• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים)

סרגיי הלוי

משתמש סולידי
דירוג
11
אתמול ב-IBKR ניסיתי לקנות / להוסיף 10,000$ ל-ETF של VDTA. שזו קרן סל של אג"ח אמריקאי (התוספת של 10K זה תוספת ל-60K הקיימים בקרן סל זו, שבה אני כבר מושקע).
ניסיתי לקנות את הקרן ב-10K, בהזמנת MARKET ORDER, שהיא GOOD TILL CANCELED.
כי אני לא מנסה להרוויח על הקנייה הזאת ספציפית, וכי אני משקיע לטווח ארוך מסוג של "שגר ושכח".
*הנה התיק שלי*
בכל מקרה, קיבלתי את ההזהרה הבאה מפלטפורמת אינטראקטיב:

This security has limited liquidity. If you choose to trade this security, there is a heightened risk that you may not be able to close your position at the time you wish, at a price you wish, and/or without incurring a loss. Confirm that you understand the risks of trading illiquid securities. Are you sure you want to submit this order?

אז הלכתי לקרוא על LIQUIDITY RISK, ולומר את האמת, לא בטוח שהבנתי עד הסוף.
לפי מה שהבנתי, הבעיה מתרחשת כשסוחרים במוצר שאין לו מספיק נזילות, ובמקרים כאלו יש כמה בעיות:
1.) הפער בין מחיר ה-BID למחיר ה-ASK הוא יותר גדול, מה שאומר שאולי אקנה בהפסד מסוים.
2.) מדובר על מוצר השקעה לא פופולרי, שכאן זה לא יכול להיות נכון כי זו קרן מאוד גדולה שמושקעים בה מעל מיליארד יורו.
3.) כשלא סוחרים בשעות המסחר (אכן לא סחרתי בשעות המסחר), אם כי לא יודע עד כמה זה קריטי.

כמובן שחלק מהבעיה היא שאני לא עושה LIMIT ORDER, אבל אני גם לא מעוניין לעשות LIMIT ORDER כי נראה לי מיותר להיכנס למערכת כמה פעמים בשבוע, וכל פעם לסחוט את המחיר קצת שיהיה לי משתלם. זה גם נראה לי לא מתאים לסוג ההשקעה שאני מעוניין שהיא תהיה (השקעת טווח ארוך / שגר ושכח).

מה דעתכם?
האם אותה בעיית LIQUIDITY RISK היא אמיתית וחמורה, או שהמערכת תוכנתה להזהיר אותי בגודל הזמנה מסוים, ומוצר השקעה מסוים סתם?
מה הייתם עושים במקרה שכזה?
מקווה שלא תהיה את אותה בעיה כשאני ארצה להפוך את הקרן הזאת לנזילה בעתיד... (למכור את כולה)

תודה,
סרגיי.

נ.ב. אני לא משקיע מקצועי, בסך הכל מנהל את החסכונות של המשפחה, שלא יישחקו באינפלציה. עוד סיבה ללמה מבחינתי הזמנות מסוג MARKET ORDER נראות לי יותר הגיוניות, גם לתיק שכזה.

נערך לאחרונה ב:
בetf עם עושה שוק בשעות המסחר כנראה פחות יש מה לחשוש
אם אתה רוצה להיות על הצד הבטוח - שים פקודת לימיט על המחיר הנוכחי או אפילו כמה סנטים מעל*, ככה הסיכוי שהפקודה לא תבוצע במלואה קטן מצד אחד אבל הסיכוי שתפסיד כסף אם הנזילות משום מה תרד בינתיים - לא תקנה במחיר מופקע

* אם אתה שם פקודת קניה לימיט ומישהו שם לפניך פקודת מכירה במחיר נמוך יותר - תקבל את המחיר שלו אוטומטית

אוהד:
תודה.
ב"מחיר הנוכחי" אתה מתכוון למחיר ה-ASK, במקרה שלי, נכון?

אם יש מישהו/י שיוכלו להוסיף לדיון, אשמח.

נערך לאחרונה ב:
האם אותה בעיית LIQUIDITY RISK היא אמיתית וחמורה, או שהמערכת תוכנתה להזהיר אותי בגודל הזמנה מסוים, ומוצר השקעה מסוים סתם?
במוצרים פחות נזילים אתה פשוט תשלם יותר ממה שהיית יכול לשלם.
הרגל טוב זה לעולם לא לשים פקודה במרקט אלא לשים פקודת לימיט בASK הנוכחי. הסיכוי שלא תקבל ביצוע מלא מיידי שואף ל0, אא"כ מדובר על סכומים גדולים במיוחד.

@אורי ג.
מעולה, הבנתי.

האומדנים האלה ממש עוזרים:
"הסיכוי שלא תקבל ביצוע מלא מיידי שואף ל0, אא"כ מדובר על סכומים גדולים במיוחד"
אנסה לדבוק באסטרטגיה זו מעכשיו והלאה.

@אורי ג.
מעולה, הבנתי.

האומדנים האלה ממש עוזרים:
"הסיכוי שלא תקבל ביצוע מלא מיידי שואף ל0, אא"כ מדובר על סכומים גדולים במיוחד"
אנסה לדבוק באסטרטגיה זו מעכשיו והלאה.
אם יש לך גישה לספר הפקודות, תוכל לראות אם הפקודה שלך בתחום ה" סכומים גדולים במיוחד" לפי כמות ה ask במחירים הקרובים ביותר

כשלא סוחרים בשעות המסחר (אכן לא סחרתי בשעות המסחר), אם כי לא יודע עד כמה זה קריטי.
מומלץ לשלוח פקודות רק בשעות המסחר הרגילות, כבר קרו לאנשים מקרים של מרווחים גדולים מחוץ לשעות המסחר.

מומלץ לשלוח פקודות רק בשעות המסחר הרגילות, כבר קרו לאנשים מקרים של מרווחים גדולים מחוץ לשעות המסחר.
פקודה רגילה לא תתפוס אחרי שעות המסחר, צריך אקטיבית לבקש זאת.

אם יש לך גישה לספר הפקודות, תוכל לראות אם הפקודה שלך בתחום ה" סכומים גדולים במיוחד" לפי כמות ה ask במחירים הקרובים ביותר
איך זה נקרא באנגלית?
אני משקיע ב-IBKR (אינטראקטיב).
כאילו אני מסתכל על מחיר ה-ASK, ומה אז?

לא בטוח שהבנתי אותך נכון,
אבל אם התכוונת שאי אפשר לשלוח פקודת קנייה גדולה אחרי שעות המסחר, זה לא נכון ב-IBKR.
אפשר לעשות זאת, אבל הפקודה תצא לפועל רק ביום המסחר הבא.

אבל אם התכוונת שאי אפשר לשלוח פקודת קנייה גדולה אחרי שעות המסחר, זה לא נכון ב-IBKR.
אני מניח שהכוונה שאם אתה רוצה לסחור מחוץ לשעות הפעילות ה"רגילות" אתה צריך שינוי בהגדרות חשבון
וכמובן להזהר מחוסר נזילות

אני לא אומר שאי אפשר, אפשר גם בIB, פשוט צריך כשנותנים את הפקודה שתיהיה תקיפה גם מחוץ לשעות המסחר הרגילות.
ברירת המחדל היא שזה לא תקף.
פקודה ליום הבא זו פקודה אחרת של GTC או עם תוקף.

צודק, יש לשער שהוא שלח GTC בלי לסמן שתקף גם מחוץ ל-RTH, ועדיין אני חושב שזה לא נוהג טוב. אני כבר לא זוכר טוב אם חלק מהסיפורים שקראתי היו על התאמות של הוראות בפתיחת המסחר במחיר גרוע (וטוב לצד השני).

איך זה נקרא באנגלית?
אני משקיע ב-IBKR (אינטראקטיב).
בממשק הווב, צריך לבחור 'YES' בתיבה יעודית בעת שיגור הוראת הקניה.
זה נמצא בצד שמאל למטה, על יד בחירת סוג הוראה (עם תוקף/בלי).

נערך לאחרונה ב:
צדיק ושאר החברה שכתבו:
מצאתי את פקודת OUTSIDE RTH, תודה.

תודה גם לשאר העונים.
לא הצלחתי למצוא את ה-BOOK TRADER ב-CLIENT PORTAL של IBKR.

אבל לפי בינה מלאכותית GEMINI, זו דרך טובה לבדוק אם ההזמנה שלי גדולה מדי או שהיא בסדר ל-MARKET ORDER:

The best way to assess size is to compare your order to the security's 90-day average volume.
  • How to see it: In the Client Portal, search for a ticker. On the Quote Details page, look for the "Key Statistics" or "Fundamentals" section. You are looking for Avg Vol (90D).

The Assessment: * Under 1% of ADV: Generally safe for Market orders.
    • of ADV 1% – 10%: High risk of slippage with Market orders; use a Limit Order.​

• Over 10% of ADV: Considered a "large order." You should use a Trading Algo (like VWAP or Adaptive) to break the order into smaller pieces over time

צדיק ושאר החברה שכתבו:

תודה גם לשאר העונים.
לא הצלחתי למצוא את ה-BOOK TRADER ב-CLIENT PORTAL של IBKR.

אבל לפי בינה מלאכותית GEMINI, זו דרך טובה לבדוק אם ההזמנה שלי גדולה מדי או שהיא בסדר ל-MARKET ORDER:

The best way to assess size is to compare your order to the security's 90-day average volume.
  • How to see it: In the Client Portal, search for a ticker. On the Quote Details page, look for the "Key Statistics" or "Fundamentals" section. You are looking for Avg Vol (90D).

The Assessment: * Under 1% of ADV: Generally safe for Market orders.​
    • of ADV 1% – 10%: High risk of slippage with Market orders; use a Limit Order.​

• Over 10% of ADV: Considered a "large order." You should use a Trading Algo (like VWAP or Adaptive) to break the order into smaller pieces over time​
שים לב, ממוצע מחזור של 90 יום זה נתון מהעבר, ספר הפקודות הוא נתון מההווה
בכל מקרה, ה booktrader הוא בתוך ה TWS
אבל אם אתה משתמש במסחר דרך ה web, אני לא יודע אם מידע זה נגיש

צדיק ושאר החברה שכתבו:
דיברנו פה על זה שאתה לא רוצה לסמן Fill Outside RTH בגלל נזילות נמוכה מחוץ לשעות המסחר הרגילות. אל תשתמש בזה אם אתה לא מבין.

מה הבעיה להתחבר בשעות המסחר הרגילות ולשלוח MARKET בזמן אמת? אפשר גם להציץ קודם מה ה-BID/ASK, זה מידע שמופיע בזמן אמת.

אם אתה מתעקש לשלוח פקודות מתי שמתחשק לך גם אם אין מסחר פעיל (לא מומלץ) הייתי מחפש market-on-close (MOC), לא בטוח אם זמין דרך הווב.

בנייר של סרגיי הרבה יותר בטוח להשתמש ב-Fill Outside RTH (כי זה תופס רק עם לימיט)
מלמכור במרקט בשעות המסחר, תבדוק את הנזילות והגרף

נושאים דומים

Back
למעלה