• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alin99

משתמש סולידי
דירוג
12
אז מי שלא יודע העיפו אותי מתואר במדעי המחשב בטכניון
ואני כבר מעל חודש מתבחבשת עם עצמי מה לעשות.. עכשיו צמצמתי את עצמי ל2 אפשרויות..
יש לציין שאין לי הורים תומכים הם עובדים בשכר מינימום ואני משלמת לעצמי על הכל ורוצה לשבור את מעגל העוני

אפשרות א'​

לעבור לפתוחה ללמוד מדעי המחשב, אצטרך להתחיל מההתחלה את הקורסים התכנותיים שסבלתי בהם והיו לי גם ככה קשים בטכניון. ולקבל פתור מכמעט כל הקורסים המתמטים חוץ מלינארית 2 והסתברות שאלו קורסים קשים מאוד. יקח לי שלוש שנים לסיים את התואר שזה לא מעט בהתחשב שכבר בזבזתי שנתיים בטכניון
ממה שאני רואה המצב בשוק קשה בוגרים מצטיינים מתחננים לעבודה בשכר מינימום. אין בטחון תעסוקתי שזה משהו שחשוב לי הכי מהכל. ואם בטכניון היה לי קשה לא רואה את עצמי מצליחה בפתוחה , בטכניון המבחנים יותר קלים ממה שראיתי לפחות בקורסים של מדעי המחשב. גם בטכניון יש את העזרה הפרונטלית ובפתוחה זה לגמרי לבד מי שהולך לפתוחה זה כאלה שהם עם ניסיון מהצבא וקל להם גם ככה.לא מתקשים כמוני
בנוסף השם של הפתוחה לא טוב מבחינת המעסיקים יחסית לאונ' אחרות כמו בן גוריון ואונ' תל אביב. וגם המצב בכללי לא טוב למי שאין ניסיון יושבים הרבה בבית.
ולי כן חשוב למצוא עבודה גם אם זה בשכר נמוך התחרות די מלחיצה אותי.אין לי כלכך ידע או רצון לבנות פרויקטים וכו' רוב התואר שעשיתי זה תיאורטי הרבה קורסים במתמטיקה וקצת תכנות.לא מבינה מתי אמור להיות לי זמן לפרויקטים וללמוד לבד עוד דברים בנוסף לתואר.בנוסף כל התרגילים נעזרתי בAI ובאחרים כי ממש לא לימדו אותנו בסיס ונאלצתי ללמוד לבד לתכנת. אין לי חשיבה תכנותית.
אני חושבת שכל הסבל שעברתי עם הטכניון ושזרקו אותי משם די הוריד לי את המוטיבציה מללמוד את התחום הזה וגרם לי לפתח סלידה ממנו ומתחרטת שבכלל נכנסתי לזה כשיש כלכך אנשים עם ניסיון מהצבא ואני אמורה להתחרות איתם בדיעבד אם הייתי יודעת שזה המצב לא הייתי נכנסת לזה בחיים. הרבה תחרות ומעט מאוד התחשבות בסטודנטים שהגיעו ללא רקע.אולי הייתי מעדיפה תואר שכולם מתחילים בו מ0 ואין יתרון למישהו מהצבא או משהו כזה..
משהו אומר לי שאם לא הצלחתי בטכניון אין סיבה שאצליח בפתוחה ושזה לא התחום בשבילי אני לא חכמה לזה וחבל לי על המאמץ ועל הזמן של ההשקעה שאולי חומר כזה לא בשבילי אין לי חשיבה יצירתית שנדרשת בתכנות ופיתוח ואין לי את הראש לזה.

אפשרות ב'​

ללכת לעבוד ולחסוך כסף להתחיל שנה הבאה תואר בחשבונאות ומשפטים או כלכלה חשבונאות. שזה גם מעניין אותי מאוד וגם שילוב של הומני וריאלי וזה גם תחום שאפשר להתפתח בו וללכת להרבה כיוונים ולהרוויח יפה בעתיד, וגם יש מספיק עבודה בחוץ לכולם ממה שראיתי. אבל הבעיה שאהיה בת 27 וכולם שם מתחילים ב22 ממה שדיברתי עם סטודנטים לחשבונאות, זה פער גדול וגם אם אסיים תואר זה בגיל 31 והתמחות רק ב33 כלומר רק ב33 אצליח להרוויח שכר נורמאלי.. ורק אז אצבור ניסיון תעסוקתי.. לא ישארו לי המון שנים לעבוד ואני אהיה בפער עם מי שהתחיל ללמוד בגיל 22. למרות שאני נראת בעצמי די צעירה יחסית וכולם תמיד בהלם שאני בת 26.
ז"א להעתיק את חיי או לבן גוריון או תל אביב או רופין לצאת קצת מהבית שלי שלא פשוט בו. בתקווה שאצליח להסתדר עם כל האנשים הצעירים ממני ובכלל למצוא את עצמי בגיל מבוגר עם כאלה שרק השתחררו מהצבא אני די בטוחה שזה ישפיע לי על הבריאות הנפשית וגם ארגיש מאחורה.. גם בטכניון הרגשתי מאחורה כי התחלתי רק ב24 בזמן שכולם סביבי היו 20-21 אבל זה עוד היה סביר. בקיצור למצוא את עצמי סטודנטית שוב שנה א' בגיל 27! היתרון שכולם מתחילים מ0 ואין יתרון למי שנניח היה בצבא כי זה תחום שמתחילים ללמוד מ0 ולא כמו במדעי המחשב שיש כאלה שבאים בפור ואז הציונים לא משקפים את אלו שבאו בלי ניסיון. ממה ששמעתי מאנשים כבר בשנה אחרונה אפשר למצוא משרת סטודנט בטרום התמחות.וגם אין סכנה לפיטורים כי תמיד צריך רואי חשבון

לכאן או לכאן זה 2 האפשרויות שנראות לי סבירות בשתיהן אני לא מרוצה אבל אין לי כלכך ברירה אם אני רוצה ללמוד משהו ולהתפרנס בכבוד ולא רק לעבוד במוקדי שירות לקוחות.. לא יודעת מה יותר גרוע הראשונה או השנייה ורק לפי מה שהכי פחות גרוע אבחר. יש לציין שאם כל הסיטואציה הייתה קורת כשהייתי בת 22 הייתי בורחת לחשבונאות ולא מסתכלת אחורה אבל עכשיו בגילי אני כבר לא יודעת מה לעשות קשה להיות עם צעירים ממך ולעשות שוב תהליך ארוך של תואר והתמחות. ואני גם רוצה כבר להרוויח משכורת ולצבור ניסיון תעסוקתי.
אודה לכל מי שיקרא ובאמת יגיד מה דעתו מה כדאי לי לעשות

נערך לאחרונה ב:
את מתעסקת בהמון שטויות, סליחה.
די עם הפוביה של הגיל ולהשוות את עצמך לאחרים, זה כל כך לא בריא ומיותר ברמה קיצונית.
לעבור לפתוחה ללמוד מדעי המחשב, אצטרך להתחיל מההתחלה את הקורסים התכנותיים שסבלתי בהם והיו לי גם ככה קשים בטכניון. ולקבל פתור מכמעט כל הקורסים המתמטים חוץ מלינארית 2 והסתברות שאלו קורסים קשים מאוד. יקח לי שלוש שנים לסיים את התואר שזה לא מעט בהתחשב שכבר בזבזתי שנתיים בטכניון
ממה שאני רואה המצב בשוק קשה בוגרים מצטיינים מתחננים לעבודה בשכר מינימום. אין בטחון תעסוקתי שזה משהו שחשוב לי הכי מהכל. ואם בטכניון היה לי קשה לא רואה את עצמי מצליחה בפתוחה
במדעי המחשב אינני מבין - זה נכון שהיום יש מעט מדי משרות לעומת הביקוש, יכול להיות מצב שונה כאשר תסיימי את התואר.
אבל את מתמקדת בדברים לא רלוונטיים. ציינת בשרשור אחר שאת ממש סובלת מהתואר, שאת בוכה, שלא טוב לך.
את אומרת שביטחון תעסוקתי חשוב לך יותר מהכל - אז מן הסתם מדעי המחשב זו לא אופציה בכלל, לדעתי האישית.
בנוסף השם של הפתוחה לא טוב מבחינת המעסיקים יחסית לאונ' אחרות כמו בן גוריון ואונ' תל אביב. וגם המצב בכללי לא טוב למי שאין ניסיון יושבים הרבה בבית.
ולי כן חשוב למצוא עבודה גם אם זה בשכר נמוך התחרות די מלחיצה אותי.אין לי כלכך ידע או רצון לבנות פרויקטים וכו' רוב התואר שעשיתי זה תיאורטי הרבה קורסים במתמטיקה וקצת תכנות.לא מבינה מתי אמור להיות לי זמן לפרויקטים וללמוד לבד עוד דברים בנוסף לתואר.בנוסף כל התרגילים נעזרתי בAI ובאחרים כי ממש לא לימדו אותנו בסיס ונאלצתי ללמוד לבד לתכנת. אין לי חשיבה תכנותית.
לא מסכים שהפתוחה נופלת מבן גוריון, אולי מתל אביב. אבל זה שוב, לא רלוונטי. תתמקדי בעיקר ולא בטפל.
תתחילי תואר שמתאים לך, במקום שמתאים לך. גם אם הוא מעט נחות מהאחר.
אין טעם ללכת למקום שהוא הבסט של הבסט ולפרוש/להיכשל.

עדיף תואר מאוניברסיטה "נחותה" או אפילו ממכללה ולעבוד בעבודה טובה עם שכר ותנאים נחותים מחברות הגאמפא, מאשר ללכת למקום שהכישלון בו ידוע מראש ולעבוד בשירות לקוחות בסופו של יום.
אני חושבת שכל הסבל שעברתי עם הטכניון ושזרקו אותי משם די הוריד לי את המוטיבציה מללמוד את התחום הזה וגרם לי לפתח סלידה ממנו ומתחרטת שבכלל נכנסתי לזה
אז למה זו בכלל אופציה? למה את שוקלת את זה?
משהו אומר לי שאם לא הצלחתי בטכניון אין סיבה שאצליח בפתוחה ושזה לא התחום בשבילי אני לא חכמה לזה וחבל לי על המאמץ ועל הזמן של ההשקעה שאולי חומר כזה לא בשבילי אין לי חשיבה יצירתית שנדרשת בתכנות ופיתוח ואין לי את הראש לזה.
גם לי המורה בבית הספר אמרה שלא ייצא ממני כלום, לא נורא :)
משפט שאף אחד בפורום לא יכול לאשר או לפסול, מקווה שאת לא חושבת כך.
משפט כזה אפשר לקחת בשתי דרכים:
להיעלב/לחשוב שהוא נכון ולחיות עם זה
לקבל ממנו מוטיבציה, לפעול ולעבוד כדי להוכיח לאדם שאמר אחרת.
ללכת לעבוד ולחסוך כסף להתחיל שנה הבאה תואר בחשבונאות ומשפטים
למה גם משפטים? את רוצה שוב להקשות על עצמך עם עומס וקשיים? מה רע בחשבונאות?
אבל הבעיה שאהיה בת 27 וכולם שם מתחילים ב22 ממה שדיברתי עם סטודנטים לחשבונאות, זה פער גדול וגם אם אסיים תואר זה בגיל 31 והתמחות רק ב33 כלומר רק ב33 אצליח להרוויח שכר נורמאלי.. ורק אז אצבור ניסיון תעסוקתי.. לא ישארו לי המון שנים לעבוד ואני אהיה בפער עם מי שהתחיל ללמוד בגיל 22.
תפסיקי להשוות את עצמך לאחרים - הם לא רלוונטיים. את רלוונטיית. לא בריא!
הגיל שלך לא רלוונטי. אני מתחיל בגיל 30 תואר בחשבונאות. אז בתור התחלה זה ממש לא "כולם מתחילים ב22".
כן, מבאס להרוויח שכר נמוך עד גיל 31 (במקרה שלך), יחד עם זאת בגלל שיש היום ביקוש מאוד גדול למתמחים, להבנתי כן ניתן להתמקח על תנאי שכר (בגבול הסביר).
זה לא יהיה שכר גבוהה, אבל הוא לא שכר מינימום.
ז"א להעתיק את חיי או לבן גוריון או תל אביב או רופין לצאת קצת מהבית שלי שלא פשוט בו.
למה לא ללמוד חשבונאות באונ' הפתוחה? כן רצוי לצאת מהבית לפי מה שציינת בעבר, אם אפשרי.
וגם אין סכנה לפיטורים כי תמיד צריך רואי חשבון
אני לא מאמין שזה יהיה המצב, אבל יש החושבים שAI יגרום לרואי חשבון למשבר תעסוקתי.
אבל אומרים את הדברים האלה על כמעט כל תחום וכבר לא מעט שנים.
ש לציין שאם כל הסיטואציה הייתה קורת כשהייתי בת 22 הייתי בורחת לחשבונאות ולא מסתכלת אחורה אבל עכשיו בגילי אני כבר לא יודעת מה לעשות קשה להיות עם צעירים ממך ולעשות שוב תהליך ארוך של תואר והתמחות. ואני גם רוצה כבר להרוויח משכורת ולצבור ניסיון תעסוקתי.
אודה לכל מי שיקרא ובאמת יגיד מה דעתו מה כדאי לי לעשות
ענית לעצמך.

נקודות:
1) אם את רוצה לבחור תואר בחשבונאות ומשפטים, תביני למה את עושה את זה. לא כל רו"ח צריך או נעזר ברישיון עו"ד בנוסף לרו"ח.
2) ציינת את רופין, בן גוריון, ת"א. יש גם את אונ' חיפה, מכללת תל חי, האונ' הפתוחה ומקומות נוספים.
3) בבקשה תשני מיינדסט/גישה - חלאס להשוות את עצמך לאחרים. לא בגיל, לא בשכר, לא ברקע, לא בציונים שהיו או יהיו, בכלום.
מה שהם מרווחים או ירוויחו לא משפיע עליך בשום צורה.

המון בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
אנקדוטות:
לגבי אפשרות מס' 1 - הבן שלי למד בפתוחה (כלכלה) תוך כדי עבודה מלאה בהיותו רווק. הוא הפסיק אחרי שנתיים רק כי לא אהב את התוכן.
לגבי אפשרות מס' 2 - אני מכירה באופן אישי שתי אימהות שלמדו משפטים. אחת בגיל קרוב ל-40 והשניה קרוב ל-50 ופתחו משרד פרטי.

אנקדוטות:
לגבי אפשרות מס' 1 - הבן שלי למד בפתוחה (כלכלה) תוך כדי עבודה מלאה בהיותו רווק. הוא הפסיק אחרי שנתיים רק כי לא אהב את התוכן.
לגבי אפשרות מס' 2 - אני מכירה באופן אישי שתי אימהות שלמדו משפטים. אחת בגיל קרוב ל-40 והשניה קרוב ל-50 ופתחו משרד פרטי.
אני גם מכירה אבל זה כבר אחרי שיש ניסיון בתחום מסוים,ובנו את עצמם קנו דירה וכו', אז עושים תואר לכיף ולהסבה.
למשל יש מישהי שאני מכירה שלמדה תואר בכלכלה סיימה ואז החליטה לעשות תואר נוסף במשפטים, אז יש לה כבר שתי תארי בגיל 30 אני אהיה רק עם תואר אחד והרבה צעירים יהיה להם פור עליי בקבלה לעבודה מבחינת גיל. אני לא רוצה להיות סטודנטית לתואר ראשון בגיל 30 עם אנשים בני 24 באותו מקום

עדיף תואר מאוניברסיטה "נחותה" או אפילו ממכללה ולעבוד בעבודה טובה עם שכר ותנאים נחותים מחברות הגאמפא, מאשר ללכת למקום שהכישלון בו ידוע מראש ולעבוד בשירות לקוחות בסופו של יום.
אין לי בעיה לעבוד גם בחברת הייטק הכי פשוטה שיש אבל לפחות בשכר של 11 אלף,אני לא מכוונת לגמפאות יש לציין שעבדתי לפני זה בתחום הפיננסים בשירות לקוחות שקשור למערכות מידע ווהרווחתי 9 ברוטו אבל עבדתי 11 שעות ביום . פשוט לא היה ניתן להתקדם ללא תואר ובדיעבד אולי היה עדיף ללמוד מערכות מידע עם כלכלה ולחזור לעבודה שלי כי המנהלת שלי הציעה לי שם להתקדם לתחום היותר טכנולוגי רק בתנאי שאעשה תואר ראשון שקשור לתחום ומאוד אהבו אותי שם.
. ואנשים אצלנו בעבודה עשו במקביל תואר בכלכלה ומערכות מידע במכללות תוך כדי עבודה אולי זה היה עדיף לי גם יצאתי טיפשה שבחרתי לעזוב לעשות פסיכומטרי בשביל טכניון יכלתי כבר להיות עם תואר ועבודה בשכר של 13-14 לפחות
הבעיה שבתחום הטכנולוגי אין עבודה למי שאין ניסיון. זה ברוך מסוים. כרגע אני מחפשת עבודה בתחום הסיסטם ואולי יתמזל מזלי ואמצא.
אז למה זו בכלל אופציה? למה את שוקלת את זה?
כי כל הזמן מפמפמים לי לא לעזוב ושזאת המטרה של הטכניון לגרום לי להרגיש 0. גם השותף שהיה לי בתרגילי בית שהוא בכלל בוגר 8200 ועבד בחברת הייטק גדולה לפני התואר אמר לי שאני חכמה ומסוגלת ויש לי את הבסיס וממה שהוא רואה אני לא פחות טובה מאחרים ושככה הוא גם היה בהתחלה בצבא שהוא עשה קורס תכנות. שהחרדות שלי מונעות ממני להצליח ולא היכולות שלי. אני מפחדת שבאמת זה האמת כי נניח בתיכון הייתי טובה, בפסיכומטרי יש לי 750 ,אני בסהכ הוצאתי ציונים סבירים. פשוט היה לי חרדה ששיתקה אותי סמסטר שלם בגלל החוסר תכנותי שלי ושכולם גאונים. וקשה לי כנראה שכולם מוציאים 90 ואני 75. וזה מפחיד אותי שעם 75 אשאר מובטלת כמו הרבה כאלה מהתואר. אמרו לי שאם התקבלתי לטכניון ושרדתי שנה א' יש לי יכולות גם אם נכשלתי בהתחלה בהכל
למה לא ללמוד חשבונאות באונ' הפתוחה? כן רצוי לצאת מהבית לפי מה שציינת בעבר, אם אפשרי.
אני בכללי סולדת מהמוסד הזה, המחשבה ללמוד לבד במוסד שהרוב שם כאלה שכבר עובדים ועושים הסבות למינהם מלחיצה. הבנתי שמי שהולך למוסד הזה כאלו שהם בגיל מבוגר ואני ממש רוצה אווירה סטודנטיאלית אני חושבת שזה יעזור לי גם נפשית אני לא רוצה לוותר על החוויה של תואר וכנסים ואירועים כמו שהיה לנו בטכניון, אגודה חזקה עם ערבי משחקי קופסה, צהדים וכו'. אני ממש לא רוצה לוותר על זה. אני גם לא יודעת אם יש לי משמעת עצמית בשביל הפתוחה ואיך אצליח בלי פרונטלי
אונ' חיפה לא באה בחשבון כי אני שמעתי שלא מרוצים משם וחרא שם, אמרו לי לברוח, וכולם שם מהמגזר. אני בעצמי מחיפה ומכירה את האוכ' שם. אני לא אמצא את עצמי שם, מה גם שבחשבונאות ממה שבדקתי אז המוסדות שציינתי הרמה בהם הכי טובה. ממה שהתייעצתי המליצו לי על רופין או אונ' תל אביב

התחלתי ללמוד תואר ראשון בגיל 24, תואר שני בגיל 31 נשוי עם ילד. יהיו צעירים ממך, ללא ספק, אבל גם לא מעט בגילך. אם לא הלך במדעי המחשב, את עדיין צעירה מספיק להחליף כיון, גם אם את בת 27, יש לך עוד למעלה מ40 שנה בשוק העבודה

החרדות שלי מונעות ממני להצליח ולא היכולות שלי. אני מפחדת שבאמת זה האמת כי נניח בתיכון הייתי טובה, בפסיכומטרי יש לי 750 ,אני בסהכ הוצאתי ציונים סבירים. פשוט היה לי חרדה ששיתקה אותי סמסטר שלם בגלל החוסר תכנותי שלי ושכולם גאונים. וקשה לי כנראה שכולם מוציאים 90 ואני 75. וזה מפחיד אותי שעם 75 אשאר מובטלת כמו הרבה כאלה מהתואר.
אי אפשר להגיע לציון כזה בפסיכומטרי בלי להיות מבריקה.

בטכניון, בניגוד לפסיכומטרי, יש לחץ אדיר של הסביבה, והמון טובעים. אני מכיר עשרות סיפורים על סטודנטים אי תקינים אקדמית שאחרי חמש שנים התברגו למקומות מעולים בתעשייה, גם גאמפא אגב.

אם את רוצה אנקדוטה אחת - יש לי חבר מבריק שלמד איתי, היה לא תקין אקדמית ונזרק בשנה השנייה. עבר ללמוד במכללת שנקר, ונזרק גם משם. פשוט לא הצליח להביא את עצמו לידי ביטוי במבחנים. הבחור כאמור מבריק, החליט להיות יזם והיום יש לו חברה שמכניסה עשרות מליונים בשנה. הוא מעסיק חבר'ה שלמדנו איתנו וסיימו הצטיינות יתרה.

העבר שלך ברור, העתיד לא ידוע.

אם היית בת משפחה שלי, הייתי הולך איתך לשיחה בפתוחה, יושב עם הסילבוס ורשימת הקורסים שעשית, ומנסה לקבל כמה שיותר פטורים. היינו בונים תוכנית לכמה שנים שמתחילה יחסית לאט (1-2 קורסים בסמסטר), מאפשרת לך לצבור בטחון עצמי ולהזכיר לעצמך שאת מבריקה, ואז עוברת לקצב רגיל.

הייתי גם דוחף אותך

1. לחפש משרת ג'וניורית בשכר סופר נמוך, רק כדי לצבור ניסיון, אבל במקום שנותן לך מנטורשיפ ברמה גבוהה.
2. שולח אותך לדבר עם כמה שיותר אנשים. לעשות רשימה של 50 עובדי הייטק בחברות שונות, לשלוח להם הודעה קרה בלינקדאין ולבקש מנטורשיפ. תופתעי כמה אנשים ישמחו לעזור.
3. אולי אפילו להיות מורה פרטית לח'ברה בפתוחה בנושאים שכבר עברת בטכניון, כדי לחזק את הביטחון.

אם את לא רואה את עצמך בהייטק, זה סיפור אחר. ללמוד חשבונאות זה גם בסדר. אבל גם שם יהיו לך קשיים, החרדות ינדדו ביחד איתך. וצריך ללמוד לחיות עם זה.

אני גם מכירה אבל זה כבר אחרי שיש ניסיון בתחום מסוים,ובנו את עצמם קנו דירה וכו', אז עושים תואר לכיף ולהסבה.
ממש לא, בדוגמאות שהבאתי. אחת למדה רפואה סינית לפני כן, ומעולם לא עסקה בכך. השניה היתה מורה לתנ"ך לפני כן.
לאחת היתה דירה בבעלות, לשניה עד היום אין (היא לא רוצה).

2. שולח אותך לדבר עם כמה שיותר אנשים. לעשות רשימה של 50 עובדי הייטק בחברות שונות, לשלוח להם הודעה קרה בלינקדאין ולבקש מנטורשיפ. תופתעי כמה אנשים ישמחו לעזור.
מסכים לגמרי. לדעתי אם תפני לאנשים בתחום שהיית רוצה שייתנו לך מנטורשיפ הרבה ישמחו לעזור לך. את גם אישה, גם מהפריפריה, גם ממשפחה של עולים חדשים וגם מגיעה מרקע לא קל מבחינה כלכלית. עצם זה שהשגת מה שהשגת עד עכשיו זה נדיר ומרשים אז לדעתי אם תפני לאנשים לעזרה תופתעי כמה יהיו מוכנים לעזור לך.

איך עושים את זה?
בגדול יצא לי לדבר בפייסבוק עם כמה אנשים שהם היו במצבי לא גאונים ומנהלים, סטודנטים בינוניים שנכשלו המון בטכניון וסיימו תואר ב5 שנים בממוצע נמוך וגם אותם כל פעם אמרו שיעיפו ובסוף היום הם יושבים בחברות הייטק כמפתחים וממש טוב להם, וכולם אמרו לי לא לפרוש בשום אופן מהתחום ושהסבל בסוף יעבור וישתלם. אבל הם היו סטודנטים לפני כמה שנים כשהיה ביקוש והיום אני חוששת שאלמד ולא אמצא עבודה בגלל שאני לא מבריקה ודי בינונית ויש כאלה שאומרים שהתעשייה נסגרת לאט לאט בפני ממוצעים ופעם אפשר היה להתקבל בקלות והיום רק לגאונים מהטכניון יש סיכוי למצוא עבודה בלי נסיון.

אני קיבלתי מנטורשיפ דרך איזה עמותה עם איזה מנכל של חברה די מוכרת, לצערי לא ממש הרגיש כמו מנטורשיפ ויותר תפסיק לבזבז לי את הזמן רוב הזמן, ולא פתח לי דלתות לשום דבר למרות שעוד חברה שהיו בתוכנית קיבלו מון עזרה ואפילו השמה לעבודה, מניח שזה משנה מקום משנה מזל כמו כיסאות מוסיקאלים.

נתנו לך תובנות טובות ואני נוטה להצטרף.
אם קשה לך מאד בקורסים של תכנות, מה יהיה אי שם בעתיד כשתצטרכי לתכנת כדי להתפרנס? או אפילו לכתוב סקריפטים כאלה ואחרים או ללמוד לבדך כלי חדש בתעשייה כשכל התחום בכלל לא מדבר אלייך?

חיים טובים ומאושרים לא תלויים דווקא במסלול תואר-ניסיון-עבודה ספציפי כלשהו, ואם העבודה בכלל לא מדברת אלייך ואפילו קשה מאד, את דנה את עצמך לשנים ארוכות של עבודה שאת שונאת, מה שישפיע בסופו של דבר לא רק על האושר והסיפוק אלא גם על הביצועים, השכר והקידום שלך.

יצא לי כבר לראיין בוגרי תואר שנראה שנכנסו לתחום כי "שמעתי שבהייטק עושים מלא כסף", בלי תשוקה וסקרנות, בלי נטייה לתחום, לא ישבו לתכנת משהו מרצונם החופשי לא בילדותם ולא בבגרותם אפילו שנייה אחת, למה שמישהו ירצה להעסיק דווקא אותם ? ועוד בתחום שדורש למידה והתפתחות תמידית כי כל הטכנולוגיה זזה כל הזמן ומתפתחת? אם הם רצו להגיע למשרות ניהול היה עדיף שהיו לומדים ניהול וזהו.

זה לא אומר שאף אחד מהם לא הסתדר בסוף במשרה כזו או אחרת... אבל כדאי לחשוב טוב טוב לפני שמנסים בכל הכח להכנס למשהו שנראה כל כך רחוק ממך.
.

אם קשה לך מאד בקורסים של תכנות, מה יהיה אי שם בעתיד כשתצטרכי לתכנת כדי להתפרנס? או אפילו לכתוב סקריפטים כאלה ואחרים או ללמוד לבדך כלי חדש בתעשייה כשכל התחום בכלל לא מדבר אלייך?
שאלה טובה לכן אני לא יודעת אם אני בכלל מתאימה לתחום הזה ולא מספיק חכמה בשביל זה.איך יודעים דבר כזה?
מה אתה חושב שכדאי לי לעשות? בהנחה ואני רוצה כן תחום שדורש מספרים וידע וללמוד דברים חדשים, שיתן לי גם כלים מקצועיים?

שאלה טובה לכן אני לא יודעת אם אני בכלל מתאימה לתחום הזה ולא מספיק חכמה בשביל זה.איך יודעים דבר כזה?
מה אתה חושב שכדאי לי לעשות? בהנחה ואני רוצה כן תחום שדורש מספרים וידע וללמוד דברים חדשים, שיתן לי גם כלים מקצועיים?
אין משמעות למה שאני חושב כי אני לא מכיר אותך. וגם אם הייתי מכיר, לתת עצות זה קל אבל לשאת בתוצאות זה ממש לא וזה עלייך. לכן לא כדאי לבקש ולקבל עצות סתם. לקחת רעיונות -כן, לעשות משהו כי מישהו אמר - פחות.

ואין קשר לחוכמה, דיברתי על כישרון טבעי ונטיית לב. מכיר אנשים מבריקים שאם היו מנסים להשתלב בתחום התוכנה הם היו בינוניים מינוס ואולי גם כישלון. זה לא מתאים לכולם וזה בסדר גמור.
שווה לך לקבל עצה מקצועית והכוונת קריירה, ולפתוח את הראש לכל האפשרויות...

צמצמתי את עצמי ל2 אפשרויות
אפשרות ג' קחי כמה חודשי הפסקה מהמירוץ. לכי לעשות משהו אחר שלא קשור בכלל ותני לעצמך זמן להיפתח לעוד כיוונים אפשריים.

קצת קר עכשיו לצאת שביל ישראל אבל חודש התנדבות בחווה יכול להיות יופי של זמן כדי לחשוב על החיים.

אל תקבלי בחיפזון החלטות משנות חיים

אם את מרגישה שאת לא מתלהבת מכתיבת קוד אז למה להתעקש ללמוד דווקא מדעי המחשב?
תואר בחשבונאות זה קל בסדר גודל מתואר במדמח ותוכלי להצטיין בלי לשבור את הראש כל יום.
ובתור רואת חשבון תוכלי בקלות רבה למצוא עבודה טובה עם שכר מעולה בחברת הייטק.
בהצלחה

איך עושים את זה?
1. נכנסת ללינקדאין, מחפשת אנשים בחברות מעניינות ושולחת להם חברות. תשלחי אלפי הצעות חברות. כמה מאות יקבלו אותם תוך כמה ימים.
2. תכתבי הודעה גנרית בה את מבקשת מנטורשיפ, ותוסיפי כמה שאלות שהיית שמחה לקבל עליהן תשובה.
3.תבני custom gpt שמכיר אותך ואת הסיפור שלך. התפקיד שלו יהיה לקבל עמוד לינקדאין של חבר/ה שאישרו לך חברות ואת ההודעה הגנרית, ולפלוט הודעת cold welcome שמתאימה לרקע שלהם.
4. תשלחי מאות הודעות כאלה. כמה עשרות יענו לך.
5. תסכמי את מה שקיבלת, ותנסי לקבל החלטה מושכלת יותר.
6. תרשמי פוסט בלינקדאין על התהליך שעברת. כמובן שעשית את כל זה עם אוטומציה שבנית, והעלת את הקוד ל github.
בגדול יצא לי לדבר בפייסבוק עם כמה אנשים שהם היו במצבי לא גאונים ומנהלים, סטודנטים בינוניים שנכשלו המון בטכניון וסיימו תואר ב5 שנים בממוצע נמוך וגם אותם כל פעם אמרו שיעיפו ובסוף היום הם יושבים בחברות הייטק כמפתחים וממש טוב להם, וכולם אמרו לי לא לפרוש בשום אופן מהתחום ושהסבל בסוף יעבור וישתלם. אבל הם היו סטודנטים לפני כמה שנים כשהיה ביקוש והיום אני חוששת שאלמד ולא אמצא עבודה בגלל שאני לא מבריקה ודי בינונית ויש כאלה שאומרים שהתעשייה נסגרת לאט לאט בפני ממוצעים ופעם אפשר היה להתקבל בקלות והיום רק לגאונים מהטכניון יש סיכוי למצוא עבודה בלי נסיון.
את מונעת מחרדות. אם הנחת העבודה היא שיהיה לך בלתי אפשרי למצוא עבודה, המסקנה תהיה לא ללמוד אף פעם.

תואר בחשבונאות זה קל בסדר גודל מתואר במדמח ותוכלי להצטיין בלי לשבור את הראש כל יום.
ובתור רואת חשבון תוכלי בקלות רבה למצוא עבודה טובה עם שכר מעולה בחברת הייטק.
בהצלחה
כל מה שנכתב לעיל זה פשוט לא נכון, מחוסר ידיעה ואי הבנת התחום.
לא היתי מקשיב לאנשים לא מהתחום או שלא עשו את כל התהליך של חשבונאות.

אספר לך על חשבונאות היום -
תחום החשבונאות זז בגלים, גלי ביקוש למתמחים. שנה יש ביקוש שנתיים אין. היום הביקוש יורד. לפני שנתיים היה ביקוש גבוה מאוד.
היום אני רואה שמתחילים לפטר.

מסלול לימודים -
המסלול הוא קשה וארוך, כולל תחרות ונשירה גבוהה. המבחנים ארוכים ולא נגמרים. חודשי לימוד לפני מבחנים סופיים. כמויות חומר קשות לעיקול. התמחות ארוכה ותלויה בביקוש שיהיה עוד 4 שנים אם תתחילי עכשיו.

אוטומציה ai -
כבר רואים ניצוצות של התחלה לשילוב ai בתחום.
אני מאמין שהביקוש תוך 4 שנים לרואי חשבון מתחילים ומתמחים ירד.

התפתחות הקריירה -
אל תחשיבי לרגע שהתחום קל.
להתקדם למקומות שמשלמים טוב לא פשוט בכלל. רמות השקעה מטורפות לגמרי.

השכר והתקדמות -
חוץ מ 20 אחוז שמקבלים כמו בהייטק. כל השאר מקבלים הרבה פחות. יחידי סגולה בודדים מתקדמים לתפקידי ניהול בכירים.

עלות תועלת וזמן השקעה -
אם אני היתי היום סטודנט מחפש עתיד ברוח הבלוג. היתי עושה את שיקול הבא - זמן לימודים הכי קצר, בתחום הכי קשה, עם שכר ממוצע גבוה, שאני לא סולד ממנו, שיש לו סיכוי לשרוד את המהפכה הקרובה.

ואז היתי מסתכל על חשבונאות -
זמן לימודים ארוך
התמחות ארוכה
זמן עד קבלת שכר נורמלי ארוך
שרידות נמוכה ביקוש יורד
המסלול קשה מאוד

ככל הנראה לא היתי בוחר במסלול וממשיך לחפש הלאה.

והכי חשוב לדעתי-
לשמור על בריאות הנפשית.
במידה וקשה לך ובלתי אפשרי.. לא להלחם על זה.
בריאות נפשית מאוד חשובה לקרירה ארוכה וצריך לעשות הכל באיזון. ספורט, אוכל מסודר, שינה טובה, לעשות דברים שמרגיעים, פשוט לנסות לקחת את הדברים בצורה מאוזנת. אני יודע שזה נשמע קל..אבל חייבים לנסות.

אם יש לך שאלות לגבי מסלול החשבונאות את יכולה לרשום לי בפרטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B עובד בתור פרילנסר עם לקוחות מחול והעמלות מטח שוחטות אותי יזמות והגדלת הכנסות 9
I מס על דיב' זר - האם הבנק עקץ ומשקר אותי? מיסים 6
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
D המרת מט״ח בבנק בלי שישדדו אותי יזמות והגדלת הכנסות 5
N שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון שוק ההון 11
S גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
ד הבנק מחייב אותי פעמיים צרכנות פיננסית 29
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
א תשואה מאגח צמוד (מודה שהצלחתם לבלבל אותי) שוק ההון 13
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
א אחזקה ישירה באג"ח - תשכנעו אותי שלא כדאי שוק ההון 25
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
צ שכנעו אותי לא לעבוד באבטחה! אוף טופיק 45
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
ה האם החוב הענקי של ארהב צריך להדאיג אותי? שוק ההון 5
נ חיסכון פנסיוני- הפקדה חסרה - אוליי מישהו יכול לכוון אותי מה עושים בבקשה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ אווף יש מישהו שמוכן ללוות אותי בצדדים הטכניים של ההשקעות שוק ההון 6
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
L שאלה מחשבתית שמאתגרת אותי - קולגה מהעבודה שהוא גם שכן, ונסיעה במונית אוף טופיק 22
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
S תשכנעו אותי למה לא להצביע העבודה גשר? אוף טופיק 167
מ מקצוע חדש...קבלו אותי- שוטף מדרגות... התפתחות אישית 29
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
A העבירו אותי מקרן מחקה לקרן סל והעלו את דמי הניהול - מה הייתם עושים? שוק ההון 23
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M ללמוד תואר שיגשים אותי תואר שאוכל לפרוש באמצעותו? התפתחות אישית 3
תפוזינה שאלה פשוטה שמבלבלת אותי: קופת גמל להשקעה מול חשבון רגיל שוק ההון 34
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
ק הבנק לא סופר אותי. איפה אני טועה? צרכנות פיננסית 86
מתכנתגד שכנעו אותי לא לקנות שעון דופק! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
ח משכנע את המשוכנעים - קיטורי השוכרים בתל אביב מוציאים אותי מדעתי אוף טופיק 37
ל שכנעו אותי לא לקנות קינדל! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
yossik אל-על, ממש מרגיזים אותי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
מוריה עקצו אותי... אוף טופיק 22
Sinister נייר חדש שמסקרן אותי - DAX GTR שוק ההון 5
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
Y משהו שהגניב אותי היום בבנק אוף טופיק 23
ח פנסיה,בלבלת אותי! צרכנות פיננסית 30
מ הדברים שלא תתפסו אותי קונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20