moneymakeravr
משתמש סולידי
- דירוג
- 13
שלום רב לכולם ושבוע טוב.
אתחיל בכך שאומר שאני מחשיב את עצמי עוד כילד בעולם שוק ההון, אבל בהחלט אחד שרוצה ללמוד.
אין לי חסכונות של מאות אלפי שקלים, והחיסכון 'הגדול' ביותר שלי הוא השקעה בקופת גמל להשקעה במסלול מניות בסכום מזערי של כמה עשרות אלפים.
לאחרונה התחלתי לחקור מעט והבנתי שאם להשקיע, כדאי להשקיע בברוקר ישראלי (דוגמת מיטב דש טרייד או IBI טרייד).
אני פשוט לא סגור על זה כל כך לכן אני כאן כדי להתייעץ.
ראשית אתחיל בזה שקופת הגמל נמצאת באלטשולר שחם (מקווה שמותר לציין זאת).
נכון לכרגע התשואות ממש רעות ואני בהפסד של כ2000 שקלים.
עכשיו, אני יודע שזה שוק נורא דינמי לכן אין לי בעיה בהפסד הזה, זה משהו שלקחתי בחשבון.
השאלה שלי, האם לא כדאי לי לקחת את הכמה עשרות אלפים האלו ולהעבירם לברוקר ישראלי?
או שאין כל כך הבדלים בין השניים?
בשביל להסביר את עמדתי, אני מעוניין בהשקעה פאסיבית, משמע לשים סכום התחלתי כנדרש ולאחר מכן כל חודש לשים עוד סכום מינורי שלא פוגע בכיס, חשבתי על משהו כמו 300 שקלים, ולתת לאותו ברוקר לנהל לי את הכספים.
אם הייתם במקומי, האם הייתם פועלים כמו שאני חושב או שלא הייתם נוגעים בקופת הגמל?
אתחיל בכך שאומר שאני מחשיב את עצמי עוד כילד בעולם שוק ההון, אבל בהחלט אחד שרוצה ללמוד.
אין לי חסכונות של מאות אלפי שקלים, והחיסכון 'הגדול' ביותר שלי הוא השקעה בקופת גמל להשקעה במסלול מניות בסכום מזערי של כמה עשרות אלפים.
לאחרונה התחלתי לחקור מעט והבנתי שאם להשקיע, כדאי להשקיע בברוקר ישראלי (דוגמת מיטב דש טרייד או IBI טרייד).
אני פשוט לא סגור על זה כל כך לכן אני כאן כדי להתייעץ.
ראשית אתחיל בזה שקופת הגמל נמצאת באלטשולר שחם (מקווה שמותר לציין זאת).
נכון לכרגע התשואות ממש רעות ואני בהפסד של כ2000 שקלים.
עכשיו, אני יודע שזה שוק נורא דינמי לכן אין לי בעיה בהפסד הזה, זה משהו שלקחתי בחשבון.
השאלה שלי, האם לא כדאי לי לקחת את הכמה עשרות אלפים האלו ולהעבירם לברוקר ישראלי?
או שאין כל כך הבדלים בין השניים?
בשביל להסביר את עמדתי, אני מעוניין בהשקעה פאסיבית, משמע לשים סכום התחלתי כנדרש ולאחר מכן כל חודש לשים עוד סכום מינורי שלא פוגע בכיס, חשבתי על משהו כמו 300 שקלים, ולתת לאותו ברוקר לנהל לי את הכספים.
אם הייתם במקומי, האם הייתם פועלים כמו שאני חושב או שלא הייתם נוגעים בקופת הגמל?