• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון?

tryingtobesolid

משתמש רגיל
דירוג
41
היי, לצערי קיבלתי בקשה להצהרת הון.
המקרה שלי הוא די פשוט כי אני גר אצל ההורים ולפי דעתי אלו הנכסים היחידים שהיו לי בסוף שנת המס עלייה אני נדרש להגיש הצהרת הון:

• בנק: עו"ש + קרן כספית
  • קרן פנסיה מקיפה + כללית
  • קרן השתלמות שכיר + עצמאי
  • תיק השקעות אקסלנס
  • תיק השקעות IB

יכול להיות שפספסתי דברים אבל נראה לי שזה בגדול.
אין לי בעיה לשלם את ה 1000-2000 לרואת חשבון אבל אני תוהה כמה עבודה באמת יש לה לעשות והאם זה שווה את הערך המוסף שהם נותנים. אם יש צפי שזה יהיה שווה אני אלך על זה אבל אני לא הצלחתי להבין עדיין אם אני משלם לה אזור ה1500 ש"ח על עבודה של רבע שעה או לא.

יש כאן אנשים עם קצת ניסיון שיכלו לתת את הנקודת מבט שלהם?
שמעתי גם מחברים שהצהירו בנוסף על כל זה גם על 50,000 מזומן כדי למנוע מצב של הפרשים בעתיד. האם זה גם טכניקה נפוצה בהצהרת הון?

תודה!

המקרה שלי הוא די פשוט כי אני גר אצל ההורים ולפי דעתי אלו הנכסים היחידים שהיו לי בסוף שנת המס עלייה אני נדרש להגיש הצהרת הון:

• תיק השקעות אקסלנס
  • תיק השקעות IB

אין לי בעיה לשלם את ה 1000-2000 לרואת חשבון אבל אני תוהה כמה עבודה באמת יש לה לעשות והאם זה שווה את הערך המוסף שהם נותנים. אם יש צפי שזה יהיה שווה אני אלך על זה אבל אני לא הצלחתי להבין עדיין אם אני משלם לה אזור ה1500 ש"ח על עבודה של רבע שעה או לא.

שמעתי גם מחברים שהצהירו בנוסף על כל זה גם על 50,000 מזומן כדי למנוע מצב של הפרשים בעתיד. האם זה גם טכניקה נפוצה בהצהרת הון?

תודה!
פתחת עוסק פטור/מורשה?

לרו"ח אתה לא משלם כדי שהעבודה תעשה, אלא בשביל שלא להיכנס לכלא. אם יש לך עבק ואתה גם ככה עובד עם הרו"ח, אני הייתי עושה את זה (וכך גם עשיתי בעצמי)

לא יודעת אם נפוצה אבל זה מה שאני עשיתי.

אסייג את דברי ואכתוב שאין לי הרבה ניסיון כי אומנם עשיתי את ההצהרת ההון הראשונית לבד בלי רואה חשבון אבל להבנתי אם יש בעיות נתקלים בהם רק אחרי 5 שנים בהצהרה הבאה. ולכן בנתיים הכל עבר בסדר אבל אני לא חושבת שאפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

עשיתי את ההצהרת הון לבדי קיבלתי מסמך מאחותי שעשתה הצהרת הון שנה אחת לפני עם פירוט המסמכים שצריך ואספתי אותם לבדי והגשתי לבדי. התהליך היה די קל אבל שוב אדע את התוצאות רק בעוד כמה שנים.

שווה לבדוק אם לאלפי יש שירות של הצהרת הון ראשונית, ומס הכנסה עצמו מעניק ייעוץ בחינם על הדוח שנתי. אולי יש להם את אותו שירות להצהרת הון.

שווה לבדוק אם לאלפי יש שירות של הצהרת הון ראשונית, ומס הכנסה עצמו מעניק ייעוץ בחינם על הדוח שנתי. אולי יש להם את אותו שירות להצהרת הון.
אין להם שירות עבור הצהרות הון, אך יש להם וובינר מסייע בנושא + טופס מקוון להפקת הצהרת הון, אך בפעם האחרונה שבדקתי הטופס היה בעדכון (אולי עקב רפורמת עסק זעיר? לא יודע).

• תיק השקעות אקסלנס
  • תיק השקעות IB

עשיתי לבד עם רשימת נכסים משמעותית ארוכה יותר משלך.
בזמנו לא היה, אבל כיום יש את מערכת מילוי הצהרת הון ישירות באתר של מס הכנסה.

לא הייתי עושה דבר כזה בשום אופן. בניגוד לאי-מילוי הצהרת הון שהיא עוולה אזרחית, שקר בדוח עצמו היא עבירה פלילית.
כל עוד לא תעלים הכנסות אף פעם, אתה תהיה בסדר.

יש להם, אבל הוא כרגע בעדכון ולא זמין.

אני עשיתי לבד, לפני 15 שנה, כשאשתי בדיוק פתחה תיק עוסק פטור במעמ.
שום דבר לא היה ממוחשב, קיבלתי בדואר למלא דוח מפורט כאורך הגלות, כולל כל הנכסים ועלות תכולת הדירה. היה עותק (עם נייר פחם) שנשאר אצלי, את הדוח שלחתי בדואר, מאז לא ביקשו שאצהיר פעם נוספת.

@tryingtobesolid
חוץ מדברים פיננסיים, אני מניח שיש לך אובייקטים בעלי ערך כלשהו, כגון מחשב.

לרו"ח אתה לא משלם כדי שהעבודה תעשה, אלא בשביל שלא להיכנס לכלא.
?

אגב הצהרת הון, ואם זה עדיין כך היום, לא הבנתי את הקטע של שדות הסיכום שנועדו לחיבור ערכים נומינליים בלי קשר למאיזה שנה הם.

נערך לאחרונה ב:
פתחת עוסק פטור/מורשה?

לרו"ח אתה לא משלם כדי שהעבודה תעשה, אלא בשביל שלא להיכנס לכלא. אם יש לך עבק ואתה גם ככה עובד עם הרו"ח, אני הייתי עושה את זה (וכך גם עשיתי בעצמי)
אם אני משלם לרואה חשבון אז יש לי פטור מלהיכנס לכלא? איך זה עובד?
נשמע נחמד הקונספט

יש לי עסק לכן קיבלתי את הבקשה למלא הצהרת הון. יוצא לי אחרי הוצאות וזיכוי מע"מ באזור ה 800-900 ש"ח נטו שזה אולי שווה את הפרמיה והערך המוסף שהם מביאים לי במקרה של כאב ראש

עשיתי לבד עם רשימת נכסים משמעותית ארוכה יותר משלך.
בזמנו לא היה, אבל כיום יש את מערכת מילוי הצהרת הון ישירות באתר של מס הכנסה.

לא הייתי עושה דבר כזה בשום אופן. בניגוד לאי-מילוי הצהרת הון שהיא עוולה אזרחית, שקר בדוח עצמו היא עבירה פלילית.
כל עוד לא תעלים הכנסות אף פעם, אתה תהיה בסדר.

יש להם, אבל הוא כרגע בעדכון ולא זמין.
אני שמעתי שגם אם אתה לא מעלים הכנסות אבל בסוף דברים לא מסתדרים (כי למשל אתה לא בזבזן גדול) אז הם עדיין עלולים להיות מעצבנים ולבקש הסברים או לחייב במס בכוח
אבל אין לי מקרים מייצגים שזה קרה לדוגמא

אני שמעתי שגם אם אתה לא מעלים הכנסות אבל בסוף דברים לא מסתדרים (כי למשל אתה לא בזבזן גדול) אז הם עדיין עלולים להיות מעצבנים ולבקש הסברים או לחייב במס בכוח
נשמע כמו נקודה שיווקית של מישהו שרצה ביזנס :) בלי אחיזה במציאות

מנצל את השרשור הזה במקום לפתוח חדש - בת הזוג שלי קיבלה למלא הצהרת הון. אנחנו ידועים בציבור מבחינת ביטוח לאומי אבל אין סטטוס כזה ברשות המיסים.
לצורך העניין בן הזוג הרשום שלה הוא ריק.
בחלק ד', סעיף שנקרא "פרטים נוספים- הצהרות", כתוב: "אני ובן/בת זוגי נשואים ומנהלים משק בית משותף".
לפי איך שאני מבין מדובר בתנאים מצטברים שאנחנו לא עומדים בהם(לא נשואים).
מה כדאי לסמן שם?

ממש לא מסובך!!!
פשוט תמלא מה שיש לך כולל שווי ריהוט והכל הכל {יעזור בעתיד }

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ToshavHozerVatik הצהרת הון של תושב חוזר ותיק? מיסים 15
R הצהרת הון ואינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 2
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
אחד_שיודע הצהרת הון - האם לדווח על דירה שנרכשה ונמכרה בין הצהרות הון מיסים 2
מ הצהרת הון - טפסים אינם עדכניים ל31.12.22 מיסים 5
O הצהרת הון מיסים 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
M הצהרת הון באופן עצמאי - החלקים המתקילים מיסים 25
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
C הצהרת הון מיסים 3
א שאלה בקשר לדוח הצהרת הון מיסים 9
S הצהרת הון לאחר מעבר לברוקר זר/החזר מס מיסים 9
S הצהרת הון ראשונה שוק ההון 1
הק995 מסירת הצהרת הון ל- IB שוק ההון 2
N איך לבטל קנס על איחור בהגשת הצהרת הון? אוף טופיק 4
E מילוי הצהרת הון למי שאינו נשוי ע"פ חוקי מדינת ישראל אוף טופיק 4
Y הצהרת הון ושותפות להשקעה בנדלן נדל"ן 7
מרק סרפדים שירותי ייעוץ מס וראיית חשבון + הצהרת הון שוק ההון 1
Golan הצהרת הון לסולידים צרכנות פיננסית 24
מוריה הצהרת הון פעם ראשונה... מיסים 24
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
ה טופס הצהרת אומנים מיסים 4
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P הצהרת 2 נכסים בקניה דירה מפוצלת נדל"ן 17
W הצהרת מס באינטראקטיב ברוקר האמריקאי מיסים 1
ל איך בודקים אם יש החרגות או הצהרת בריאות בקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע הצהרת תושבות אצל הברוקר הישראלי שוק ההון 2
R הצהרת מס בישראל - מסחר דרך ברוקר חו"ל IB שוק ההון 14
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3
M האם יש התיישנות על הצהרת בריאות? צרכנות פיננסית 27
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
N רווחי הון בטופס 1301 מיסים 3
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
V קיזוז רווחי הון רווחי הון חול /להכנסות בארץ מיסים 8
D קיזוז הפסד הון כנגד רווח בדיסקונט שוק ההון 2
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G הטבות בתשלום מס רווחי הון להורה מעל גיל 60 שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה