• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה

• פותח הנושא פותח הנושא Idiom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Idiom

משתמש סולידי
דירוג
12
היי לכם,

חדש ישן כאן. מעולם לא פיניתי זמן להתעמק בהשקעות למרות שזה תמיד היה בתודעה. עכשיו אני סוף סוף לוקח את זה בידיים ואני צריך עזרה ליישם.

בן 35, רווק ומתכנן להקים משפחה (מחפש אקטיבית). המטרה שלי זה לבטח את עצמי ואת המשפחה שלי כלכלית כדי שנחיה בצורה נוחה ולהשאיר משהו לילדים כשאמות. במקביל, אני רוצה להיות נוכח בכל האירועים הגדולים והקטנים עם המשפחה שלי ולא להיות משועבד לעבודה. לקחת יום חופש בשבוע כשבא לי, וכו.

אני פסיכולוג בהתמחות עם משכורת של כ - 5000 שח בחודש (יש לי אפשרות להוסיף סדנאות מידי פעם שמגדילים את המשכורת בעוד 500-1000 שח בחודש, אבל זה לא יציב ולא קורה הרבה). כרגע אין לי קליניקה. מתכנן לפתוח כשאסיים את ההתמחות בעוד כשנה.

ההוצאות שלי עומדות על כ 4500 שח (תקציב העצמות היבשות שלי זה 4000 שח)

בנוסף, יש לי עסק עצמאי ללא הכנסות קבועות. השנה אני עומד על 1500 שח בלבד. התכנון הוא להכניס יותר עכשיו שהתפנה לי זמן ואני עובד פחות שעות בהתמחות.

ההון העצמי שלי:
- עו"ש: 220 אלף שח
- קרן השתלמות כעצמאי: 44 אלף שח
- קרן השתלמות כשכיר: 52.5 אלף שח
*שתי הקרנות עדיין לא ותיקות מספיק לפדיון
- חשבונות פייפאל, ביט, וכו: 21 אלף שח

סהכ כ - 335.5 אלף שח.

איפה שאני מסתבך:

1. כל הסביבה שלי אומרת לי לקנות דירה להשקעה. או דרך מחיר למשתכן או עצמאית. במידה וזה הכיוון, ההורים יתנו לי 100 אלף שח (סהכ הון, יהיה לי 435.5 אלף שח). אבל אני לא מבין בזה כלום עדיין. וזה בעצם אומר לשכח מהשקעה בשוק ההון לטווח ארוך.

זה גם אומר שלא אוכל לקחת משכנתא גבוהה ואולי גם אהיה מוגבל בהשקעה שלי.

2. להשקיע בשוק ההון לטווח ארוך. לשים 200 אלף שח (יותר או פחות... לא יודע) לבינתיים ולהוסיף כל מספר חודשים כמה שיתאפשר לי. בעצם לשכח מדירה בשנים הקרובות.

3. היועץ הפנסיוני שלי הציע להשקיע בדירה אבל עד שאתחיל לשלם, הוא טוען שיקח עוד שנתיים ואולי יותר. אז בינתיים לשים את הכסף במסלול עם סיכון יחסית נמוך ולתת לכסף לעבוד לתקופה הזאת.

בקיצור, אין לי מושג איך לחשוב על כל העניין.

אשמח לשמוע מיכם כל אינפוט או פידבק שיש לכם.

תודה מראש לעוזרים.

איך הגיעו 220 אש"ח לעובר ושב? האם משכת מקופה כלשהי או תיק השקעות או שפשוט הצטבר עם הזמן?
אם הצטבר עם הזמן אז הגיע הזמן שתעשה משהו כי הכסף שלך נשחק ככל שהזמן עובר.
עד שתחליט אם להשקיע בדירה או בשוק ההון, כדאי שתקנה איזו קרן כספית שלפחות הכסף לא יאבד ערך.

לא הייתי קונה דירה להשקעה כשהפער בין ההכנסות להוצאות שלי הוא 500 שקל. אתה שביר מידי למחויבות כזו. אם זו דירה למגורים וזה מחליף שכירות זה טיפה יותר הגיוני אבל עדיין לא נראה לי דיל אידאלי.

במצבך הייתי מתמקד בעיקר בהגדלת הכנסות. אני מניח שזה יקרה אחרי שתסיים את ההתמחות.

אתה מעלה כאן דיון ישן של נדל"ן מול בורסה. אישית אני אוהב את הגמישות שבבורסה ומאמיו שבתוחלת תיק השקעות מנייתי מניב יותר מהשקעה בדירה. לאנשים אחרים מתאים יותר נדל"ן. ממליץ לחפש דיונים דומים בפורום כדי להבין את היתרונות והחסרונות של כל אפיק השקעה.

מצטרף לטיפ של @יובל ממודיעין על קרן כספית.
בנוסף ממליץ לקחת את הזמן ולקרוא בנחת את הבלוג ואת הפוסט של מייק המשקיע המתחיל (חפש בפורום)

רק כדי לסבך עוד יותר, אם אחרי המחקר שלך תגלה שאתה מעדיף נדל"ן על בורסה, לא צריך משכנתא ומחוייבות, אפשר להשקיע בקרן Reit או אפילו etf של קרנות reit

רק כדי לסבך עוד יותר, אם אחרי המחקר שלך תגלה שאתה מעדיף נדל"ן על בורסה, לא צריך משכנתא ומחוייבות, אפשר להשקיע בקרן Reit או אפילו etf של קרנות reit
לא מסבך בכלל. לקרן REIT אין שום יתרון או קשר לנדל"ן. אתה משקיע בחברה. כמו שאתה משקיע בכל חברה.
בנוסף אין לה את הטבות המס המעולות שיש שיש בנדל"ן, מה שבכלל גורם לנדל"ן (בעיקר בדירה יחידה) להיות אטרקטיבי.

1. כל הסביבה שלי אומרת לי לקנות דירה להשקעה.
שלא תעמוד במשכנתא כל הסביבה תשלם עבורך? אז שלא יתערבו :)
100 אלף ש"ח זה מפתה, אני מקווה שההצעה הנדיבה הזו תוכל לחכות. כרגע לקיחת משכנתא במצבך היא טירוף.

תקרא את הבלוג, תתעניין, תקרא בפורום, בינתיים כמו שציין יובל תוכל לשים את הכסף בקרן כספית (דרך הבנק ללא עמלות קנייה ומכירה).
אם יהיו לך שאלות יותר ספציפיות יהיה הרבה יותר קל לסייע ולענות לך.

אם אתה רוצה להשקיע בשוק ההון זה מצויין. תגדיר טווח השקעה, מטרה, סיבולת וכד' וצא לדרך. למה אתה צריך אותנו?

איך הגיעו 220 אש"ח לעובר ושב? האם משכת מקופה כלשהי או תיק השקעות או שפשוט הצטבר עם הזמן?
אם הצטבר עם הזמן אז הגיע הזמן שתעשה משהו כי הכסף שלך נשחק ככל שהזמן עובר.
עד שתחליט אם להשקיע בדירה או בשוק ההון, כדאי שתקנה איזו קרן כספית שלפחות הכסף לא יאבד ערך.
היי יובל.

אני יודע שזה מצב חרא. זה הצטבר עם הזמן.
קרן כספית בתכנון. ברגע שאבין איך זה עובד ומה הקרן הנכונה יותר.

יש לך כיוון או מקור מידע אמין להבין איך לבחור קרן נכונה? כל מקור שאני מוצא קצתסותר את הקודם (אחד אומר ללכת לפי דמי ניהול. השני אומר לפי פיזור. וכו)

לא הייתי קונה דירה להשקעה כשהפער בין ההכנסות להוצאות שלי הוא 500 שקל. אתה שביר מידי למחויבות כזו. אם זו דירה למגורים וזה מחליף שכירות זה טיפה יותר הגיוני אבל עדיין לא נראה לי דיל אידאלי.

במצבך הייתי מתמקד בעיקר בהגדלת הכנסות. אני מניח שזה יקרה אחרי שתסיים את ההתמחות.

אתה מעלה כאן דיון ישן של נדל"ן מול בורסה. אישית אני אוהב את הגמישות שבבורסה ומאמיו שבתוחלת תיק השקעות מנייתי מניב יותר מהשקעה בדירה. לאנשים אחרים מתאים יותר נדל"ן. ממליץ לחפש דיונים דומים בפורום כדי להבין את היתרונות והחסרונות של כל אפיק השקעה.

מצטרף לטיפ של @יובל ממודיעין על קרן כספית.
בנוסף ממליץ לקחת את הזמן ולקרוא בנחת את הבלוג ואת הפוסט של מייק המשקיע המתחיל (חפש בפורום)

תודע על המענה, משה.

למה שביר - אם אני שם שוכר בדירה, המשכנתא משולמת מדמי השכירות, זה לא מספיק?

מבחינת נדלן, ממה שהבנתי לגבי התשואה: בגדול זה אמור להניב יותר מה 9% ממוצע של הבורסה כי לא רק שהשכירות נותנת תשואה אלא גם עליית מכירי הדיור שבארץ עולה המון (חבר שקנה לפני 3 וחצי שנים ב 2.7 מליון, הדירה שלו שווה היום 3.7 מיליון). שוב, לא מבין בזה מספיק אבל נשמע לי הגיוני.

ברגע שאבין איך זה עובד ומה הקרן הנכונה יותר.
תקרא היום על קרנות שקליות, יש אתרים שעושים השוואה, מחר תדע יותר טוב מה לקנות.
בכל מקרה, נראה לי שכל קרן שקלית הנושאת תשואה עדיפה על להשאיר את הכסף בעו"ש.

לא הבנתי. דיברת על נדל"ן ואז אתה מדבר על ETF (שזה בורסה)

לא מסבך בכלל. לקרן REIT אין שום יתרון או קשר לנדל"ן. אתה משקיע בחברה. כמו שאתה משקיע בכל חברה.
בנוסף אין לה את הטבות המס המעולות שיש שיש בנדל"ן, מה שבכלל גורם לנדל"ן (בעיקר בדירה יחידה) להיות אטרקטיבי.
עכשיו הבנתי את ההודעה שאתה מגיב לה. היה לי מוזר.

מה הטבות המס המעולות שיש לנדלן?

שלא תעמוד במשכנתא כל הסביבה תשלם עבורך? אז שלא יתערבו :)
100 אלף ש"ח זה מפתה, אני מקווה שההצעה הנדיבה הזו תוכל לחכות. כרגע לקיחת משכנתא במצבך היא טירוף.

תקרא את הבלוג, תתעניין, תקרא בפורום, בינתיים כמו שציין יובל תוכל לשים את הכסף בקרן כספית (דרך הבנק ללא עמלות קנייה ומכירה).
אם יהיו לך שאלות יותר ספציפיות יהיה הרבה יותר קל לסייע ולענות לך.

אם אתה רוצה להשקיע בשוק ההון זה מצויין. תגדיר טווח השקעה, מטרה, סיבולת וכד' וצא לדרך. למה אתה צריך אותנו?

צודק.

העניין הוא שאני כן מתכוון להכניס יותר כסף ולכן אני לא חושב שלא אעמוד במשכנתא.

אני על זה. קורא את הבלוג מהבוקר, והקצתי לעצמי בלו"ז חצי שעה לפתח את ההבנה שלי (מאוד מאתגר כי מספרים מרדימים אותי).

אחזיק בראש לגבי השאלות הספציפיות. בינתיים אמשיך לקרוא.
רגע, יש לי שאלה. איך אני מתחיל לתכנן השקעה וחיסכון כשהמצב המשפחתי שלי הוא רווק אבל בעיניי להתחתן כבר בשנה שנתיים הקרובות אם אני מוצא את בת הזוג שלי? זה כאילו לבנות תוכנית לטווח ארוך ולעשות חישוב מסלול מחדש שההתחייבות לתוכנית שבניתי אולי פוגע בתוכנית החדשה...

לגבי השקעה בשוק ההון, מבחינתי עד הפנסיה. אני לא לחוץ על כסף מבחינת חיי מותרות. אני אוהב מידי פעם להנות מטיול, או להשקיע באנשים שאני אוהב, אבל אני די מינימליסטי. למה אני צריך אתכם? מתקשה לקבל החלטה. :)

תקרא היום על קרנות שקליות, יש אתרים שעושים השוואה, מחר תדע יותר טוב מה לקנות.
בכל מקרה, נראה לי שכל קרן שקלית הנושאת תשואה עדיפה על להשאיר את הכסף בעו"ש.
צודק.
על זה. בינתיים, יש לך מקורות טובים לזה?

הטבות המס המעולות שיש לנדלן
על רווחים בשוק ההון יש מס מהשקל הראשון, שהוא גבוה יותר מהמס על רווחים מהשכרת דירה. כמו כן פטור חלקי ממיסים כשמוכרים דירה יחידה.

משכנתא זה תשלום חודשי ודאי. שוכרים זה לא ודאי. האם אתה יכול להתמודד עם חודשיים ללא שוכר? עם תקלות יקרות בדירה?

והקצתי לעצמי בלו"ז חצי שעה לפתח את ההבנה שלי
לימוד השקעות כמו שצריך דורש לפחות כמה חודשים. תתאזר בסבלנות זה משתלם

משכנתא זה תשלום חודשי ודאי. שוכרים זה לא ודאי. האם אתה יכול להתמודד עם חודשיים ללא שוכר? עם תקלות יקרות בדירה?

לימוד השקעות כמו שצריך דורש לפחות כמה חודשים. תתאזר בסבלנות זה משתלם

כן. התכוונתי חצי שעה ביום. לא בסה"כ.

לגבי המשכנתא, אתה צודק. זה באמת משהו שצריך לקחת בחשבון ולא חשבתי עליו.

במקרה כזה, אולי עדיף להשקיע בדירה של עד מיליון נגיד, לשים 200 אלף שח הון עצמי, ולשמור כביכול 100 אלף למקרי קיצון?

במקרה כזה, אולי עדיף להשקיע בדירה של עד מיליון נגיד, לשים 200 אלף שח הון עצמי, ולשמור כביכול 100 אלף למקרי קיצון?
אתה נותן לזנב לכשכש בכלב.
תתחיל לקרוא את הבלוג, יש לשונית ״התחל כאן״.
תחליט על המטרות וטווח ההשקעה שלך, תבין את היתרונות והחסרונות בנדל״ן מול שוק ההון, תכיר את המושגים הכלליים בתחום. תכין שאלות וישמחו לענות לך, מרגיש שכרגע אתה יורה לכל הכיוונים בלי להבין.

לגבי דירה, לדעתי ההון הקיים והמשכורות הנוכחית לא יאפשרו לך לקנות דירה כרגע.

השוכר לא משלם לך את המשכנתא. אתה משלם את המשכנתא. השוכר משלם לך דמי שכירות. דמי השכירות לא בהכרח יכסו את תשלומי המשכנתא. האחריות שלך היא להבין את הסיכונים השונים ולבנות תכנית ניהול סיכונים, כדי לוודא שלא תימצא במצב שאתה נדרש להשלים את תשלומי המשכתא.

איזה דירה תוכל לקנות בסכום הזה ומה תהיה התשואה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
S בן 23, תקוע תעסוקתית, מתקשה עם מסגרות לימודיות יומני מסע אישיים 29
S מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל) שוק ההון 24
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
I מתקשה לאתר תב״ע לפרויקט נדל"ן 4
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
C מתקשה להיסגר על נתיב מסוים נדל"ן 10
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 199
P מתקשה לבחור מטרה מוגדרת להשקעה שוק ההון 7
liranviper מתקשה בהגדרת התיק שוק ההון 8
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
algo.il מה לעשות כשיש אי הכסמה עם חברת הביטוח בנושאים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
hommie האם יש מה לעשות עם דמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 16
א מה לעשות במט״ח שיש לי? שוק ההון 80
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה