• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו?

• פותח הנושא פותח הנושא הרהורים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הרהורים

משתמש רשום
דירוג
5
שלום לכולם, אני בן 33 ויש לי רקע נרחב בפיננסים, נדל"ן, שוק ההון, וידע מסוים בביטוח.
אני בוגר תואר במנהל עסקים עם התמחות במימון מאוניברסיטת ת"א, עבדתי בבנק השקעות בין לאומי בקנייה ומכירה של חברות גדולות, עבדתי ברכישות בקרן נדל"ן בין לאומית, ובנוסף עבדתי בהשקעות בחו"ל מספר שנים.
אני מאוד טוב בתכנון פיננסי - אסטרטגיה פיננסית כללית, בניית תקציבים, מודלים פיננסיים, תזרימי מזומנים, בחינת השקעות, ידע נרחב במוצרי חיסכון וכו'.

אני רוצה לצאת למסלול עצמאי וחשבתי לפתוח סוכנות בוטיק שתשלב תכנון פיננסי, השקעות, וביטוח. הסוכנות תפנה ללקוחות פרטיים משכבת האוכלוסייה האמידה בארץ.
הרעיון הוא לספק שירות מקיף של תכנון פיננסי אסטרטגי, שכולל בתוכו תכנון הכנסות והוצאות, תזרים מזומנים, מיפוי נכסים והתחייבויות, חסכונות, תכנון השקעות מסורתיות ואלטרנטיביות, ומיפוי כיסויים ביטוחיים.
המטרה היא לתת ללקוח ערך מוסף ביכולת לבצע תכנון רחב של כל התוכן הפיננסי של המשפחה, ולא רק באופן נקודתי.
כבר היום אני מעביר הרצאות, וויבינרים, וכנסים בנושאים פיננסים, ובנוסף יש לי קשרים במספר רב של חברות הייטק כך שלדעתי אוכל לקבל לידים ללקוחות פוטנציאליים.
המטרה היא לבדל את עצמי מלהיות סוכן ביטוח בלבד, ואני מאמין שהשילוב עם תכנון פיננסי כולל יתן ללקוח ערך גבוה שיאפשר לי להרוויח יותר מכל לקוח, ולהשאיר את הלקוחות יותר זמן אצלי.
בנוסף הערך המוסף שלי היא שאני משכיל, עם תואר בתחום, בעל ניסיון רב בעולם הפיננסים וההשקעות, כולל בעבודות במוסדות מאוד יוקרתיים בארץ ובחו"ל. בצנעה אני אומר שאני כמה רמות מעל הסוכן ביטוח\מתכנן פיננסי הממוצע, ואני חושב שזה עוד פקטור מבדל.
על מנת להתחיל את הקריירה הזו כמובן שאצטרך להוציא רישיון סוכן ביטוח פנסיוני ולעשות התמחות.

חשבתי על מספר אפיקי הכנסה אפשריים:
שכ"ט על תכנון פיננסי אסטרטגי וליווי שוטף
עמלות היקף ונפרעים על הביטוחים והפיננסים
• עמלות על הפניה להשקעות אלטרנטיביות
• עמלות משת"פים עם בעלי מקצוע רלוונטים

שוחחתי עם מספר מתכננים פיננסיים כאלו, שמשלבים גם ביטוחים ופיננסים (קה"ש, פנסיה, גמל, ואלטרנטיבי), ואני יודע שהם מרוויחים בין 30-80 אלף ש"ח ברוטו רק מעמלות הנפרעים של חברות הביטוח בכל חודש, ובנוסף מרוויחים עמלות היקף ושכ"ט על התכנון הפיננסי.

מה דעתכם על הרעיון הזה? האם יש ביקוש לשירות משולב כזה של תכנון פיננסי מקיף וליווי בהשקעות וביטוחים? לאיזה גובה הכנסה אוכל לצפות לאחר 4-5 שנים של השקעה כעצמאי בתחום?
תודה

נערך לאחרונה ב:
לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא מקצוע שהולך טוב בישראל. השוק מוצף בסוכני ביטוח שמעניקים "ייעוץ" וישראלים לא אוהבים לשלם על ייעוץ אובייקטיבי.
הפורום הזה הוא מדגם של האוכלוסיה שאתה פונה אליה, אתה רואה שאנשים מחפשים עצות בחינם מאלמונימים באינטרנט, ואתה רואה כמה מעט התייחסות יש ללכת לייעוץ בתשלום...
אפשר להתפרנס יפה אם תהיה לך התמחות ספציפית במשהו קשה שאנשים לא מכירים - כמו מיסוי בינלאומי לרילוקיישן, תושבי חוץ וכולי ואולי גם העברה בין דורית של הון.

מכיר מישהי שעובדת עם פרטיים וחברות קטנות בדיוק על הדברים שתיארת. היא מומחית בתחומה עם הרבה שנות ניסיון. עובדת עם בן משפחה שלי באופן שוטף על העסק שלו על ריטיינר של כמה אלפי שקלים.
יודע שיש לה הרבה ביקוש ולקוחות אבל לא יודע כמה היא מכניסה.

לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא מקצוע שהולך טוב בישראל. השוק מוצף בסוכני ביטוח שמעניקים "ייעוץ" וישראלים לא אוהבים לשלם על ייעוץ אובייקטיבי.
מניסיון (עוסק בתחום), זו אכן נקודה קשה. אנשים מתקשים לשלם על ייעוץ. אם היית לוקח דמי ניהול שערוריתיים מההון, היו משלמים לך, אבל על כמה שקלים של ייעוץ יגידו שזה 'הון תועפות'.
לפות''ש. אתה צריך להיות מוכן לכך שמדובר בריצה ארוכה ולא בספרינט. לדעתי אם תהיה מקצוען וגם ישר, בסופו של דבר זה יהיה מתגמל מאוד.
קצר בזמן כעת, מקווה להוסיף כמה מילים בהמשך.

לא מעט מתכננים פיננסים הם בעלי רישיון סוכן ביטוח, ואלו שלא לרוב עובדים עם בעל רישיון שמבצע עבורם את התפעול, כך שמה שהצעת לא מייחד אותך.
אני לא בטוח לגבי ההכנסות של סוכן ביטוח, אבל אני מעריך שהרוב הגדול מהם לא מגיע למספרים שציינת, בוודאי אם חלק מהזמן שלהם מוקדש לתחומים אחרים שאינם מכירת פוליסות ביטוח.

לא טוען חלילה שאי אפשר להשתכר יפה בתחום, אלא רק שכדאי להיות מציאותיים - חלק לא קטן מהעבודה של עצמאי היא לגייס לקוחות שיהיו מוכנים לשלם לו על כך. לידים זה נחמד אבל נדרש הרבה מעבר לכך עד שתצבור שם בתעשייה, ולקוחות יחפשו אותך ולא אתה אותם.

אגב, הרגולציה דורשת הפרדה מלאה בין כובע של סוכן ביטוח לבין שאר הכובעים.

מה דעתכם על הרעיון הזה? האם יש ביקוש לשירות משולב כזה של תכנון פיננסי מקיף וליווי בהשקעות וביטוחים? לאיזה גובה הכנסה אוכל לצפות לאחר 4-5 שנים של השקעה כעצמאי בתחום?
תודה
כל מה שאתה כותב זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי. כמעט כל סוכן פנסיוני מציע את הדברים האלה היום.
כדי להתפרנס בתחום הזה צריך בעיקר להיות איש שיווק טוב כלומר להגיע למסה של לקוחות שיהוו "תיק לקוחות" ממנו אתה תקבל עמלות עד אחרית הימים.

נערך לאחרונה ב:
אני דווקא חושב שעם נסיון שלך הכיוון הנכון הוא פתיחת פמילי אופיס. אבל באמת איכותי שנותן ערך ולא סתם לוקח את הלקוחות להרפתקאות מיותרות.
לדעתי השוק של פמילי אופיס כיום בחיתוליו ולדעתי יש המון מקום לאנשים שבאמת טובים ונותני ערך ללקוחות.
כשיוצא לי לבחון את היעוץ שמקבלים אנשים עם הרבה מאוד כסף אני פשוט מזדעזע.
פמילי אופיסס היום מרוויחים הרבה מאוד כסף והסכומים שציינת הם מאוד נמוכים בהשוואה לעסקים הללו.
עוד דבר, לבנות משהו טוב לוקח הרבה זמן. תיקח את זה בחשבון. צריך אורך רוח.

אני דווקא חושב שעם נסיון שלך הכיוון הנכון הוא פתיחת פמילי אופיס. אבל באמת איכותי שנותן ערך ולא סתם לוקח את הלקוחות להרפתקאות מיותרות.
כל סוכן שני או בית סוכנים קוראים לעצמם "פמילי אופיס", זהו תחום פרוץ לחלוטין, כל אחד יכול מחר בבוקר לפתוח לעצמו משרד מפונפן לקרוא לעצמו "פמילי אופיס", "יועץ משכנתאות" או "מתכנן פיננסי" (ראיתי כבר אדריכל פיננסי אחד).
פוטנציאל הרווח עוד יותר גבוה, בזה אתה צודק אבל האתגר הוא תמיד אותו אתגר: שיווק ולקוחות.

מה המטרה והמניע? "לעשות כסף", לעזור לאנשים?
איפה תשים את הגבול מבחינת מוצרים מפוקפקים (בשמם היפה אלטרנטיבים) שעליהם תוכל לעשות כסף גדול?
חשבתי גם כן על התחום בעבר אך בנישה אחרת, במתן עזרה למשפחות ואנשים קשיי יום ודלי אמצעים. הבעיה? כדי לתת ייעוץ כנה ונכון, רווחים אני כנראה לא אראה ולא אפשר להתקיים מכך.

העדפתי לא להיכנס להרפתקאה הזו. אלו שאלות שלדעתי שווה לשאול את עצמך ולשקול לפני שמקימים עסק.

כל סוכן שני או בית סוכנים קוראים לעצמם "פמילי אופיס", זהו תחום פרוץ לחלוטין, כל אחד יכול מחר בבוקר לפתוח לעצמו משרד מפונפן לקרוא לעצמו "פמילי אופיס", "יועץ משכנתאות" או "מתכנן פיננסי" (ראיתי כבר אדריכל פיננסי אחד).
פוטנציאל הרווח עוד יותר גבוה, בזה אתה צודק אבל האתגר הוא תמיד אותו אתגר: שיווק ולקוחות.
הם יוכלים לקרוא לעצמם גם 'יוסי' זה לא משנה את העובדה שיש כמה פמילי אופיסס בודדים שלשם באים רב הלקוחות עם הרבה מאוד כסף, לקוח עשיר ממליץ לחבר וגם הוא מגיע.

אין בעיה מבחינה מקצועית להתחרות במקומות הללו. זה באמת לא בעיה. רובם לא עושים את הדברים שעושים פמילי אופיסס בחו'ל.

הבעיה הרצינית היא לקבל הזדמנות בניהול כספים ראשוני. לקוחות ראשוניים.. ולהיות הוגן. כשזה יקרה הלקוח כבר יביא את החבר. אבל התהליך הזה לוקח הרבה מאוד זמן.

האתגר הוא תמיד אותו אתגר: שיווק ולקוחות.
בכל עסק מכל סוג...אנשים כל-כך ממוקדים בידע המקצועי שלהם כשהם בוחנים הקמת עסק, ומדחיקים את הנושא הזה וחבל.

הם יוכלים לקרוא לעצמם גם 'יוסי' זה לא משנה את העובדה שיש כמה פמילי אופיסס בודדים שלשם באים רב הלקוחות עם הרבה מאוד כסף, לקוח עשיר ממליץ לחבר וגם הוא מגיע.

אין בעיה מבחינה מקצועית להתחרות במקומות הללו. זה באמת לא בעיה. רובם לא עושים את הדברים שעושים פמילי אופיסס בחו'ל.

הבעיה הרצינית היא לקבל הזדמנות בניהול כספים ראשוני. לקוחות ראשוניים.. ולהיות הוגן. כשזה יקרה הלקוח כבר יביא את החבר. אבל התהליך הזה לוקח הרבה מאוד זמן.
אבל זה בדיוק מה שאני אומר, אין שום בעיה לעשות מה שהם עושים ואפילו טוב יותר, הבעיה היא להשיג לקוחות, בתחום הפיננסים זה 99% מהעבודה, שיווק.
לבנות תיק כל טמבל יכול לעשות, לתת יעוץ מס זה שטויות, להבין ולייעץ בפנסיות כל בעל רישיון יכול גם לעשות, לשווק השקעות אלטרנטיביות מספיק רק דופק, מי שמרוויח את הכספים הגדולים זה מי שמביא את הלקוחות, לא האיש מקצוע הטוב ביותר.

אתה לא חושש שהטכנולוגיה תהפוך את המקצוע למיותר בתוך כמה שנים, או לכל הפחות תהיה מעולה ונגישה במידה כזו שתבטל כל יתרון מקצועי ושיווק יהפוך מהעיקר לדבר היחיד שמבדיל בין בעלי המקצוע המצליחים לאחרים?

אתה לא חושש שהטכנולוגיה תהפוך את המקצוע למיותר בתוך כמה שנים, או לכל הפחות תהיה מעולה ונגישה במידה כזו שתבטל כל יתרון מקצועי ושיווק יהפוך מהעיקר לדבר היחיד שמבדיל בין בעלי המקצוע המצליחים לאחרים?
שיווק הוא חלק גדול מהעניין, אבל הוא לא חזות הכל.
אתה יכול להגיע לשוק הנכון בשבילך, אבל לא לדעת איך לשכנע את הלקוח הפוטנציאלי ואיך לשמר אותו לטווח ארוך.
מעבר לכך, בתחום הספציפי הזה, אין כאן הצעה גנרית לכל לקוח. כל אחד והסיפור המורכב שלו מבחינה כלכלית, פסיכולוגית, משפחתית, גילאית, בריאותית.
לפני שהחלטתי להשקיע לבד, פניתי ליועץ בלתי תלוי (מהמלצה). הוא היה נחמד, הוא שלח לי שאלון של כמה עמודים, ובסוף הוא נתן לי יעוץ גנרי והמליץ לי שהוא ינהל לי את ההשקעות. הוא עשה כל-כך הרבה טעויות לדעתי, שאני תוהה אם הוא עדיין עצמאי.
לפעמים אני רואה סרטונים של מאמני שיווק, ואחד המוטיבים החוזרים שם - במקום להקשיב ללקוח ולהבין מה החששות שלו ומה המטרות והצרכים שלו, היועץ/ספק עסוק בניסיון לעשות רושם על הלקוח בשפע ידיעותיו ומקצועיותו.

בתחום הספציפי הזה, אין כאן הצעה גנרית לכל לקוח. כל אחד והסיפור המורכב שלו מבחינה כלכלית, פסיכולוגית, משפחתית, גילאית, בריאותית.
זו בעצם השאלה שלי. האם הטכנולוגיה לא תוכל לייצר הצעה נכונה על בסיס כל המשתנים האלו, כך שךיועץ תשאר רק העבודה של התמיכה הליווי האנושי.

האם הטכנולוגיה לא תוכל לייצר הצעה נכונה
לדעתי היא יכולה לייצר הצעה דומה ליועץ שבונה את הצעתו רק על סמך טקסטים וטבלאות, אבל לא להשתוות לתוצר של יועץ שמפעיל תשומת לב (כולל לשפת גוף, אינטונציה וניגוד ביניהם לבין הנאמר) ומבין מי הדמות לה הוא מייעץ.
נניח שמבחינת נתונים אובייקטיבים, ההצעה היא X. אבל אם משקללים את התכונות האישיות של הלקוח (חרדות, תעוזת יתר, יציבות נפשית, קור רוח, חשדנות/אמון וכו') ואת המטרות האישיות שלו - ההצעה תהיה שונה ומתאימה יותר. האם בינה מלאכותית תצליח בכך? אני מסופקת.

לדעתי היא יכולה לייצר הצעה דומה ליועץ שבונה את הצעתו רק על סמך טקסטים וטבלאות, אבל לא להשתוות לתוצר של יועץ שמפעיל תשומת לב (כולל לשפת גוף, אינטונציה וניגוד ביניהם לבין הנאמר) ומבין מי הדמות לה הוא מייעץ.
נניח שמבחינת נתונים אובייקטיבים, ההצעה היא X. אבל אם משקללים את התכונות האישיות של הלקוח (חרדות, תעוזת יתר, יציבות נפשית, קור רוח, חשדנות/אמון וכו') ואת המטרות האישיות שלו - ההצעה תהיה שונה ומתאימה יותר. האם בינה מלאכותית תצליח בכך? אני מסופקת.
ימים יגידו.

בהקשר של הדיון הזה, האם אתם יודעים לעשות סדר מה מבין הפעולות שעושים משווקים/סוכנים/יועצים של השקעות/פיננסים/ביטוח/פנסיה דורשות רישיון ומה לא דורשות רישיון?

זה לא חייב להיות או/או.
מעניין, גרמת לי לחשוב שאולי
[לשקלל] את התכונות האישיות של הלקוח (חרדות, תעוזת יתר, יציבות נפשית, קור רוח, חשדנות/אמון וכו')
עתיד להיות רוב המומחיות של היועץ, ואת שאר הפעולות הטכניות יבצע העוזר/התוכנה שלו.
זה גם משליך על תפקיד היועץ, וגם על קהל היעד שיגיע אליו.

אצל הרבה אנשים, גוגל יכולה לתת פרופיל כזה על האדם, בהתאם להיסטוריית החיפוש/שימוש שלו. (לא במציאות נותנת דו"ח כזה, אלא מבחינת הידע והכלים שהיא מנתחת את המשתמשים)
כוונתי, שיש מאגרי מידע כאלו מבחינה תיאורטית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
א מה לעשות במט״ח שיש לי? שוק ההון 80
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
Camel מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה