• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת

• פותח הנושא פותח הנושא Sakuin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Sakuin

משתמש סולידי
דירוג
21
שלום לכולם,

לא רוצה למסגר את זה בתור עוד פוסט "טרגי" אודות העתיד הכלכלי של המדינה, ואני מקווה שבאמת שאני פסימי יותר מהמציאות בשטח.

משקיעים, משתמשים בחלק אג"חי לשם הקטנת סיכון בתיק ההשקעות שלהם. לדוגמה, קונים אג"ח מדינה ל 2030 או משקיעים בקרן שמגלגלת אג"חים ואז לא צריך להתעסק עם פדיונות ורכישות מחדש.

התהיה היא, עד כמה ממשלת ישראל, יכולה לעמוד בהתחייבות שלה? אם מסתכלים על אג"חים נקובים בדולר, פרמיית הסיכון כבר נכללה שם עוד טרום הורדות הדירוג, והתשואה לפידיון עומדת על רמה דומה של אג"ח חברות או של מדינות בסגנון פרו.

אג"ח שקלי - נקוב בשקל, ונראה שהתשואה לפדיון לא השתנתה בעקבות המצב. האם כי בנק ישראל יכול בעצם להדפיס שקלים ובכך תמיד לעמוד בהתחייבויות שלו? במידה ואתה מחזיק אג"ח שהוא לא צמוד, יש פה חשיפה עצומה לאנינפלציה. המחשבה שלי שבסופו של דבר מדינת ישראל תוכל לעמוד בהתחייבויות השקליות שלה באמצעות שיחקת ערך המטבע.

מעבר לנושאים שדנו בהם בפורום, ונתוני מאקרו אשר מפורסמים, לקחתי למחשבה את הנקודה הבאה. כמה זמן עוד מדינת ישראל תוכל לממן את המלחמה הזאת לפני קריסה כלכלית?
תקציב המדינה עומד על 500 מיליארד ש"ח עם 8 % גרעון, כלומר הכנסות של 460 מיליארד ש"ח.
עלות יום לחימה עומדת על מיליארד שקל, ימים כמו התקיפה של איראן ו/או חיסול נסראללה, מוערכים במיליארד דולר. מתי עשויה להגיע נקודת השבירה?

ההרגשה האישית שלי, זה שאומנם בעולם החלו להוריד ריביות, בישראל אנחנו אולי צפויים לעליית ריבית בהמשך, אחרת אני לא רואה כיצד זה יכול להתכנס אחרת, ומכאן, למי שעדיין מעוניין לשמור על חלק "חסר סיכון" במטבע שקלי, יהיה כנראה נכון להצמד לכספיות או לחלופין לאג"חים צמודים.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם על הכתוב מעלה.

בברכת יום טוב.
Sakuin

נערך לאחרונה ב:
כמה זמן עוד מדינת ישראל תוכל לממן את המלחמה הזאת לפני קריסה כלכלית?
נכון לשאול את השאלה הזו גם לגבי הצד השני.

ומכאן, למי שעדיין מעוניין לשמור על חלק "חסר סיכון" במטבע שקלי, יהיה כנראה נכון להצמד לכספיות או לחלופין לאג"חים צמודים.
או למט"ח (כדוגמת קרן כספית דולרית).

לגבי ההגנה שאג"חים צמודים נותנים, כאן נשאלת השאלה אם המדד שהלמ"ס מפרסם תואם את עליית המחירים האמיתית.

נידונים מסוג כזה ברשת פוגעים בביטחון המדינה.
מספיק לפתוח את ערוצי הטלוויזיה המובילים במדינה וכשתראה מה מופיע שם... אני סבור ובטוח שניתוח דעה שלי לא ישנה כלום בנושא בטחון המדינה
מעבר לזה שהדרג המדיני לא הולך לעצור את המהלכים הקיימים בעקבות החשש לקריסה כלכלית.

נכון לשאול את השאלה הזו גם לגבי הצד השני.

או למט"ח (כדוגמת קרן כספית דולרית).

לגבי ההגנה שאג"חים צמודים נותנים, כאן נשאלת השאלה אם המדד שהלמ"ס מפרסם תואם את עליית המחירים האמיתית.
יש כאן איסימטריה בגובה עלות יום לחימה, שאצלנו היא הרבה יותר גבוהה, גם אם אתה משווה ביחס לתוצר.

כספית מט"ח אכן זה רעיון טוב שכן שער החליפין יתעדכן.

מספיק לפתוח את ערוצי הטלוויזיה המובילים במדינה וכשתראה מה מופיע שם... אני סבור ובטוח שניתוח דעה שלי לא ישנה כלום בנושא בטחון המדינה
אתה צודק שהם נתנו לגיטימציה לשיח מסוכן הפוגע ברוח הלחימה. עם זאת לא הייתי לוקח חלק בדבר כזה. עשה כהבנתך.

שלום לכולם,

לא רוצה למסגר את זה בתור עוד פוסט "טרגי" אודות העתיד הכלכלי של המדינה, ואני מקווה שבאמת שאני פסימי יותר מהמציאות בשטח.

משקיעים, משתמשים בחלק אג"חי לשם הקטנת סיכון בתיק ההשקעות שלהם. לדוגמה, קונים אג"ח מדינה ל 2030 או משקיעים בקרן שמגלגלת אג"חים ואז לא צריך להתעסק עם פדיונות ורכישות מחדש.

התהיה היא, עד כמה ממשלת ישראל, יכולה לעמוד בהתחייבות שלה? אם מסתכלים על אג"חים נקובים בדולר, פרמיית הסיכון כבר נכללה שם עוד טרום הורדות הריבית, והתשואה לפידיון עומדת על רמה דומה של אג"ח חברות או של מדינות בסגנון פרו.

אג"ח שקלי - נקוב בשקל, ונראה שהתשואה לפדיון לא השתנתה בעקבות המצב. האם כי בנק ישראל יכול בעצם להדפיס שקלים ובכך תמיד לעמוד בהתחייבויות שלו? במידה ואתה מחזיק אג"ח שהוא לא צמוד, יש פה חשיפה עצומה לאנינפלציה. המחשבה שלי שבסופו של דבר מדינת ישראל תוכל לעמוד בהתחייבויות השקליות שלה באמצעות שיחקת ערך המטבע.

מעבר לנושאים שדנו בהם בפורום, ונתוני מאקרו אשר מפורסמים, לקחתי למחשבה את הנקודה הבאה. כמה זמן עוד מדינת ישראל תוכל לממן את המלחמה הזאת לפני קריסה כלכלית?
תקציב המדינה עומד על 500 מיליארד ש"ח עם 8 % גרעון, כלומר הכנסות של 460 מיליארד ש"ח.
עלות יום לחימה עומדת על מיליארד שקל, ימים כמו התקיפה של איראן ו/או חיסול נסראללה, מוערכים במיליארד דולר. מתי עשויה להגיע נקודת השבירה?

ההרגשה האישית שלי, זה שאומנם בעולם החלו להוריד ריביות, בישראל אנחנו אולי צפויים לעליית ריבית בהמשך, אחרת אני לא רואה כיצד זה יכול להתכנס אחרת, ומכאן, למי שעדיין מעוניין לשמור על חלק "חסר סיכון" במטבע שקלי, יהיה כנראה נכון להצמד לכספיות או לחלופין לאג"חים צמודים.

בברכת יום טוב.
Sakuin
אפרופו,
איך קונים (באינטרקטיב) או בארץ, אגחים של ישראל נקובים דולרית.
מישהו הצליח לבצע רכישה כזאת ?

להרבה אנשים יש הרבה דיעות רק שהדיעות שלנו לא כל כך חשובות ואני אישית לא רואה סיבה טובה למה הם צריכות לעניין מישהו, מאידך יש חברות שמשלמים להם הרבה מאד כסף בשביל שאנשי מקצוע יחוו את דעתם על בדיוק הנושאים שאתה מדבר עליהם, אחת המובילות שבהם היא S&P, שם תוכל לראות דיעות ועובדות כיד המלך על הנושאים שהעלת:
בשביל לגשת למידע צריך להרשם פה לפני כן פה:

מתי עשויה להגיע נקודת השבירה?
קח בחשבון שיש יתרות מטח גבוהות , הרוב בדולר
217 מיליארד דולר שזה כ 42% מהתמ"ג
ויחס חוב תוצר נמוך (יחסית) של כ 62%

אנחנו עדיין ברמות ריביות חוב נמוכות (יחסית), לכן כאשר המצב יחמיר בפועל (ינפיקו אגח יקרות יותר) אז ההוצאה על הריבית תגדל
אבל אפשר להגיד בעדינות, אף מדינה לא מחזירה באמת את החוב, אלא משלמת ריבית גבוהה יותר עקב רמת הסיכון (דירוג) וגובה החוב המצטבר

פתחת כאן סוגיה לשונית מרתקת:

לדעתי המלחמה היא אירוע בעל משמעות לטווח קצר או מקסימום לטווח הבינוני אבל לא לטווח ארוך. הבעיה היא לא המלחמה , הבעיה אם תהיה, היא בניהול התקציב בשעת המלחמה ומכאן המגמות של ניהול התקציב והמדינה לעתיד.

על איזה טווח זמן אתה חושב ? הכל לדעתי תלוי לאן אתה חושב שהמדינה הולכת ולא בכך שהמלחמה תמוטט את המדינה מבחינה כספית, כי לדעתי זה לא יקרה. המלחמה העצימה תיגמר מתי שהוא, כל השאלה היא מה יקרה לאחר מכן. כל אחד והתחזית שלו.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי המלחמה היא אירוע בעל משמעות לטווח קצר או מקסימום לטווח הבינוני אבל לא לטווח ארוך. הבעיה היא לא המלחמה , הבעיה אם תהיה, היא בניהול התקציב בשעת המלחמה ומכאן המגמות של ניהול התקציב והמדינה לעתיד.

על איזה טווח זמן אתה חושב ? הכל לדעתי תלוי לאן אתה חושב שהמדינה הולכת ולא בכך שהמלחמה תמוטט את המדינה מבחינה כספית, כי לדעתי זה לא יקרה. המלחמה העצימה תיגמר מתי שהוא, כל השאלה היא מה יקרה לאחר מכן. כל אחד והתחזית שלו.
קשה לראות תרחיש אופטימי ריאלי לפיו גם בטווח של עשור הוצאות הביטחון לא גדלות בסדרי גודל משמעותיים על חשבון השירותים הציבוריים.

אני חושב שמדובר בדיעות, ואין אמת מוחלטת.
לצורך העניין, ממליץ לקרוא את דעתו של שלמה מעוז https://www.maariv.co.il/journalists/article-1137019
בתור חובב כלכלה בעצמי, שלמד כלכלה באוניברסיטה ישראלית, אני חייב להגיד שאני לא רוצה בעתיות גדולה.

כמה שנים בודדות אחורה ישראל הייתה במצב הכלכלי הכי טוב שהיה אי פעם.
כדי להגיע למצב בעייתי לפרעון חוב/היפראינפלציה צריכים לזרום עוד הרבה מאוד מים בירדן.

נכון, ישראל מפספסת את 'התאוששות ההייטק העולמי' (או לפחות ממשיכה לקרוס, בזמן שהעולם הפסיק), הוצאות מלחמה גדולות (פיצויים,פגיעה בכח עבודה,. הוצאות בטחון וכו') , חרם כלכלי מסוים וכו'.
אבל, וזה אבל ענק, מפה ועד לחדלות פרעון או קרבה לזה יש מרחק עצום.

כמו שאמרו, לישראל יתרות מטח עצומות, עם שנים רבות של עודף בחשבון השוטף מאחוריה.
הכלכלה יכולה להדרדר, ואולי להיכנס לאינפלציה ומיתון וכו' וכו'. אבל אין שום השפעה כמו שהערוצים הגדולים מנסים לשכנע אותך.

לא מאמין? תבדוק נתונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S המדינה קנתה דירה ב3 מיליון שח לעולה חדשה נדל"ן 32
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - התוצאות המדהימות! פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B קרקע שנרכשה לפני קום המדינה נדל"ן 5
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מי המדינה הכי מתאימה לתווך בסכסוך בין רוסיה לאוקראינה? אוף טופיק 100
כ הכרזת המדינה על מתחמי פינוי בינוי מועדפים - יש יתרון? נדל"ן 1
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
א למה המדינה לא משקיעה פסיבית בשוק העולמי שוק ההון 7
D התייעצות - מסלול צוערים לשירות המדינה התפתחות אישית 6
R כלכלה vs מדע המדינה ויחסים בין לאומיים התפתחות אישית 8
R איך המדינה גונבת את הנכסים שלכם בעזרת אינפלציה נדל"ן 0
ר מה קורה אם המדינה מחליטה להלאים את אל על? שוק ההון 0
י מימון השכלה גבוהה על ידי המדינה בארה"ב אוף טופיק 0
flower קרקעות בבעלות המדינה נדל"ן 1
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
א השקעות במדינות מתפתחות בערבות המדינה שוק ההון 10
L שינוי קריירה - יש סבסוד של המדינה? התפתחות אישית 0
liranviper קרן השקעות הייטק בעידוד המדינה שוק ההון 4
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
עמוס מה רווח המדינה ממס רווחי הון אוף טופיק 12
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
פ שיא החוצפה — אסור לאפשר לאזרחים "טפשים" לנהל בעצמם את כספם. המדינה חייבת לאסור זאת. צרכנות פיננסית 13
גרהם עוד כתבה על "למה המדינה לא משלמת לי כסף" צרכנות פיננסית 4
I אז אם שאלתם את עצמכם מה אוכל נשיא המדינה שמעון פרס אוף טופיק 10
wa11a תקציב המדינה אוף טופיק 10
ETL ליברלנד: המדינה החדשה באירופה לא תתערב כלל בחיי האזרחים אוף טופיק 1
Z יש לי יתרת זכות במס הכנסה צוברת ריבית. האם מתישהו מסהכנסה תוכל לטעון שזה התיישן כי לא דרשתי? מיסים 3
E האם המשפט “אקנה דירה , מקסימום לא אוכל לעמוד בהחזרים ,אז אמכור אותה”-הוא מטעה מאוד נדל"ן 18
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה