ה
הרהורים
תודה על התגובה, איך אתה יודע שזה מקצוע שלא הולך טוב בישראל? יש לך מידע רלוונטי? אני מניח שדווקא באי הפורום הם לא הקהל האידיאלי שלי.לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא מקצוע שהולך טוב בישראל. השוק מוצף בסוכני ביטוח שמעניקים "ייעוץ" וישראלים לא אוהבים לשלם על ייעוץ אובייקטיבי.
הפורום הזה הוא מדגם של האוכלוסיה שאתה פונה אליה, אתה רואה שאנשים מחפשים עצות בחינם מאלמונימים באינטרנט, ואתה רואה כמה מעט התייחסות יש ללכת לייעוץ בתשלום...
אפשר להתפרנס יפה אם תהיה לך התמחות ספציפית במשהו קשה שאנשים לא מכירים - כמו מיסוי בינלאומי לרילוקיישן, תושבי חוץ וכולי ואולי גם העברה בין דורית של הון.
תודה יעקב, הייתי שמח לשמוע עוד ממך. האם אתה מתכנן פיננסי? סוכן ביטוח? מה לדעתך מבדל את הטובים ביותר מכל השאר?מניסיון (עוסק בתחום), זו אכן נקודה קשה. אנשים מתקשים לשלם על ייעוץ. אם היית לוקח דמי ניהול שערוריתיים מההון, היו משלמים לך, אבל על כמה שקלים של ייעוץ יגידו שזה 'הון תועפות'.
לפות''ש. אתה צריך להיות מוכן לכך שמדובר בריצה ארוכה ולא בספרינט. לדעתי אם תהיה מקצוען וגם ישר, בסופו של דבר זה יהיה מתגמל מאוד.
קצר בזמן כעת, מקווה להוסיף כמה מילים בהמשך.
תודה אורי. מה לדעתך עובד בשיווק של המוצלחים ביותר? האם נוכחות חזקה ברשתות החברתיות היא העיקר?כל מה שאתה כותב זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי. כמעט כל סוכן פנסיוני מציע את הדברים האלה היום.
כדי להתפרנס בתחום הזה צריך בעיקר להיות איש שיווק טוב כלומר להגיע למסה של לקוחות שיהוו "תיק לקוחות" ממנו אתה תקבל עמלות עד אחרית הימים.
מעבר לכך עלה בשרשור הנושא של האם למתג את זה כפמילי אופיס או כסוכנות תכנון פיננסי והשקעות. האם לדעתך זה הבדל משמעותי? לתפיסתי פמילי אופיס זה משהו שפונה לקהל יעד עשיר מאוד, בסדר גודל של 10 מש"ח ומעלה, ואני תוהה אם מיתוג כפמילי אופיס לא יבריח לקוחות פוטנציאליים פחות אמידים.
חוץ מזה, האם אתה גם סוכן ביטוח בנוסף לשאר עיסוקייך?
תודה! השרשור הזה עזר לי להבין שבאמת עיקר ההצלחה תלויה ביכולת לשווק את עצמי. ושכנראה מדובר על שילוב של יצירת תוכן שנותן ערך בצורה עיקבית ברשתות החברתיות, לתת הרצאות, להתארח בפודקסטים, וכו'. אשמח לדעת מה חבר שלך עשה מבחינה שיווקית שגרם לו להצליח. כמו כן אם תוכל לשלוח לי את השם שלו בפרטי זה יהיה מעולה.יש לי חבר שמנהל עסק כמו שאתה מתאר. הבחור סופר מקצועי, עם תואר כפול מאונ' מעולה עם כל ההסמכות. אבל הגדולה האמיתית שלו, שהוא עצמו מעיד שבנתה לו את העסק, זה שיווק. וכשאני אומר שיווק אני מתכוונן למשפך ולא לפרסומות - אתה מגיע לפודקאסט בטעות, "מקבל ערך" ומבין שיש פה משהו מעניין, נרשם לעוד תוכן ובסוף מגיע לייעוץ. חלק מתקדמים להשקעה איתם, חלק לניהול מלא.
כך שלעניות דעתי, ההצלחה שלך תהיה תלויה במידה רבה במשפך שתצליח לבנות, בשוק שהוא מאוד צפוף ומכיל הרבה שחקנים.
לגבי עמלות נפרעים - האוכלוסיה האמידה והמשכילה ממזערת דמי ניהול. אין לי מספרים, אבל אני חושב שהשוק עובר חינוך מואץ גם בנוגע למסלולים אקטיבים וגם בנוגע לגובה דמי הניהול. בארגון שבו אני עובד מציעים דמי ניהול בקה"ש של 0.29%, כך שאני מאמין שהסוכן מקבל 0.02-0.03%. במספרים האלה, כדי לקבל 30k בחודש צריך לנהל 100 מיליון. זה כבר כנראה אומר שיש אופרציה ממשית שצריך לדאוג לה, וצריך להעסיק עובדים. ואם להיות כנה, אני אעבור חברה מחרתיים אם אקבל דמי ניהול נמוכים יותר, אלא אם יש ערך ממשי שאני מקבל מכך שהסוכן ממונה על הקופה הספציפית הזאת.
כאמור, אני מאמין שהמרחק בין אנשים לבין "מסלול מחקה s&p בפנסיה" בחברות השונות יקטן לאורך השנים, מה שיצריך עוד פחות תיווך.
בכל מקרה, כמו נגר, ספר או זמר, ההצלחה תלויה בך ובכמה טוב אתה מנהל את העסק. בהצלחה!
לגבי העמלות, ראיתי תיקים של סוכנים, העמלות גבוהות משמעותית ממה שציינת ובנוסף לפיננסים יש ביטוחי חיים, בריאות, משכנתא ועוד שמניבים עוד עמלות נפרעים.
תודה! אני חושש שמיתוג כפמילי אופיס הוא יוקרתי מדי ויבריח לקוחות פוטנציאליים עם שווי נקי של 2-5 מש"ח שיחשבו שזה לא בשבילם.אני מכיר יותר ממספר אנשים אמידים , יזמים ברובם שעשו אקזיט/בנו עסק משמעותי ומעדיפים לא להתעסק בניהול הכספים …אבל רוצים ״מישהו שמבין״, שישים להם כסף בנדל״ן , בהשקעות אלטרנטיביות, יבחר אג״חים,יפזר השקעות בעולם, יתן להם דוח ופגישה על חודש, יטפל בנושאי המיסוי, בנקים זרים וכו …על הסגמנט הזה חיים הרבה ״פמילי אופיס״. אתה לא צריך הרבה לקוחות כאלו בשביל להתפרנס יפה מאד.
(תוסיף לזה עוד ניהול של כמה עובדי הייטק עשירים ואתה במקום נוח מאד …תחשוב בעצמך מאיזה היקף נכסים דמי ניהול של 0.3-0.4% מהנכסים שמים אותך במקום טוב…)
הסגמנט המסויים של גולשי הסולידית/השקעות מדדים וצמצום דמי ניהול הוא לא הסגמנט המעניין עבור רוב אותם פמילי אופיס.(ואני לא פגשתי עד היום יזם אחד/איש עשיר אחד ששם את כל/רוב כספו במדדים…לטוב ולרע).
כל עוד ישראל היא מדינה עשירה ומתעשרת עם אוכלוסיה אמידה שגדלה תמיד יהיה ביקוש לתחום ״ניהול ההון״. ואיפה שיש הרבה כסף יש מקום להרוויח יפה.
כמו שציינו כאן , זה משחק, בעיקר, של שיווק ומכירות . אם אתה כזה … פיננסים זה מקום לא רע להיות בו.
* אוסיף ואומר שהרוב המוחלט של הפמילי אופיס וחברות הפיננסים שאני רואה שעובדים בשיטת התוכן הזו (יצור תוכן משמעותי ותוך כדי כך המרת חלק מהצופים ללקוחות משלמים בניהול תיקים וכו )…
הינם פשוט ״מס״ שמושט על אנשים בעלי הון והיכולת שלהם להוסיף ערך (יצור תשואה עודפת ביחס לסיכון) היא בברור שלילית …אבל לרוב האנשים שלא מבינים או מעוניינים להבין בפיננסים הם מהווים פתרון לעשות משהו עם הכסף.
אני חושב שזו נקודה חשובה להתייחסות. מההתרשמות שלי לא משנה כמה הטכנולוגיה תתפתח, לאנשים תמיד יהיה צורך פסיכולוגי באישרור הבחירות שלהם בנושאים כספיים משמעותיים. רוב האוכלוסיה לא בקיאה בפיננסים והשקעות, ולרוב האנשים זה נושא סבוך ומפחיד, ולכן גם אם GPT יתן את הפיתרון על מגש של כסף עדיין אני מאמין שאנשים ירצו לשמוע את זה מאדם בשר ודם. החשיבות של היכן להשקיע את הכספים שלך גדולה בסדרי גודל מלהזמין כרטיס טיסה לטוסקנה או לסגור מלון באילת, ולכן אני חושב שיש הבדל גדול בין סוכני נסיעות לנותני שירות בתחום הפיננסי.על הדוגמה הזו חשבתי.
צעיר בן 20-30 שפנה לתחום של סוכן נסיעות לפני 15 שנה ולא הביא בחשבון את ההתפתחות הטכנולוגית, עשה טעות חמורה, גם אם בדיעבד הוא שייך למיעוט ששרד במקצוע.
שמח על התגובות שעלו פה. לקחתי לתשומת ליבי שחלק גדול מהעניין יהיה שיווק ומכירות, שלא קשור באופן ישיר למידת המקצועיות והידע שלי. אני חושב שחלק גדול מזה כרוך בנוכחות ברשתות החברתיות, בסרטונים, פוסטים, ותגובות, וחושב אם זה משהו שאני מרגיש בנוח לעשות.
בנוסף הבנתי שזה משחק של טווח ארוך ואם אני מחליט ללכת על זה אז המפתח יהיה התמדה, ושההתחלה תהיה הכי קשה.
תודה ואשמח לשמוע עוד דעות באופן כללי.
נערך לאחרונה ע"י מנהל: