• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו?

• פותח הנושא פותח הנושא הרהורים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא מקצוע שהולך טוב בישראל. השוק מוצף בסוכני ביטוח שמעניקים "ייעוץ" וישראלים לא אוהבים לשלם על ייעוץ אובייקטיבי.
הפורום הזה הוא מדגם של האוכלוסיה שאתה פונה אליה, אתה רואה שאנשים מחפשים עצות בחינם מאלמונימים באינטרנט, ואתה רואה כמה מעט התייחסות יש ללכת לייעוץ בתשלום...
אפשר להתפרנס יפה אם תהיה לך התמחות ספציפית במשהו קשה שאנשים לא מכירים - כמו מיסוי בינלאומי לרילוקיישן, תושבי חוץ וכולי ואולי גם העברה בין דורית של הון.
תודה על התגובה, איך אתה יודע שזה מקצוע שלא הולך טוב בישראל? יש לך מידע רלוונטי? אני מניח שדווקא באי הפורום הם לא הקהל האידיאלי שלי.

מניסיון (עוסק בתחום), זו אכן נקודה קשה. אנשים מתקשים לשלם על ייעוץ. אם היית לוקח דמי ניהול שערוריתיים מההון, היו משלמים לך, אבל על כמה שקלים של ייעוץ יגידו שזה 'הון תועפות'.
לפות''ש. אתה צריך להיות מוכן לכך שמדובר בריצה ארוכה ולא בספרינט. לדעתי אם תהיה מקצוען וגם ישר, בסופו של דבר זה יהיה מתגמל מאוד.
קצר בזמן כעת, מקווה להוסיף כמה מילים בהמשך.
תודה יעקב, הייתי שמח לשמוע עוד ממך. האם אתה מתכנן פיננסי? סוכן ביטוח? מה לדעתך מבדל את הטובים ביותר מכל השאר?

כל מה שאתה כותב זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי. כמעט כל סוכן פנסיוני מציע את הדברים האלה היום.
כדי להתפרנס בתחום הזה צריך בעיקר להיות איש שיווק טוב כלומר להגיע למסה של לקוחות שיהוו "תיק לקוחות" ממנו אתה תקבל עמלות עד אחרית הימים.
תודה אורי. מה לדעתך עובד בשיווק של המוצלחים ביותר? האם נוכחות חזקה ברשתות החברתיות היא העיקר?
מעבר לכך עלה בשרשור הנושא של האם למתג את זה כפמילי אופיס או כסוכנות תכנון פיננסי והשקעות. האם לדעתך זה הבדל משמעותי? לתפיסתי פמילי אופיס זה משהו שפונה לקהל יעד עשיר מאוד, בסדר גודל של 10 מש"ח ומעלה, ואני תוהה אם מיתוג כפמילי אופיס לא יבריח לקוחות פוטנציאליים פחות אמידים.
חוץ מזה, האם אתה גם סוכן ביטוח בנוסף לשאר עיסוקייך?

יש לי חבר שמנהל עסק כמו שאתה מתאר. הבחור סופר מקצועי, עם תואר כפול מאונ' מעולה עם כל ההסמכות. אבל הגדולה האמיתית שלו, שהוא עצמו מעיד שבנתה לו את העסק, זה שיווק. וכשאני אומר שיווק אני מתכוונן למשפך ולא לפרסומות - אתה מגיע לפודקאסט בטעות, "מקבל ערך" ומבין שיש פה משהו מעניין, נרשם לעוד תוכן ובסוף מגיע לייעוץ. חלק מתקדמים להשקעה איתם, חלק לניהול מלא.

כך שלעניות דעתי, ההצלחה שלך תהיה תלויה במידה רבה במשפך שתצליח לבנות, בשוק שהוא מאוד צפוף ומכיל הרבה שחקנים.

לגבי עמלות נפרעים - האוכלוסיה האמידה והמשכילה ממזערת דמי ניהול. אין לי מספרים, אבל אני חושב שהשוק עובר חינוך מואץ גם בנוגע למסלולים אקטיבים וגם בנוגע לגובה דמי הניהול. בארגון שבו אני עובד מציעים דמי ניהול בקה"ש של 0.29%, כך שאני מאמין שהסוכן מקבל 0.02-0.03%. במספרים האלה, כדי לקבל 30k בחודש צריך לנהל 100 מיליון. זה כבר כנראה אומר שיש אופרציה ממשית שצריך לדאוג לה, וצריך להעסיק עובדים. ואם להיות כנה, אני אעבור חברה מחרתיים אם אקבל דמי ניהול נמוכים יותר, אלא אם יש ערך ממשי שאני מקבל מכך שהסוכן ממונה על הקופה הספציפית הזאת.

כאמור, אני מאמין שהמרחק בין אנשים לבין "מסלול מחקה s&p בפנסיה" בחברות השונות יקטן לאורך השנים, מה שיצריך עוד פחות תיווך.

בכל מקרה, כמו נגר, ספר או זמר, ההצלחה תלויה בך ובכמה טוב אתה מנהל את העסק. בהצלחה!
תודה! השרשור הזה עזר לי להבין שבאמת עיקר ההצלחה תלויה ביכולת לשווק את עצמי. ושכנראה מדובר על שילוב של יצירת תוכן שנותן ערך בצורה עיקבית ברשתות החברתיות, לתת הרצאות, להתארח בפודקסטים, וכו'. אשמח לדעת מה חבר שלך עשה מבחינה שיווקית שגרם לו להצליח. כמו כן אם תוכל לשלוח לי את השם שלו בפרטי זה יהיה מעולה.
לגבי העמלות, ראיתי תיקים של סוכנים, העמלות גבוהות משמעותית ממה שציינת ובנוסף לפיננסים יש ביטוחי חיים, בריאות, משכנתא ועוד שמניבים עוד עמלות נפרעים.

אני מכיר יותר ממספר אנשים אמידים , יזמים ברובם שעשו אקזיט/בנו עסק משמעותי ומעדיפים לא להתעסק בניהול הכספים …אבל רוצים ״מישהו שמבין״, שישים להם כסף בנדל״ן , בהשקעות אלטרנטיביות, יבחר אג״חים,יפזר השקעות בעולם, יתן להם דוח ופגישה על חודש, יטפל בנושאי המיסוי, בנקים זרים וכו …על הסגמנט הזה חיים הרבה ״פמילי אופיס״. אתה לא צריך הרבה לקוחות כאלו בשביל להתפרנס יפה מאד.
(תוסיף לזה עוד ניהול של כמה עובדי הייטק עשירים ואתה במקום נוח מאד …תחשוב בעצמך מאיזה היקף נכסים דמי ניהול של 0.3-0.4% מהנכסים שמים אותך במקום טוב…)

הסגמנט המסויים של גולשי הסולידית/השקעות מדדים וצמצום דמי ניהול הוא לא הסגמנט המעניין עבור רוב אותם פמילי אופיס.(ואני לא פגשתי עד היום יזם אחד/איש עשיר אחד ששם את כל/רוב כספו במדדים…לטוב ולרע).

כל עוד ישראל היא מדינה עשירה ומתעשרת עם אוכלוסיה אמידה שגדלה תמיד יהיה ביקוש לתחום ״ניהול ההון״. ואיפה שיש הרבה כסף יש מקום להרוויח יפה.

כמו שציינו כאן , זה משחק, בעיקר, של שיווק ומכירות . אם אתה כזה … פיננסים זה מקום לא רע להיות בו.

* אוסיף ואומר שהרוב המוחלט של הפמילי אופיס וחברות הפיננסים שאני רואה שעובדים בשיטת התוכן הזו (יצור תוכן משמעותי ותוך כדי כך המרת חלק מהצופים ללקוחות משלמים בניהול תיקים וכו )…
הינם פשוט ״מס״ שמושט על אנשים בעלי הון והיכולת שלהם להוסיף ערך (יצור תשואה עודפת ביחס לסיכון) היא בברור שלילית …אבל לרוב האנשים שלא מבינים או מעוניינים להבין בפיננסים הם מהווים פתרון לעשות משהו עם הכסף.
תודה! אני חושש שמיתוג כפמילי אופיס הוא יוקרתי מדי ויבריח לקוחות פוטנציאליים עם שווי נקי של 2-5 מש"ח שיחשבו שזה לא בשבילם.

על הדוגמה הזו חשבתי.
צעיר בן 20-30 שפנה לתחום של סוכן נסיעות לפני 15 שנה ולא הביא בחשבון את ההתפתחות הטכנולוגית, עשה טעות חמורה, גם אם בדיעבד הוא שייך למיעוט ששרד במקצוע.
אני חושב שזו נקודה חשובה להתייחסות. מההתרשמות שלי לא משנה כמה הטכנולוגיה תתפתח, לאנשים תמיד יהיה צורך פסיכולוגי באישרור הבחירות שלהם בנושאים כספיים משמעותיים. רוב האוכלוסיה לא בקיאה בפיננסים והשקעות, ולרוב האנשים זה נושא סבוך ומפחיד, ולכן גם אם GPT יתן את הפיתרון על מגש של כסף עדיין אני מאמין שאנשים ירצו לשמוע את זה מאדם בשר ודם. החשיבות של היכן להשקיע את הכספים שלך גדולה בסדרי גודל מלהזמין כרטיס טיסה לטוסקנה או לסגור מלון באילת, ולכן אני חושב שיש הבדל גדול בין סוכני נסיעות לנותני שירות בתחום הפיננסי.

שמח על התגובות שעלו פה. לקחתי לתשומת ליבי שחלק גדול מהעניין יהיה שיווק ומכירות, שלא קשור באופן ישיר למידת המקצועיות והידע שלי. אני חושב שחלק גדול מזה כרוך בנוכחות ברשתות החברתיות, בסרטונים, פוסטים, ותגובות, וחושב אם זה משהו שאני מרגיש בנוח לעשות.
בנוסף הבנתי שזה משחק של טווח ארוך ואם אני מחליט ללכת על זה אז המפתח יהיה התמדה, ושההתחלה תהיה הכי קשה.
תודה ואשמח לשמוע עוד דעות באופן כללי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה אורי. מה לדעתך עובד בשיווק של המוצלחים ביותר? האם נוכחות חזקה ברשתות החברתיות היא העיקר?
לא כ"כ התחום שלי, אני ממש גרוע בשיווק אבל דווקא רשתות חברתיות אני לא חושב שזה העיקר כי קהל היעד הוא פנסינריים, אנשים מבוגרים יותר בעלי עסקים, OLD MONEY והייטקיסטים. כמו בכל תחום אני מניח שחבר מביא חבר ופה לאוזן עובדים הכי טוב, או לעבוד במקום שהם כבר מכירים אותך היטב ואז אתה מתחיל כבר עם רשימת לקוחות שמכירה אותך.

מעבר לכך עלה בשרשור הנושא של האם למתג את זה כפמילי אופיס או כסוכנות תכנון פיננסי והשקעות. האם לדעתך זה הבדל משמעותי? לתפיסתי פמילי אופיס זה משהו שפונה לקהל יעד עשיר מאוד, בסדר גודל של 10 מש"ח ומעלה, ואני תוהה אם מיתוג כפמילי אופיס לא יבריח לקוחות פוטנציאליים פחות אמידים.
לא יודע כמה זה משנה.
חוץ מזה, האם אתה גם סוכן ביטוח בנוסף לשאר עיסוקייך?
איני.

אני חושב שחלק גדול מזה כרוך בנוכחות ברשתות החברתיות, בסרטונים, פוסטים, ותגובות, וחושב אם זה משהו שאני מרגיש בנוח לעשות.
דווקא במקצועות האלה אני חושבת שזה פחות רשתות חברתיות וסירטונים, אלא אם אתה רוצה למצב את עצמך בתור גורו מגניב.
אגב, אני נמצאת בקבוצת פייסבוק גדולה של נשים (עוברות ושוות) ויש שם המון יועצות/מתכננות/סוכנות שכותבות פוסטים ונותנות עצות בתגובות.
רובן לא מרשימות אותי ברמת הידע וגם לא בצורת השיווק הדי אגרסיבית שלהן, אבל אולי יש מי שזה עובד עליה טוב כי לפי השאלות הנשאלות אני מבינה שרמת ההבנה הפיננסית של הציבור היא בערך של ילד בן 10 :(

ייעוץ השקעות (בניית תיק ניירות ערך) דורשת רישיון ייעוץ השקעות.
ייעוץ / שיווק פנסיוני דורשים רישיון סוכן ביטוח / יועץ פנסיוני / משווק פנסיוני (שלושתם דורשים אותם לימודים והסמכה, וניתן לעבור ביניהם לפי רצונך).
עבור מישהו ללא רישיון, אסור מבחינה חוקית להגיד דברים כמו "תעביר את הכסף מביטוח מנהלים לקרן פנסיה" וכו׳ - זה עלול לחשוף אותו להגדרה של ייעוץ ללא רישיון. אתה כן יכול להסביר למישהו מה ההבדלים בין שני המכשירים, וכדאי לו לעשות סימולציה מול בעל רישיון שתבחן כמה קצבה צפויה לו בשני המקרים.
תודה
מה עוד עושים יועצים פיננסיים שאינם בעלי רישיון? ממה עיקר פרנסתם?

תודה
כנסים, הרצאות, סדנאות, שת"פים עם בעלי מקצוע אחרים (תשלום כלשהו על הפניות), תחומי נדל"ן בהם לא נדרש רישיון. וכמובן ייעוץ פיננסי תוך זהירות לא לחצות את הקווים שהחוק הגדיר.

תודה
ובכן -
השקעות
1. היכרות עם ענפי ההשקעות העיקריים.
2. הבנה נכונה של הקשר בין סיכון לסיכוי.
3. הבנה של השקעות רעילות.
4. הבנה מדוע בכלל השקעה נותנת תשואה (קשור כמובן לסעיפים הקודמים).
5. ההבדל שבין מוצרי השקעה לבין הקופסאות שבהן מחזיקים אותם.
6. הבנה של ניהול פאסיבי ואקטיבי וההבדל ביניהם.
7. הבנה מדוע שוק ההון לא קשור לקזינו.
8. הבנה מדוע צריך להחליט האם אנו עובדים בהשקעות או עובדים במשהו אחר ומשקיעים במה שאפשר.
9. הבנת האינפלציה.
10. מיסוי, ותכנון מס נכון.
11. דמי ניהול, מה המשמעות שלהם.
12 המשמעות של השקעת הפנסיה במסלולים מנייתיים ושאינם.

כסף
1. הבנת המטרות של האדם.
2. הבנת ההבדל בין צורך לרצון וההגדרה של שניהם.
3. המשמעות של גמישות ביחס לסיכוי שבו אפשר להגיע לתוצאות.
4. סימולציות שונות של שוק ההון
5. הסבר על גידור, התאמת השקעות לצורך הסופי. (בעיקר בהקשר לנדל''ן)

ביטוחים
1. על מה צריך ביטוח
2. מדוע חלק גדול מהביטוחים הם נזק עבור המבוטחים (ככל והם מסוגלים לשאת בסיכון)

כל זה הרבה לפני המון דברים מעשיים. (הפורום כאן סובל מ'עיוורון מומחה')
וכמובן, גישור בין בני הזוג במקרי מחלוקת :)

גילוי נאות, עוסק בתכנון פיננסי וגאה בכך. בהמון מקרים זו הצלת נפשות של ממש.

@יעקב 1
תודה על התשובה המפורטת!
מה המודל העיסקי ליועץ מהסוג שפירטת? האם ההכנסה היא מתשלום שעתי של מקבל הייעוץ בלבד? או שיש עוד מקורות/מודלים? מה טווח המחיר המקובל לשעת ייעוץ כזו?

מה דעתכם על הרעיון הזה? האם יש ביקוש לשירות משולב כזה של תכנון פיננסי מקיף וליווי בהשקעות וביטוחים? לאיזה גובה הכנסה אוכל לצפות לאחר 4-5 שנים של השקעה כעצמאי בתחום?
בהנחה שאתה עובד טוב ומוכן להשקיע בחמש השנים הראשונות, תגיע בסופם להכנסה של כ- 40 אלף ש"ח בחודש. (יש כאלה שעושים יותר, יש הרבה שעושים פחות. זה הרבה תלוי בך)

לגבי כל ההקדמה והשירותים שאתה רוצה להציע, אני מניח שהעסק שלך יעבור עוד הרבה גלגולים. תיקח בחשבון שיש לך תקופה של לימודים והתמחות בהם ההכנסה תהייה הרבה יותר נמוכה.

בסופו של דבר זה עסק של שיווק ומכירות, תשאל את עצמך האם אתה אוהב אנשים ורוצה לספק שירות מסביב לשעון

@יעקב 1
תודה על התשובה המפורטת!
מה המודל העיסקי ליועץ מהסוג שפירטת? האם ההכנסה היא מתשלום שעתי של מקבל הייעוץ בלבד? או שיש עוד מקורות/מודלים? מה טווח המחיר המקובל לשעת ייעוץ כזו?
אני אישית לוקח פר תכנון שמורכב מX פגישות+דו''ח, ובמידת הצורך לוקח פר פגישות נוספות.
מאוד לא אוהב ליהנות מעמלות שאינן שקופות המפנות לסוכנים וחברות למיניהם, לטעמי זה פוגם ביכולת לתת יעוץ נכון.
כאשר מדובר בלקוח שעדיין לא מחזיק בחשבון מניות, אני לוקח את העמלה של אקסלנס לפתיחת חשבון, ומיידע את הלקוח על כך שאני מסביר לו איך לבצע את הקנייה הראשונה בחינם מבחינה טכנית, מכיוון שאני מקבל מהם עמלה שלא באה על חשבונו.

מאוד לא אוהב ליהנות מעמלות שאינן שקופות המפנות לסוכנים וחברות למיניהם, לטעמי זה פוגם ביכולת לתת יעוץ נכון.
זה לא פוגע, זה מונע. זה לא יעוץ, זה שיווק.

אני מסביר לו איך לבצע את הקנייה הראשונה מבחינה טכנית
לאור כך שפעולת הקנייה היא של נייר ספציפי, אין פה חשש לחריגה לתחום שדורש רשיון ייעוץ השקעות?

2. מדוע חלק גדול מהביטוחים הם נזק עבור המבוטחים (ככל והם מסוגלים לשאת בסיכון)
גם פה, אין חשש שלקוח יבטל ביטוח כלשהו ואחר כך תואשם בחריגה למשהו דרוש רישיון?

מה אתה עונה ללקוח ששואל: "אז אתה בעצם אומר שעדיף לי לבטל את הביטוח מחלות קשות?"

יש פה איזה תחום אפור, או שהגבולות מאוד ברורים ומוגדרים היטב וקל לא לעבור אותם?

לאור כך שפעולת הקנייה היא של נייר ספציפי, אין פה חשש לחריגה לתחום שדורש רשיון ייעוץ השקעות?
יש פה איזה תחום אפור, או שהגבולות מאוד ברורים ומוגדרים היטב וקל לא לעבור אותם?
הדרכה על מערכת מסחר היא לא יעוץ השקעות.

לא שמתי לב לשורה השניה שלך.

מה אתה עונה ללקוח ששואל: "אז אתה בעצם אומר שעדיף לי לבטל את הביטוח מחלות קשות?"
אני אומר לו:
זו החלטה שלך, ואני בחיים לא יקח אותה בשבילך.
מה שאני יכול להגיד לך זה שאם הביטוח הספציפי (לשם הדוגמה) הזה יתן לך במקרה קיצון 400,000 ש''ח, אז בוא נשווה אותו מול האלטרנטיבה של לשים את סכום הביטוח לאורך עשרות שנים בקרן כספית לדוגמה, או בהשקעה מנייתית, אפשר גם להראות לו את המספרים במחשבון ריבית דריבית וכך לעזור לו לקבל את ההחלטה בכוחות עצמו.

לא כ"כ התחום שלי, אני ממש גרוע בשיווק אבל דווקא רשתות חברתיות אני לא חושב שזה העיקר כי קהל היעד הוא פנסינריים, אנשים מבוגרים יותר בעלי עסקים, OLD MONEY והייטקיסטים. כמו בכל תחום אני מניח שחבר מביא חבר ופה לאוזן עובדים הכי טוב, או לעבוד במקום שהם כבר מכירים אותך היטב ואז אתה מתחיל כבר עם רשימת לקוחות שמכירה אותך.
דווקא במקצועות האלה אני חושבת שזה פחות רשתות חברתיות וסירטונים, אלא אם אתה רוצה למצב את עצמך בתור גורו מגניב.

מעניינת נקודת המבט לגבי השיווק ברשתות החברתיות. אני חשבתי לטרגט פלטפורמות כמו אינסטגרם רילס וכו' כדי להגיע לקהלים אמידים כמו הייטקיסטים, רופאים, בעלי עסקים קטנים\בינוניים מצליחים. קראתי שהקהל הזה נמצא שם ואפילו נמצא בטיקטוק. בשלב הראשון אני לא רוצה לטרגט את אנשים מגה-עשירים. אני מניח שלאט לאט אלמד תוך כדי תנועה.

כדי להגיע לקהלים אמידים כמו הייטקיסטים, רופאים, בעלי עסקים קטנים\בינוניים מצליחים. קראתי שהקהל הזה נמצא שם ואפילו נמצא בטיקטוק
אני מאד אתפלא שהאנשים האלה יתפעלו מאדם, שלא שמעו עליו מעולם, רק כי הוא יודע לפרסם את עצמו ברשתות.
תצטרך לתת הרבה זמן ערך מוסף בחינם לפני שתתחיל לקבל שאלות ובקשות להצעות מחיר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עוד שאלה "ליד" נושא הדיון כאן, האם "ייעוץ פרישה" דורש רשיון? זה יותר קרוב ל"יעוץ פנסיוני" או ל"ייעוץ פיננסי"? אם עושים את זה ללא רישיון, כמה זה מגביל לעומת כשיש רישיון?
עבור מישהו ללא רישיון, אסור מבחינה חוקית להגיד דברים כמו "תעביר את הכסף מביטוח מנהלים לקרן פנסיה" וכו׳ - זה עלול לחשוף אותו להגדרה של ייעוץ ללא רישיון. אתה כן יכול להסביר למישהו מה ההבדלים בין שני המכשירים, וכדאי לו לעשות סימולציה מול בעל רישיון שתבחן כמה קצבה צפויה לו בשני המקרים.

גילוי נאות, עוסק בתכנון פיננסי וגאה בכך. בהמון מקרים זו הצלת נפשות של ממש.

כל מה שאתה כותב זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי. כמעט כל סוכן פנסיוני מציע את הדברים האלה היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
T שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות התפתחות אישית 15
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
algo.il מה לעשות כשיש אי הכסמה עם חברת הביטוח בנושאים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20

נושאים דומים

Back
למעלה