• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית?

• פותח הנושא פותח הנושא tryingtobesolid
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tryingtobesolid

משתמש רגיל
דירוג
34
היי. עבור פלח סולידי יותר בתיק השקעות לקראת פרישה, יש רצון להקצות סכום מסוים לאג"ח.

עלה הרעיון להשקיע באג"ח ישראלי, אבל טענת נגד היא סיכון מטבע (הנכס שקלי בלבד), ו"סיכון מדינתי" - הנכס בידי ממשלת ישראל.
כדי להימנע מהסיכון עלה רעיון המשך להשקיע בקרן אג"ח עולמית שקונה אג"חים של מדינות מפותחות במטבעות שונים (כמו ארה"ב, גרמניה וכו').

עם זאת לא מצאתי דבר כזה.

- משהו מכיר דבר כזה שאפשר להשקיע דרך בנק או בית השקעות ישראל?
- משהו מכיר דבר כזה בIB?

תודה!!

- בארץ יש אגחיות ארהב של בלקרוק.

ב - ib יש גם אירופיות וכלל העולם כמו gaaa בלונדון.
חפש ב justetf את המילים government או treasury.

- בארץ יש אגחיות ארהב של בלקרוק.

ב - ib יש גם אירופיות וכלל העולם כמו gaaa בלונדון.
חפש ב justetf את המילים government או treasury.
יפה, לא הכרתי.
נראה כמו IGLA רק שמוגבל לאגחים בדירוג גבוה (שזה עדיף בהיבט שזה אמור להיות החלק הסולידי של התיק)
שניהם בדמי ניהול 0.2%

יש גם AAAG שהוא אגח ממשלה + קונצרני עולמי ומחלקת (אין צוברת). דמי ניהול של 0.1%

תודה רבה לשניכם!
אז לצערי מה שחששתי ממנו נראה כמו האמת - אין קרן צוברת שאפשר לקנות בבורסה בארץ כדי להיחשף לאגח עולמי מפוזר :(

מה לפי דעתכם אמור לעשות משקיע סולידי שפחות מתאים לו לפתוח חשבון בIB, אבל כן רוצה נתח סולידי בתיק לקראת פרישה בטווח של 3-7 שנים?

אתה גר בארץ? אם כן, לדעתי הסיכון הזה לא צריך להפחיד אותך בהנחה שברגע הרכישה יש ריבית נורמאלית.

ארחיב טיפה -
אם החשש הוא האינפלציה, אתה יכול לקנות צמודה, אבל בממוצע זה לא משתלם לעומת אגח רגיל.
אם החשש הוא חוסר תשלום/התגלחות מהחוב אני חושב שבמקרה שהמדינה מגיע למצב כזה ואתה מתגורר בה יש לך בעיות גדולות יותר לדאוג להן.

ג.נ.
אישית עוד לא קניתי אגח בגלל שיש לי ככל הנראה
עוד לפחות 30 שנות השקעה לפני, אבל מבין את הרצון, כרגע התכנון הוא שבעת הפרישה תהייה אלוקציה של 80/20 למניות, ה20 הולך לאג"ח מקומי (עוד לא יודע איפה אגור) בתנאי שאקנה בסביבת ריבית לא אפסית.

אתה טוען שתמיד שהאינפלציה בפועל נמוכה מהציפיות?
אני טוען שהציפיות בממוצע בסדר (לפעמים גבוהות מידי לפעמים נמוכות מידי) אבל המחיר של אגח צמוד גם מכיל פרמיה עבור ההגנה שאתה מקבל מפני היפר אינפלציה. לכן הוא בממוצע מניב תשואה פחותה במקצת.

אני טוען שהציפיות בממוצע בסדר (לפעמים גבוהות מידי לפעמים נמוכות מידי) אבל המחיר של אגח צמוד גם מכיל פרמיה עבור ההגנה שאתה מקבל מפני היפר אינפלציה. לכן הוא בממוצע מניב תשואה פחותה במקצת.
נשמע כמו מצב קלאסי ל50/50 :)

בבורסת תל אביב יש את קרן האג"ח העולמית של בלקרוק, אבל היא מגודרת לדולר. יש קרן אגח בינלאומית שחשופה למגוון מטבעות, או מגודרת ליורו? אני מוכן גם להרכיב את שה בעצמי מכמה קרנות, אם זה אפשרי.

אני שואל לגבי בורסת תל אביב אבל נראה לי שגם בבורסת ניו יורק יש אותה בעיה, כל קרנות האגח הבינלאומיות מגודרות לדולר.

אני שואל כי לטראמפ יש תוכנית להנמיך את שער הדולר.

נשמע כמו מצב קלאסי ל50/50 :)
הגבתי על זה אז אבל ההודעה לא נשלחה.

האם בתיקים שרוב ההקצאות הולכות למניות חוץ זה עדיין רלוונטי? האם זה שלעצמו לא מגן מפני אינפלציה מקומית? סתם לדוגמא, התיק שכתבתי שאני מתכנן לעבור אליו לקראת פרישה פה:

התכנון הוא שבעת הפרישה תהייה אלוקציה של 80/20 למניות, ה20 הולך לאג"ח מקומי (עוד לא יודע איפה אגור) בתנאי שאקנה בסביבת ריבית לא אפסית.

חשבתי שזה ברור מאליו אז לא ציינתי אבל הכוונה בהודעה המקורית שכתבתי מניות היא מדד מניות עולמי

זה ברור לי,
בסוף אתה אומר שאתה לא בטוח אם כדאי לשלם על ביטוח מאינפלציה במטבע המקומי (בגלל שמדובר באג"ח ממשלה מקומי), אז תשלם עליו בחצי מהאג"ח שאתה קונה.
אני אומר שכבר יש לך ביטוח מאינפלציה, המניות חוץ שלך, וזה בא בחינם*!
בסוף המטרה העיקרית שאני רואה בהגדלת ההחזקה באג"ח לקראת הפרישה היא הגנה מרצף התשואות (במידה מסוימת, כמובן שתלוי בעיקר באחוז משיכה), ושקט נפשי, אישית אני לא רואה איך אגח צמוד ממלא תפקיד זה יותר טוב מהאג"ח הלא צמוד.

*לא באמת חינם, אתה משלם בסיכונים אחרים

בסוף המטרה העיקרית שאני רואה בהגדלת ההחזקה באג"ח לקראת הפרישה היא הגנה מרצף התשואות
דווקא אגח צמוד יכול לשחק פה פקטור מסוים, בהנחה ואת ההצמדות על ה4% אתה עושה לפי המטבע המקומי.

בסוף הכל תיאורטי, וצריך לראות איך מפזרים מקסימלית בלי שזה עולה משמעותית יותר בזמן או בכסף.

בסוף הכל תיאורטי, וצריך לראות איך מפזרים מקסימלית בלי שזה עולה משמעותית יותר בזמן או בכסף.

לא חושב שפיזור מקסימלי זו מטרה נעלה, כמו שלא תפזר בעזרת מניות של פיראטים, אם יש סוג מסוים של אג"ח שיותר מתאים למקרה שלך עדיף להשתמש בו.

דווקא אגח צמוד יכול לשחק פה פקטור מסוים, בהנחה ואת ההצמדות על ה4% אתה עושה לפי המטבע המקומי.

אני לא בטוח שהבנתי מה התכוונת, איך האג"ח הצמוד טורם פה? אתה טוען שהוא פחות קורלטיבי מאג"ח לא צמוד ביחס למניות? אם כן זה בהחלט יכול להיות מעניין וצריך לשחק עם זה קצת.

לא חושב שפיזור מקסימלי זו מטרה נעלה, כמו שלא תפזר בעזרת מניות של פיראטים,
אם זה בדמי ניהול של 0.03%, למה לא?
אחרת אתה נכנס להאם להוציא את סין מהמדד, את ברזיל, סעודיה וכו

אני לא בטוח שהבנתי מה התכוונת, איך האג"ח הצמוד טורם פה? אתה טוען שהוא פחות קורלטיבי מאג"ח לא צמוד ביחס למניות?
היות ואת המשיכות שלך אתה מצמיד למדד, משהו שצמוד למדד בתוך ההשקעות מקטין את תנודתיות התשואות ביחס לאותו משיכה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
tdc וואנגרד משיקה קרן סל אג"ח עולמית שוק ההון 6
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 25
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
E מח"מ וריבית ממוצעת של קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
S הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח שוק ההון 4
א האם יש קרן אג"ח קונצרני במח"מ קצר ודירוג גבוהה ? שוק ההון 2
S קרן אירית צוברת שנסחרת בלונדון ועוקבת אחרי אג״ח? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ס קרן מחקה אג"ח ארה"ב-מנוטרלת מטח שוק ההון 0
M אג״ח לעומת קרן כספית/מק״מ שוק ההון 3
A קרן אג"חית חו"ל ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
D חישוב פדיון קרן מחקה אג"ח שוק ההון 8
א קרן מחקה אג״ח קונצרני ארה״ב שוק ההון 0
א אג"ח דרך קרן נאמנות מול קניה ישירה שוק ההון 1
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
B מבקש עזרה לגבי קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
deussex אוטומאציה - בהעברה כסף, ברכישת קרן נאמנות אג"חית + מדד עולמי שוק ההון 11
2028_שנת_פרישה זיהוי הרכב השקעות - קרן סל מחקה מדדי אג"ח שוק ההון 3
1337justme האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל? שוק ההון 37
S קרן אג"ח רחבה שוק ההון 3
ygkeeper אג"ח - הפסד הון בעת החזר קרן מיסים 4
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
W קרן מחקה אג"ח חו"ל שוק ההון 2
stamEhad קרן מחקה אג"ח ממשלתי - איך מקבלים את הקופונים(תשלום הריבית)? שוק ההון 3
Y קרן מחקה אג״ח ממשלתי שוק ההון 2
T מזומן או קרן סל של אג"ח לטווח קצר שוק ההון 1
E בחירת קרן סל של אג"ח שוק ההון 8
Basics קרן נאמנות אג"ח קונצרני שוק ההון 5
1337justme פק"מ בבנק או קרן אג"ח ממשלתיות קצרות לשמירת כח קניה שוק ההון 35
S מחיר פדיון של קרן מחקה אג״ח צמוד מדד ושאלות נוספות על שמירת ערך כסף שוק ההון 1
F קניה ומכירה של אג"ח או קרן אגחי"ת שוק ההון 2
S קרן אג"חית משולבת עם זהב שוק ההון 3
1337justme איזון תיק עם קרן השתלמות ופנסיה ושאלה לגביי אג"ח שוק ההון 7
חתול לילה קרן על אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 1
M האם אפשר לדעת כמה אג"ח מיועדות מקבלים בכל קרן פנסיה? צרכנות פיננסית 14
A קרן מחקה אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Liron2035 מציאת קרן אג"ח ממשלתי שקלי עבור החלק הסולידי בתיק "קלאסי" (30/70) לפי קריטריונים שוק ההון 134
D קרן אג״ח מחלקת שוק ההון 5
the_newbie חלוקת דיבידנדים של קרן סל אג"ח ישראלית שוק ההון 1
Oracle קרן מחקה אג"ח - שאלה על אירועי ריבית/פרעון שוק ההון 12
א עזרה במציאת תעודה / קרן מחקה ישראלית אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה