• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו?

• פותח הנושא פותח הנושא הרהורים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עוד שאלה "ליד" נושא הדיון כאן, האם "ייעוץ פרישה" דורש רשיון? זה יותר קרוב ל"יעוץ פנסיוני" או ל"ייעוץ פיננסי"? אם עושים את זה ללא רישיון, כמה זה מגביל לעומת כשיש רישיון?
תכנון פרישה למיטב ידיעתי אינו דורש רישיון, אבל בשביל ליישם את הפעולות עבור הלקוח הוא יצטרך לעבוד עם בעל רישיון פנסיוני ורצוי גם עם בעל רישיון לענייני מס (יועץ מס / רואה חשבון), כי חלק משמעותי מהפעולות הם קיבוע זכויות / פריסת פיצויים וכו׳.

מתעלק על הפוסט, אשמח אם תענו בהרחבה

חשבתי על רישיון יעוץ השקעות ואז הבנתי שעדיף ללכת על הדואלי כולל הפנסיוני
יש לי תואר במנהל עסקים והוא פותר אותי מכמה קורסים, אם אעבור הכל במועד הראשון יקח כשנה מינימום? חשבתי על הפרונטאלי באורין שפלטר
במידה ואתחיל כשכיר העבודה היא כסוכן פנסיה של אחת מחברות הביטוח / השקעות?
להחתים עובדים חדשים ולתת להם שירות כשיצטרכו? מהו השכר בתפקיד? הוא נחשב עבודת שטח עם נסיעה למקומות העבודה של הלקוחות?
לגבי יעוץ השקעות לדעתי זה תחום שהולך ונעלם עקב החשיפה של כולנו לאינטרנט ולהשקעה פאסיבית במדדים ואפילו בניהול תיקים לא באמת פועלים בצורה עצמאית אלא לפי מדיניות החברה

מצטרף לשאלות של @פראיירים לא מתים
אני מעוניין לעסוק בתחום הפנסיוני ומנסה להבין מה המסלול כדי להתקבל לשם.

להבנתי יש שלושה תפקידים אפשרים:

1. יועץ פנסיוני - מקבל תגמול ישירות מהלקוח.
2. משווק פנסיוני - עובד בסוכנות ביטוח / בית השקעות ומקבל עמלות על פי הלקוחות שהביא לבית ההשקעות
3. סוכן פנסיוני - תכלס כמו משווק פנסיוני רק שעובד עצמאית

אני מעדיף להימנע מתפקיד של יועץ פנסיוני כי אני מאמין שלקוחות יעדיפו להימנע מלשלם לי באופן ישיר.

אני מנסה להבין האם יש הבדל בהכשרה בין משווק פנסיוני לסוכן פנסיוני. להבנתי הקורסים זהים אבל האם הסטאז' שונה או שהכל אותו דבר?
ממה שראיתי התנאים זהים אבל אני מנסה לוודא שלא פספסתי כלום.

הבנתי שבנוסף לשלושת הרשיונות האלו אפשר להוציא גם רשיון סוכן ביטוח. מה התהליך להוצאת הרשיון הזה? לפי מה שראיתי בפנסיוני "הרשיון של העובד נקבע בהתאם למקום עבודתו. לדוגמה במשך שנים עבדתי במנורה מבטחים וכעובד בגוף מוסדי החזקתי ברשיון משווק פנסיוני, לאחר מכן עברתי להלמן אלדובי וגם שם בבית ההשקעות החזקתי רשיון משווק פנסיוני. כיום אני עובד בסוכנות ביטוח בשם קוואליטי ולכן הרישיון שאני מחזיק היום הוא סוכן ביטוח פנסיוני."

תקנו אותי אם כתבתי משהו לא מדויק. אני מנסה לעשות לעצמי סדר בתחום

אגב, הרגולציה דורשת הפרדה מלאה בין כובע של סוכן ביטוח לבין שאר הכובעים.
מעניין שבסילבוס של BDO על לימודים של מתכנן פיננסי CFR הם כותבים שגם סוכני ביטוח יכולים לשלב תכנון פיננסי בעבודתם? אולי מכיון שזה לא מוסדר בחוק?
לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא מקצוע שהולך טוב בישראל. השוק מוצף בסוכני ביטוח שמעניקים "ייעוץ" וישראלים לא אוהבים לשלם על ייעוץ אובייקטיבי.
העניין שזה לא יעוץ אובייקטיבי כי הוא מרוויח מעמלות!!

אפרופו אבייקטיבי: שמעתי רעיון מעומר רבינוביץ מאינווסטור שיש פמילי אופיס(הוא עצמו עדיין לא עושה זאת)שגובים מהלוקח שכ"ט ומחזירים את שכ"ט עם קבלת העמלות מגופי הביטוח כך שהם מקבלים בכל אופן כמה שהם רוצים לקבל ובמקרה וטובת הלקוח הוא בחירה במסלול מסויים שבו המתכנן מרויח פחות אז הוא מקבל את כספו במסגרת ה"שכ"ט".
מה המטרה והמניע? "לעשות כסף", לעזור לאנשים?
ברור שהמניע של אדם הוא לעשות כסף, וברור שאי אפשר לעשות כסף אם אתה לא ממוקד לתת ערך אמיתי ולהוציא לקוחות מתחת ידך עם אש בעיניים
אצל הרבה אנשים, גוגל יכולה לתת פרופיל כזה על האדם, בהתאם להיסטוריית החיפוש/שימוש שלו. (לא במציאות נותנת דו"ח כזה, אלא מבחינת הידע והכלים שהיא מנתחת את המשתמשים)
כוונתי, שיש מאגרי מידע כאלו מבחינה תיאורטית.
GPT כבר עושה את זה.... תבדקו ותתרשמו זה מעניין עד מאוד.......

אפרופו אבייקטיבי: שמעתי רעיון מעומר רבינוביץ מאינווסטור שיש פמילי אופיס(הוא עצמו עדיין לא עושה זאת)שגובים מהלוקח שכ"ט ומחזירים את שכ"ט עם קבלת העמלות מגופי הביטוח כך שהם מקבלים בכל אופן כמה שהם רוצים לקבל ובמקרה וטובת הלקוח הוא בחירה במסלול מסויים שבו המתכנן מרויח פחות אז הוא מקבל את כספו במסגרת ה"שכ"ט".
זה לא באמת אובייקטיבי, כי הסוכן מרוויח מכך שהייעוץ שלו ניתן 'חינם' בניגוד למתחרים שנותנים יעוץ בתשלום.

מעניין שבסילבוס של BDO על לימודים של מתכנן פיננסי CFR הם כותבים שגם סוכני ביטוח יכולים לשלב תכנון פיננסי בעבודתם? אולי מכיון שזה לא מוסדר בחוק?
לא מעט מהעוסקים בתחום התכנון הפיננסי הם מעולם הביטוח / סוכנים פנסיונים.
פשוט חייבת להיות הפרדה מלאה בין הפעילות כסוכן לבין השאר.
למשל לא לבצע באותה פגישה גם מכירה של פוליסה וגם של שירות תכנון פיננסי, הפרדה של החשבוניות וכו׳.

דווקא החשבון הראשון שלך היה הנכון.
לכאורה 0.03 שהסוכן מקבל זה שנתי ולא חודשי וא"כ החשבון השני הוא הנכון...
כל זה הרבה לפני המון דברים מעשיים. (הפורום כאן סובל מ'עיוורון מומחה')
אשמח שתרחיב על מה כוונתך "עיוורון מומחה"מ
גילוי נאות, עוסק בתכנון פיננסי וגאה בכך. בהמון מקרים זו הצלת נפשות של ממש.
יש לך תעדה מCFR וא"כ אשמח שתרחיב כמה זה משפיע על הלקוחות שלך ועל המקצועיות שלך כי אני התרשמתי ממש לטובה. גם מהלימודים וגם מכאלה שיש להם הסמכה כזו, השאלה כמה זה הולך בשוק ובאיזה פורמט זה מצליח....
הבנתי שבנוסף לשלושת הרשיונות האלו אפשר להוציא גם רשיון סוכן ביטוח. מה התהליך להוצאת הרשיון הזה? לפי מה שראיתי בפנסיוני "הרשיון של העובד נקבע בהתאם למקום עבודתו. לדוגמה במשך שנים עבדתי במנורה מבטחים וכעובד בגוף מוסדי החזקתי ברשיון משווק פנסיוני, לאחר מכן עברתי להלמן אלדובי וגם שם בבית ההשקעות החזקתי רשיון משווק פנסיוני. כיום אני עובד בסוכנות ביטוח בשם קוואליטי ולכן הרישיון שאני מחזיק היום הוא סוכן ביטוח פנסיוני."
בסופו של דבר זה עסק של שיווק ומכירות, תשאל את עצמך האם אתה אוהב אנשים ורוצה לספק שירות מסביב לשעון

מאוד מוזר מה שנדב כתב בפנסיוני אני הייתי מחלק בהכללה את מהות השירות בין יועץ למשווק
כמובן שנדב צודק שיש משווק של בית השקעות מסויים ויש סוכן ביטוח שיש לו גישה ליותר מוסדות פיננסים
אך ברור שבאופן מהותי החילוק הגדול הוא בין לייעץ ללשווק שמי שמשווק בהגדרה לא יכול לייעץ כי צורת התגמול שלו גורם לו לא להיות אובייקטיבי ומה שכתב שם בפנסיוני זה נראה שגם סוכן בהגדרה מייעץ....?

אגב נדב בעצמו כפי שאני מבין נותן שעות יעוץ על אף שהוא סוכן ביטוח אשמח להבין יותר.

זה לא באמת אובייקטיבי, כי הסוכן מרוויח מכך שהייעוץ שלו ניתן 'חינם' בניגוד למתחרים שנותנים יעוץ בתשלום.
אובייקטיבי זה לא אומר שאסור שיהיה לי בידול על גבי מתחרים אלא שבתוך הסל המוצרים שאני מציע אני לא יהיה משוחד ממוצר אחד בגלל העמלה הגבוהה שאני מקבל ממנו לדוגמת שערוריה זו
לא מעט מהעוסקים בתחום התכנון הפיננסי הם מעולם הביטוח / סוכנים פנסיונים.
פשוט חייבת להיות הפרדה מלאה בין הפעילות כסוכן לבין השאר.
למשל לא לבצע באותה פגישה גם מכירה של פוליסה וגם של שירות תכנון פיננסי, הפרדה של החשבוניות וכו׳.
אתה אומר מבחינה חוקית? אני משער שלא אם כך הם מציגים זאת בסיליבוס של BDO.
מבחינת הוגנות ללקוח אולי עדיף לשקף את האינטרסים שלך ולא לעשות הפרדות כמו שנדב כותב בפנסיוני כדלהלן

חובת הגילוי הנאות: על הסוכן הפנסיוני קיימת חובת גילוי נאות, עליו להציג את רישיונו ולהסביר שהוא אינו יועץ פנסיוני. לגלות את הגופים אליהם יש לו זיקה ולהציג זיקה למוצרים הפנסיונים אותם הוא משווק ואת שיעור העמלות אותם הוא מקבל.

אתה אומר מבחינה חוקית? אני משער שלא אם כך הם מציגים זאת בסיליבוס של BDO.
מבחינת הוגנות ללקוח אולי עדיף לשקף את האינטרסים שלך ולא לעשות הפרדות כמו שנדב כותב בפנסיוני כדלהלן

חובת הגילוי הנאות: על הסוכן הפנסיוני קיימת חובת גילוי נאות, עליו להציג את רישיונו ולהסביר שהוא אינו יועץ פנסיוני. לגלות את הגופים אליהם יש לו זיקה ולהציג זיקה למוצרים הפנסיונים אותם הוא משווק ואת שיעור העמלות אותם הוא מקבל.

אני מדבר על חוזר של המפקח על הביטוח, שבו קבע מגבלות החלות על סוכני ביטוח לגבי עיסוקים אחרים שאינם חלק מתחום העיסוק של סוכן ביטוח.

ראה סעיף 4 ו1.

אני מדבר על חוזר של המפקח על הביטוח, שבו קבע מגבלות החלות על סוכני ביטוח לגבי עיסוקים אחרים שאינם חלק מתחום העיסוק של סוכן ביטוח.

ראה סעיף 4 ו1.
ראיתי את סעיף ו1...
מה שהבנתי הוא: שאם הוא מוכר לו מוצרים שאינם מפוקחים ע"י הרשות אז זה צריך להיות בשיחה נפרדת, ובשיחה הנפרדת הוא צריך להחתים אותו שהוא מודע לכך שזה מוצרים לא מפוקחים, והרעיון שבחוק זה הוא שהלקוח לא יתן בו אמון בתור סוכן ביטוח כדי שהוא ימכור לו מוצרים שאינם קשורים לתחום הביטוח.....

האם זה נכון והאם כולל בזה השקעות בנדלן בניית תיק מניות באחד הברוקרים. וכו'?

יש לך תעדה מCFR
אין לי, ואני לא חושב שהם יתנו לי ערך מוסף. הם גובים הרבה כסף מידי שנה על התעודה שלהם.
אובייקטיבי זה לא אומר שאסור שיהיה לי בידול על גבי מתחרים אלא שבתוך הסל המוצרים שאני מציע אני לא יהיה משוחד ממוצר אחד בגלל העמלה הגבוהה שאני מקבל ממנו לדוגמת שערוריה זו
מי שמחזיר את מה שמקבל מהחברות, זה ודאי יותר טוב ממי שנסמך על התשלומים מהן, אובייקטיבי זה לא.

ראיתי את סעיף ו1...
מה שהבנתי הוא: שאם הוא מוכר לו מוצרים שאינם מפוקחים ע"י הרשות אז זה צריך להיות בשיחה נפרדת, ובשיחה הנפרדת הוא צריך להחתים אותו שהוא מודע לכך שזה מוצרים לא מפוקחים, והרעיון שבחוק זה הוא שהלקוח לא יתן בו אמון בתור סוכן ביטוח כדי שהוא ימכור לו מוצרים שאינם קשורים לתחום הביטוח.....

האם זה נכון והאם כולל בזה השקעות בנדלן בניית תיק מניות באחד הברוקרים. וכו'?
הבנת נכון, זה חל על כל מוצר/שירות שהוא עשוי למכור, לרבות השקעות בנדל"ן או כל מוצר שאינו במסגרת סל המוצרים המפוקחים תחת הרגולטור.

אגב נדב בעצמו כפי שאני מבין נותן שעות יעוץ על אף שהוא סוכן ביטוח אשמח להבין יותר.
לסוכן ביטוח פנסיוני אסור להשתמש במונח ייעוץ בהקשר הפנסיוני. המידע שאני נותן בפגישות הוא מידע מקצועי - בכל עולם אחר הוא היה נופל תחת ההגדרה המילונית של "יעוץ". למעט בטרמינולגיה הפנסיונית.
חשוב לדעת שעבור למעלה מ- 90% מהאנשים שאנחנו נפגשים איתם אנחנו לא הופכים להיות סוכני הביטוח שלהם ולא מקבלים בגינם עמלות והשירות שלנו מסתיים באותה פגישה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3

נושאים דומים

Back
למעלה