• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו?

• פותח הנושא פותח הנושא הרהורים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש לי חבר שמנהל עסק כמו שאתה מתאר. הבחור סופר מקצועי, עם תואר כפול מאונ' מעולה עם כל ההסמכות. אבל הגדולה האמיתית שלו, שהוא עצמו מעיד שבנתה לו את העסק, זה שיווק. וכשאני אומר שיווק אני מתכוונן למשפך ולא לפרסומות - אתה מגיע לפודקאסט בטעות, "מקבל ערך" ומבין שיש פה משהו מעניין, נרשם לעוד תוכן ובסוף מגיע לייעוץ. חלק מתקדמים להשקעה איתם, חלק לניהול מלא.

כך שלעניות דעתי, ההצלחה שלך תהיה תלויה במידה רבה במשפך שתצליח לבנות, בשוק שהוא מאוד צפוף ומכיל הרבה שחקנים.

לגבי עמלות נפרעים - האוכלוסיה האמידה והמשכילה ממזערת דמי ניהול. אין לי מספרים, אבל אני חושב שהשוק עובר חינוך מואץ גם בנוגע למסלולים אקטיבים וגם בנוגע לגובה דמי הניהול. בארגון שבו אני עובד מציעים דמי ניהול בקה"ש של 0.29%, כך שאני מאמין שהסוכן מקבל 0.02-0.03%. במספרים האלה, כדי לקבל 30k בחודש צריך לנהל 100 מיליון. זה כבר כנראה אומר שיש אופרציה ממשית שצריך לדאוג לה, וצריך להעסיק עובדים. ואם להיות כנה, אני אעבור חברה מחרתיים אם אקבל דמי ניהול נמוכים יותר, אלא אם יש ערך ממשי שאני מקבל מכך שהסוכן ממונה על הקופה הספציפית הזאת.

כאמור, אני מאמין שהמרחק בין אנשים לבין "מסלול מחקה s&p בפנסיה" בחברות השונות יקטן לאורך השנים, מה שיצריך עוד פחות תיווך.

בכל מקרה, כמו נגר, ספר או זמר, ההצלחה תלויה בך ובכמה טוב אתה מנהל את העסק. בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
מעבר לכך, בתחום הספציפי הזה, אין כאן הצעה גנרית לכל לקוח. כל אחד והסיפור המורכב שלו מבחינה כלכלית, פסיכולוגית, משפחתית, גילאית, בריאותית.
אני יכול להגיד את זה גם על תחום התיירות, ועדיין האינטרנט ריסק את מרבית סוכני הטיולים למיניהם

אני יכול להגיד את זה גם על תחום התיירות, ועדיין האינטרנט ריסק את מרבית סוכני הטיולים למיניהם
כמו כל קומודיטי, יש נישות שבהן עדיין אפשר להרוויח כסף. כמן שמלח הוא מוצר צריכה בסיסי, יש מלח שולחן בשקלים בודדים לקילו, ויש מלח הימלאיה פנסי שמנסי בעשרות שקלים לקילו.

כל מה שאתה כותב זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי. כמעט כל סוכן פנסיוני מציע את הדברים האלה היום.
כדי להתפרנס בתחום הזה צריך בעיקר להיות איש שיווק טוב כלומר להגיע למסה של לקוחות שיהוו "תיק" לקוחות ממנו אתה תקבל עמלות עד אחרית הימים.

יש לי חבר שמנהל עסק כמו שאתה מתאר. הבחור סופר מקצועי, עם תואר כפול מאונ' מעולה עם כל ההסמכות. אבל הגדולה האמיתית שלו, שהוא עצמו מעיד שבנתה לו את העסק, זה שיווק. וכשאני אומר שיווק אני מתכוונן למשפך ולא לפרסומות - אתה מגיע לפודקאסט בטעות, "מקבל ערך" ומבין שיש פה משהו מעניין, נרשם לעוד תוכן ובסוף מגיע לייעוץ. חלק מתקדמים להשקעה איתם, חלק לניהול מלא.

כך שלעניות דעתי, ההצלחה שלך תהיה תלויה במידה רבה במשפך שתצליח לבנות, בשוק שהוא מאוד צפוף ומכיל הרבה שחקנים.

לגבי עמלות נפרעים - האוכלוסיה האמידה והמשכילה ממזערת דמי ניהול. אין לי מספרים, אבל אני חושב שהשוק עובר חינוך מואץ גם בנוגע למסלולים אקטיבים וגם בנוגע לגובה דמי הניהול. בארגון שבו אני עובד מציעים דמי ניהול בקה"ש של 0.29%, כך שאני מאמין שהסוכן מקבל 0.02-0.03%. במספרים האלה, כדי לקבל 30k בחודש צריך לנהל 100 מיליון. זה כבר כנראה אומר שיש אופרציה ממשית שצריך לדאוג לה, וצריך להעסיק עובדים. ואם להיות כנה, אני אעבור חברה מחרתיים אם אקבל דמי ניהול נמוכים יותר, אלא אם יש ערך ממשי שאני מקבל מכך שהסוכן ממונה על הקופה הספציפית הזאת.

כאמור, אני מאמין שהמרחק בין אנשים לבין "מסלול מחקה s&p בפנסיה" בחברות השונות יקטן לאורך השנים, מה שיצריך עוד פחות תיווך.

בכל מקרה, כמו נגר, ספר או זמר, ההצלחה תלויה בך ובכמה טוב אתה מנהל את העסק. בהצלחה!
אני מכיר יותר ממספר אנשים אמידים , יזמים ברובם שעשו אקזיט/בנו עסק משמעותי ומעדיפים לא להתעסק בניהול הכספים …אבל רוצים ״מישהו שמבין״, שישים להם כסף בנדל״ן , בהשקעות אלטרנטיביות, יבחר אג״חים,יפזר השקעות בעולם, יתן להם דוח ופגישה על חודש, יטפל בנושאי המיסוי, בנקים זרים וכו …על הסגמנט הזה חיים הרבה ״פמילי אופיס״. אתה לא צריך הרבה לקוחות כאלו בשביל להתפרנס יפה מאד.
(תוסיף לזה עוד ניהול של כמה עובדי הייטק עשירים ואתה במקום נוח מאד …תחשוב בעצמך מאיזה היקף נכסים דמי ניהול של 0.3-0.4% מהנכסים שמים אותך במקום טוב…)

הסגמנט המסויים של גולשי הסולידית/השקעות מדדים וצמצום דמי ניהול הוא לא הסגמנט המעניין עבור רוב אותם פמילי אופיס.(ואני לא פגשתי עד היום יזם אחד/איש עשיר אחד ששם את כל/רוב כספו במדדים…לטוב ולרע).

כל עוד ישראל היא מדינה עשירה ומתעשרת עם אוכלוסיה אמידה שגדלה תמיד יהיה ביקוש לתחום ״ניהול ההון״. ואיפה שיש הרבה כסף יש מקום להרוויח יפה.

כמו שציינו כאן , זה משחק, בעיקר, של שיווק ומכירות . אם אתה כזה … פיננסים זה מקום לא רע להיות בו.

* אוסיף ואומר שהרוב המוחלט של הפמילי אופיס וחברות הפיננסים שאני רואה שעובדים בשיטת התוכן הזו (יצור תוכן משמעותי ותוך כדי כך המרת חלק מהצופים ללקוחות משלמים בניהול תיקים וכו )…
הינם פשוט ״מס״ שמושט על אנשים בעלי הון והיכולת שלהם להוסיף ערך (יצור תשואה עודפת ביחס לסיכון) היא בברור שלילית …אבל לרוב האנשים שלא מבינים או מעוניינים להבין בפיננסים הם מהווים פתרון לעשות משהו עם הכסף.

אני מכיר יותר ממספר אנשים אמידים , יזמים ברובם שעשו אקזיט/בנו עסק משמעותי ומעדיפים לא להתעסק בניהול הכספים …אבל רוצים ״מישהו שמבין״, שישים להם כסף בנדל״ן , בהשקעות אלטרנטיביות, יבחר אג״חים,יפזר השקעות בעולם, יתן להם דוח ופגישה על חודש, יטפל בנושאי המיסוי, בנקים זרים וכו …על הסגמנט הזה חיים הרבה ״פמילי אופיס״. אתה לא צריך הרבה לקוחות כאלו בשביל להתפרנס יפה מאד.
(תוסיף לזה עוד ניהול של כמה עובדי הייטק עשירים ואתה במקום נוח מאד …תחשוב בעצמך מאיזה היקף נכסים דמי ניהול של 0.3-0.4% מהנכסים שמים אותך במקום טוב…)
fair enough. כל הדברים שציינת זה ערך אמיתי - הם משלמים בשביל מישהו שאפשר לסמוך עליו. אבל להבנתי הבחור לא רוצה לפתוח פמילי אופיס, אלא סוכנות ביטוח++:
אני רוצה לצאת למסלול עצמאי וחשבתי לפתוח סוכנות בוטיק שתשלב תכנון פיננסי, השקעות, וביטוח. הסוכנות תפנה ללקוחות פרטיים משכבת האוכלוסייה האמידה בארץ.
המטרה היא לבדל את עצמי מלהיות סוכן ביטוח בלבד, ואני מאמין שהשילוב עם תכנון פיננסי כולל יתן ללקוח ערך גבוה שיאפשר לי להרוויח יותר מכל לקוח, ולהשאיר את הלקוחות יותר זמן אצלי.
שוחחתי עם מספר מתכננים פיננסיים כאלו, שמשלבים גם ביטוחים ופיננסים (קה"ש, פנסיה, גמל, ואלטרנטיבי), ואני יודע שהם מרוויחים בין 30-80 אלף ש"ח ברוטו רק מעמלות הנפרעים של חברות הביטוח בכל חודש, ובנוסף מרוויחים עמלות היקף ושכ"ט על התכנון הפיננסי.
אולי אתה עוזר לבחור להתמקד בנישה - הייטקיסטים שעשו אקזיט ויכולים להתחבר למישהו באותו ראש. אני בהחלט חושב שכדאי ללכת לכיוון שאתה מציע ולדבר על פמילי אופיס. חבר קרוב משתמש בשירות כזה, אבל הם באמת נותנים A-Z: הם גם ידאגו שהדירות שלו תושכרנה ויחתמו על חוזים בשמו. לא יודע אם לשם מכוון הפות"ש.
כל עוד ישראל היא מדינה עשירה ומתעשרת עם אוכלוסיה אמידה שגדלה תמיד יהיה ביקוש לתחום ״ניהול ההון״. ואיפה שיש הרבה כסף יש מקום להרוויח יפה.

כמו שציינו כאן , זה משחק, בעיקר, של שיווק ומכירות . אם אתה כזה … פיננסים זה מקום לא רע להיות בו.
מסכים לחלוטין.
* אוסיף ואומר שהרוב המוחלט של הפמילי אופיס וחברות הפיננסים שאני רואה שעובדים בשיטת התוכן הזו (יצור תוכן משמעותי ותוך כדי כך המרת חלק מהצופים ללקוחות משלמים בניהול תיקים וכו )…
הינם פשוט ״מס״ שמושט על אנשים בעלי הון והיכולת שלהם להוסיף ערך (יצור תשואה עודפת ביחס לסיכון) היא בברור שלילית …
+1, ולכן המקצוע הזה מייצר אנטגוניזם להרבה אנשים.

fair enough. כל הדברים שציינת זה ערך אמיתי - הם משלמים בשביל מישהו שאפשר לסמוך עליו. אבל להבנתי הבחור לא רוצה לפתוח פמילי אופיס, אלא סוכנות ביטוח++:

אולי אתה עוזר לבחור להתמקד בנישה - הייטקיסטים שעשו אקזיט ויכולים להתחבר למישהו באותו ראש. אני בהחלט חושב שכדאי ללכת לכיוון שאתה מציע ולדבר על פמילי אופיס. חבר קרוב משתמש בשירות כזה, אבל הם באמת נותנים A-Z: הם גם ידאגו שהדירות שלו תושכרנה ויחתמו על חוזים בשמו. לא יודע אם לשם מכוון הפות"ש.

מסכים לחלוטין.

+1, ולכן המקצוע הזה מייצר אנטגוניזם להרבה אנשים.
כמה מרוויחים סוכני הביטוח מניוד כספי הפנסיה שלנו? המחירון נחשף

סוכני הביטוח , בעולם הפנסיוני מרוויחים הרבה מניוד כספים ״טוויסטינג״… זה המודל העיסקי . ושוב חוזר לשיווק וכו …(וברוב מקרים לא מייצרים שום ערך ללקוח בגלל הפערים המזעריים בין המוצרים או שגורמים נזק על ידי הפניה למוצרים יקרים).

הכסף הגדול מגיע מניהול הון משמעותי ו/או הפנית כספים להשקעות אלטרנטיביות ששם יש עמלות גבוהות מאד אחוזים מכל סכום מושקע בעת ביצוע ההשקעה.

סוכן מכירות טוב עם גישה ללקוחות אמידים יכול לעשות לא מעט.

כמה מרוויחים סוכני הביטוח מניוד כספי הפנסיה שלנו? המחירון נחשף

סוכני הביטוח , בעולם הפנסיוני מרוויחים הרבה מניוד כספים ״טוויסטינג״… זה המודל העיסקי . ושוב חוזר לשיווק וכו …(וברוב מקרים לא מייצרים שום ערך ללקוח בגלל הפערים המזעריים בין המוצרים או שגורמים נזק על ידי הפניה למוצרים יקרים).
אתה מאמין שזה מודל בר קיימא בעת הנוכחית? לדעתי הקונסולידציה במסלולים וחינוך מחדש של השוק מובילים לצמצום המעברים ולשחיקה של דמי הניהול.

הכסף הגדול מגיע מניהול הון משמעותי ו/או הפנית כספים להשקעות אלטרנטיביות ששם יש עמלות גבוהות מאד אחוזים מכל סכום מושקע בעת ביצוע ההשקעה.

סוכן מכירות טוב עם גישה ללקוחות אמידים יכול לעשות לא מעט.
כאמור, מסכים מאוד ומציע לפות"ש לאמץ את הכיוון...

על הדוגמה הזו חשבתי.
צעיר בן 20-30 שפנה לתחום של סוכן נסיעות לפני 15 שנה ולא הביא בחשבון את ההתפתחות הטכנולוגית, עשה טעות חמורה, גם אם בדיעבד הוא שייך למיעוט ששרד במקצוע.

אתה מאמין שזה מודל בר קיימא בעת הנוכחית? לדעתי הקונסולידציה במסלולים וחינוך מחדש של השוק מובילים לצמצום המעברים ולשחיקה של דמי הניהול.

קרנות הפנסיה הן לא איזה מרכז רווח ענק באופן ישיר , אבל חברות הביטוח כן משלמות ומשלמות יפה על העברת לקוחות משמעותיים כי משם אפשר למכור ללקוח קרנות השתלמות, ניהול תיקים , מוצרים אלטרנטיביים וכו …ששם כן מרוויחים ומרוויחים יפה.
מכוון כמובן שכולם מעוניינים באותם לקוחות … אז מה אתה בתור סוכן x מביא לשולחן ?

אם הייתי הולך לעולם הפיננסים ומתכנן שם קריירה ,כמו שאמרו כאן מספר פעמים, הייתי שואל את עצמי האם אני איש מכירות מעולה ומישהו עם ראש ויכולות יזמיות … אם כן הייתי שוקל … איך בדיוק העולם יראה עוד 15 שנה אני לא יודע … אבל אני די בטוח שלא מעט אנשים בעלי הון ירצו מישהו לידם שיחזיק להם את היד…ויאפשרו להתפרנס.
ותמיד יהיו הרבה אנשים שמחפשים ״הצעות להשקעות״…אבל זו עבודת מכירות עם הרבה סיפורים מסביב(ע״ע רוב הפמילי אופיס בארץ).

לא הייתי נכנס לתחום עם ציפיה להשתכרות גבוהה אם עיקר היכולות הן רק בצד המקצועי, לצערי.(עילויים יוצאים מן הכלל עם התמקדויות בתחומי ידע נישתיים כמובן אולי כן מעניין).

צעיר בן 20-30 שפנה לתחום של סוכן נסיעות לפני 15 שנה ולא הביא בחשבון את ההתפתחות הטכנולוגית, עשה טעות חמורה, גם אם בדיעבד הוא שייך למיעוט ששרד במקצוע.
לאנשים כמוני זה באמת עשה שינוי וזרק לפח את ההזדקקות הזאת, בדיוק כמו לגבי יעוץ ההשקעות.
כשהייתי צעירה, אפשר היה להזמין טיסה רק דרך סוכנות נסיעות. מעולם לא הזמנתי מלון או רכב דרכם.
לפני 20 שנה, בטיול הראשון עם הילדים לארץ לא נודעת (סלובניה) נעזרתי בתשלום ע"י מדריכה מהאינטרנט כדי לקבל רשימת המלצות לטיול. זאת היתה הפעם האחרונה כי אחר-כך הגיע בוקינג ולא הייתי זקוקה לזה יותר..
אבל רוב האנשים כן רוצים ש"יחזיקו להם את היד" גם בתיירות, במיוחד טיול עם הילדים ופחות לענייני קפיצה קטנה להתאווררות.
אז היום קוראים להם יועצי טיולים ולא סוכני נסיעות. הפייסבוק מלא בקבוצות יעודיות לכל ארץ (ואזורים באותה ארץ) והמודרטורים עושים מזה פרנסה לא רעה. ראשית, הם נחשבים אוטוריטה בעיני הציבור המתעניין. שנית, יש להם שת"פ עם מלונות, אטרקציות ומדריכי טיולים באותו חבל ארץ ש"התמחו" בו. שלישית, האנשים הכי חששניים פונים לקבלת תכנית מלאה לשהות שלהם.
הדרך להפוך יועץ טיולים כיום היא לפתוח אתר/דף ברשת חברתית ולמצב את עצמך כמומחה. זה שיווק לכל דבר ודומה להפליא לכל תחום.
דרך נוספת לשווק את עצמך (אם העסק שלך בתחומים חדשותיים או לייפסטייל) זה להפוך לפרשן/מראויין בערוצי החדשות השונים (טלוויזיה, אינטרנט, עיתון מנייר) ולמנף את זה להצעות להרצאות, קורסים, ליווי ומה לא. לארחונה נתקלתי בהזיות כאלה של ליווי לבחירת דירות להשקעה ע"י כתב אזוטרי בערוץ כאן ובעל תכנית ראיונות מערוץ אחר. גם ירון זליכה נחשב לאוטוריטה כלכלית (רק עומר מואב מחבל לו בפרזנטציה).

בסופו של יום, רוב האוכלוסיה מעדיפה ליווי ויעוץ (בטח הדורות הצעירים) בכל תחום כמעט. רק תראו כמה סוגי יעוץ להורים יש.
מי שיצליח הוא מי שיודע לגרום לאוכלוסיה הזאת לסמוך עליו ולהאמין לו, וזה תלוי יותר ביכולת השיווק מאשר בידע המקצועי שלו. תמיד אפשר לחרטט אנשים, רובם לא מזהים את זה בכלל.

בהקשר של הדיון הזה, האם אתם יודעים לעשות סדר מה מבין הפעולות שעושים משווקים/סוכנים/יועצים של השקעות/פיננסים/ביטוח/פנסיה דורשות רישיון ומה לא דורשות רישיון?
ייעוץ השקעות (בניית תיק ניירות ערך) דורשת רישיון ייעוץ השקעות.
ייעוץ / שיווק פנסיוני דורשים רישיון סוכן ביטוח / יועץ פנסיוני / משווק פנסיוני (שלושתם דורשים אותם לימודים והסמכה, וניתן לעבור ביניהם לפי רצונך).
עבור מישהו ללא רישיון, אסור מבחינה חוקית להגיד דברים כמו "תעביר את הכסף מביטוח מנהלים לקרן פנסיה" וכו׳ - זה עלול לחשוף אותו להגדרה של ייעוץ ללא רישיון. אתה כן יכול להסביר למישהו מה ההבדלים בין שני המכשירים, וכדאי לו לעשות סימולציה מול בעל רישיון שתבחן כמה קצבה צפויה לו בשני המקרים.

אגב, למי שהציק שהסכום נראה נמוך מידי עבור 30K בחודש - החשבון שלי היה שגוי. בשביל 30K בחודש תחת ההנחות שציינתי, צריך לנהל 1.2 מיליארד!

אגב, אני בטוח שהעמלה הממוצעת גבוהה משמעותית כי דמי הניהול גבוהים משמעותית. זה מדגיש שקשה גם לדאוג שללקוחות שלך יהיו דמי ניהול נמוכים וגם להתפרנס בעצמך...

אגב, למי שהציק שהסכום נראה נמוך מידי עבור 30K בחודש - החשבון שלי היה שגוי. בשביל 30K בחודש תחת ההנחות שציינתי, צריך לנהל 1.2 מיליארד!

אגב, אני בטוח שהעמלה הממוצעת גבוהה משמעותית כי דמי הניהול גבוהים משמעותית. זה מדגיש שקשה גם לדאוג שללקוחות שלך יהיו דמי ניהול נמוכים וגם להתפרנס בעצמך...
נראה שהם מקבלים משמעותית יותר...

נגיד ניידו מיליון ש"ח בפנסיה עבור שכיר שמפקיד נגיד 6000 ש"ח בחודש...הסוכן יקבל כ3000-4000 ש"ח על הניוד , עוד 3000-7000 ש"ח כמקדמה על ההפקדות החודשיות + 0.5% מהפרמיה באופן שוטף חודשי.

נגיד וגם העברת את הקרן השתלמות שלו? עם נגיד חצי מיליון ש"ח? כבר עוד 3000-4000 ש"ח + 0.25% מהון בשנה(?)
כמה לקוחות כאלו בחודש? כמה עשרות לקוחות עם כמה "דגים שמנים"...ומגיע לשכר יפה...

כמובן שהרוב לא לקוחות עם צבירות כאלו...אבל מראה כמה זה אטרקטיבי לעשות ניוד כספים.
(ולמה רואים כל כך הרבה פרסומות לחברות אשר עושות "ניתוח פנסיוני בחינם").

זוהי ההתחלה ...אם משם כבר מוכרים מוצרים יקרים("אלטרנטיבים") לכסף מחוץ למערכת הפנסיונית יש עוד הרבה עמלות לקבל...

דווקא החשבון הראשון שלך היה הנכון.

לגבי עמלות נפרעים - האוכלוסיה האמידה והמשכילה ממזערת דמי ניהול. אין לי מספרים, אבל אני חושב שהשוק עובר חינוך מואץ גם בנוגע למסלולים אקטיבים וגם בנוגע לגובה דמי הניהול. בארגון שבו אני עובד מציעים דמי ניהול בקה"ש של 0.29%, כך שאני מאמין שהסוכן מקבל 0.02-0.03%.
אני חושב שהתמונה שלך לגבי מזעור דמי הניהול לא מחזיקה מים.
הרוב הגדול של הציבור, כולל המשכיל/אמיד כלל לא מתמקח על דמי הניהול, ובוחר את מה שהסוכן דוחף לו. לרוב האנשים ההבדל בין 0.35% ל0.50% לא נשמע גבוה, הם לא מבינים כמה זה עולה להם לאורך השנים.
במקרה הטוב יש להם מעסיק חזק שהשיג עבורם הטבות משמעותיות. ברוב המקרים זה לא המצב.

אני חושב שהתמונה שלך לגבי מזעור דמי הניהול לא מחזיקה מים.
הרוב הגדול של הציבור, כולל המשכיל/אמיד כלל לא מתמקח על דמי הניהול, ובוחר את מה שהסוכן דוחף לו. לרוב האנשים ההבדל בין 0.35% ל0.50% לא נשמע גבוה, הם לא מבינים כמה זה עולה להם לאורך השנים.
במקרה הטוב יש להם מעסיק חזק שהשיג עבורם הטבות משמעותיות. ברוב המקרים זה לא המצב.
יכול להיות ואפילו סביר להניח, אם כי אני חושב שזה הכיוון הכללי עם המכשירים האלה…

דווקא החשבון הראשון שלך היה הנכון.
תחת ההנחה של 0.03%, שאני מסכים שאינה מקרה מייצג. 30*12 זה הסכום השנתי, לחלק ל 0.03%.ֶ מתקבל 1.2 מיליארד. אני מניח שאתה מתכוון להנחה של 0.3% לכל לקוח, ואז זה 120 מליון… אבל אני כותב מהטלפון אז אולי הכל פה שגוי

תחת ההנחה של 0.03%, שאני מסכים שאינה מקרה מייצג. 30*12 זה הסכום השנתי, לחלק ל 0.03%.ֶ מתקבל 1.2 מיליארד. אני מניח שאתה מתכוון להנחה של 0.3% לכל לקוח, ואז זה 120 מליון… אבל אני כותב מהטלפון אז אולי הכל פה שגוי
בקופות גמל וקה"ש זה אכן סביב ה0.3%, פוליסות חיסכון אולי אפילו יותר.

יכול להיות ואפילו סביר להניח, אם כי אני חושב שזה הכיוון הכללי עם המכשירים האלה…
מספר החברות בתחום הגמל פוחת עם השנים עקב מכירות ומיזוגים, והתחרות הולכת ופוחתת - לצד עלייה בדמי הניהול הממוצעים. מספרים שלפני כמה שנים אפשר היה בקלות יחסית להשיג, קשה מאוד להשיג כיום אלא אם יש לך צבירה גבוהה או שיוך לארגון גדול.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מספר החברות בתחום הגמל פוחת עם השנים עקב מכירות ומיזוגים, והתחרות הולכת ופוחתת - לצד עלייה בדמי הניהול הממוצעים. מספרים שלפני כמה שנים אפשר היה בקלות יחסית להשיג, קשה מאוד להשיג כיום אלא אם יש לך צבירה גבוהה או שיוך לארגון גדול.
אני חושב שזה נכון להיום ביחס ל 2021, אבל לתחושתי המגמה ארוכת השנים (20+) בירידה. לא מצאתי משהו רשמי בשיטוט זריז.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
T שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות התפתחות אישית 15
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
E שוקל לחזור להורים ולחסוך לבית או שעדיף להשכיר דירה יותר זולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
twister התלבטות - שוקל לעבור מואנגרד ל black rock שוק ההון 21
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
M אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור. שוק ההון 6
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
ה שוקל לקנות מניה שוק ההון 11
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
M תושב ארה"ב שוקל למשוך כספי פנסיה להשקעה נזילה יותר צרכנות פיננסית 1
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
algo.il מה לעשות כשיש אי הכסמה עם חברת הביטוח בנושאים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20

נושאים דומים

Back
למעלה