אני בגילאי ה-30 המוקדמות. לקראת סיום תואר בהנדסה וככל שאני מתקדם בלימודים ככה אני רואה שהתחום פשוט לא מעניין אותי, נכנסתי אליו בלי חשיבה מיוחדת חשבתי שאחרי השנתיים הראשונות סוף כל סוף נגיע לקורסים של הפקולטה ויתחיל להיות מעניין וזה פשוט לא קרה. והמחשבה שזה מה שאעבוד בו במשך עשורים לא מעודדת אותי. אני רואה שאני הרבה יותר מתחבר למחשבים (תוכנה והמערכות עצמן) מאשר לחישוב עומסים.
אני לפני צומת דרכים ומחפש פרספקטיבה.
בינתיים מצאתי 3 מסלולים שיכולים להוות שער כניסה (קורסים של מספר חודשים שלא תהיה לי בעיה לסיים).
בדיקת תוכנה -QA, בניית אתרים -full stack, "סייבר" - אבטחת מידע.
מה דעתכם עליהם ומה המסלול המומלץ?
מכל ה-3 דווקר "סייבר" הכי מעניין אותי אבל לפי מה שאני מבין זה תחום מאוד רחב וזה לא תוכנה, אלא יותר הבנה לעומק איך מערכות מורכבות עובדות ואיפה יש בהן חורים. מ-2 התחומים האחרים בניית אתרים נראת לי יותר מעניינת ומקום שבו יהיה יותר קל לגדול מאשר דרך QA
מכל ה-3 לאיזה מהתחומים יש יותר ביקוש איפה אפשר להתקדם הכי רחוק ולהתפתח?
מה הפרספקטיבה של מתכנתים \ מומחי אבטחה בגילאי 40-50 האם כל התחום (תוכנה ואבטחה) הזה הוא רק לצעירים או שיותר מדובר ב-hardcore הייטק ולא חסרות חברות שיעסיקו אנשים בוגרים יותר?
האם קיימים עוד מסלולים פרט ל-3 שמצאתי שיכולים להיות אופציות בשביל להיכנס לתחום?
האם חברות גדולות במשק (אלביט, אינטל, גוגל, HP...) יתעקשו בכל מקרה על תואר ראשון או שגם הן יסתכלו קודם כל על נסיון?
אני לפני צומת דרכים ומחפש פרספקטיבה.
בינתיים מצאתי 3 מסלולים שיכולים להוות שער כניסה (קורסים של מספר חודשים שלא תהיה לי בעיה לסיים).
בדיקת תוכנה -QA, בניית אתרים -full stack, "סייבר" - אבטחת מידע.
מה דעתכם עליהם ומה המסלול המומלץ?
מכל ה-3 דווקר "סייבר" הכי מעניין אותי אבל לפי מה שאני מבין זה תחום מאוד רחב וזה לא תוכנה, אלא יותר הבנה לעומק איך מערכות מורכבות עובדות ואיפה יש בהן חורים. מ-2 התחומים האחרים בניית אתרים נראת לי יותר מעניינת ומקום שבו יהיה יותר קל לגדול מאשר דרך QA
מכל ה-3 לאיזה מהתחומים יש יותר ביקוש איפה אפשר להתקדם הכי רחוק ולהתפתח?
מה הפרספקטיבה של מתכנתים \ מומחי אבטחה בגילאי 40-50 האם כל התחום (תוכנה ואבטחה) הזה הוא רק לצעירים או שיותר מדובר ב-hardcore הייטק ולא חסרות חברות שיעסיקו אנשים בוגרים יותר?
האם קיימים עוד מסלולים פרט ל-3 שמצאתי שיכולים להיות אופציות בשביל להיכנס לתחום?
האם חברות גדולות במשק (אלביט, אינטל, גוגל, HP...) יתעקשו בכל מקרה על תואר ראשון או שגם הן יסתכלו קודם כל על נסיון?