• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים

• פותח הנושא פותח הנושא DrList
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DrList

משתמש רשום
דירוג
0
שלום חברים.
אני קורא הרבה בפורם ומשקיע תיק השקעות(80% מניות מדדים ו 20% סולידי(מק"מ ופקדון בבנק י-ם) בשווי של 450K שקלים.
יש דירה מקבלן שאני ואשתי מעוניינים לרכוש ואנחנו צריכים כסף לשלם לקבלן את כל הסכום הזה בטווח המאוד קרוב(יכול להיות בחודש הקרוב).
רציתי לדעת איך חכם להתנהל עכשיו.
1. האם למכור את כל המניות בתיק בבת אחת?
2. האם למכור את המק"מ?
3. מה כדאי לעשות עם כל הכסף? האם להשאיר אותו בעו"ש או להפקיד בפיקדונות שבועיים בבנק י-ם?
אשמח להצעות וטיפים.

כסף שאתה יודע שתזדקק לו לשנים הקרובות צריך להיות מחוץ לשוק ההון כי הוא בסיכון גבוה.
לא נתת נתונים על כמה כסף אתה צריך, מה המקורות שיש לך וכמה יש בתיק המניות אז קשה לתת הצעות שרלוונטיות למצב האישי.
לגבי כספים שיושבים בעו"ש - צריך לנתח מהו לוח התשלומים לקבלן ולפי זה אתה יכול לסגור אותו לתקופות שונות באפיקים סולידיים כאלו ואחרים.

נכון לעכשיו אין רווחים בתיק(בערך 5000 הפסד). לכן בנטו ישאר בערך אותו דבר כמה מאות שקלים פחות מעמלות מכירה ככל הנראה.

הדירה שווה 2.2
אני אצטרך לשלם לקבלן 5% בחתימה (110K) ועוד 26%(572K) בשלב הבא עוד 1-3 חודשיים - לכן בטווח של ה 1-3 חודשים הקרובים אני אצטרך את כל הכסף מההון העצמי שלי וכמובן עוד כספים. אבל זה יהיה כבר מהמשכנתא.

עוד 1-3 חודשיים

אז מה בכלל השאלה? האם להשאיר את הכסף במניות עוד חודש-חודשיים?
אף אחד לא יודע אם השוק יעלה או ירד בחודש הקרוב וגם אם השוק יעלה ב5% ההשפעה תהיה מינורית.
ההמלצה הכללית היא לא להחזיק כסף שאתה צריך עוד חודש במניות

תודה על התשובות!
כמובן שאמכור את כל המניות. התלבטתי אם למכור בשלבים לפי התשלומים לקבלן אבל בגלל שאני צריך את כל הכסף בטווח הקרוב אז באמת כדי לא להשאיר את הכסף במניות ולמכור הכל.

השאלה שלי:
לגבי החלק הסולידי - מק"מ ופקדון. האם מומלץ למכור גם ולשמור את כל הכסף בעו"ש?
או לחילופן האם להשקיע(סולידי) את המזומן (בפקדונות קצרים(נניח בבנק י-ם) או במק"מ?)?

נערך לאחרונה ב:
השאלה שלי:
אין סיבה להוציא משהו עם נזילות מלאה ורמת סיכון מאוד נמוכה לטובת העו"ש.
או לחילופן האם להשקיע(סולידי) את המזומן (בפקדונות קצרים(נניח בבנק י-ם) או במק"מ?)?
לא באמת קריטי כשמדובר בתקופת זמן קצרים.

יש לך חצי מליון בערך, ויש לך נניח חודשיים.
מק"מ של חודשיים נותן 3.6~ בערך
זה 18 אלף שקל בשנה
תוריד עמלת קניה/מכירה/מס רווח הון/spread .. אני מניח שתצליח לעשות שם 16-17 אלף כזה בשנה.
תחלק ב6, נניח 2500 שקל נטו אם הכל פיקס

כל שאר הדברים , קרן כספית, פק"מ וכד זה מאה שקל לפה או לשם.. אז זה לא משנה את החישוב

לשיקולך

תודה על התשובות!
כמובן שאמכור את כל המניות. התלבטתי אם למכור בשלבים לפי התשלומים לקבלן אבל בגלל שאני צריך את כל הכסף בטווח הקרוב אז באמת כדי לא להשאיר את הכסף במניות ולמכור הכל.

השאלה שלי:
לא הבנתי אם אתה מבין את ההיגיון הכי בסיסי.
אם אתה צריך 100% מהכסף עוד חודשיים, ואתה לא מוכר את הכל עכשיו, לא משנה באיזה מדרגות תמכור אתה מסתכן בזה שלא יהיה לך את 100% מהכסף עוד חודשיים.

תמכור הכל, ואתמול.

אח''כ שים את זה במוצר עם נזילות יומית (או שבועית... כמה שמסתדר לך עם האילוצים) עם הכי הרבה תשואה שתמצא.

נכון לעכשיו אין רווחים בתיק(בערך 5000 הפסד). לכן בנטו ישאר בערך אותו דבר כמה מאות שקלים פחות מעמלות מכירה ככל הנראה.

הדירה שווה 2.2
אני אצטרך לשלם לקבלן 5% בחתימה (110K) ועוד 26%(572K) בשלב הבא עוד 1-3 חודשיים - לכן בטווח של ה 1-3 חודשים הקרובים אני אצטרך את כל הכסף מההון העצמי שלי וכמובן עוד כספים. אבל זה יהיה כבר מהמשכנתא.
סתם רציתי להבין:
לפי מה שאתה מספר אתה צריך 1.75M או 1.5M משכנתא.
יש מישהו שמוכן לתת לך משכנתא כזו ענקית?
מה ההחזר החודשי? זה משהו שאפשר לעמוד בו?
(לפני 10 שנים קנה חבר שלי דירה עם משכנתא של 700K. החזר חודשי של בערך 5K. גם אז זה נראה לי סכומי עתק).

במובנים של היום, זה לא מטורף בכלל… זה יותר פונקציה של יכולת ההחזר שלהם. זה אולי היה משכנתא גדולה לפני 15 שנים.

לפי מה שאתה מספר אתה צריך 1.75M או 1.5M משכנתא.
לפי מה שהוא מספר מדובר ב-70% מערך הדירה, אז ברוך הבא למציאות - חלק עצום מהאוכלוסיה עושה את הצעד הכל כך לא מחושב הזה, מסכנים ומשעבדים את כל עתידם, וכובלים את מהלך החיים שלהם לעבודה אצל מישהו אחר.
אחר כך מתלוננים שהם לא סוגרים את החודש ומאשימים את הממשלה ואת מי לא (כי זה ממש טבעי ומקובל שלוקחים משכנתא באחוזים כאלו).
הדירה שווה 2.2
לא מומלץ לקחת משכנתא כאשר ההון העצמי קטן מ-50% מערך הדירה.

לפי מה שהוא מספר מדובר ב-70% מערך הדירה, אז ברוך הבא למציאות - חלק עצום מהאוכלוסיה עושה את הצעד הכל כך לא מחושב הזה, מסכנים ומשעבדים את כל עתידם, וכובלים את מהלך החיים שלהם לעבודה אצל מישהו אחר.
אחר כך מתלוננים שהם לא סוגרים את החודש ומאשימים את הממשלה ואת מי לא (כי זה ממש טבעי ומקובל שלוקחים משכנתא באחוזים כאלו).
אתה צריך לגור איפשהו. אם לא תקנה דירה, תצטרך לגור בשכירות, ו"לשעבד" את החיים שלך בשביל שלא תגור ברחוב. דירה זו השקעה, אפשר להתווכח אם טובה יותר או טובה פחות, אבל מה שכתבת פה נכון למוצרי צריכה, לא להשקעות.

גילוי נאות
גר בשכירות ולא מתכנן לקנות דירה (אלא אם אזכה בהגרלה).

אתה צריך לגור איפשהו.
עוד טענה פופוליסטית ורדודה. יש המון מקומות לגור בהם במסגרת היכולת של רוב האנשים מבלי לקחת משכנתא באחוזים כאלו.

גילוי נאות, מתגורר בפריפריה כי זה מה שיכלתי להרשות לעצמי ונתתי עדיפות לבניית העצמאות הכלכלית שלי.

עוד טענה פופוליסטית ורדודה. יש המון מקומות לגור בהם במסגרת היכולת של רוב האנשים מבלי לקחת משכנתא באחוזים כאלו.
מה זה משנה אם אדם מוציא 25% מהשכר שלו על שכירות או על משכנתא? (אם הוא ישכיר את הדירה, ושכר הדירה יכסה חלק גדול מהמשכנתא, אתה מסכים שזו יכולה להיות עסקה משתלמת?)
גילוי נאות, מתגורר בפריפריה כי זה מה שיכלתי להרשות לעצמי ונתתי עדיפות לבניית העצמאות הכלכלית שלי.
כל אחד ובחירותיו. אולי אם מביאים בחשבון את השכר אותו הוא מקבל קרוב למקום מגוריו היקר, הופך את העסקה ליותר משתלמת מאשר לגור בדירה זולה בפריפריה ולקבל שכר נמוך יותר?

לא מצליח להבין את הנחרצות נגד העסקה..

במובנים של היום, זה לא מטורף בכלל… זה יותר פונקציה של יכולת ההחזר שלהם. זה אולי היה משכנתא גדולה לפני 15 שנים.
לא מטורף? בזמן שאני קניתי דירה, מחיר דירת 4 חדרים (100 מ"ר) באזור רחובות נס-ציונה עלתה 100 - 120 משכורות ממוצעות נטו. להערכתי זה לא יותר מ-1.1M כיום.
להערכתי המשכנתא הממוצעת אז לא עלתה על 70% ממחיר הדירה (לדעתי גם פחות מזה).
משפחה ממוצעת תצטרך לשלם יותר 5K - 6K לחודש במשך 40 - 50 שנה כדי להחזיר משכנתא כזו. קשה לי להבין איך אפשר לעשות זאת? לי זה נשמע המון.

סתם רציתי לשאול: הממשלה לא אמורה לדאוג לנו (כל ממשלה ללא קשר לממשלה הנוכחית או הקודמת)? אם לא אז לשם מה היא קיימת?

מה זה משנה אם אדם מוציא 25% מהשכר שלו על שכירות או על משכנתא? (אם הוא ישכיר את הדירה, ושכר הדירה יכסה חלק גדול מהמשכנתא, אתה מסכים שזו יכולה להיות עסקה משתלמת?)
תלוי בתשואה שתקבל על הדירה ביחס להשקעותיך האחרות. לדעתי התשואה על עליית מחירי הדירה + שכר הדירה שתחסוך הופכת השקעה כזו למשתלמת בדרך כלל אם כי לא תמיד.
אבל יש בעיה אחרת והיא המינוף הגבוה. במקרה של ירידה בשכר או פיטורין - אתה יכול להכנס לבעיה רצינית אם יש לך משכנתא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 2
H מכירת מניות או הלוואה צרכנות פיננסית 7
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
N הימנעות ממס יסף - בעת מכירת מניות בסכום גדול מיסים 17
י מכירת מניות בהפסד אך שער דולר יותר גבוה שוק ההון 6
A מכירת מניות בשנה קלנדרית ללא שכר - משתלם? מיסים 3
B מס על מכירת מניות מאקזיט מיסים 5
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
I מניית דיב' VS מכירת מניות: פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
K מכירת מניות לאחר הנפקה ולוקדאון שוק ההון 20
H מכירת מניות שוק ההון 8
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
T מס על מכירת מניות בשילוב עם משכורת מיסים 5
M מכירת מניות וקניית בית שוק ההון 7
P מכירת מניות RSU וישוב מזכה מיסים 10
ע מכירת כמות גדולה של מניות צרכנות פיננסית 6
י היי, מכירת מניות של חברות שאינם מונפקים בבורסה שוק ההון 8
Y מכירת מניות ESPP - יש דרך לוודא את הדיווח של הנאמן? שוק ההון 0
hommie טופס 106 לאחר מכירת מניות אוף טופיק 6
ס עזרה בנושא מכירת מניות שוק ההון 6
Y יש דרך כלשהי לא לשלם מס בעת מכירת מניות או אגרות חוב? שוק ההון 38
c881 אפשרות לשנות סדר מכירת מניות - ברוקר חו"ל שוק ההון 1560
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 6
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 13
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
ori_ מכירת RSU ממעסיק קודם מיסים 27
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
I מכירת RSU בסוף שנה ומיסוי רטרואקטיבי מיסים 12
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
ocean מכירת RSU והעברה *** שוק ההון 6
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
עידו ג מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים צרכנות פיננסית 39
T מכירת RSU/ESPP והשפעה על מדרגת המס מיסים 6
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
JBUZZ [ת"א, שדה דב] מכירת קרקע ל 7000 יחידות נוספות נדל"ן 0
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25

נושאים דומים

Back
למעלה