• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן אג"ח מחקה מדד

• פותח הנושא פותח הנושא לבלר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לבלר

משתמש סולידי
דירוג
17
אני בתוך התהליך להבין את עולם האג"ח ואשמח לקבל הרחבה והסבר לשאלה שלהלן:
אני מעיין בגרף של מדד תל גוב 10+, ואני רואה שבחמש שנים האחרונות ישנו תשואה שלילית, ואני יכול להבין שזה קרה בגלל עליית הריבית מאז אחרי הקורונה, אך אני לא מבין אם כן מה ההיגיון להשקיע בקרן אג"ח שמחקה את המדד הנ"ל,
מילא אם משקיעים בקרן אג"ח עם מח"מ 10 אני יכול להבין שהקרן תתקן את עצמה באיזה שהוא שלב,
אבל מדד לא יכול לתקן את עצמו.
האם הדברים נכונים או שאני מפספס כאן משהו?
תודה רבה.

מתקן את עצמו כשהריבית יורדת (או שהמשקיעים מאמינים שהריבית תרד בעתיד), וזה ההגיון של ההשקעה. הריבית לרוב יורדת כשהמצב הכלכלי קשה והבורסה יורדת ונכס כמו זה אמור לעלות, לאזן את התיק ולספק מזומנים לקניית מניות בזמן התיקון, אבל זה לא מתחייב כמו שהיה בירידות של 2022.

באופן כללי, לא ממליץ לקנות אג"ח כזה , לטווח ארוך, כל עוד הריבית היא מתחת לריבית הרב שנתית הממוצעת במשק.

באופן כללי, לא ממליץ לקנות אג"ח כזה , לטווח ארוך, כל עוד הריבית היא מתחת לריבית הרב שנתית הממוצעת במשק.
למה בעצם? מה רע לי לקבל 2% + מדד + אפשרות לרווחי הון אם הריבית תרד? במקרה הכי גרוע בו הריבית לא תרד אתה אמור לקבל תשואה דומה לדירה בלי הכאב ראש.

למה בעצם? מה רע לי לקבל 2% + מדד + אפשרות לרווחי הון אם הריבית תרד? במקרה הכי גרוע בו הריבית לא תרד אתה אמור לקבל תשואה דומה לדירה בלי הכאב ראש.
תל גוב אינו צמוד מדד. לגבי צמודי מדד ארוכי טווח, זה יותר מורכב, אבל בגדול החסרון שלהם שההגנה נגד נפילות בשוק נמוכה יותר בגלל שהמדד לרוב יורד בזמן משבר ואז למה בדיוק צריך אותם.

וריבית תרד לרוב אחרי שהמדד ירד, אז רווח כנראה לא תראה מזה.

תל גוב אינו צמוד מדד. לגבי צמודי מדד ארוכי טווח, זה יותר מורכב, אבל בגדול החסרון שלהם שההגנה נגד נפילות בשוק נמוכה יותר בגלל שהמדד לרוב יורד בזמן משבר ואז למה בדיוק צריך אותם.
צודק, טעות שלי. בכל מקרה, לגבי אג״ח צמוד מדד, ההגיון הוא שתמיד אתה מקבל 2% אקסטרה מעל רמת המחירים (גם כשהמדד עולה וגם כשיורד). תקביל את זה להשקעה בנדל״ן באזור המרכז. אתה תרוויח את עליית מחיר הדירה + 2% אקסטרה על השכירות. אבל בלי הנזילות ועם כאב ראש וענייני מיסוי. בוא נעצור פה, כי אני לא רוצה לחטוף את האשכול.

נערך לאחרונה ב:
מילא אם משקיעים בקרן אג"ח עם מח"מ 10 אני יכול להבין שהקרן תתקן את עצמה באיזה שהוא שלב,
אבל מדד לא יכול לתקן את עצמו.
אין הבדל בין קרן האג"ח לבין המדד, אם תשווה את הגרפים תגלה שהם זהים.
(בהנחה שהקרן עוקבת היטב, שזה כמעט תמיד המצב)

צודק, טעות שלי. בכל מקרה, לגבי אג״ח צמוד מדד, ההגיון הוא שתמיד אתה מקבל 2% אקסטרה מעל רמת המחירים (גם כשהמדד עולה וגם כשיורד). תקביל את זה להשקעה בנדל״ן באזור המרכז. אתה תרוויח את עליית מחיר הדירה + 2% אקסטרה על השכירות. אבל בלי הנזילות ועם כאב ראש וענייני מיסוי. בוא נעצור פה, כי אני לא רוצה לחטוף את האשכול.
לצורך ההבנה. איך נקבע ריבית על אגח צמוד מדד. אנליסטים מסתכלים על ריבית אגח לא צמוד, מעריכים מה הולך להיות המדד לאורך כל תקופת האגח ולפי זה קובעים את הריבית של האגח הצמוד.

לדוגמה, אם אגח לא צמוד נותן 4% (גם זה בנוי על הערכה, אבל נתעלם), ואנליסטים מעריכים שלאורך התקופה של האגח המדד הולך להיות 2% אז הריבית של האגח הצמוד תהיה 2%. תשואה של %2 מהמדד ועוד %2 על הריבית ובסופו של דבר כמו אגח לא צמוד.

כלומר, הדרך היחידה שלך להרוויח "יותר" בעזרת אגח צמוד מדד לעומת אגח לא צמוד מדד היא רק אם האנליסטים "טועים" לטובתך, כלומר המדד היה גבוה בממוצע לאורך התקופה. בשאר המקרים תפסיד וכמו שציינתי הוא לא מספק הגנה מספיק טובה בנפילות שלזה נועד אגח.

לצורך ההבנה. איך נקבע ריבית על אגח צמוד מדד. אנליסטים מסתכלים על ריבית אגח לא צמוד, מעריכים מה הולך להיות המדד לאורך כל תקופת האגח ולפי זה קובעים את הריבית של האגח הצמוד.
אתה מתכוון להנפקה? כי אחר כך הריבית נקבעת על פי היצע וביקוש. ולאג״ח צמוד יש יתרון ענק מבחינת סיכון לעומת לא צמוד וזה חייב להיות מגולם במחיר.

אתה מתכוון להנפקה? כי אחר כך הריבית נקבעת על פי היצע וביקוש. ולאג״ח צמוד יש יתרון ענק מבחינת סיכון לעומת לא צמוד וזה חייב להיות מגולם במחיר.
זה לא משנה ויש לו סיכון לשני הכיוונים, גם שהמדד יעלה וגם שהממד ירד ולכן פחות או יותר הם אמורים לספק אותם תשואות, אחת בעזרת ריבית(אגח קבועה) ואחת ריבית פחות מדד משואר + מדד בפועל.

זה לא משנה ויש לו סיכון לשני הכיוונים, גם שהמדד יעלה וגם שהממד ירד ולכן פחות או יותר הם אמורים לספק אותם תשואות
לא הבנתי איך האג״ח הלא צמוד ארוך הטווח מתמודד עם סיכון של התפרצות אינפלציונית. הנייר שלך יכול להימחק.

לא הבנתי איך האג״ח הלא צמוד ארוך הטווח מתמודד עם סיכון של התפרצות אינפלציונית. הנייר שלך יכול להימחק.
הוא לא. אבל אם המדד ירד ל 0 לעוד עשור או שניים איך אגח צמוד המדד שלך יתמודד, הוא ישיא ערך נמוך בהרבה מאגח הלא צמוד.

הריבית שנותנים לך על אגח צמוד משקללת את מה האנליסטים חושבים שהולך להיות המדד הממוצע.

נכון להיום רוב האנליסטים צופים מיתון או צמיחה נמוכה לעשור הקרוב (אחרי זה כבר ממש משחק ניחושים). אם הם צודקים סביר להניח שתפסיד באגח צמוד מדד כי המדד ירד, אם הם טועים אתה תרוויח.

אבל אם המדד ירד ל 0 לעוד עשור או שניים איך אגח צמוד המדד שלך יתמודד, הוא ישיא ערך נמוך בהרבה מאגח הלא צמוד.
הוא ישיא ערך נמוך מעוד הרבה השקעות אחרות בכל מקרה, אבל ריאלית לא אפסיד. בניגוד לאג״ח לא צמוד, הסיכוי שלי להפסד ריאלי הוא רק במידה והמדינה או החברה (במקרה של אג״ח קונצרני) לא יעמדו בתשלום. ולא יודע למה אתה מקשר את המחיר לאנליסטים. זה כמו לטעון שמניה מתומחרת לפי תחזית אנליסטים.

הוא ישיא ערך נמוך מעוד הרבה השקעות אחרות בכל מקרה, אבל ריאלית לא אפסיד. בניגוד לאג״ח לא צמוד, הסיכוי שלי להפסד ריאלי הוא רק במידה והמדינה או החברה (במקרה של אג״ח קונצרני) לא יעמדו בתשלום
ערך ריאלי לא מעניין בהשקעות, מה שמעניין הוא ערך אלטרנטיבי. כשאתה משקיע במניות אף אחד לא מבטיח לך ערך ריאלי כשתמכור, אתה מניח לפי העבר שהערך שתקבל גבוה יותר.

בהשקעות ההשוואה היא תמיד מול נכס בעל רמת סיכון דומה. אם המדד הצפוי ל 10 שנים הקרובות הוא 2% לשנה ויש לך אופציה לקנות אגח צמוד מדד או לא צמוד מדד של 4%, על הצמוד מדד תרצה לקבל 2%. אם תקבל פחות תעדיף לא צמוד אם תקבל יותר מ 2% תעדיף לקחת צמוד מדד. זה מה שגופי השקעות מוכנים לשלם כשהם צריכים לבחור בין אג"חים, אם אתה חושב שאתה מוצלח יותר מותר לך לשלם יותר מהם, הם ישמחו למכור לך (וזה אגב מה שהם לרוב עושים כשהם מגלגלים אגח"ים).

אם אתה חרדתי ומפחד מהיפר אינפלציה אז ברור גם שאתה תסכים, אבל אנליסט לא אמור להיות חרדתי הוא אמור להיות רציונאלי.

כמו שאם אתה אופטימיסט תסכים לשלם על מניה מכפילים מטורפים גם בניגוד להמלצות אנליסטים.

נערך לאחרונה ב:
אם המדד הצפוי ל 10 שנים הקרובות הוא 2% לשנה ויש לך אופציה לקנות אגח צמוד מדד או לא צמוד מדד של 4%, על הצמוד מדד תרצה לקבל 2%. אם תקבל פחות תעדיף לא צמוד אם תקבל יותר מ 2% תעדיף לקחת צמוד מדד.
אפשר לטעון שזה יותר מורכב. צפי הוא התפלגות הסתברות. זה נשמע שאתה מתייחס לאירוע הכי שכיח בהתפלגות. כאשר התפלגות הצפי לאינפלציה היא לא סימטרית סביב הערך השכיח. יש יותר סיכוי ל10% אינפלציה ממינוס 3%, למרות שהערך השכיח הוא באיזור 2%. לכן התוחלת לאינפלציה גבוהה יותר מהערך השכיח. גם אנשים לא בוחרים את ההשקעה עם התוחלת הכי גבוהה כי הם רוצים להימנע מסיכון גבוה. פונקציית המטרה של רוב ההשקעות היא לא להרוויח כמה שיותר אלא יש גם אילוץ של לשרוד גם במקרה הפסימי.

לכן צפוי שהתוחלת על אג"ח צמוד תהיה נמוכה יותר מלא צמוד, ועדיין האג"ח הצמוד יהיה רלוונטי עבור הרבה משקיעים.

אפשר גם לעשות ניתוח מאקרו ולנסות להעריך את המדד בשנים הבאות. הרבה משקיעים אקטיביים מגיעים למסקנה שונה מהמצב בשוק ולכן הם מוכרים/קונים. אם כולם היו חושבים אותו דבר אז לא היו מתבצעות מכירות.

אפשר לטעון שזה יותר מורכב. צפי הוא התפלגות הסתברות. זה נשמע שאתה מתייחס לאירוע הכי שכיח בהתפלגות. כאשר התפלגות הצפי לאינפלציה היא לא סימטרית סביב הערך השכיח.
ברור שזה לא פשוט ואני רק פישטתי את התהליך לצורך הדוגמה.
גם אנשים לא בוחרים את ההשקעה עם התוחלת הכי גבוהה כי הם רוצים להימנע מסיכון גבוה. פונקציית המטרה של רוב ההשקעות היא לא להרוויח כמה שיותר אלא יש גם אילוץ של לשרוד גם במקרה הפסימי.
כמו שטענתי, חרדתי ישלם יותר וראציונאלי ישלם פחות.
לכן צפוי שהתוחלת על אג"ח צמוד תהיה נמוכה יותר מלא צמוד, ועדיין האג"ח הצמוד יהיה רלוונטי עבור הרבה משקיעים.
מעט. אג"ח לרוב נועד לשמש כמאזנת למניות. אג"ח צמוד , לטווח ארוך, יעשה את זה פחות טוב מהסיבות שכבר הזכרתי.
אפשר גם לעשות ניתוח מאקרו ולנסות להעריך את המדד בשנים הבאות. הרבה משקיעים אקטיביים מגיעים למסקנה שונה מהמצב בשוק ולכן הם מוכרים/קונים. אם כולם היו חושבים אותו דבר אז לא היו מתבצעות מכירות
ברור שאתה יכול להגיע לניתוח אחר,גם בתי ההשקעות לא כולם תמימי דעים, אבל עדיין הבחירה בין השניים מתבססת לפי הערכת המדד לשנים של האגח הצמוד והריבית האופציונאלית באג"ח לא צמוד. גם כל יום/שבוע/חודש נכנס נתון חדש שיכול לשנות הערכות הקודמות.

חבר'ה אני בשלב הראשון, אני מוצף פה במושגים שעדיין לא ברורים לי כלל.
@חתול לילה כתבת שאין הבדל בין קרן אג"ח למדד,
אני מנסה להבין, אתה מתכוין גם לקרן שאינה עוקבת אחרי המדד, אלא סתם 'אוספת' אגחי"ם של 10+ ?
משהו לא מסתדר לי הגיונית.

מתקן את עצמו כשהריבית יורדת
זאת בדיוק הנקודה,
שהמדד יכול לתקן את עצמו רק אם הריבית יורדת,
ואילו השקעה בקרן אג"ח שאינה מחקה את המדד יכולה לתקן את עצמה, גם ע"י מכירה וקניית אג"ח, לא ככה?
ואם כן שוב אני לא מבין מה ההיגיון להשקיע בקרן מחקה על פני קרן אג"ח שאינה מחקה.
צודק, התייחסתי לקרן מחקה. בדרך כלל הקרנות ה"מתחכמות" משיאות תשואה נמוכה יותר.
נו, אז מה לגבי קרן שאינה מחקה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
E מח"מ וריבית ממוצעת של קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
S הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח שוק ההון 4
ס קרן מחקה אג"ח ארה"ב-מנוטרלת מטח שוק ההון 0
D חישוב פדיון קרן מחקה אג"ח שוק ההון 8
א קרן מחקה אג״ח קונצרני ארה״ב שוק ההון 0
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
B מבקש עזרה לגבי קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
2028_שנת_פרישה זיהוי הרכב השקעות - קרן סל מחקה מדדי אג"ח שוק ההון 3
W קרן מחקה אג"ח חו"ל שוק ההון 2
stamEhad קרן מחקה אג"ח ממשלתי - איך מקבלים את הקופונים(תשלום הריבית)? שוק ההון 3
Y קרן מחקה אג״ח ממשלתי שוק ההון 2
S מחיר פדיון של קרן מחקה אג״ח צמוד מדד ושאלות נוספות על שמירת ערך כסף שוק ההון 1
A קרן מחקה אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Oracle קרן מחקה אג"ח - שאלה על אירועי ריבית/פרעון שוק ההון 12
א עזרה במציאת תעודה / קרן מחקה ישראלית אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
A קרן מחקה אג"ח - איך זה עובד בפרקטיקה שוק ההון 3
M קרן נאמנות מחקה מדד אג"ח ממשלתי שוק ההון 5
B איך קרן מחקה של אג"ח ממשלתי מפסידה כסף על פני 3 שנים? שוק ההון 10
Liron2035 קרן נאמנות מחקה מדד אג"ח ממשלתי צמוד/קבוע 5-2 שנים: מה הפרמטרים שלפיהם בוחרים קרן? שוק ההון 4
T פרמטרים לבחירת קרן מחקה אג״ח שוק ההון 2
ח התנהגות קרן מחקה אג"ח שוק ההון 1
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
liranviper קרן מחקה אג"ח או אג"ח שוק ההון 10
א קרן מחקה מדד שווקים מתעוררים מחזיקה אג"ח מדינה? מדוע ולמה? שוק ההון 1
ד קרן מחקה\תעודה על אג"ח בריבית משתנה שוק ההון 1
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 34
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
א האם יש קרן אג"ח קונצרני במח"מ קצר ודירוג גבוהה ? שוק ההון 2
S קרן אירית צוברת שנסחרת בלונדון ועוקבת אחרי אג״ח? פוסטים מאיכות נמוכה 5
M אג״ח לעומת קרן כספית/מק״מ שוק ההון 3
A קרן אג"חית חו"ל ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א אג"ח דרך קרן נאמנות מול קניה ישירה שוק ההון 1
deussex אוטומאציה - בהעברה כסף, ברכישת קרן נאמנות אג"חית + מדד עולמי שוק ההון 11
1337justme האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל? שוק ההון 37
S קרן אג"ח רחבה שוק ההון 3
ygkeeper אג"ח - הפסד הון בעת החזר קרן מיסים 4
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
T מזומן או קרן סל של אג"ח לטווח קצר שוק ההון 1
E בחירת קרן סל של אג"ח שוק ההון 8
Basics קרן נאמנות אג"ח קונצרני שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה