• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני.

הירהורים

משתמש רגיל
דירוג
184
עד היום היה לי ביטוח שארים בפנסיה על בערך חצי מהסכום, שישב בקופה אחת.
החצי השני ישב בקופה אחרת - שם אין ביטוח שארים ובמקרה פטירה הכסף שנצבר יועבר לשארים.

לטענת הסוכן - במקרה הזה עדיף לי להוסיף ביטוח שארים איפה שאין, ולנייד את הכסף מאותה קופה לכלי אחר ( קופת גמל למשל) כי אז השארים יקבלו את הכספים מהביטוח, ומקופת הגמל יקבלו את הסכום.

על פניו נשמע לי כמו מהלך נכון - רוצה לוודא שאני לא מפספס משהו ושהסוכן לא מספר אמת חלקית בלבד:
האם במידה ואוסיף ביטוח שארים בקופה שאיi בה כרגע, ואשאר בקופה הזו - במקרה פטירה לא יקרה אותו דבר בדיוק? כלומר השארים גם יקבלו קצבה מהביטוח, וגם את הסכום הצבור?

מן הסצם האינטרס שלו הוא שאעבור קופה כדי שיקבל כסף, ולכן שואל.

במקרה של פטירה לפני משיכת קצבה, בהנחה שיש שארים:
- קרן פנסיה פעילה עם כיסוי שארים - קצבת שארים לפי השכר המבוטח ומסלול הכיסוי.
- קרן פנסיה לא פעילה, או קרן פעילה ללא כיסוי שארים - בעת פטירה הקרן משערכת כמה תשלומים צפויים לשארים, ונותנת קצבה חודשית לפי הצבירה חלקי מספר התשלומים הצפוי (עם הנחת תשואה).
- קופת גמל - המוטבים / יורשים מקבלים את הצבירה כמו שהיא בתשלום חד פעמי.

מה שהסוכן בעצם מציע זה לייצר מצב שבו יש לך גם צבירה בקופת גמל, וגם כיסוי שארים בקרן פנסיה שגובהו ייקבע לפי ההפקדות השוטפות.

אפשר להשיג משהו דומה בעזרת ביטוח חיים - צריך להשוות בין העלות של השניים.

מלבד זאת, זה פתרון שמאפטם פטירה מוקדמת אבל פחות אופטימלי במקרה של פרישה וקבלת קצבה, כי במשך השנים יוצא ששילמת דמי ניהול מצבירה של קופת גמל ולא של קרן פנסיה.

כלומר הסוכן לא הסתיר פרטים? זה מה שחשוב לי לוודא.
כיום הסוכנות שמתפעלת את העברת הכספים גם "מנהלת" ( לא באמת, הם פשוט עושים מה שאני מבקש) את הכספים, והבחור מנסה לשכנע אותי להעביר את הניהול אליו (תגמול הוא מקבל מהגופים כמובן, במקום שהסוכנות תקבל). זו היתה דוגמא שהוא נתן לייטוב שניתן לבצע אצלי. סוג של שכנע אותי, מודה.

אגב, בנוגע להאם להעביר או לא - ראיתי שיש קופות גמל עוקבות ס&פ500 עם דמי ניהול סביב ה0.15%-0.2%, כיום אני משלם 0.09%. כלומר פי 2 בערך. אבל בסכומים אבסולטיים - זה ייצא הפרש של כ 900 ש"ח לשנה, לעומת זאת ביטוח השארים יניב במקרה פטירה סכומים בסדרי גודל יותר גבוהים - לכן אני חושב שזה מהלך נכון עבורי.
ביטוח חיים ייצא יקר יותר מבחינת ביטוח על אותם תנאים, בפעם האחרונה שבדקתי.

ראיתי שיש קופות גמל עוקבות ס&פ500 עם דמי ניהול סביב ה0.15%-0.2%
אני מכיר מספרים יותר גבוהים מהפעם האחרונה שבדקתי, אבל אולי יש לך הסדר מיוחד דרך המעסיק או שדברים השתנו מאז שבדקתי או שיש לך צבירה מאד גבוהה.

@האזרח הקטן

זה מבדיקה רנדומלית שעשיתי למספר קופות במיי גמל נט. המספרים שם לא נכונים?
או שהמספר שמופיע שם כדמי ניהול ממוצעים מעוות עקב הסדרים של גופים כאלה ואחרים ?

עכשיו עשיתי מעבר על כולם ונראה שהממוצע של הקופות הוא באמת יותר לכיוון ה 0.5%..

אני די בטוח שקראתי על זה שאם מעבירים את הכסף מקרן פנסיה לקופת גמל אז זה סוג של מאפס אותה, ומתייחסים אליה כמו לקופה חדשה. לא בטוח לגבי ההשלכות המלאות אבל אם אתה מעל גיל 41 אז לא בטוח שתוכל לקבל ביטוח שארים של 100% (60 אישה / 40 ילדים)

ודבר נוסף זה העלות של ביטוח שארים תלויה בצבירה שיש בקרן פנסיה, כך שאם תרוקן אותה אז תשלם יותר עלות ביטוח

זה מבדיקה רנדומלית שעשיתי למספר קופות במיי גמל נט. המספרים שם לא נכונים?
או שהמספר שמופיע שם כדמי ניהול ממוצעים מעוות עקב הסדרים של גופים כאלה ואחרים ?
כנראה. תנסה לקבל הצעה אמיתית מסוכן הביטוח, תראה מה מציעים למעסיק שלך / לצבירה שלך. 0.5% זה בערך הטווחים שאני מכיר לצבירה של כמה מאות אלפים.

אני די בטוח שקראתי על זה שאם מעבירים את הכסף מקרן פנסיה לקופת גמל אז זה סוג של מאפס אותה, ומתייחסים אליה כמו לקופה חדשה. לא בטוח לגבי ההשלכות המלאות אבל אם אתה מעל גיל 41 אז לא בטוח שתוכל לקבל ביטוח שארים של 100% (60 אישה / 40 ילדים)

ודבר נוסף זה העלות של ביטוח שארים תלויה בצבירה שיש בקרן פנסיה, כך שאם תרוקן אותה אז תשלם יותר עלות ביטוח

העברה כך שהזכויות לא ייפגעו, וגם התייקרות התשלום עבור הביטוח כאשר הצבירה קטנה- נק' חשובות, תודה , אודא מולו ומול גורם שלישי בלתי קשור.
אגב אאל"ט הוא טען שהעברה של 90% תשמור על הזכויות כפי שהן, אבל באמת אוודא את זה.

על פניו נשמע לי כמו מהלך נכון - רוצה לוודא שאני לא מפספס משהו ושהסוכן לא מספר אמת חלקית בלבד
שלושה דברים עקרוניים

1. אתה צריך להיות פעיל (הפקדה חודשית) ב2 קרנות הפנסיה בשביל לקבל את הקצבת שארים (לפחות מה שהסוכן מתכוון). אם אתה פעיל בשניהם זאת אומרת שאתה מפצל את המשכורת שלך ונשאלת השאלה למה??
> איזו סיבה יש לך להחזיק 2 קרנות פנסיה במקביל לא לאחד לאחת גדולה בתנאים יותר טובים עם כוח מיקוח יותר גדול (קצבת השארים היא אחוז יחסי מההפקדה רק)

2. תראה שהמהלך הזה נחוץ לך בכלל.
נניח שאתה מרוויח 30 ברוטו בחודש ו20 נטו.
אם יש לך ילדים קטנים ואתה מת נניח סביב גיל 40 אישתך ןהילדים יקבלנו במצטבר בערך 15 מיליון שקל בדמוי קצבה זה המון!!!
500 אלף שקל נוספים שהן יקבלו מהקופת גמל שניידת לא אמור לעשות שינוי משמעותי
בטח אם יש לך גם משכנתא על הבית שגם שם יש ביטוח חיים מובנה על החוב

3. המהלך הזה לא בחינם יש לו עלות
גם בקופג דמי ניהול יותר גבוהים
וגם בקרן השתלמות ריקה ביטוח שארים יותר יקר כי אין לך צבירה (90 אחוז רק בטוח בזה אולי ידייקו אותי אחרים)

אם אתה פעיל בשניהם זאת אומרת שאתה מפצל את המשכורת שלך ונשאלת השאלה למה??
לפי זה שאין לו כיסוי שארים באחת מהן, נשמע שזה הפקדות מעל התקרה של המקיפה, שזלגו למשלימה.

• אהבתי
Reactions: A42
אכן, מה שהאזרח אמר.
הסוכן הציג את זה בצורה כזו - על חיסכון חודשי של 50 ש"ח שלא באמת משנה כלום ושום דבר לקצבה שתהיה לכשאגיע לגיל פרישה- אני מוותר על כיסוי כספי משמעותי למשפחה במקרה פטירה - וזה נשמע לי נכון. כי הקצבה שהשארים מקבלים היא לילדים עד גיל 21 - 40% מהמשכורת, לבת זוג עד פטירה - 60% מהמשכורת. ברוטו.
אלו סכומים של עשרות אלפי ש"ח בחודש, שפוטנציאלית מסתכמים לעשרות מיליוני ש"ח כתלות במשך החיים של השארים אחרי פטירתי.
האם זה לא נכון כלכלית לבצע את הביטוח הזה?
בנוסף הוא הציע לנייד כדי "להרוויח פעמיים" כדבריו - התשלום פה יהיה דמי ניהול גבוהים יותר בקופ"ג ( כיום כאמור אני על 0.09%).

אגב, גובה החיסכון במשלימה הוא כ1.1M ש"ח. ניוד של כ 90% יביא ל~1M בגמל, אולי ניתן לקבל תנאים יותר טובים מה0.5% עם הסכום הזה? ביקשתי ממנו שיבדוק בכל מקרה.

נראה לי שבכל מקרה אני אעשה את ביטוח השארים, כך שהמשפחה תקבל את הקצבה לפי התנאים דלעיל, ואם לא אנייד ההון יילך לחברת הביטוח.
את ההחלטה אם לנייד או לא - מתלבט. זה למעשה לשלם כ0.4% יותר בדמי ניהול - קרי 4K יותר לשנה, תמורת האפשרות שההון יחזור למשפחה במקביל לקצבה.
האם נכון לחשוב על זה כמו ביטוח חיים בעלות של 4K שנתי, או 333 ש"ח חודשי, עבור פיצוי של כמיליון שח במקרה פטירה? לא בדיוק - כי הכסף מושקע ועובד... בביטוח חיים זה 1M שח ללא שום השקעה או הצמדה לנכס ריאלי. והעלות של ביטוח חיים היא רבע בערך.
התלבטות.

האם אתה מתחת לגיל 41 או מעל?

כלומר אם אני מעביר השנה, תוך 20 שנה הסכום הביטוחי שהשארים יקבלו יתקרב ל0?

או שאם נניח שאני בן 50 לצורך העיניין, עשיתי ביטוח שארים והעברתי 90% מהכסף. הקצבה שתגיע לשארים לא תהיה %100 בסה"כ , אלא 55% בסה"כ?

כלומר אם אני מעביר השנה, תוך 20 שנה הסכום הביטוחי שהשארים יקבלו יתקרב ל0?

או שאם נניח שאני בן 50 לצורך העיניין, עשיתי ביטוח שארים והעברתי 90% מהכסף. הקצבה שתגיע לשארים לא תהיה %100 בסה"כ , אלא 55% בסה"כ?
אם אתה היום בן 50 ומעביר כסף החוצה מקרן הפנסיה, אז יש לך 45% הפחתה בכיסוי הביטוחי לשארים - כך שגובה הכיסוי יהיה 55% מהשכר המבוטח, ומתוכו האלמנה תקבל 60% לכל היותר.
אבל יתכן שההפחתה הזו קורית גם אם לא תבצע ניוד כספים מקרן הפנסיה, עקב זה שעד כה אינך מבוטח שם בביטוח שארים.
בטח בבלוג של נדב טסלר יש תשובה ודאית לעניין (או שאפשר לבדוק בתקנון של קרן הפנסיה).

• אהבתי
Reactions: A42
סוכן הביטוח אמר שיש צורך למלא טופס הצהרת בריאות ואהיה זכאי ל100% ביטוח.. אבל זו גם נק' טובה לוודא מולו.

סוכן הביטוח אמר שיש צורך למלא טופס הצהרת בריאות ואהיה זכאי ל100% ביטוח.. אבל זו גם נק' טובה לוודא מולו.
אולי הוא יודע משהו שאני לא יודע, אבל אני לא מכיר שאפשר להצטרף לכיסוי שארים לאחר גיל 41 בלי שיש פגיעה בגובה הכיסוי.

אולי הוא דיבר על ביטוח נכות (אכ"ע). שם הצהרת בריאות היא רלוונטית. היא לא רלוונטית לביטוח שאירים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
yanosh34 מסחר במניות עם סחירות נמוכה - איך לעשות את זה נכון שוק ההון 6
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
סול ביטוח - אני עושה את זה נכון? צרכנות פיננסית 28
L זה נכון שאפשר לטהר מים מזוהמים שיהיו ראויים לשתיה ע"י כלור? אוף טופיק 11
T האם זה בהכרח נכון למכור את פוליסת החיסכון שלי בהפסד על מנת לעבור להשקעה בקרן סל? שוק ההון 7
ג האם זה נכון שמס ירושה לא חל אם אתה סוחר דרך IBI ? שוק ההון 46
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 3
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 9
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
C מה זה ריבית/עמלה לבנק מת.י.? צרכנות פיננסית 6
מ מה זה מקדם קצבה ל 10,000 שח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 29
צ אגח זבל, האם זה זבל? שוק ההון 18
algo.il תת פורומים\ פורומים אחרים רלוונטים למקצועות מסויימים - האם זה קיים? אוף טופיק 0
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה