• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות

• פותח הנושא פותח הנושא Talbecher96
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Talbecher96

משתמש רשום
דירוג
0
היי, אני בן 29 מהרצליה ואחרי שמגיל 20 עד 25 עסקתי במכירות באמזון וביזבזתי מלא זמן וכסף ומגיל 25 עד 28 השלמתי בגרויות וסגרתי חובות על העסק.. החלטתי להתחיל ללמוד הנדסת חשמל והתחלתי לפני חודשיים את הלימודים במכללה.

ההתעסקות באמזון והישיבה כל היום בבית מול המחשב גרמו לי להבין שאני שונא את זה, לא אוהב מחשבים, טכנולוגיה וכו׳.
והסיבה שנרשמתי להנדסת חשמל (שזה הכי טכנולוגי ומחשבים ודרגת קושי גבוהה מאוד שקיים)
היא נטו בגלל לחץ של הגיל ובגלל שזה תואר מבוקש מבחינת תעסוקה אחרי זה.

כבר בשבוע הראשון ללימודים קיבלתי התקף פאניקה וחרדות ולחצים וחשבתי לפרוש.
ומאז עבר עוד חודש ומשהו ואני עדיין נוכח בכל שיעור ועושה מטלות והכל אבל כל יום רק חושב לפרוש. ובמקביל אני משגע את כל החברים והמשפחה ומנסה להבין מה האופציות שלי במידה ואפרוש.

אין לי שום ניסיון תעסוקתי חוץ מעבודה במשלוחים במסעדות, והעסק הכושל באמזון. וגם לא הייתי בצבא אז הקורות חיים שלי על הפנים.

אני בלי שקל בבנק. מצב נפשי ירוד וכל יום על סף לפרוש ולחזור לעבוד סתם בעבודות מזדמנות כמו משלוחים או משהו אחר.
לא יודע מה אעשה אם אפרוש, אבל גם לא רואה את עצמי ממשיך עם התואר הזה, אני לא אוהב את זה וזה שואב את כל החיים מרוב שזה קשה ו4 שנים.. ואני גם גר עם ההורים ובלי זוגיות ונושק לגיל 30.

בעיקרון אני מתאמן כל יום (משקל גוף) אבל לא יודע אם יכול להתפרנס מיזה.. לכן לא יודע לאיזה כיוון ללכת, יש מלא קורסים ותארים אחרים אבל אין לי מושג לאיזה כיוון אלך אם אפרוש.

אשמח לעצות.

נערך לאחרונה ב:
יש עבודות שלא דורשות הכשרה ממושכת, למשל תחומים טכניים כמו חשמלאות, ריתוך, מיזוג...
גם בתחומים שונים כמו פרא-רפואה חינוך שיווק ושירותים יש אפשרויות.

וכן כמעט כל התארים יותר קלים ללימוד מהנדסת חשמל. לעבור לתחום הנדסה אחר אחרי סמסטר אחד שאתה מוציא בו ציונים כמה שיותר טובים זאת אפשרות לא רעה לדעתי. אם כי סבל זאת תופעה מורכבת ויכול להיות שתרגיש כמעט אותה רמת סבל בתואר קל יותר. בדרך כלל רמת הסבל יורדת במהלך הלימודים בייחוד בתארים קשים. ככה שאם תחליט להשאר להתאמץ ולסבול אז כנראה שבהמשך יהיה לך יותר קל.

יש לי חברים עם רקע מתמטי חלש שעשו תואר בהנדסת חשמל. אבל אין לי אף חבר שסיים תואר בהנדסה או מדעים מתמטיים שהגיע בלי מוטיבציה בכלל. גם מוטיבציה להשיג תואר נחשב יכולה לפעמים להספיק, אבל להרבה אנשים היא לא מספיקה.

אני רוצה לעודד אותך
ולהגיד לך שגם אני בתחושה דומה, גם התחלתי בגיל מאוחר אחרי פסיכומטרי 4 פעמים וגם בסוף העיפו אותי, אם אתה מרגיש שזה לא בשבילך תעזוב. זה כמה שנים קשות מאוד ואם אתה לא ספץ בפיזיקה זה יהיה לך קשה, בשנים הבאות החומר יותר קשה.
מעבר לזה מאוד קשה למצוא עבודה עכשיו בלי ניסיון, אם זה מעודד חברים שלי מחשמל לא מוצאים עבודה והם למדו בטכניון.. שולחים קורות חיים ונאדה. הרבה מתוסכלים ואין יציבות בתחום הזה בגלל הAI.
אם אתה רוצה ללמוד משהו הנדסי פרקטי הייתי הולכת על הנדסת בניין אם יש לך כוח לפיזיקה, זה קצת יותר קל מהנדסת חשמל ויש מלא עבודה ולא צריך להיות גאון כדי להתקבל לעבודה כי יש מחסור במהנדסי בניין ממה ששמעתי, אבל זה גם פיזיקה ומתמטיקה פשוט יותר לדעתי מעשי.פגשתי מישהו ממש לא מבריק שמסיים תכף בבראודה בניין וכבר יש לו הצעות עבודה והוא ממש גרוע מגיע מ3 יחידות מתמטיקה
או הנדסת תעשיה וניהול שזה יותר קל משמעותית.. ויש עבודה ממה שאני רואה
למה להתאמן כל יום ? ברור שתהיה עייף הלימודים עדיף להתרכז אם אתה רוצה להמשיך ולא להשקיע אנרגיה פיזית באימונים כל יום

רוב מי שמסיים הנדסת חשמל עושה הסבה לתוכנה, ומלא בוגרים מובטלים היום, אם אתה לא נחוש רצח בנושא אין לך סיכוי.

אני ממליץ על מקצועות העולם הישן, חשמלאי, מסגר, נגר מטבחים, אנשים בתחומים האלו מרוויחים יפה מאוד והai לא יחליף אותם בדור שלנו.

יכול גם להיות מאמן קליסטניקס, אבל אי אפשר להגיע למשכורת יפה בתחום לדעתי.

לא אוהב מחשבים, טכנולוגיה וכו׳.

רק חושב לפרוש.

לא רואה את עצמי ממשיך עם התואר הזה, אני לא אוהב את זה

ענית לעצמך, למה אתה בכלל עוד מתלבט?
הדבר הכי טוב שיכול לצאת לך מזה (אם תמשיך ולא תפרוש באמצע) זה לצאת לשוק העבודה עם ציונים שמשקפים את המוטיבציה שלך והתשוקה למקצוע, בגיל 33 ללא ניסיון, ואז לפצוח בקריירה של שלושים שנה במקצוע שאתה שונא. לי זו נשמעת תוכנית לא אופטימלית.

יש אינסוף אפשרויות אחרות להתפרנס בכבוד, בלי לפתוח עסק, שבטוח יהיו רלבנטיות שנים רבות קדימה, ובלי לשבת מול מחשב.

היה פה פעם דיון על איש תזונה וכושר שהגיע למשכורות גבוהות מאוד (אם כי למיטב זכרוני הוא גם עבד הרבה יותר מדי). אם שם התשוקה, אולי לגשש מה קיים בכיוון הזה?

בן 29 מהרצליה ואחרי שמגיל 20 עד 25 עסקתי במכירות באמזון וביזבזתי מלא זמן וכסף ומגיל 25 עד 28 השלמתי בגרויות וסגרתי חובות על העסק..
1. אתה בן 29, יש לך עוד הרבה שנים לחיות (בממוצע) ולעסוק במשהו שאתה אוהב.
2. עסקת במשהו, זה לא שישבת בבית ובהית בקיר, למדת דברים, תחשוב על הכלים והכישורים שקיבלת בכל התהליך, מה למדת מהטעויות, מה היית עושה אחרת וכו'.
3. תבין עם עצמך מה אתה אוהב, מה מעניין אותך (כי זה ברור לך ולכולם מה אתה לא אוהב, חבל להמשיך במשהו שרק ידרדר את המצב הנפשי שלך). קח לך אולי זמן לחשוב, תצא מאזור הנוחות שלך, תלך למקום אחר לחשוב.

בהצלחה.

הנדסת חשמל זה לא בהכרח תכנות.

יש לך מגמות כמו עיבוד אותות, תקשורת, מתח גבוה ביו-הנדסה, שבבים ועוד הרבה שלא בהכרח קשורות לתכנות.

זה תואר רחב מאוד כשההתמחות לפחות באוניברסיטה מגיעה בשנים המתקדמות.

היי, אני בן 29 מהרצליה ואחרי שמגיל 20 עד 25 עסקתי במכירות באמזון וביזבזתי מלא זמן וכסף ומגיל 25 עד 28 השלמתי בגרויות וסגרתי חובות על העסק.. החלטתי להתחיל ללמוד הנדסת חשמל והתחלתי לפני חודשיים את הלימודים במכללה.

ההתעסקות באמזון והישיבה כל היום בבית מול המחשב גרמו לי להבין שאני שונא את זה, לא אוהב מחשבים, טכנולוגיה וכו׳.
והסיבה שנרשמתי להנדסת חשמל (שזה הכי טכנולוגי ומחשבים ודרגת קושי גבוהה מאוד שקיים)
היא נטו בגלל לחץ של הגיל ובגלל שזה תואר מבוקש מבחינת תעסוקה אחרי זה.

כבר בשבוע הראשון ללימודים קיבלתי התקף פאניקה וחרדות ולחצים וחשבתי לפרוש.
ומאז עבר עוד חודש ומשהו ואני עדיין נוכח בכל שיעור ועושה מטלות והכל אבל כל יום רק חושב לפרוש. ובמקביל אני משגע את כל החברים והמשפחה ומנסה להבין מה האופציות שלי במידה ואפרוש.

אין לי שום ניסיון תעסוקתי חוץ מעבודה במשלוחים במסעדות, והעסק הכושל באמזון. וגם לא הייתי בצבא אז הקורות חיים שלי על הפנים.

אני בלי שקל בבנק. מצב נפשי ירוד וכל יום על סף לפרוש ולחזור לעבוד סתם בעבודות מזדמנות כמו משלוחים או משהו אחר.
לא יודע מה אעשה אם אפרוש, אבל גם לא רואה את עצמי ממשיך עם התואר הזה, אני לא אוהב את זה וזה שואב את כל החיים מרוב שזה קשה ו4 שנים.. ואני גם גר עם ההורים ובלי זוגיות ונושק לגיל 30.

בעיקרון אני מתאמן כל יום (משקל גוף) אבל לא יודע אם יכול להתפרנס מיזה.. לכן לא יודע לאיזה כיוון ללכת, יש מלא קורסים ותארים אחרים אבל אין לי מושג לאיזה כיוון אלך אם אפרוש.

אשמח לעצות.
תסיים שנה ראשונה ותחליט בין הסמסטרים.
אין טעם לפרוש עכשיו ,זה לא שמשהו מחכה לך מחר בבוקר.
תסיים שנה ובינתיים אולי תבין מה בא לך לעשות.

ובכל מקרה תנסה למצוא לך מסגרת ,בתואר או ללא תואר . כל העבודות המזדמנות הן בזבוז זמן.

אתה צריך להתחיל מהיסודות. ולא לקפוץ מיד למסקנה מה לעשות או ללמוד. צריך לפתח קודם פילוסופיה אישית שתנחה אותך בחיים

יש עבודות שלא דורשות הכשרה ממושכת, למשל תחומים טכניים כמו חשמלאות, ריתוך, מיזוג...
גם בתחומים שונים כמו פרא-רפואה חינוך שיווק ושירותים יש אפשרויות.

וכן כמעט כל התארים יותר קלים ללימוד מהנדסת חשמל. לעבור לתחום הנדסה אחר אחרי סמסטר אחד שאתה מוציא בו ציונים כמה שיותר טובים זאת אפשרות לא רעה לדעתי. אם כי סבל זאת תופעה מורכבת ויכול להיות שתרגיש כמעט אותה רמת סבל בתואר קל יותר. בדרך כלל רמת הסבל יורדת במהלך הלימודים בייחוד בתארים קשים. ככה שאם תחליט להשאר להתאמץ ולסבול אז כנראה שבהמשך יהיה לך יותר קל.

יש לי חברים עם רקע מתמטי חלש שעשו תואר בהנדסת חשמל. אבל אין לי אף חבר שסיים תואר בהנדסה או מדעים מתמטיים שהגיע בלי מוטיבציה בכלל. גם מוטיבציה להשיג תואר נחשב יכולה לפעמים להספיק, אבל להרבה אנשים היא לא מספיקה.
כן זה קשה מאוד בלי מוטיבציה למחשבים ובכללי להצליח בזה, אתה אומר קורסים זה אןפציה טובה?

כן זה קשה מאוד בלי מוטיבציה למחשבים ובכללי להצליח בזה, אתה אומר קורסים זה אןפציה טובה?
קורס טכנאי נותן די מהר עבודה. אתה יכול להתלוות לטכנאי בתחום שנראה לך לשעה להרגיש ולשאול איך העבודה.

אני רוצה לעודד אותך
ולהגיד לך שגם אני בתחושה דומה, גם התחלתי בגיל מאוחר אחרי פסיכומטרי 4 פעמים וגם בסוף העיפו אותי, אם אתה מרגיש שזה לא בשבילך תעזוב. זה כמה שנים קשות מאוד ואם אתה לא ספץ בפיזיקה זה יהיה לך קשה, בשנים הבאות החומר יותר קשה.
מעבר לזה מאוד קשה למצוא עבודה עכשיו בלי ניסיון, אם זה מעודד חברים שלי מחשמל לא מוצאים עבודה והם למדו בטכניון.. שולחים קורות חיים ונאדה. הרבה מתוסכלים ואין יציבות בתחום הזה בגלל הAI.
אם אתה רוצה ללמוד משהו הנדסי פרקטי הייתי הולכת על הנדסת בניין אם יש לך כוח לפיזיקה, זה קצת יותר קל מהנדסת חשמל ויש מלא עבודה ולא צריך להיות גאון כדי להתקבל לעבודה כי יש מחסור במהנדסי בניין ממה ששמעתי, אבל זה גם פיזיקה ומתמטיקה פשוט יותר לדעתי מעשי.פגשתי מישהו ממש לא מבריק שמסיים תכף בבראודה בניין וכבר יש לו הצעות עבודה והוא ממש גרוע מגיע מ3 יחידות מתמטיקה
או הנדסת תעשיה וניהול שזה יותר קל משמעותית.. ויש עבודה ממה שאני רואה
למה להתאמן כל יום ? ברור שתהיה עייף הלימודים עדיף להתרכז אם אתה רוצה להמשיך ולא להשקיע אנרגיה פיזית באימונים כל יום
ומה עשית בסוף? אני צריך לקבל החלטה מידית אם אני פורש או לא. סמסטר ב׳ מתחיל עוד יומיים ורוב המבחנים של סמסטר א׳ נדחו לתאריכים לא ידועים בגלל המלחמה. אז הולך להיות לי הרבה עומס

מה זה משנה מה הוא עשה בסוף?
אתם אותו בנאדם?

ומה עשית בסוף? אני צריך לקבל החלטה מידית אם אני פורש או לא. סמסטר ב׳ מתחיל עוד יומיים ורוב המבחנים של סמסטר א׳ נדחו לתאריכים לא ידועים בגלל המלחמה. אז הולך להיות לי הרבה עומס
היא לא תענה לך - למיטב זכרוני היא הורחקה מהפורום ע״י המנהלת

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
A כדאי לי לפרוש מוקדם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ה לפרוש מבלי לכתוב קוד התפתחות אישית 2
זריקת תבונה זוג + 2 (5, 7) בני 35 מעוניינים לפרוש בגיל 50, איך מתכננים? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
A האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M לפרוש מקבע עתודאי - התלבטות התפתחות אישית 7
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
M האם אני יכול לפרוש כבר כיום? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
דוג להפקיד לקופת גמל להשקעה של קרוב משפחה שעומד לפרוש שוק ההון 8
E בצומת דרכים, מתלבט אם לפרוש חלקית בחו"ל יומני מסע אישיים 74
N האם אני יכול לפרוש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 27
S האם לדעתכם הם יכולים לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
M ללמוד תואר שיגשים אותי תואר שאוכל לפרוש באמצעותו? התפתחות אישית 3
א סקר: באיזה גיל אתם מתכננים לפרוש/באיזה גיל פרשתם ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
משה מה קורה במצב שבו רק אחד מבני הזוג מעוניין לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 51
K כמה כסף צריך כדי לפרוש? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
א לפרוש אפילו מוקדם יותר: איך לשחרר את הפנסיה בלי קנס? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 37

נושאים דומים

Back
למעלה