• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה

cmokemtl

משתמש סולידי
דירוג
24
אני בגילאי ה-30 המוקדמות. לקראת סיום תואר בהנדסה וככל שאני מתקדם בלימודים ככה אני רואה שהתחום פשוט לא מעניין אותי, נכנסתי אליו בלי חשיבה מיוחדת חשבתי שאחרי השנתיים הראשונות סוף כל סוף נגיע לקורסים של הפקולטה ויתחיל להיות מעניין וזה פשוט לא קרה. והמחשבה שזה מה שאעבוד בו במשך עשורים לא מעודדת אותי. אני רואה שאני הרבה יותר מתחבר למחשבים (תוכנה והמערכות עצמן) מאשר לחישוב עומסים.

אני לפני צומת דרכים ומחפש פרספקטיבה.
בינתיים מצאתי 3 מסלולים שיכולים להוות שער כניסה (קורסים של מספר חודשים שלא תהיה לי בעיה לסיים).
בדיקת תוכנה -QA, בניית אתרים -full stack, "סייבר" - אבטחת מידע.
מה דעתכם עליהם ומה המסלול המומלץ?

מכל ה-3 דווקר "סייבר" הכי מעניין אותי אבל לפי מה שאני מבין זה תחום מאוד רחב וזה לא תוכנה, אלא יותר הבנה לעומק איך מערכות מורכבות עובדות ואיפה יש בהן חורים. מ-2 התחומים האחרים בניית אתרים נראת לי יותר מעניינת ומקום שבו יהיה יותר קל לגדול מאשר דרך QA
מכל ה-3 לאיזה מהתחומים יש יותר ביקוש איפה אפשר להתקדם הכי רחוק ולהתפתח?

מה הפרספקטיבה של מתכנתים \ מומחי אבטחה בגילאי 40-50 האם כל התחום (תוכנה ואבטחה) הזה הוא רק לצעירים או שיותר מדובר ב-hardcore הייטק ולא חסרות חברות שיעסיקו אנשים בוגרים יותר?

האם קיימים עוד מסלולים פרט ל-3 שמצאתי שיכולים להיות אופציות בשביל להיכנס לתחום?

האם חברות גדולות במשק (אלביט, אינטל, גוגל, HP...) יתעקשו בכל מקרה על תואר ראשון או שגם הן יסתכלו קודם כל על נסיון?

לא כתבת איזה הנדסה למדת.
אם זה חשמל יש אפשרות לעבוד בתכנה Real Time Embedded.
בנוגע לשאלתך לגבי מסלולים נוספים - לימודי תעודה באוניברסיטה לבעלי תואר בהנדסה- זה יותר קצר מתואר שלם ויש גם אפשרות להמשיך לתואר שני.

מדובר בהנדסת מכונות, אין שום קשר לתוכנה.
יש לי כרגע 3 סמסטרים לסוף, השאלה האם יש הבדל בין תעודה מקצוע של אוניברסטיה לבין נניח קורס של בונה אתרים. בשני המקרים לא מדובר בתואר.

תואר שני פחות מדבר אלי.

מדובר בהנדסת מכונות, אין שום קשר לתוכנה.
יש לי כרגע 3 סמסטרים לסוף, השאלה האם יש הבדל בין תעודה מקצוע של אוניברסטיה לבין נניח קורס של בונה אתרים. בשני המקרים לא מדובר בתואר.

תואר שני פחות מדבר אלי.

הבדל תהומי לעניות דעתי.

הבדל תהומי לעניות דעתי.
אני הייתי מבין אם היית משווה בין תואר ממוסד מכובד לבין קורס \ תעודה. נגיד להשוואות פרספקטיבה של בוגר מדעי המחשב מהטכניון לבוגר קורס בניית אתרים ב-hackeru. אני אגב לא בטוח שהיתרון התחרותי שהתואר המכובד הזה שווה את ה-4 שנים של לימודים + פסיכומטרי + מכינה (למי שצריך) ביחס לקורס של מספר חודשים שאומנם גורם לך לעבוד בשכר רעב בעבודה הראשונה שלך אבל שם אותך עם 4+ שנים של נסיון כמתכנת ביחס לבוגר מדעי מחשב עם אפס נסיון בתעשיה.

עזוב שלדעתי (מהנסיון האישי שלי) תואר בהנדסה בא בעיקר להכין אותך לתואר שני בהנדסה והוא לא מכין אותך לעבודה בתעשיה.

אבל גם תעודת מקצוע וגם קורס הם בסופו של דבר לא תואר אלא דרך להכניס את הרגל בדלת. אני כאמור לא מחפש יתרון תחרותי אלא פשוט להגיע למשרה הראשונה שלי בדרך הקצרה ביותר ומשם כמו כל תחום אחר (בעיקר אם הוא טכני) מה שמדבר זה הנסיון המעשי שיש לך.

אני גם בוגר הנדסת מכונות שחלק מחבריו עשו הסבה לתכנות. כולם עשו את זה בעזרת בוטקאמפים למניהם ומצאו עבודה ללא בעיה.
אבל מה שמציק לי יותר השורה הבאה "אני רואה שאני הרבה יותר מתחבר למחשבים (תוכנה והמערכות עצמן) מאשר לחישוב עומסים". עבדתי במספר עבודות ו"חישוב עומסים" זה רקנתחום קטן מתוך עולם רחב של ההנדסה הזו. לכן מעניין אותי לשמוע איזה ניסיון יש לך בעבודה בתחום שהגעת למסקנה הזו? כי הלימודים לא קשורים למה שקורה בחוץ.

אני גם בוגר הנדסת מכונות שחלק מחבריו עשו הסבה לתכנות. כולם עשו את זה בעזרת בוטקאמפים למניהם ומצאו עבודה ללא בעיה.
לדעתך אופציה של בוטקאמפים (ותודה על המושג החדש) היא העדיפה?

איזה ניסיון יש לך בעבודה בתחום שהגעת למסקנה הזו? כי הלימודים לא קשורים למה שקורה בחוץ.
אין לי כמעט נסיון פרט לבאמת חישוב עומסים באחת העבודות האחרונות שלי. אבל אני מכיר את התחומים ויש לי לא מעט חברים שהם מהנדסי מכונות, אנשים שעושים תכן (מתקנים) ובקרה (שזה יותר קשור להנדסת חשמל) וכולם פשוט בסדר עם העבודה שהם עושים, השאיפה שלהם היא פשוט להתקדם לניהול בשביל להתקדם.

יש לי עוד 3 סמסטרים (4 אם יהיה משהו לא צפוי), כרגע אני פשוט לא בטוח אם אני רוצה להמשיך. אבל ההתמקדות שלי בנושא הזה היא יותר באופציות שיש לי בתחום התוכנה ופחות מה מצפה לי כמהנדס מכונות.

ברור שעדיף תואר אבל בהעדר אופציה של 3 שנים נוספות של תואר, בוטקאמפ בהחלט נותן לך כרטיס כניסה לתחום ומשם זה דיי בידיים שלך. אפילו השכר יהיה טוב יותר מאשר העבודה הראשונה שלך בתחום המכונות.

אם אתה לא מתחבר לתחום התכנון או הבקרה ניתן לבדוק תחומים נוספים כגון ייצור, בקרת איכות, זרימה, אנרגיה, ניהול פרויקטים, קניינות מכאנית וכו'. זה היופי בתחום המכונות, יש מגוון אינסופי של משרות שכל אחת שונה מהשניה. התואר הזה הוא בסך הכל ארגז כלים, את העבודה האמיתית אתה לומד תוך כדי תנועה.

לדעתך אופציה של בוטקאמפים (ותודה על המושג החדש) היא העדיפה?
לגמרי
יש לי עוד 3 סמסטרים (4 אם יהיה משהו לא צפוי), כרגע אני פשוט לא בטוח אם אני רוצה להמשיך.
גם הבוטקאמפים וגם רוב המעסיקים לא יסתכלו לכיוונך אם לא תסיים את התואר.

חפצה נפשך בהנדסת תוכנה? סיים את התואר, בציונים טובים, חצי שנה בוטקאמפ, ואתה מהנדס תוכנה.
בהצלחה.

@Redroze
תודה על כל המידע אקח לתשומת ליבי.

גם הבוטקאמפים וגם רוב המעסיקים לא יסתכלו לכיוונך אם לא תסיים את התואר.

חפצה נפשך בהנדסת תוכנה? סיים את התואר, בציונים טובים, חצי שנה בוטקאמפ, ואתה מהנדס תוכנה.
בהצלחה.
אני מבין את מה שאתה אומר, אבל אני לא צריך צריך שרוב המעסיקים יסתכלו לכיווני, מספיק אחד, גם אם השכר יהיה נמוך, אחרי שנה-שנתיים אהיה כבר עם נסיון בתחום ואז תואר כבר לא מעניין אף אחד, בטח בתחום שלא רלוונטי בכלל לעבודה.

אם אלך במסלול של תואר+בוטקאמפ אז בעוד שנתיים+ רק אצא לשוק העבודה.

@cmokemtl
חולק עליך.
בדרך כלל אם תתחיל נמוך, תשאר נמוך. זה מה שאני רואה מסביבי.

אני יכול לומר לך מהכובע של מראיין, שאצלנו בכלל לא היית מגיע לראיון, גם אחרי כמה שנים נסיון.
מכיוון שכל מה שנשאר זה 3 סמסטרים, לי זה נשמע משתלם לסיים את התואר.
יתרה מכך, הבוטקאמפ שלמדתי בו גם לא היה מקבל אותך. גם לא מזמין אותך לראיון.
אם תמצא בוטקאמפ שכן, מסתבר שהוא נחות בהרבה, ונקודת הכניסה שלך לעולם ההייטק תהיה סופר-נמוכה, ולא בטוח שברת תיקון.
גם זה בסדר, רק תחליט אם לשם אתה שואף

@nick
אני לגמרי מכבד את מה שאתה אומר ומודה לך על הזמן שלקחת להגיב לי. מראש נכנסתי בשביל לשמוע אנקדוטות ולא להיכנס לויכוחים.
אבל אם כבר מדברים על אנקדוטות אז לי יש כמה חברים שנכנסו לטכניון, הפסיקו את הלימודים אחרי 1-3 סמסטרים (בניגוד אלי קלטו מהר יותר שזה לא מה שהם רוצים לעשות) ונכנסו למקום העבודה הראשון בלי שום תעודות או קורסים (כבוני אתרים), שניהם החליפו מיוזמתם כבר 2-3 עבודות והתקדמו יפה מבחינת שכר ואחריות.

אני לגמרי בסדר אם יהיו חברות שלא יקבלו אותי גם אחרי כמה שנות נסיון ויתעקשו על תואר (סך הכל ברור לי שבדיוק כמו באקדמיה כך גם בתעשיה יהיו מקומות שהמותג הוא מעל הכל), בדיוק כמו שאני בסדר גמור עם חברות כמו אלביט ורפאל שלא מוכנות לדבר עם בוגרי הטכניון בלי ממוצע של 85.

אתה בהחלט מספק עוד פרספקטיבה שאקח כשיקול בכובד ראש, תודה.

אולי כדי לתאם ציפיות תגיד בדיוק כמה החברים שלך מרוויחים בתור בוני אתרים. הייטק זה לא מקשה אחת והמשכורות נעות מקצת מתחת ל10 ועולןת לאיזור ה30+. אומנם אני לא מכיר את תחום האתרים אבל ככל הידוע לי תפקיד של בונה אתרים נחשב נחות יחסית והמשכורות בו לא גבוהות במיוחד. קח עוד דבר בחשבון שזה תקופה היום מאוד דומה לתקופת שנת 2000 וגם אה אז חטפו כל אחד שסיים קורס הסבה לתוכנה של כמה חודשים אבל שהכל קרס ב 2001 אותם אנשים נפלטו ראשונים ויותר לא מצאו עבודה לעולם בתחום, ככה זה בועות. ההמלצה שקיבלת של לסיים את התואר ואז לעשות הסבה היא הכי טובה שקיבלת. עוד אפשרות אם אתה לומד לפחות בטכניון מה שזכור לי מה עבר השנתיים הראשונות הם בעיקר במקצועות מתמטיקה ופיזיקה תחש תיאורטית אתה יכול לעבור למדעי המחשב בעלות של עוד סמסטר או 2 זה בערך גם משך הבוטקמפ, אלא אם כן הממוצע לא מאפשר לך או שהיא השתנו דברים מאז שאני זוכר

אני גם מצטרף לאחרים עם ההמלצה לסיים את התואר. זה מעין תעודת רצינות שתלווה אותך לכל אורך הדרך. חבל לזרוק אותה במיוחד לאור העובדה שאת החלק הקשה באמת כבר עברת.

אולי כדי לתאם ציפיות תגיד בדיוק כמה החברים שלך מרוויחים בתור בוני אתרים.
תספסתי את אחד מהם ושאלתי מה הוא עושה.
הוא התחלי מ-Web developer/Front end developer ובעבודה הנוכחית שלו הוא Senior FED/FED Tech lead עובדים איתו לא מעט אנשים שעבדו לפני זה בגוגל, פייסבוק ואמזון.

אם אתה לומד לפחות בטכניון מה שזכור לי מה עבר השנתיים הראשונות הם בעיקר במקצועות מתמטיקה ופיזיקה תחש תיאורטית אתה יכול לעבור למדעי המחשב בעלות של עוד סמסטר או 2 זה בערך גם משך הבוטקמפ,
זה המצב שלי, סימתי את השנתיים הראשונות + קורסי בחירה פקולטיים + קורסים כלליים של התואר. אני באמת אבדוק את האופציה להשלים במדעי המחשב (אבל כבר באוניברסיטה ולא בטכניון). אתה באמת חושב שזה עניין של 2-3 סמסטרים? לפי רשימת הקורסים של מדעי המחשב אני רואה שיש דברים דומים אבל ממש לא באותם השמות.

תשאל את החבר שלך כמה הוא מרוויח, זה אינדיקציה טובה יותר מזה שיש איתו אנשים שעבדו באמזון.
לגבי ההשלמה, עברו 25 שנה מאז שסיימתי את הטכניון בפעם הראשונה כך שלא יודע מה בדיוק הנהלים כיום, מה שכן, בזמנו לפחות מדמח למדו מתמטיקות ברמה גבוהה יותר ממכונות, אם אני לא טועה הכל היה מ' או אולי אפילו חלק ברמה של הפקולטה למתמטיקה, כך שזה יכול להפריע, אבל אם תעבור לאוניברסיטה אחרת אז יש מצב שזה יספיק. בסופו של דבר מדמח זה תואר תלת שנתי ומכונות 4 שנתי כך שסדר גודל של 3 סמסטרים עם אולי גלישה קטנה לרביעי כנראה תספיק. גם ככה בוטקמפ אורך חצי שנה וזה כמו 2 סמסטרים לאחר סיום התואר.
אני לגמרי מבין אותך. הייתי עתודאי ולמדתי הנדסת חשמל ואז במהלך הצבא החלטתי לשנות כיוון להנדסה אזרחית אז למדתי עוד תואר ראשון בהנדסה אזרחית (הייתי צריך לעשות רק שנתיים כי קיבלתי פטור מכל המתמטיקה והפיסיקה והמקצועות הכלליים) במקביל לצבא, והיה מעניין ללמוד, אבל ככל שהתקרבנו לתכלס זה נראה לי יותר ויותר משעמם כמקצוע (והשכר לא משהו), ואז כשהשתחררתי היתה לי עוד שנת לימוד אז חתמתי אבטלה חצי שנה ואז כדי למשוך את האבטלה נרשמתי לקורס הסבה לתוכנה של חצי שנה דרך משרד העבודה, למדנו שם ויזואל בייסיק ובניית אתרים. סיימתי את התואר והקורס והלכתי לראיון באמדוקס שהיה בכלל על ג'אווה, אז ישבתי בבית עם ספר לימוד גאווה במשך 3 ימים ולמדתי גאווה. התקבלתי, עבדתי חצי שנה שם והתחלתי לחפש כי העבודה שיעממה והשכר היה נמוך ואז הגעתי למארוול (גלילאו בזמנו) בדיוק כשהתפוצצה הבועה ב2001, שם הכפלתי את השכר ומצד שני קיבלתי חבילתמאופציות במחיר מימוש שהיה שפל של כל הזמנים בשווי המניה, ונכנסתי לתחום האמבדד שהוא שילוב של חומרה ותוכנה.
כך שאתה לא יכול לדעת לאן ייקח אותך העתיד, אבל כדאי שתמיד תשאף למעלה ולא תתפשר. סיים תואר, בין אם מכונות ואז בוטקמפ, או עדיף תעבור למדמח גם אם ייקח לך עוד סמסטר או שניים. היה איתי במחלקה במארוול בחור שהתחיל תואר בבראודה בגיל 28 ועבד במארוול בתור עובד קבלן לבדיקת רכיבים בלילה במקביל לתואר, וכשסיים הוא עבר אלינו ועדיין כעובד קבלן נחות וכל זה כשיש לו משפחהמוילדים קטנים, אבל היתה לו המון נחישות ורצון והוא התקדם לתפקידים בכירים יותר בתוך החברה, אז אף פעם לא מאוחר, אבל צריך כח רצון.

@האחד תודה רבה על הפירוט והשיתוף!
מה שכן, בזמנו לפחות מדמח למדו מתמטיקות ברמה גבוהה יותר ממכונות, אם אני לא טועה הכל היה מ' או אולי אפילו חלק ברמה של הפקולטה למתמטיקה, כך שזה יכול להפריע, אבל אם תעבור לאוניברסיטה אחרת אז יש מצב שזה יספיק
כן בטכניון במדעי המחשב הכל ברמה של "ת" ובמכונות ברמה של מ. אבל אם אבחר במסלול של השלמת תואר אז ככל הנראה אעשה את זה במסגרת שהיא לא הטכניון.

בסופו של דבר מדמח זה תואר תלת שנתי ומכונות 4 שנתי כך שסדר גודל של 3 סמסטרים עם אולי גלישה קטנה לרביעי כנראה תספיק. גם ככה בוטקמפ אורך חצי שנה וזה כמו 2 סמסטרים לאחר סיום התואר.
נקודה טובה. חידשת לי, הייתי בטוח שמדעי המחשב זה גם 4 שנים.

שוב אולי דברים השתנו בכמה שנים מאז שסיימתי, אבל מדמח-ba היה 3 שנים והנדסת תוכנה-bsc 4
למרות שבקבלה לעבודה לא נראה לי שיש ממש הבדל מבחינת המעסיקים, בטח לא בתקופה שמקבלים בוגרי קורסים

שוב אולי דברים השתנו בכמה שנים מאז שסיימתי, אבל מדמח-ba היה 3 שנים והנדסת תוכנה-bsc 4
למרות שבקבלה לעבודה לא נראה לי שיש ממש הבדל מבחינת המעסיקים, בטח לא בתקופה שמקבלים בוגרי קורס
כבר בדקתי ואכן מדמ"ח הוא מסלול תלת שנתי. הנדסת מכונות היא 157 נקודות ואילו מדמ"ח (בדקתי בפתוחה ובאוניברסיטת חיפה הינו בגדר 108-120 נקודות).

בטכניון במדעי המחשב הכל ברמה של "ת" ובמכונות ברמה של מ
לא בהכרח שיבקשו להשלים. אם כי לא בטוח שזה רעיון גרוע להחליף את הטכניון בלי קשר.
אולי דברים השתנו בכמה שנים מאז שסיימתי, אבל מדמח-ba היה 3 שנים והנדסת תוכנה-bsc 4
לא השתנה
בקבלה לעבודה לא נראה לי שיש ממש הבדל מבחינת המעסיקים
מסכים, לאף אחד לא אכפת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 65
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 7
L שינוי רישום מניה שוק ההון 2
N שינוי מיסוי בעקבות החקיקה אוף טופיק 46
N דירה יד שניה - שינוי פנימי ללא היתר נדל"ן 9
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
M הודעה על שינוי דמי ניהול - יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
W חבריי העצמאיים! האם יש שינוי בחובת הדיווח לרשויות? מיסים 24
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
נ הודעה מהבורסה הישראלית על שינוי במדיניות הקרן שוק ההון 4
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
חתול לילה שינוי מסלול לא מבוקש בקרן השתלמות שוק ההון 24
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
ר שינוי ושיפור משכנתא לאחר שנקלחה. נדל"ן 5
S שינוי מסלולי השקעה וחשיפה למניות לשם הקטנת הדימום - עצתכם שוק ההון 13
S שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון שוק ההון 14
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
א שינוי תיק 70-30 לפרישה שוק ההון 26
R קרן מחקה msci ללא שינוי בשער שוק ההון 11
T סגירת מסלול בקרן פנסיה או שינוי מדיניות השקעה תוך גרימה לקיבוע הפסדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
deussex שינוי אחוז הניהול לטובת קרן פנסיה בפרישה לעומת ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה