), אבל אין דבר כזה עכשיו....מניסיון, אני ידוע שהקרן הנ"ל יכולה לרדת גם 7% במקרים חריגים (מרץ 20 זו דוגמא טובה, הרבה אנשים מכרו הכל בפאניקה בלי מחשבה)...אך פרט למקרים כאלו, האם אפשר לומר שהסיכון בה נמוך מספיק בשביל לשמור שם כסף שיהיה בו צורך בשנה הקרובה למשל?.

הרבה אנשים מכרו הכל בפאניקה בלי מחשבה
זו לא הסיבה היחידה, חשבו שבגלל המיתון של הקורונה המחירים ירדו.
זוכר מחיר נפט שלילי ? :-)

האם אפשר לומר שהסיכון בה נמוך מספיק בשביל לשמור שם כסף שיהיה בו צורך בשנה הקרובה למשל?.
זה מה שאני עושה.

זה מה שאני עושה.
גם אם מדובר בסכום כסף גדול (כמה מאות אלפי ש"ח) שייתכן ותצטרך בשנה הקרובה?.
אם כן, מדוע לא העדפת בעבר להשים אותו בפקדון צמוד ונזיל שאין בו נפילות מפתיעות כנ"ל?

אני שואל כי יש לי כסף שאני רוצה לשמור על ערכו הריאלי ברמת סיכון של פק"מ צמוד ונזיל (כלומר אפסי - סוג של מזומן צמוד מדד), אבל אין דבר כזה עכשיו....מניסיון, אני ידוע שהקרן הנ"ל יכולה לרדת גם 7% במקרים חריגים (מרץ 20 זו דוגמא טובה, הרבה אנשים מכרו הכל בפאניקה בלי מחשבה)...אך פרט למקרים כאלו, האם אפשר לומר שהסיכון בה נמוך מספיק בשביל לשמור שם כסף שיהיה בו צורך בשנה הקרובה למשל?.
אג"ח צמוד קצר לא ישמור לך על ערכו הריאלי של הכסף משום שהריבית הריאלית היום היא שלילית, זה אומר שהאג"ח הזה מלכתחילה נסחר בריבית נומינלית שלילית נמוכה יותר מצפי האינפלציה.
הוא כן יגן עליך אם האינפלציה תעלה מעבר לצפי.
זו לא הסיבה היחידה, חשבו שבגלל המיתון של הקורונה המחירים ירדו.
לא רק חשבו, המחירים באמת ירדו. 2020 נסגרה בירידת מחירים של 0.7% (ובמרץ הירידה הייתה 1.5% בחישוב שנתי).

הוא כן יגן עליך אם האינפלציה תעלה מעבר לצפי.
אם תסתכל על היסטורית תשואות קרן כזו, תראה שבשנים שממדד המחירים לצרכן עלה, היא עלתה בהרבה יותר ממנו. לדוגמא: שנת 2012, המדד עלה ב1.6% והקרן 4.71%, שנת 2019 המדד עלה ב0.6% והקרן ב2.07% וכן הלאה...

מה זה אומר אם כך?, שתמיד האינפלציה עלתה מעבר לצפי?

הdownside הוא שבשנים שהמדד ירד, הקרן ירדה יותר ממנו.

מקורות:

מחירי האג"ח מוגדרים (בגדול) ע"י ריבית נוכחית, ציפיןת ריבית עתידיות, ציפיות אינפלציה והמח"מ שלהן.

בתקופות המדוברות היו שינויים בציפיות הריבית.
@1337justme

אם תסתכל על היסטורית תשואות קרן כזו, תראה שבשנים שממדד המחירים לצרכן עלה, היא עלתה בהרבה יותר ממנו. לדוגמא: שנת 2012, המדד עלה ב1.6% והקרן 4.71%, שנת 2019 המדד עלה ב0.6% והקרן ב2.07% וכן הלאה...

מה זה אומר אם כך?, שתמיד האינפלציה עלתה מעבר לצפי?

הdownside הוא שבשנים שהמדד ירד, הקרן ירדה יותר ממנו.

מקורות:
ברור שהקרנות עלו יותר מהמדד בשנים הללו.
בשנת 2012 הריבית הריאלית הייתה סביב 2%.
בשנת 2019 הריבית הריאלית הייתה סביב 1%.
זה עקבי עם התשואות שהזכרת (בהתחשב באורך האג"ח והירידה בריבית שחלה ב2012).

ברור שהקרנות עלו יותר מהמדד בשנים הללו.
בשנת 2012 הריבית הריאלית הייתה סביב 2%.
בשנת 2019 הריבית הריאלית הייתה סביב 1%.
זה עקבי עם התשואות שהזכרת (בהתחשב באורך האג"ח והירידה בריבית שחלה ב2012).
איך בעצם מחושבת ריבית ריאלית נוכחית? האם זו נוסחא כלשהי שמכילה את כל אלו?
ציפיןת ריבית עתידיות, ציפיות אינפלציה והמח"מ שלהן
מדוע בעצם הריבית הריאלית הנוכחית היא שלילית אם ריבית בנק ישראל ומדד המחירים לצרכן הם חיוביים (ואני מניח שגם הצפי הוא לאינפלציה?) האם בגלל ציפיות עלית ריבית עתידיות?

כמו כן, בנתיים מדד המחירים לצרכן עלה השנה ב2.3% והקרן ב5.09%, מה ההסבר לכך? (צפי לאינפלציה גבוהה מהצפוי?) הרי אם יש צפי לעליית ריבית עתידית (כמו שזה נראה בתקופה הזו מתחילת השנה) אז הייתי מצפה שזה דווקא יפגע בתשואת הקרן ולא ההפך

מדוע בעצם הריבית הריאלית הנוכחית היא שלילית אם ריבית בנק ישראל ומדד המחירים לצרכן הם חיוביים (ואני מניח שגם הצפי הוא לאינפלציה?) האם בגלל ציפיות עלית ריבית עתידיות?
זה ההפרש בין הציפיות של שניהם. יש גם פרמייה בקניה של משהו 'בטוח' יותר ולכן אנשים מוכנים להפסיד ריאלית בתמורה להצמדה לאינפלציה.

אם עכשיו ציפיית הריבית עולה ב1% האג"ח שבידיך שווה 1% לשנה פחות בקירוב.

הריבית הנומינלית הנוכחית מינוס האינפלציה הנוכחית.
אבל בגלל שהאג"חים צמודים אז ההשפעה עליהם תהיה דווקא ריבית + אינפלציה ולא -, לא כך?

תבדוק לגבי העשור האחרון עד כמה הייתה תנודתית, אם מבחינתך מסוכן מידי קנה קרן אג"ח צמוד 0-2 שנים.
למי שמבחינתו התנודתיות נמוכה מידי, שיקנה אגחים צמודים ממשלתיים לטווח ארוך יותר

אבל בגלל שהאג"חים צמודים אז ההשפעה עליהם תהיה דווקא ריבית + אינפלציה ולא -, לא כך?
אם למשל הריבית הנומינלית במשק היא 1% והאינפלציה היא 2%, האג"ח הצמוד יסחר בריבית שלילית של בערך 3%.

אם למשל הריבית הנומינלית במשק היא 1% והאינפלציה היא 2%, האג"ח הצמוד יסחר בריבית שלילית של בערך 3%.
לא מסתדר לי.
בהינתן שאין הפתעות שקלי וצמוד אמורים לתת אותה תשואה.

אז בדוגמה שלך, 100 ש"ח אחרי שנה יהפכו ל- 101 בשקלי (נכון, עם כח קנייה של 99 בגלל האינפלציה)
אבל כאג"ח צמוד יהפכו ל- 99.

לא מסתדר לי.
בהינתן שאין הפתעות שקלי וצמוד אמורים לתת אותה תשואה.

אז בדוגמה שלך, 100 ש"ח אחרי שנה יהפכו ל- 101 בשקלי (נכון, עם כח קנייה של 99 בגלל האינפלציה)
אבל כאג"ח צמוד יהפכו ל- 99.
צודק, יסחר בריבית שלילית של 1%.

תבדוק לגבי העשור האחרון עד כמה הייתה תנודתית
משנת 2000 היו כמה מקרי ירידות של כמה אחוזים...לא משהו נוראי אבל עדיף להמנע אם אפשר.

קנה קרן אג"ח צמוד 0-2 שנים
רעיון מעניין, אני רואה שיש רק קרן אחת כזו והיא ממש חדשה, מסוף 2020

1) האם יש חסרונות בקניה של קרן כזו שהיא היחידה מסוגה וצעירה מאוד?
2) האם יש חסרונות בקניה של קרן עם מח"מ מאוד נמוך (לא מתייחס לאבדן תשואה אלטרנטיבית בתור חסרון כי זו לא המטרה שלי בכסף הזה, אלא רק אם מדובר בהפסד ריאלי)

אני רואה שיש לה דמי ניהול של כ0.038%, יחסית גבוה לקרן כזו...

חפש גם בקרנות סל וגם בקרנות מחקות יש כמה קרנות כאלו, אלו האפשרויות מבחינת קרנות.
זה המדד https://www.tase.co.il/he/market_data/index/637/major_data
דמי ניהול דיי בשמיים: 0.23%, בנוסף לכך שיש בטח גם "עמלת יצירה ופידיון" בגלל שזו קרן סל או לחילופין, קניה בspread במסחר רציף...לא להיט

משנת 2000 היו כמה מקרי ירידות של כמה אחוזים...לא משהו נוראי אבל עדיף להמנע אם אפשר.

רעיון מעניין, אני רואה שיש רק קרן אחת כזו והיא ממש חדשה, מסוף 2020

1) האם יש חסרונות בקניה של קרן כזו שהיא היחידה מסוגה וצעירה מאוד?
2) האם יש חסרונות בקניה של קרן עם מח"מ מאוד נמוך (לא מתייחס לאבדן תשואה אלטרנטיבית בתור חסרון כי זו לא המטרה שלי בכסף הזה, אלא רק אם מדובר בהפסד ריאלי)

אני רואה שיש לה דמי ניהול של כ0.038%, יחסית גבוה לקרן כזו...
היי

אני באמת לא מבין דבר או חצי דבר באג"חים
אבל אולי במקום קרן אגח, עדיף לרכוש אגח אחת או שתיים ספציפיות ולחסוך את דמי הניהול?
מה אתם חושבים? זה יכול להיות פיתרון טוב עבור פות"ש?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
freakazoid קרן מחקת מדד ת"א 35 מומלצת אבל... שוק ההון 4
E קרן השתלמות מסלול מחקה מדד לעומת IRA והשקעה מחקת מדד שוק ההון 0
E מזהה סטייה בין קרן מחקת מדד לבין המדד שוק ההון 9
א בחירת קרן מחקת מדד שוק ההון 4
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש קרן נאמנות בגידור שוק ההון 2
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י קרן י' הישנה במגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ קרן כספית דולרית לאזרחים אמריקאים שוק ההון 8
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
A קרן מחקה שווקים מתעוררים ללא סין שוק ההון 1
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5