• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה לעשות כשיש אי הכסמה עם חברת הביטוח בנושאים פנסיונים

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
20
אני מבוטח בפנסיה מקיפה בחברת ביטוח X, אחת הגדולות בארץ. כבר לאחר שתי שיחות עם נציגי החברה: מול נציג זוטר ואז נציג בכיר יותר, שמעתי את אותם הדברים שלדעתי מעידים על חוסר מקצועיות וחוסר ידע. מעדיף לחשוב את זה מאשר הטעייה בזדון. מדובר פה בשניים\שלושה נושאים שמחוברים אחד לשני ישירות או בעקיפין.
1. כל כניסה לתקופת ריסק (קטנה מ5 חודשים) מאפסת את רצף ההפקדות הקיים ולכן הריסק הבא יכול להיות רק כמספר חודשי ההפקדה הפעילה מהריסק האחרון
* רצף הפקדות - מ2018 ישנו רצף. 3 חודשים ריסק ב2019 בין סטאז להתמחות ו 2 חודשים ריסק ב2025 במעבר בת חולים.
* יוצא לחל"ת כעת של שנתיים (תת התמחות בחו"ל).
אני טוען , בהסתמך על תקנון קרן הפנסיה (מודל אחיד) " במהלך תקופת שמירת הזכויות (ריסק זמני)..." שריסק מוגדר מבחינת התקנון גם בהגדרה וגם בהנחיות, כתקופה ששומרת על הכל - שיעורי הכיסוי הביטוחי תקופת שמירת הזכויות תימנה כחלק מתקופת האכשרה , ותקופת ריסק אחת לא מאפסת אם לפניה קיימת היסטוריה ארוכה של הפקדות פעילות. חברת הביטוח נותן לזה פרשנות אחרת שכבר כמה פעמים חטפו על זה על הראש מהרשות לשוק ההון והמפקח.
מה מכירים החברים פה - האם תקופת ריסק של חודשיים שלפניה תקופה ארוכה - שנים של הפקדות - מאפסת את רצף ההפקדות הפעילות בהקשר של זמן ריסק מותר בחל"ת?
2. גבינו ממך ריסק למרות שהייתה לך קרן פעילה בגוף ביטוחי אחר (שבו כבר לוקחים ממני את עלויות האלמנט ההביטוחי) כי X לא יודעת על הפקדות לY, ואתה לא זכאי להחזר על כך , כי אם היה קורה לך משהו היית יכול לתבוע את שתי הבחרות ולקבל הכל משתיהן
* זה משהו פעוט - אבל הופך לעקרוני בשבילי כשאני שומע כזאת הטעייה.
* לאחר חודשיים של תשלום ריסק (באמת) בחברת ביטוח X , בגלל שהם ליצנים מבחינת התנהלות,התחלתי אצל מעסיק ב', והחלו הפקדות מהמעסיק לקרן ברירת מחדל בחברת ביטוח Y. ככה היה חודש-חודשיים עד שחברת ביטוח X הצליחה לגבש את המסמכים שאני היייתי צריך לתת למעסיק כדי שהם יפקידו לשם הפקדות (לקח להם רק 3 חודשים לעשות זאת).
* בפועל היה חודש חודשיים שבו גם הייתי מכוסה בחברת ביטוח Y וגם חברת ביטוח X לקחה ממני עלות ריסק.
במציאות מהתקנון הפנסיוני , ישנו קיזוז. ואין כפל ביטוחים ויש הגבלות בחוק למניעת כפל קצבאות. כלומר הקרנות יקזזו אחת את השניה. ובפועל אמור להיות פה זיכוי רטרואקטיבי של עלות הריסק שנגבתה ממני.

מה עושים מכאן:
1. לעזוב את החברה זה לא בהכרח הפתרון כי אני לא חושב שיש שוני בין חברת ביטוח X וY וZ. ויש לי שם תנאים טובים. ואני לא מוכן לוותר כי זה לא הפתרון בתפיסת העולם שלי.
2. לפנות לפניות ציבור שלהם - אולי יעבוד ואלי לא כי אני כבר אחרי שיחה עם נציג בכיר שאמור להכיר את החוקים מצוין?
3. לפנות למפקח ולרשות בתלונה על הגוף הביטוחי?
4. משהו אחר?

הייתי שמח להיות תחת סוכן ,אבל לאחר כבר מספר סוכנים שנפגשתי איתם, הם אומרים בצורה מאד ברורה שהם לא יכולים לתת לי את התנאים האלה שאני מקבל כמישהו שמתנהל ישירות מול חברת הביטוח. אשמח לעבור להיות עם סוכן שידע לתת לי את אותם התנאים

מה מכירים החברים פה - האם תקופת ריסק של חודשיים שלפניה תקופה ארוכה - שנים של הפקדות - מאפסת את רצף ההפקדות הפעילות בהקשר של זמן ריסק מותר בחל"ת?
מסכים איתך פה, ריסק זה פשוט המשך הרצף.

@נדב ידע הכי טוב

הייתי שמח להיות תחת סוכן ,אבל לאחר כבר מספר סוכנים שנפגשתי איתם, הם אומרים בצורה מאד ברורה שהם לא יכולים לתת לי את התנאים האלה שאני מקבל כמישהו שמתנהל ישירות מול חברת הביטוח. אשמח לעבור להיות עם סוכן שידע לתת לי את אותם התנאים
נכון, גם הם צריכים להרוויח משהו.

אני לא מכיר קיזוז ו/או מניעת כפל שלא מול ביטוח לאומי.
ממה שאני מבין - בקרן פנסיה יש שני כיסויים ביטוחיים מרכזיים: *פנסיית נכות* (אובדן כושר עבודה) ו*פנסיית שאירים* (מקרה מוות). בשניהם יש הגבלות בחוק למניעת כפל קצבאות:

* *במקרה של נכות (אובדן כושר עבודה):* תקנות קרן הפנסיה (המודל האחיד של רשות שוק ההון) קובעות שתקרת הפיצוי המקסימלית שבן אדם יכול לקבל מכל מקורות הפנסיה שלו יחד היא *75% מהשכר המבוטח שלו*. אם יש לך שתי קרנות, הן יקזזו אחת את השנייה (ישלמו יחסית) כדי שלא תעבור את ה-75%. לא הייתי מקבל שקל אחד יותר.
* *במקרה של שאירים (מוות):* קצבת השאירים מוגבלת גם היא לאחוז קבוע מהשכר (למשל 60% לבן/בת זוג). גם כאן יש מנגנוני תיאום וקיזוז בין קרנות פנסיה.
לא רואה איך ביטוח לאומי קשור פה. זה בסדר בהם גבו את הכסף על הריסק. אבל עכשיו כשאני בא אליהם ומראה להם שבאותו הזמן הייתה לי קרן פעילה עם הפקדות (מה גם שזה חודשים של טרטורים מצידם עד שהם נאותו לספק לי את המסמכים שביקשתי כדי שהמעסיק יוכל להפקיד לשם) , ברגע שיש פשלה מנהלתית של עיכוב מסמכים – בהחלט יש זיכויים רטרואקטיביים. איך אפשר לגבות מאותו מבטח על אותו המוצר של פנסיה מקיפה לאמנט ביטוחי בשני גופים שונים כאשר הזכאות שלך לא מוכפלת? רק התשלום הביטוחי?

@algo.il
כעיקרון, הדרך הכי טובה זה פניה למחלקת פניות הציבור של החברה, ואם זה לא פותר אז לפניות הציבור של המפקח על רשות שוק ההון

זה לוקח זמן אבל פותר בסבירות גבוהה.

לרוב גם אם תשלח לנציגים רגילים את ציטוט לשון החוק/תקנה/תקנון זה לא יעזור.

נכון, גם הם צריכים להרוויח משהו.
בסדר. זה ברור לי שגם הם צריכים להרוויח משהו אם בוחרים לעבוד דרכם, אבל האלטרנטיבה לא אמורה להיות התעמרות בלקוח. החוק מאפשר לאזרח להתנהל ישירות מול החברה. אוי ואבוי אם בגלל נוחות של החברות הן יבחרו להעתמר בלקוחות כאלה שמעדיפים לעבוד מולם ישירות. כי אז אפשר יההי לשכפל את המודל הזה בהרבה מאד כיוונים - ביטוח רכב, ביטוח לחו"ל , וכל התנהלות אחרת מול גוף גדול - שיעדיפו לעבוד מול סוכנים ש"יותר בקיאים" בתחום , למרות שאני לא חושב שאני כזה טמבל בתחום. אומנם יש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל אני כבר כן מבין את השפה שלהם.

מהשכר המבוטח שלו
בדיוק. אם יש לך שכר מבוטח בקרן X ושכר מבוטח בקרן Y, השכר המבוטח שלך הוא הסכום שלהם.

במקרה של שאירים (מוות):* קצבת השאירים מוגבלת גם היא לאחוז קבוע מהשכר (למשל 60% לבן/בת זוג). גם כאן יש מנגנוני תיאום וקיזוז בין קרנות פנסיה.
שוב אותו עיקרון. אחוז קבוע מהשכר המבוטח, לא מצוין שיש הגבלה על השכר המבוטח (מלבד ההגבלה על הפקדה לקרן פנסיה מקיפה).

אדרבא, אתה יכול להפקיד הפקדה עצמאית באיזה סכום שתרצה ולקבל עוד שכר מבוטח. (בקרן פנסיה משלימה יש תקרה (גבוהה מאוד) לביטוח נכות, ובקרן פנסיה מקיפה יש הגבלה על סכום ההפקדה)

לא רואה איך ביטוח לאומי קשור פה
הם קשורים בכך שהביטויים שציינת פה (קיזוז, מניעת כפל קצבאות) קשורים למצבים מסוימים בה אתה זכאי גם לקצבה מקרן הפנסיה וגם מביטוח לאומי.

ובכל אופן, לגופו של עניין , סוכן לא יהווה פתרון בסוגיות הקיימות. אבל מבחינתי , אני צריך לדעת כעת איך לנהל את אי ההסכמות שיש לי מולם - האם בצורה מדורגת - קודם פניות ציבור ולאחר מכן אם אני לא שבע רצון מהטיםול או המענה, לפנות לרשות? כי לאחר כמה שיחות אני מרגיש שמיציתי את מה שאני יכול לקבל מחברת הביטוח וכעת כבר השלב של הפנייה לרשות ולמפקח.

בדיוק. אם יש לך שכר מבוטח בקרן X ושכר מבוטח בקרן Y, השכר המבוטח שלך הוא הסכום שלהם.
שוב אותו עיקרון. אחוז קבוע מהשכר המבוטח, לא מצוין שיש הגבלה על השכר המבוטח (מלבד ההגבלה על הפקדה לקרן פנסיה מקיפה).
אתה נוגע פה בנושא, אז חשוב לי לדייק. מדובר פה שני המקרים אך ורק בפנסיה מקיפה. לא משלימה. לא הפקדות במעמד עצמאי. ולא הפקדות במקביל לשני גופים שונים. הפקדות למקיפה בגוף X, החלפת מעסיק, ובגלל תהנהלות לא טובה של גוף X, היו הפקדות לגוף Y ואז שוב הכל חזר לגוף X. אז אני לא חושב שבמקרה של אירוע ביטוחי , הייתי זכאי במוצר שנקרא פנסיה מקיפה, לקבל גם את כל הסכום שעליו אני מבוטח (בגלל הריסק) ובנוסף גם את כל השכר שעליו אני מבוטח מהמעסיק החדש מגוף Y. אבל ממה שאתה אומר אני מבין שזה כן אפשרי. באותו המוצר בדיוק של פנסיה מקיפה לשכירים. כן?

אתה נוגע פה בנושא, אז חשוב לי לדייק. מדובר פה שני המקרים אך ורק בפנסיה מקיפה. לא משלימה. לא הפקדות במעמד עצמאי. ולא הפקדות במקביל לשני גופים שונים. הפקדות למקיפה בגוף X, החלפת מעסיק, ובגלל תהנהלות לא טובה של גוף X, היו הפקדות לגוף Y ואז שוב הכל חזר לגוף X. אז אני לא חושב שבמקרה של אירוע ביטוחי , הייתי זכאי במוצר שנקרא פנסיה מקיפה, לקבל גם את כל הסכום שעליו אני מבוטח (בגלל הריסק) ובנוסף גם את כל השכר שעליו אני מבוטח מהמעסיק החדש מגוף Y. אבל ממה שאתה אומר אני מבין שזה כן אפשרי. באותו המוצר בדיוק של פנסיה מקיפה לשכירים. כן?
כן.
תדמיין שהריסק היה פשוט הפקדה עצמאית של 16% מאותו שכר שזה בא לבטח, היה לזה את אותו אפקט.

האם תקופת ריסק של חודשיים שלפניה תקופה ארוכה - שנים של הפקדות - מאפסת את רצף ההפקדות הפעילות בהקשר של זמן ריסק מותר בחל"ת?
מאז שנת 2018 (התקנון התקני) הגישה היא שסופרים את תקופת ההפקדות הרצופה לצורך הסדר ריסק.
בעבר גם הפסקת הפקדות שקטנה מ- 5 חודשים לא היתה פוגעת בהסדר הריסק.
הייתי מציע לפנות לרשות שוק ההון בנושא

מאז שנת 2018 (התקנון התקני) הגישה היא שסופרים את תקופת ההפקדות הרצופה לצורך הסדר ריסק.
בעבר גם הפסקת הפקדות שקטנה מ- 5 חודשים לא היתה פוגעת בהסדר הריסק.
הייתי מציע לפנות לרשות שוק ההון בנושא.
תודה, זה מה שאעשה.
מדבריך משתמע שעד 2018 זה לא היה מאפס לי את רצף הפקדות העפילות ודווקא בתקנון התקני \אחיד זה כן עשוי לאפס לי את הרצף? אוקיי

אני בהחלט מסכים עם ההגיון שלך
אבל בפועל גם אני נתקלי באותה בעיה
ואפילו עם אבסורד יותר גדול

היה רצף ארוך של שנים,
הפסקת עבודה ונקבע זכאות לריסק ל24 חודשים (המקסימום, וכמובן שביקשתי וקיבלתי כתוב)
אחרי 6 חודשי הפסקה חזרה לעבודה ל8 חודשים
הפסקת עבודה נוספת
הפעם הריסק ניתן רק ל8 חודשים
למה כי הם סופרים כל פעם לפי הרצף בתעסוקתי האחרון, כל הפסקה מאפסת

האבסורד הוא שה24 חודשים הראשונים היו בתאריך יותר רחוק מה 6+8+8
כלומר אם לא היית חוזר לעבוד בתקופת הריסק היה לי יותר זמן בריסק
ועצם החזרה לעבודה קיצרה לי הכל

ניסית הרבה נציגים ולא עזר

הייתי מציע לפנות לרשות שוק ההון בנושא
לא עשיתי את זה, לא יודע אם זה יעזור פה?

הפקדה לריסק לא נחשבת ברצף ההפקדות?
בתקופת הריסק היום אתה לא מפקיד כסף
(פעם באמת שילמת בעצמך את הריסק כל חודש או הפקדת עצמית, עכשיו זה הטבה בחינם ללא עלות לתקופת הזכאות לפחות זה מה שהסבירו לי)

כן נשארת לזה הזכות תמיד בכל עת להפקיד עצמאית לפנסיה (ללא רכיב הפיצויים) ולקבל את ההסדר ביטוח (ריסק) לכמה זמן שתפקיד
ואז מניח שכן זה נחשב ברצף ההפקדות
אבל זה בעלות מאוד יקרה לדעתי וכבר שווה לעשות ביטוח חיים לגישור הפער אם קיים

במציאות מהתקנון הפנסיוני , ישנו קיזוז. ואין כפל ביטוחים ויש הגבלות בחוק למניעת כפל קצבאות. כלומר הקרנות יקזזו אחת את השניה. ובפועל אמור להיות פה זיכוי רטרואקטיבי של עלות הריסק שנגבתה ממני.
בעיניי הם דווקא צודקים מכמה סיבות
1 אתה רכשת מוצר ביטוח מחברת הביטוח זה שלא היית יכול להשתמש בזה כי אין כפל ביטוחים זה לא אומר שלא רכשת ביטוח
אדם שקנה ביטוח על רכב ובסוף התברר לו שלא היה לו רכב הרכב עדיין לא עבר לבעלותו והיה מבוטח על שם הבעלים הקודם זה לא סיבה שיחזירו לו את הכסף
2
עד שחברת ביטוח X הצליחה לגבש את המסמכים שאני היייתי צריך לתת למעסיק כדי שהם יפקידו לשם הפקדות (לקח להם רק 3 חודשים לעשות זאת).
אני לא בטוח שהחברת ביטוח חייבת לאפשר לך להמשיך להפקיד ממעסיק אחר
וגם אם היא חייבת לאפשר לך וודאי שהחובה היא שלך לארגן את הטפסים הנצרכים
וגם יכלת להפסיק את הריסק מייד כשהתחלת לעבוד במקום עבודה חדש ושיהיה לך ביטוח רק מהחברת ביטוח השנייה
ובפועל אמור להיות פה זיכוי רטרואקטיבי של עלות הריסק שנגבתה ממני.
מאיזה חברה אתה מבקש החזר מX או מY או שכל אחד יחזיר לך חצי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה עולה לך אותה פרמיה ששילמת לפני שיצאת להסדר הריסק.
בפעם הקודמת שיצאתי לריסק לפני איזה 12 שנה הייתי צריך להעביר כמה מאות שקלים כל כמה חודשים לחברת פנסיה עבור זה (יותר מהפרמייה עצמה רק של הביטוח)
אחרכ שחזרתי לעבודה זוכר שהייתי צריך לדרוש והחזירו לי את הסכומים האלה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
hommie האם יש מה לעשות עם דמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
א מה לעשות במט״ח שיש לי? שוק ההון 80
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
E מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4

נושאים דומים

Back
למעלה