• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים

• פותח הנושא פותח הנושא לאץ'
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לאץ'

משתמש רגיל
דירוג
258
אני מתעניינת לאחרונה במניות דיבידנדים, במנגנון ובגובה החלוקה. כשבדקתי, כדוגמה, כמה מניות של חברות מוכרות מכמה תחומים (ללא ריט), מצאתי שהגובה החלוקה שנפוץ למצוא הוא עד כ3 ומשהו אחוז.

מצד שני, בחיפוש מאוד פשטני בגוגל, מצאתי רשימה של מניות פחות מוכרות, רובן בעלות של סביב עשרה דולרים, אבל שגובה הדיבידנד שהן מחלקות הוא גבוה משמעותית במשך מספר שנים.

עד כה התעניינתי בקרנות סל של חברות מחלקות בעיקר כי זה נח, אבל אני מתחילה לתהות האם לא כדאי לקנות כמה חברות כאלה שמחלקות משמעותית יותר.

האם אני מפספסת משהו? עוד משהו ששכחתי לבדוק? איזה עוד פרטים על החברות האלה כדאי לבדוק כדי להיות בטוחה בהשקעה בהן?

דיבידנד זה בדרך מסוימת סוג של שוחד.
ככל שהדיבידנד גבוה יותר, ככל הנראה המנייה זקוקה לכוח שכנוע גדול יותר להשקיע בה. תשאלי את עצמך למה?

בנוסף, קחי בחשבון שדיבידנד זה גם משהו פסיכולוגי. אם את רוצה להשקיע, קחי בחשבון שהדיבידנד פוגע ביכולת המנייה לנסוק מעלה (מחלקת כסף במקום להשקיע אותו).

אם את מעוניינת בהכנסה פאסיבית זה משהו אחר, אבל ממה שאני זוכר מהמסע האישי שלך רצית מניות בעלות סיכון להשקעה לטווח ארוך.
אגב, מה עם המסע? אולי הגיע הזמן לעדכון? :)

*לא ממליץ, אני בעצמי משקיע מתחיל ומגדיר את עצמי חסר מושג.

אגב, הלינק הזה אולי יעניין אותך. המון מידע מתעדכן על מניות דיבידנד (אם אני זוכר נכון באופן שבועי, מדי יום שישי). @לאץ'

דיבידנד זה בדרך מסוימת סוג של שוחד.
ככל שהדיבידנד גבוה יותר, ככל הנראה המנייה זקוקה לכוח שכנוע גדול יותר להשקיע בה. תשאלי את עצמך למה?
יפה, אהבתי את הדרך שבה תיארת את זה. לא חשבתי על זה ככה.
אם את מעוניינת בהכנסה פאסיבית זה משהו אחר
יש לי מניות של החברה בה אני עובדת והיא מחלקת דיבידנדים וגם השקעה קטנה במדד מחלק, ההכנסה הקטנה הזאת היא נחמדה.

היו לי הרבה מחשבות לאחרונה על רכישת נדלן לצורך השכרה (ואולי מגורים בעתיד), אבל מדי פעם אני תוהה האם לא יהיה יותר פשוט לקבל "שכירות" מדיבידנדים במקום.

אגב, מה עם המסע? אולי הגיע הזמן לעדכון? :)
חשבתי על זה לא פעם, אולי באמת הגיע הזמן. זה מרגיש שכתבתי את היומן לא מזמן אבל כבר עברו כמה שנים משמעותיות מאז.
תודה על ההזמנה והתזכורת :)

דיבידנד זו העברה של כסף מכיס א׳ שלך לכיס ב׳ שלך, ובאמצע רשויות המס לוקחים חלק.
אני לא מבין למה אנשים בשלב הצבירה מחפשים לקבל דיבידנד, שאותו הם משקיעים מחדש.

דיבידנד זו העברה של כסף מכיס א׳ שלך לכיס ב׳ שלך, ובאמצע רשויות המס לוקחים חלק.
אני לא מבין למה אנשים בשלב הצבירה מחפשים לקבל דיבידנד, שאותו הם משקיעים מחדש.
אני יכול להעיד על עצמי שלי לא הייתה הבנה עד לפני חצי שנה, שנה, שאת הכסף שחברה מחלקת היא למעשה יכלה להשקיע בעצמה וכך לגרום לעלייה בשווי שלה.
לדעתי זה בעיקר חוסר הבנה של אנשים שהם פוגעים בצמיחה שלהם. עד לפני שנה רציתי ליצור לי תיק שכולו מפוקס דיבידנדים :>

לדעתי זה בעיקר חוסר הבנה של אנשים שהם פוגעים בצמיחה שלהם.
יש אינספור דיוני דיבידנדים בנושא.

התזה של תומכי הדיבידנדים היא שתוך יום-יומיים המנייה "שוכחת" שהדיבידנד חולק וחוזרת לעצמה.

כל העדויות הנסיבתיות מראות שזה לא המצב.

יש אינספור דיוני דיבידנדים בנושא.

התזה של תומכי הדיבידנדים היא שתוך יום-יומיים המנייה "שוכחת" שהדיבידנד חולק וחוזרת לעצמה.

כל העדויות הנסיבתיות מראות שזה לא המצב.
בכל אופן לא משנה את העובדה, במיוחד לאנשים עם הון התחלתי קטן בשלב צמיחה, שאין טעם להשקיע מחדש דיבידנדים. סתם מבזבז עוד קצת על המרה. עוד קצת על עמלות קנייה. עוד קצת מיסים. מיותר. בשלב מאוחר יותר, כהכנסה צדדית, סבבה.

את הכסף שחברה מחלקת היא למעשה יכלה להשקיע בעצמה וכך לגרום לעלייה בשווי שלה.
אני חושב שאתה טועה. חברות שמחלקות דיבידנדים כנראה הגיעו למסקנה שמשתלם להן יותר להחזיר כסף למשקיעים מאשר להשקיע את הדיבידנד בעצמן.
אתה באמת סבור שכל השקעה שחברה משקיעה בעצמה גורם לעלייה בשווי שלה?

אני חושב שאתה טועה. חברות שמחלקות דיבידנדים כנראה הגיעו למסקנה שמשתלם להן יותר להחזיר כסף למשקיעים מאשר להשקיע את הדיבידנד בעצמן.
לגיטימי שלחברה לא יהיה איך למצות את הכסף והיא תעדיף להחזיר אותו לבעליה. פשוט ברגע שזה קורה אז השווי שלה יורד לפי כמות המזומן שהיא חילקה.

אתה באמת סבור שכל השקעה שחברה משקיעה בעצמה גורם לעלייה בשווי שלה?
אני חושב שלחברה יש הון גדול יותר, סביר יותר שהיא תצליח (ותדע איך לנצל את ההון שלה). יותר סביר שהיא תוכל להשקיע בפיתוח, בקנייה של מתחרות, פיתוחים בתחום (או בתחומים אחרים). וכו'. פחות סביר שהדבר יקרה כאשר חברה מחלקת דיבידנד (או לפחות דיבידנד משמעותי).

חברות שאתה משקיע בהן מייצרות רווחים(בתקווה).

הרווחים האלו יכולים לחזור לבעלי המניות באחת מהצורות הבאות:

1. השקעה מחדש(לפני מס! - יעיל) בהשקעות בתוך החברה(פסי יצור, מחקר ופיתוח, שיווק , פתיחת עסקים חדשים וכו) על מנת לייצר רווחים נוספים ובתקווה להגדיל את שווי החברה.
במידה וכל דולר שמושקע מושקע בפעילויות שמייצרות תשואה חיובית ועל כל דולר אתה מקבל יותר מדולר, זוהי השיטה הכי יעילה עבורך לקבל את הרווחים.
2. לקנות מחדש מניות של החברה - החברה משלמת מס על הרווחים ואז קונה את המניות של עצמה...נניח והיו 1000 מניות והחברה קנתה ברווחים שנוצרו לה 100 מניות, אתה כבעל מניות מחזיק עכשיו חלק יותר גדול מהעוגה בלי שעשית כלום...בהנחה והתשלום על המניות האלו לא היה במחירים מופרזים(ז"א הנהלה שמשקיעה רק כאשר המניות שלה נמצאות בתמחור חסר), זוהי דרך טובה מאד עבורך לשימוש ברווחים.
3. חלוקת דיבדנדים - החברה שילמה מס חברות על הרווחים ואז מעבירה לך את חלקך...משולם מס חברות על הרווחים ואתה משלם מס דיבידנדים...הצורה הכי פחות יעילה לשימוש ברווחים מבחינתך כבעל מניות.(וגם אין לך שליטה על גובה הדיבידנד...זה כמה שאתה "צריך"? יותר? פחות? במקום זה עדיף להיות במצב שהשווי עולה ואתה מוכר לפי הצורך...)

יש מצבים של חברות טובות שאין להן דרך להשקיע את הרווחים העודפים ו/או שהמניות שלהם נסחרות במחירים גבוהים מאד(במקרה הזה אבל כנראה שבכלל לא יהיה כלכלי לקנות מניות שלהן...בתקווה קנית את המניות לפני שהגיעו למצב הזה)...ואז זה עושה שכל לקבל חלק מהרווחים כדיבידנד...אבל ברוב המקרים, אתה כבעל מניות היית מעדיף, בהנחה וכל שאר הדברים שווים, חברות שמסוגלות לקחת את הרווחים שנוצרו ולהשקיע אותם בפרוייקטים אשר ישיאו תשואה עודפת בעתיד ויגדילו את שווי החברה.
במידה ושווי החברה(והמניה) עולה...אז אתה יכול למכור לפי צורך.

מניות שמחלקות דיבידנד אינן איזשהו "פתרון קסם", הן פשוט חברות שמחלקות את רווחיהן אליך...הצורה הכי פחות יעילה מיסויית עבור המשקיע.
ישנן חברות כאלו שיכולות להיות השקעה טובה וישנן כאלו שלא...בשביל לדעת את זה יש צורך לדעת לנתח את החברה...כמו כל השקעה פוטנציאלית...אבל העובדה שהחברה מחלקת דיבידנד נמצאת די נמוך בסדר העדיפויות של הדברים שצריך לדעת לפני שמבצעים השקעה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M רכישת מניות של המעסיק שוק ההון 23
Z רכישת מניות באמצעות כסף של חברה בע"מ? האם פטור ממס? שוק ההון 33
B רכישת מניות ללא עמלת קנייה שוק ההון 17
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
O רכישת מניות דיבידנד לתיק משקיע פסיבי שוק ההון 59
D רכישת מניות כשיש (אולי) משכנתא באופק שוק ההון 10
R רכישת מניות בבורסות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E חישוב עלות רכישת מניות זרות בשקלים ומיסוי מיסים 11
ש רכישת מניות ואג"ח ביורו שוק ההון 3
$ רכישת מניות מאפליקציות התשלומים? שוק ההון 4
R רכישת מניות מבורסות זרות (משניות או קטנות) שוק ההון 6
unrealx עמלות רכישת מניות בבית השקעות - הסבר? שוק ההון 6
ג רכישת רכב צרכנות פיננסית 10
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
E שאלה על רכישת מקרר ופינוי מקרר ישן אוף טופיק 6
M רכישת קרקע עם זכויות בנייה בתל אביב נדל"ן 22
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 11
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
F התחרטות על רכישת קרן אמריקאית במקום אירית שוק ההון 2
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 0
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
S רכישת שטח למגורים נדל"ן 17
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ר שאלה על רכישת קרן לעתיד שוק ההון 5
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
R רכישת שבר מניה בבנק שוק ההון 5
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
littleSeal רכישת דירת פינוי בינוי בצל המלחמה נדל"ן 15