• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון

• פותח הנושא פותח הנושא TheNoob
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TheNoob

משתמש רגיל
דירוג
28
שלום לפורום שאני הכי מעריך באינטרנט וגמר חתימה טובה.

יש לי 110 א"ש בתיק אישי בסנופי שהכנסתי כ-120 כשעוד היה שמח. אני שוקל לממש אותו בהפסד (יחד עם רווח נאה מנפט) ולהוסיף אליו עוד 100 אלף מהעו"ש כדי לסגור חצי מהפריים מינוס 0.8 שמתגברים לי במשכנתא. עוד אופציה שחשבתי עליה היא לסגור בפקדון של פריים מינוס 1.2 (או יותר טוב אם אמצא) ולשלם את ההפרש לטובת שמירת הזכות להלוואה טובה שאי אפשר להשיג בלי נדל"ן מאחוריה. לכסף ייתכן שיהיה ייעוד עוד 3 שנים לצריכה (שיפוץ) או הזדמנות השקעה שתקרה בדרכי. יש לציין שאני כבר מחזיק סכום נאה ב rsu של ביג טק שמצומדת יפה לנסד"ק ולשוק כולו (לא מטא). מחשבות? מה הייתם עושים?

נערך לאחרונה ב:
אף אחד לא יודע לכמה זמן עוד נהיה בסביבת ריבית עולה ומתי נתחיל לראות התאוששות בשוק ההון, אז ההחלטה תלויה בעיקר במה שגורם לך לישון טוב בלילה.

אתה יכול להסתכל על זה כאילו יש לך תיק מניות ממונף של 110,000 ש"ח בריבית של 3.45% (וצפי להמשך עליות בחודשים הקרובים).
האם היית לוקח כיום הלוואה בריבית של 4%-4.5% בשביל להכניס את הכסף לשוק ההון?
אם אתה מרגיש בנוח עם מינוף כזה ואין לך בעיה תזרימית, תשאיר את ההלוואה.
אם לא היית לוקח כיום הלוואה כזו, זה שקול ללסגור הלוואה קיימת.

קח בחשבון שכסף שפרעת מהמשכנתא כבר לא תוכל בהמשך למשוך בחזרה באותם תנאים.
קח בחשבון 2 - על תשואה בשוק ההון יש מס רווחי הון בעוד על ריבית שנחסכה ממך בהלוואה שאתה פורע אין מס. כלומר אם אתה פורע הלוואה ב 4% ריבית, זה שקול לתשואה שנתית של 5.33% שאתה צריך להשיג בשוק ההון כדי להיות break even.

ולהוסיף אליו עוד 100 אלף מהעו"ש
פה אין שאלה בכלל לדעתי. כסף שיושב בעו"ש בזמן שיש לך הלוואה במקביל הוא זריקת כסף לפח. הבנק שלך כנראה מאוד אוהב אותך על כך שאתה נותן לו לחגוג עליך פעמיים.

נערך לאחרונה ב:
קח בחשבון 2 - על תשואה בשוק ההון יש מס רווחי הון בעוד על ריבית שנחסכה ממך בהלוואה שאתה פורע אין מס. כלומר אם אתה פורע הלוואה ב 4% ריבית, זה שקול לתשואה שנתית של 5.33% שאתה צריך להשיג בשוק ההון כדי להיות break even.
אם מדובר על משכנתא אז אפשר להפחות את עלויות הריבית מהחישוב של מס שבח.

נכון, וזה רלוונטי רק אם יהיה מס שבח. אם אין כוונה לרכוש דירה שנייה בשנים הקרובות זה כנראה פחות רלוונטי עבורו.

פה אין שאלה בכלל לדעתי. כסף שיושב בעו"ש בזמן שיש לך הלוואה במקביל הוא זריקת כסף לפח.
מסכים, אבל..
אם הכסף ממתין להזדמנויות השקעה שכנראה יגיעו לאור הקושי שמייצרת עליית הריבית, זה רלוונטי

מסכים, אבל..
אם הכסף ממתין להזדמנויות השקעה שכנראה יגיעו לאור הקושי שמייצרת עליית הריבית, זה רלוונטי
אני לא לגמרי מסכים. עכשיו אחרי שכל הבורסה חטפה חזק ב2022 אין הזדמנויות השקעה?
אם היה מספר שהוא מתעסק בעסקאות פליפ בנדל"ן וכבר עשה כמה עסקאות כאלו בשנים האחרונות, הייתי אולי מקבל את הטיעון (אבל אז גם לא היה מעלה בדעתו להכניס את הכסף הזה להקטנת יתרת המשכנתא).
אבל בלי להכיר את פותח השרשור, נשמע יותר שזה כסף ששוכב בעו"ש הרבה זמן ויכול להמשיך לשכב שם עוד הרבה זמן. אם זה לא המצב, אשמח אם @TheNoob יוסיף בקצרה אילו הזדמנויות השקעה ניצל עד היום - זה יעזור להבין מה אופי ההשקעות שלו.

האם היית לוקח כיום הלוואה בריבית של 4%-4.5% בשביל להכניס את הכסף לשוק ההון?
אם אתה מרגיש בנוח עם מינוף כזה ואין לך בעיה תזרימית, תשאיר את ההלוואה.
אם לא היית לוקח כיום הלוואה כזו, זה שקול ללסגור הלוואה קיימת.
השאלה האם היית לוקח הלוואה בריבית של 4.5% שמחר יכול להעלות וגם לרדת?
עוד דבר הכסך שתחסוך מהמשכנתא, ילך לעו"ש או לשוק הוון?
אם זה הולך לעו"ש, ואין בעית תזרימית עדיף לא להחזיר

אם יש רכיב צמוד מדד במשכנתא, הייתי סוגר אותו לפני הפריים. אם אין, נשמע רעיון טוב בתקופה הנוכחית בהנחה שאתה מעוניין באופק השקעה סביב 10-12 שנים. אם האופק שלך ארוך מזה, ואתה משוכנע שגם אם הריבית תוכפל או תשלוש תוכל לשלם את המשכנתא, עדיף לא למכור.
אני הייתי מוכר ומחזיר את המשכנתא.

האמת שזו אחת הסיבות שדוחפות אותי למכור את התיק. סיבה נוספת היא ה rsu שהזכרתי וכמובן קרנות הפנסיה, השתלמות וכו' שגם הן מושקעות באותו אפיק
פה אין שאלה בכלל לדעתי. כסף שיושב בעו"ש בזמן שיש לך הלוואה במקביל הוא זריקת כסף לפח. הבנק שלך כנראה מאוד אוהב אותך על כך שאתה נותן לו לחגוג עליך פעמיים.
נכון, אין פה שאלה. הכסף נכנס לחשבון לפני כמה ימים וזה היה הטריגר לפוסט.

אז אחדד את הדילמה -- אני מתכוון למכור את התיק ולצרף אליו את הכסף מהעו"ש. אני כרגע מתלבט להשתמש בסכום הזה כדי לסגור משכנתא או לשלם את ההפרש של 0.9% (0.4% הפרש בין מחיר ההלוואה לריבית הפקדון + 0.5% ריבית נומינלית על הרווח מהפקדון עבור הריבית הנוכחית) בשביל לשמר את התנאים הטובים של המשכנתא.

המצב יציב; אין לי בעיה תזרימית ואוכל לשלם את המשכנתא כך או כך.

אם יש רכיב צמוד מדד במשכנתא, הייתי סוגר אותו לפני הפריים.
תודה לאל סגרתי את כל הרכיבים הצמודים מבעוד מועד (יום אחרי נטילת 2 המשכנתאות).

השקעה עתידית אפשרית שחשבתי עליה היא קניית דירה (שלישית) בארץ או נדל"ן בחול. אני מאמין שהמחירי הנדל"ן עלולים לצנוח בשנים הקרובות ואני לא רוצה להתפס לא מוכן.

זה מעניין, לא חשבתי על זה. המשכנתא שאני רוצה לסגור בעצם מחולקת להלוואה אחת על דירה להשקעה שאולי אכן אמכור בעתיד ועל דירה למגורים שפחות סביר שאמכור. אז אולי כדאי לסגור רק את המשכנתא בדירה למגורים? הבנתי נכון?

ולאור מה שהוספתי, יש עוד משהו לדעתכם שלא לקחתי בחשבון שאמור להשפיע על ההחלטה?

נערך לאחרונה ב:
עוד דבר הכסך שתחסוך מהמשכנתא, ילך לעו"ש או לשוק הוון?
מחזיר אותנו לקו המחשבה המעניין שהעלה @אורי ג. בפוסט של @הנועזת
על הטוב/רע שבחוב (תזרים מעשיר את רשויות המס, והחוכמה להקטין מיסוי ככל האפשר)
צמצום הלוואות--> הגדלת התזרים--> ואז דילמה: במה להשקיע ? שהרי מינוף חדש יהיה יקר מהקיים.

יש עוד משהו לדעתכם שלא לקחתי בחשבון שאמור להשפיע על ההחלטה?
אני לא מבין גדול במס שבח, אבל הבנתי שניתן לממש תכנון חכם ולצמצם/להמנע מהמס.
למשל בהורשת נכסים לילדים (בגובה שליש מהנכס..)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 65
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
liranviper האם לממש rsu או אופציות? שוק ההון 24
ד עומד להפוך לתושב ארה"ב - נאלץ לממש רווח בקרנות סל לא אמריקאיות שוק ההון 14
פסיוני לממש את אמזון? שוק ההון 25
I מה לעשות כשהבנקים לא מאפשרים לממש רווחים מקריפטו? שוק ההון 93
מ העלו לי את דמי הניהול, לממש רווחים ולעבור או להישאר? שוק ההון 94
D האם לממש זכייה בראש העין נדל"ן 50
TheMailMan האם לממש זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 153
G שאלות מס לממש מתחילים.. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
koni כללים לממש רווחים? ללא צורך תיזמון שוק ההון 8
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן השתלמות IRA מגבלת קניה חודשית סנופי אירי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
N IRA סנופי לעומת מדד עולמי - שיקולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה