• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רכישת מניות דיבידנד לתיק משקיע פסיבי

Overthinker

משתמש סולידי
דירוג
6
לחברים היקרים שלום,

לאחר חושבים וגם קריאה של פוסטים בנושא מצד הסולידית, אני מעוניין להתחיל לרכוש מניות דיבידנד (טרם השלמתי את מחקר השוק שלי ואני לא יודע איזה הרכב מניות אני עתיד לבחור).

בשלב זה יש לי כבר חשבון מסחר במיטב דש (קונה קרנות מחקות בשקלים) ויש לי כמה שאלות לפני שאני מניע את המהלך.

1. במידה ואני מעוניין לקנות מניות דיבידנד של חברות אמריקאיות, אני חייב בהכרח חשבון מסחר בדולרים, נכון? האם בכל הפלטפורמות מתקיים ניכוי מס כאזרח ישראלי?
2. על איזו פלטפורמת מסחר אתם ממליצים? האם יש חסרון/יתרון בכך שאפתח עוד חשבון מלבד זה הקיים שיש לי במיטב? לדוג' לפתוח חשבון באקסלנס כאשר כבר יש לי אחד במיטב.
3. הכסף שאותו אני מעוניין להפנות לקניית מניות דיבידנד הוא בין היתר באירו; האם יש דרך להימנע מהמרה מאירו לשקלים ואז שוב לדולר, בין היתר בשביל לחסוך עמלות המרה?

תודה רבה!

guesto

משתמש רגיל
דירוג
701
1. במידה ואני מעוניין לקנות מניות דיבידנד של חברות אמריקאיות, אני חייב בהכרח חשבון מסחר בדולרים, נכון? האם בכל הפלטפורמות מתקיים ניכוי מס כאזרח ישראלי?
2. על איזו פלטפורמת מסחר אתם ממליצים? האם יש חסרון/יתרון בכך שאפתח עוד חשבון מלבד זה הקיים שיש לי במיטב? לדוג' לפתוח חשבון באקסלנס כאשר כבר יש לי אחד במיטב.
3. הכסף שאותו אני מעוניין להפנות לקניית מניות דיבידנד הוא בין היתר באירו; האם יש דרך להימנע מהמרה מאירו לשקלים ואז שוב לדולר, בין היתר בשביל לחסוך עמלות המרה?
1+2. יש דיונים נפרדים על פלטפורמות מסחר והשלכות מיסוי. אני ועוד רבים משתמשים ב-IBKR, יש לזה יתרונות וחסרונות, הכל מופיע בדיונים הרלוונטיים.
3. אני מניח שכן, לפחות ב-IBKR אפשר, אבל תצטרך גם לחשוב איך אתה מעביר את האירו בזול לברוקר. יכול להיות שלפעמים עדיף לשלם עמלת המרת מט"ח מאשר העברת מט"ח, תלוי איפה אתה מחזיק את האירו ומה התנאים שם.

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
12,698
תוכל לסכם בקצרה מה החסרונות ? גילוי נאות - לא חקרתי את הנושא לעומק, אבל רשמתי לעצמי לבדוק אם זה יכול להתאים לי בעתיד.
כשאתה מקבל דיבידנד אז במקביל ערך המנייה יורד, כך שלא הרווחת כלום.
למעשה הפסדת, כי אתה משלם מס על הדיבידנד.

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
כשאתה מקבל דיבידנד אז במקביל ערך המנייה יורד, כך שלא הרווחת כלום.
תרשה לי לחלוק עליך.
לאחר זמן מה, זכרון ההמונים קצר והמניה לאחר פחות מחודש עולה שוב למחיר השוק הריאלי שלה.
כ 80% מהתיק שלי הוא מניות דיבידנד כחול לבן והן עולות/יורדות ע״פ התנודות בשוק או ע״פ חוסן החברה.
כן, לפני יום ה x המניה עולה, לאחר חלוקת דיבידנד יורדת מעט ולאחר מכן מתיישרת שוב עם השוק...עד לחלוקת הדיבידנד הבא [רבעוני, חצי שנתי, שנתי].

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
אחלק את תגובתי ל 2.
1. אני מאז ומתמיד הייתי cherry picker, ז"א שאני רוכש [אוסף] מניות דיבידנד איכותיות לפי הבנתי וזה אולי החלק הלא פאסיבי אבל אני אוסף ולא סוחר ז"א שאני לא קונה/מוכר/קונה/מוכר. אני רק קונה ואם מוכר אז כאשר יש דיווחים לא טובים על המניה.
2. הדיבידנדים 'דופקים' ומתקתקים כמו שעון כל רבעון או כל חצי שנה. ברבעון האחרון השנה קיבלתי דיבידנדים מ 15 מניות ואם זאת לא הכנסה פסיבית אז מה זה? כמו משכורת 15 או הכנסה משכר דירה..
ואוסיף גם שהתיק שלי 100% כחול/לבן ולכן אין התעסקות עם מיסים בחו"ל - KIS.

איש ירח

משתמש בכיר
דירוג
2,371
הדיבידנדים 'דופקים' ומתקתקים כמו שעון כל רבעון או כל חצי שנה
גם אני הסתכלתי על הדיבידנדים שקיבלתי החודש, זה לא משכורת אבל פתאום, תוספת נאה להכנסה החודשית (שמושקעת חזרה). רק למה מניות ישראליות?

נערך לאחרונה ב:

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
גם אני הסתכלתי על הדיבידנדים שקיבלתי החודש, זה לא מסכורת אבל פתאום, תוספת נאה להכנסה החודשית (שמושקעת חזרה). רק למה מניות ישראליות?
למה רק השקעה בישראל?
כי אין לי סבלנות להתעסק עם מיסוי בחו"ל.
אני חי כאן בישראל, ומשקיע בישראל לא רוצה בוכלטלריה ומאזני תיקים על מיסוי כפול.

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
גם אני חיה בישראל, אבל לא רוצה להשקיע את הוני בחברות שמבחינה עולמית קטנות מאד ומחוייבות לבעלי עניין.
מה זה חברות קטנות? הכל יחסי בחיים.
אם תקבל 5K לרבעון, האם מעניין אותך אם החברות מחויבות לבעלי הון או לא?
מה שחשוב לי שחשבון העו"ש שלי התנפח ב X K ש"ח השנה בלי לעבוד...

אחד שלא יודע

משתמש רגיל
דירוג
1,219
אם אתה קונה ני"ע זר של חברה מחו"ל בברוקר ישראלי, איזוהתעסקות יש לך?
או שאתה אזרחי אמריקאי ואז כנראה זו התעסקות שאזרחי אמרקאי לא חשוף אלייה?
לאחרונה התחלתי להתעניין במניות דבידנד בייחוד בחברות שיש להן יכול לעמוד בדיבנדנד והיסטוריה ארכוה של חלוקה.

JBUZZ

משתמש רגיל
דירוג
53
@yossik - תוכל להרחיב:
* ישראל - הכוונה שלך שאתה רוכש חברות ישראליות - או תעודות סל דיבידנד מונפקות בארץ?
* אתה מחזיק את המניות בחשבון IRA או ממוסה?
* אם זה REIT, וחשבון ממוסה, שים לב שיש תשלומים עם מיסוי גבוה.
תודה...

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
@yossik - תוכל להרחיב:
* ישראל - הכוונה שלך שאתה רוכש חברות ישראליות - או תעודות סל דיבידנד מונפקות בארץ?
* אתה מחזיק את המניות בחשבון IRA או ממוסה?
* אם זה REIT, וחשבון ממוסה, שים לב שיש תשלומים עם מיסוי גבוה.
תודה...
כל המניות והקרנות הן ישראליות נקובות בשקלים.
אין לי IRA, אני פנסיונר ומנהל את תיק ההשקעות בעצמי.
אין לי ריטים.
התיק שלי מחולק ל 6 סקטורים - קרנות*, בנקים, מסחר ושירותים, פיננס ביטוח והשקעות, אנרגיה, ונדלן מניב.
סדר הסקטורים מסודר ע"פ משקלם בתיק כשמשקל הקרנות הגדול ביותר.
כ 90% מהמניות מחלקות דיבידנדים וחלקם דיבידנדים מאוד נדיבים.
למשל - פיבי ובזן קרוב ל 10%.
כל הבנקים מחלקים דיבידנד נחמד למעט בנק הפועלים שמחלק פחות מ 3% ולא רכשתי אותו.
מה שחמק לי מתחת לרדאר זה בנק ירושלים שמחלק כ 9%.
כמו כן פועלים אייביאיי שמחלק למעלה מ 9%.
עם אחוזים כאלו אי אפשר להתווכח, מה לי לחפש בחו"ל??
אז אם נחזור לנושא השרשור שהוא 'מניות דיבידנד למשקיע פסיבי' אז אני יכול להגיד שמצד אחד אני משקיע זמן אנרגיה, קריאה וניתוח אבל לאחר רכישה אני יושב בשקט וממתין עוד כחודש לרכש הבא, אז זה חצי/חצי :)

* קרנות - כל מיני מינים שכוללות בסל שלהן גם מניות חול ואגחים בארץ.

yossik

מודרטור
דירוג
14,440
ברצוני להוסיף למה שכתבתי מעל.
לדעתי, השקעה במניות דיבידנד היא השקעה מתגמלת יותר מהשקעות בנדל"ן מניב.
[כאן חלוקות הדעות - בארץ התשואה מנדל"ן, נגיד, 3% ובחו"ל מעט יותר. אבל, הדיבידנדים בארץ גדולים לעין ערוך מבחו"ל. וכן, יש סיכון גבוה יותר בארץ בגלל כל מיני סיבות פוליטיות, דמוגרפיות, ביטחונית ועוד. אבל זה הסיכון שלנו כמשקיעים שאנו לוקחים].
נכון, זה דורש למידה מקדימה של כל מניה שרוכשים ולא אכנס לפרטים כאן מה ואיך כי זה מעבר לסקופ של הדיון הזה.
מתחילת הקורונה הגברתי את הרכש של מניות דיבידנד.
הרכש השתלם. הגרף מראה לכם מה עשו מניות הדיבידנד בשנתיים האחרונות.
המספרים הם לפני מס אבל, גמלאים שאין להם הכנסה נוספת מקבלים החזר על המס במקור ששולם על הרווחים מהדיבידנדים.

ותודה לחברנו מהפורום @snatan שפיתח את אפליקציית דונטלו:
https://www.donatelloapp.com/ שבעזרתה אני יכול לבדוק את מצב התיק בלי לבדוק את הסטיימנטס של מיטב שבמגיעים באיחור של 3 חודשים.
[טוב, אני בודק לפעמים כדי לאמת את הנתונים..].

דיב.jpg
מהגרף הפשוט הזה, שכל טמבל יכול לקרוא, אפשר לראות שהחלק המנייתי שמושקע במניות דיבידנד שעלותו בערך 0.5 מיל הניב בשנה האחרונה 35K.
מה שאני לא מבין כך כך זה ה YOY שלפי מה שקראתי הנתון הזה לא טוב ואולי מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות של הנתון.
אבל עם TTM של 7% לשנה אי אפשר להתווכח.

אז חלק מחברי הפורום מכירים אותי וכאן חשפתי חלק מהפורטפוליו שלי במספרים אמתיים אבל אני עושה את זה למען חברי הפורום כדי להבהיר את הנקודה שלי.
50% האחרים שלי מפורטים בתגובה הקודמת.

קבצים מצורפים

• דיב.jpg
    דיב.jpg
    KB 88.4 · צפיות: 29

Puvidel

משתמש רגיל
דירוג
482
אם אתה סוחר דרך ברוקר ישראל או דרך בנק ישראלי, אין לך שום התעסקות עם מיסוי, זה נעשה לך אוטומטית.
יש הסכמי מיסוי בין המדינות והברוקר שלך עושה את זה לבד, הדיבידנד נכנס לך לחשבון נטו אחרי מיסים

Puvidel

משתמש רגיל
דירוג
482
לחברים היקרים שלום,

לאחר חושבים וגם קריאה של פוסטים בנושא מצד הסולידית, אני מעוניין להתחיל לרכוש מניות דיבידנד (טרם השלמתי את מחקר השוק שלי ואני לא יודע איזה הרכב מניות אני עתיד לבחור).

בשלב זה יש לי כבר חשבון מסחר במיטב דש (קונה קרנות מחקות בשקלים) ויש לי כמה שאלות לפני שאני מניע את המהלך.

תודה רבה!

1. לא בהכרח, אני עם IBI , מעביר שקלים וקונה מניות בארה"ב. ההמרה מתבצעת לפי שער ביום הקניה של המניה בחו"ל.
2. יש פה בפורום השוואה שנעשה לפני שנה או שנתיים לגבי בתי מסחר, אתה יכול לחפש ולראות מה מתאים לך, אם אתה כבר בבית השקעות ומקבל תנאים טובים, כנראה שעדיף להישאר
3. תצטרך לבדוק את זה עם הברוקר שלך , תתקשר לחדר המסחר שלהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
M רכישת מניות של המעסיק שוק ההון 23
D רכישת מניות כשיש (אולי) משכנתא באופק שוק ההון 10
R רכישת מניות בבורסות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E חישוב עלות רכישת מניות זרות בשקלים ומיסוי מיסים 11
ש רכישת מניות ואג"ח ביורו שוק ההון 3
$ רכישת מניות מאפליקציות התשלומים? שוק ההון 4
Z רכישת מניות באמצעות כסף של חברה בע"מ? האם פטור ממס? שוק ההון 33
R רכישת מניות מבורסות זרות (משניות או קטנות) שוק ההון 6
unrealx עמלות רכישת מניות בבית השקעות - הסבר? שוק ההון 6
F רכישת דירה יד 2 - מה מבנה תשלום נפוץ? נדל"ן 3
yancuk תוכנית עבודה עבור רכישת נכס נדל"ן 9
S רכישת קרן כספית - טכנית שוק ההון 6
א רכישת דירה שהמוכרים חתומים על פינוי בינוי פוסטים מאיכות נמוכה 6
א רכישת מכונת כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
צ ייעוץ - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 0
צ התלבטות על רכישת דירת מציאה מכונס נכסים נדל"ן 6
M רכישת דירה להשקעה נדל"ן 4
R רכישת דירה מעמיגור עבור אימי נדל"ן 12
T משתף בהתלבטות רכישת דירה נדל"ן 9
N רכישת דירה נדל"ן 24
E re-finance/מימון מחדש עבור רכישת דירה שניה נדל"ן 15
A התלבטות על רכישת בית בתקופת ריבית עולה נדל"ן 39
ש רכישת שברי מניה ב-Interactive Brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
B רכישת דירה מהדיור הציבורי - מימון זכאי נדל"ן 20
A רכישת דירה מקבלן - הסבר לגבי מצב חשבון, ממה להיזהר? נדל"ן 2
ה התחרטות על רכישת דירה בזמן משא ומתן נדל"ן 8
ד מס רכישת דירה שניה נדל"ן 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
R רכישת קרקע או סגירת המשכנתא נדל"ן 20
ה רכישת תווי קניה לרשתות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
א רכישת קרן סל מחקה מדד שוק ההון 5
G רכישת נכס ב PRESALE נדל"ן 32
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
צ רכישת נכס באיטליה נדל"ן 2
ת רכישת דירה הרשומה בטאבו כחברת גוש חלקה - אישור משפטי למשכנתא לפני חתימה על חוזה נדל"ן 1
A רכישת חלקיות בעסקה- מס רכישה נדל"ן 11
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
חושב בגדול בעל מקצוע חופשי - רכישת משרד? נדל"ן 7
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
E רכישת אופציות אחרי שנה בסטארט-אפ מיסים 6
N רכישת דירה עבור הורה נכה נדל"ן 6
S רכישת תעודה ממונפת IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
deussex רכישת רכב חדש - איזה כדאי ? מבולבל מאוד, ועליית מחירים צרכנות פיננסית 55
ס רכישת ני"ע אמריקאים בבית השקעות ישראלי - איך אתם מתמודדים עם המרת המטח? שוק ההון 12
כנשר רכישת ביטוח דירה- חובה נציג מטעם יבקר בדירה? צרכנות פיננסית 8
T רכישת קרן סל ישראלית בהוראת קבע בבנק - חסרונות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9

נושאים דומים

למעלה