• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות

• פותח הנושא פותח הנושא Plonyalmony
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Plonyalmony

משתמש רשום
דירוג
0
[נערך]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מתענין למעשה באמת רק בדברים לא פרגמטיים - פילוסופיה, היסטוריה, ספרות, מדע יכול להיות אבל לא באמת כמו השאר. הייתי ממש רוצה לעשות תואר בפילוסופיה אבל לא יוצא מזה שום רווח כספי.
תירשם לתוכנית פכ"מ.

מיואש וחסר וודאות, איבדתי אמונה בכמעט כל הערכים שהיו לי
זה בסדר, תפנה מקום לדברים אחרים שיתאימו לך יותר. אתה משתנה. השינוי אולי מכאיב, אבל יביא איתו דברים טובים.

.יש שרשור של יוזר אחר עם דילמה - אמנם שונה משלך- אבל אפשר למצוא קווים דומים

כל-כך בודד, מיואש, ומסוגר
מה עם תחביבים? אולי התנדבות פעם בשבוע?

אתה עוד בגיל שהצבא יהיה מעוניין לגייס אותך. חשבת להתגייס? זה יתן לך זמן לחשוב מה לעשות בחיים וגם יוצאים עם מענק ופיקדון אישי מהצבא.

לא רואה איך אוכל לשרוד בעולם כסופר, כבוגר ממדעי הרוח, אם אין לי קרקע יציבה מתחת לרגליים
אכן לא קל וצריך הכנסה נוספת חוץ מהתחומים האלה. יש קורסים מקצועיים, הכשרות וכו'. אם אתה לא בעניין של תואר בחשמל\הנדסה אז כנראה שלא תסיים את התואר, לפי התיאור שלך. תשקול להפסיק אותו. אם אתה לא רואה את עצמך עובד במקצוע הזה בעתיד, אין טעם ללמוד את התואר הזה. במקרה כזה, זה יהיה בזבוז זמן, אנרגיה וכסף.

מרגיש חסר-חיים שכל מה שעשיתי זה לחסוך ולא לבלות,
אתה רק בן 19 אז אל תדבר כמו בן 90 סבבה?
זה מעולה שחסכת כסף! תמשיך לחסוך.

ככל שאני התקרבתי למטרות שהיו לי כך הן נעשו למעורפלות ועמומות יותר, עד שעכשיו כבר אין לי מטרות.
אם היית יכול לעשות כל דבר, בלי מגבלות כלשהן, מה היית עושה?

הצבא לא "מתאים" לאף אחד, לא זו המטרה שלו. שירות צבאי הוא חובה אזרחית של כל אזרח שמסוגל לכך ("לא מתאים לי" זו לא קטגוריית פטור). יש לזה כל מיני יתרונות נלווים ותמריצים שמעודדים השתלבות בחברה אחרי השירות. אם אתה כל כך חסר כיוון כמו שאתה מתאר גם היתרונות עשויים להיות רלוונטיים.

אני בכלל לא בכיוון של צבא, לא מתאים לי ועדיף שלא עשיתי
הצבא זה מקום בו אתה מתנהל לבדך מול "קבוצת השווים", זה נותן לך פרספקטיבה על החיים, על מקומך, נפגשים עם אנשים מרקע שונה, כולם בני גילך, זה המקום שאני מציע לך להתחיל, אפילו בהתנדבות, רצוי בסיס סגור, ולא תפקיד מנהלתי 8-5.
צא מאיזו הנוחות, תאתגר את עצמך, היתרון של ישראל על מרבית מדינות המערב זה בדיוק השירות הצבאי, הרוב יוצאים כבר בוגרים בשלים הרבה יותר מילדי ה"פתיתי שלג" מהקולג'ים בארה"ב.
תחשוב על זה, אולי יחסוך לך שנים של דשדוש במקום ובעיות חברתיות.

כרגע אתה בעיקר בוחר בחירות גרועות:
- יוצא בשאלה וגר בישוב דתי
- מתבאס שלומד מהבית וגר שעה וחצי מהאוניברסיטה

אני הייתי עושה reset
עוזב את הלימודים, עובר לתל אביב לגור עם שותפים , עובד כברמן/מלצר/בריסטה, מבלה עם אנשים ושוכח מהלימודים ואידיאלים לאיזה שנתיים ואח"כ חושב שוב על הדברים.

אני ממליץ לך לקרוא את הספרים של ויקטור פראנקל. הם יכולים לעזור לך להבין איך לחפש משמעות.
ויקיציטוט פראנקל

חשבת אולי ללכת להתנדבות עם צעירים לפני גיוס או שירות לאומי? זה יכול לתת לך הקשר ומשמעות.

אם התעניינת במדע אז יש סיכוי טוב שתתעניין בזה בהמשך החיים.

אני הכי התעניינתי במדע כשהייתי בן 14 והכי פחות בשנה הראשונה באוניברסיטה. עכשיו יש לי דוקטורט במדע ואני נהנה לעסוק במדע.

מה שבטוח מהתיאור שלך זה שלהנדסת חשמל או מדמח אתה לא מתאים. גם אולי ביכולת וגם במוטיבציה (הם גם קשורים אחד בשני).
אם אתה לא אוהב טכנולוגיה בשום רמה, גם אם תשרוד את התואר אתה לא תתקדם במקצוע הזה.
פשוט בזבוז זמן וכסף.

מה כן? אתה צעיר, זה זמן לנסות דברים חדשים,לטייל, לטעום מה יש לעולם להציע. אם תישאר בגטו של המושב הדתי ההזדמנויות לא יפלו לך מהשמיים. אתה צריך לנסות לחיית בלייפסטייל אחר.

ועצוב בכלל שצבא זה אופציה ולא חובה מבחינתך. מעניין איך השגת פטור בכזו קלות. אבל זו הערה אישית לא קשורה שלי ואתה כבר פספסת את הרכבת לשם.

כרגע אתה בעיקר בוחר בחירות גרועות:
- יוצא בשאלה וגר בישוב דתי
- מתבאס שלומד מהבית וגר שעה וחצי מהאוניברסיטה

אני הייתי עושה reset
עוזב את הלימודים, עובר לתל אביב לגור עם שותפים , עובד כברמן/מלצר/בריסטה, מבלה עם אנשים ושוכח מהלימודים ואידיאלים לאיזה שנתיים ואח"כ חושב שוב על הדברים.
מחזק, חשוב מאוד לצאת מהבית כדי להתקדם בחיים, להכיר את עצמך, ללמוד להתמודד לבד עם דברים, במיוחד בתור דתלש במושב דתי.

הצבא זה מקום בו אתה מתנהל לבדך מול "קבוצת השווים", זה נותן לך פרספקטיבה על החיים, על מקומך, נפגשים עם אנשים מרקע שונה, כולם בני גילך, זה המקום שאני מציע לך להתחיל, אפילו בהתנדבות, רצוי בסיס סגור, ולא תפקיד מנהלתי 8-5.
צא מאיזו הנוחות, תאתגר את עצמך, היתרון של ישראל על מרבית מדינות המערב זה בדיוק השירות הצבאי, הרוב יוצאים כבר בוגרים בשלים הרבה יותר מילדי ה"פתיתי שלג" מהקולג'ים בארה"ב.
תחשוב על זה, אולי יחסוך לך שנים של דשדוש במקום ובעיות חברתיות.
אכן לומדים הרבה בצבא אבל גם משלמים מחירים אחרים, בכל אופן לא נראלי שפותש בכלל רואה את זה כאפשרות, ולא חושב ששנה המתנה (ככה זה צה״ל) ועוד 3 שנים שירות זה מה שיעשה לו טוב בהסתברות הכי גבוהה מכל האפשרויות.

חסכתי בסביבות 60-70 אלף ש"ח בשנה שלפני התואר
התרשמתי מאוד מהמשפט הזה. אני לא חושב שבגיל הזה היה לי אפילו עשירית מסכום כזה. תבדוק אולי דווקא עולם הפיננסים יכול לעניין אותך (לא משעמם כמו שזה נשמע מניסיון אישי) - שווה בדיקה...

אז יש לנו בת 26 שמיואשת מהחיים כי לא מצליחה להתמיד בטכניון וחוששת ליום שתשלים תואר ותחפש עבודה בגיל 30.
בן 23 שתקוע מקצועית.
עכשיו בן 19 חסר מוטיבציה שלא עושה צבא, כי "לא מתאים לו"...

בעוד שבוע בת 7 תפתח פה פוסט שכל חייה נגמרו כי ההורים שלה לא חוסכים לה במסלול "חסכון מוגבר".

מה נסגר פה עם הטרולים?

אז יש לנו בת 26 שמיואשת מהחיים כי לא מצליחה להתמיד בטכניון וחוששת ליום שתשלים תואר ותחפש עבודה בגיל 30.
בן 23 שתקוע מקצועית.
עכשיו בן 19 חסר מוטיבציה שלא עושה צבא, כי "לא מתאים לו"...

בעוד שבוע בת 7 תפתח פה פוסט שכל חייה נגמרו כי ההורים שלה לא חוסכים לה במסלול "חסכון מוגבר".

מה נסגר פה עם הטרולים?
מה שכתבת הוא הימור.
כי ייתכן והוא אמיתי.
לא הייתי מהמר על חשבון רגשות השני.

קשה מאוד מאוד מאוד לשבת כל היום בבית וללמוד לבד. על גבול הבלתי אפשרי. בטוח אין אפשרות למצוא חברותא?

נסיעה שעתיים כל כיוון זה גם מאוד קשה אבל אולי טיפה פחות. אין סיכוי להתארגן באיזו דרך למצוא דיור קרוב יותר לאוניברסיטה?

בלי לדון לגופו של פותש, זה מאוד עצוב שזו אפשרות נפוצה למדי במדינת ישראל.
פחות מ50% מבני ה18 בישראל מתגייסים בימינו, וזה המצב כבר הרבה שנים לא איזה שינוי של השנה האחרונה.

מה נסגר פה עם הטרולים?
לא נראה לי שהם טרולים, פשוט ילדים שעדיין לא התבגרו, מחפשים את עצמם, מלאים בחרדות וחששות ולא מוכנים לצאת מאיזור הנוחות ולהתחיל את החיים עצמם.

מה שכתבת הוא הימור.
כי ייתכן והוא אמיתי.
לא הייתי מהמר על חשבון רגשות השני.
בן 19 שלומד כבר שנה הנדסת חשמל (כלומר היו ציונים מספיקים להתקבל)
אבל לא באמת מתעניין בהנדסה, טכנולוגיה
לא עשיתי צבא, אני תכננתי להתחיל ללמוד תואר בחשמל בעיקר בגלל המשכורת. התחילה השנה ואני גר ממש רחוק מהאוניברסיטה, ולכן הייתי צריך לסוע כל יום שעה וחצי-שעתיים כל כיוון, עשיתי את זה בערך לשבועיים, כבר בתחילת הסמסטר (אני עכשיו בתקופת המבחנים של סמסטר א שנה א) ידעתי שאני לא באמת מתעניין בחשמל, או בהנדסה, או בטכנולוגיה בכלל, כפי שאמרתי אני לא אדם של טכנולוגיה, אני מתענין למעשה באמת רק בדברים לא פרגמטיים - פילוסופיה, היסטוריה, ספרות, מדע יכול להיות אבל לא באמת כמו השאר. הייתי ממש רוצה לעשות תואר בפילוסופיה אבל לא יוצא מזה שום רווח כספי. אני רוצה להיות סופר, אני לא כל כך מתעניין בלהתעשר, אבל עם תואר במדעי הרוח אין שום תועלת מעשית (כלומר כסף, מעמד חברתי וכו', בוודאי שזה מעשיר ומפתח "רוחנית" מה שנקרא).
שחסך 60,000+ בשנה שלפני התואר.

לא התגייס, קיבל תורתו אומנותו?
בסך הכל בן 19, אבל שנה לימודים.
מתי יצא בשאלה והספיק להשלים לימודים כדי להתקבל לתואר ולמה הוא לא טוחן כרגע קו?
תוך כדי שגר בישוב דתי שאין לו קשר לאף אחד בישוב.

בוא... אני אקח את ההימור הזה

לא התגייס, קיבל תורתו אומנותו?
בסך הכל בן 19, אבל שנה לימודים.
מתי יצא בשאלה והספיק להשלים לימודים כדי להתקבל לתואר ולמה הוא לא טוחן כרגע קו?
תוך כדי שגר בישוב דתי שאין לו קשר לאף אחד בישוב
יש אנשים שיוצאים בשאלה בתיכון. מניסיון עזיבה של הקהילה הדתית לוקחת יותר זמן מעזיבה של הדת.

תן לפות"ש את חזקת החפות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נראה לי שהם טרולים, פשוט ילדים שעדיין לא התבגרו, מחפשים את עצמם, מלאים בחרדות וחששות ולא מוכנים לצאת מאיזור הנוחות ולהתחיל את החיים עצמם.
אז איך הם מצאו את עצמם בפורום של התנהלות פיננסית? אני מבין שאי אפשר להיות רק עם פוסטים על איזה ברוקר לבחור ואם קרן עולמית אירית צוברת עדיפה בפרומיל על ישראלית סינטתית מחלקת למשקיע פסיבי שאישתו אמריקאית. עם זאת רובנו לא באנו לפה בשביל הפוסטים האלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
א ביטוח בריאות פרטי לברנש בן 19 צרכנות פיננסית 0
S בן 23, תקוע תעסוקתית, מתקשה עם מסגרות לימודיות יומני מסע אישיים 29
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
MichaelScott רובוטיקה לילד כמעט בן 6 אוף טופיק 6
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B בעיות חברתיות אצל ילד בן 10 אוף טופיק 107
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
A בן זוג רשום מיסים 1
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 53
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M לימודים בניגוד להיגיון - בן 24 יומני מסע אישיים 46
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
I בן 26 - יוצא לדרך, טייק 2# יומני מסע אישיים 8
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
G איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
Mufasa קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26 נדל"ן 87
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15

נושאים דומים

Back
למעלה