• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מינוף- נדלן vs שוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לפטור הכנסה ממס בעיני.
אני מוכן שישוו את המס על השכרה למס על דיבידנד, אבל שיבטלו את מס הרכישה על הדירות.

אם כבר מחפשים הגיון במיסוי- ההיגיון אמור להיות כזה- הנכס שלך(נדלן או מניה) הוא עץ והוא מניב פירות (שכר דירה \דיבידנד).
ממסים אותך על רווחים בלבד כלומר בעת מכירת העץ או בעת קבלת הפירות .
אין שום הגיון במס רכישה.

דירה שקנית במיליון ומכרת במיליון למשקיע אחר תניב למדינה 60,000 שח של מיסים למרות שטכנית אף צד לא הרוויח.
תמכור דירה כזו 10 פעמים באותו המחיר ,אף צד לא ירוויח אבל המדינה תגרוף 600,000 שח.
זה עוד גורם שרק מנפח את המחירים היות וכדי להחזיר השקעה אתה צריך להחזיר לעצמך את מס הרכישה

@amit
כל אחד מוכן לוותר על מה שנוח לו
אחד מחזיק ב"דת' קרן ההשתלמות
אחר משכיר שלישי משכיר
בינתיים לפי הדוח של האוצר 40 מליארד שקל מועברים למגוון מטרות לפי הסכמים היסטורים שרובם מיותרים בחוסר יעילות ואף שחיתות נטו.

אם חברת רוצה לתקצב נושאים שתכניס את זה לתקציב
הפריפריה חלשה ? יאובחנו הפרמטרים הרלבנטים וימצאו דרך (תשתיות, חינןך , רפואה)
הכי קל זה להדפיס כסף ולחלק הנחות , זה ה quick fix של ה"נרקומן" הממשלתי
וכך בסופו של יום כולם מפתחים את תסמונת למה אני ? הוא קודם ובאופן יהודי "מסורת אבותנו בידינו" (ע"ע קרן "השתלמות")
הנחות במיסים צריכות לעבור תחשיב כלכלי ראוי ולא כשליפה מהמותן כי אפשר להעביר את זה מהר כתקנה וגמרנו.

שים לב שאי שימוש בהנחות מס או בהדפסת כסף לא מונע משום ממשלה לנהל מדיניות
הביקורת היא על השימוש בכלי שהוא משחית

יש פה הבדליי תפיסות משמעותיים.
אין כאן הבדלי תפיסה בכלל אלא ויכוח על עובדות. לכן חשוב לי להבהיר ליתר הקוראים שהטענות שלך שגויות.
אילו היה מדובר בהבדלי תפיסה, הייתי מצדיע וסב.

ליבת המחלוקת נובעת מכך שלדעתי לא ניתן לתזמן את השוק לא לשנתיים ואף לא לחמש.
לא. אני מקבל את הטענה שאי אפשר לתזמן את שוק ההון, ואמרתי זאת בפירוש בהודעה הקודמת.

אין לי מושג מאיפה הסימוכין לקו המחשבה הזה.
לא קו מחשבה אלא טענה שנתמכה בעובדות בקישור שציטטת:
מכלל התקופות ההיסטוריות, האחוזון ה2.5 היה חיובי אחרי חמש שנים*. המשמעות היא שמשקיע בודאות מפסיד כסף מלהחזיק מזומן בלבד לתקופה זו.

ההיחפזות לאמירות גורפות ולא מנומקות.
הטענה שלי היתה מנומקת ומבוססת על עובדות, כדלעיל.
הטענה שלך היתה שגויה לחלוטין. אם זו הסיבה לנטישת הפורום, הפני את הבקורת פנימה.

אחריי כ 8 שנים של עליות חדות בשוק ההון, הסיכוי להיקלע למשבר חמור הוא גבוה ביותר,
דווקא לטענה זו אין ביסוס עובדתי, והיא גובלת בתזמון ממנו סלדת.

ממליצה מאוד לראות את הסרט the big short שמציג את עיוות התפיסה הקיצוני בנוגע לשוק ההון, ערב משבר 2008.
מכיר את הסרט. אין קשר לדיון.

השקעה בפק"מ מק"מ וקרן כספית, אם אלו מוגדרים על ידך כהשקעה בשוק ההון לבעליי אופק השקעה קצר-בינוני, אז אין לנו מחלוקת ממש. אני אישית כשרמות הריבית אפסיות והתשואות בהתאם, רואה באפיקים אלו תחליפי מזומן, זו לא נחשבת השקעה בעייני.
אלו מוצרים סחירים שנסחרים בשוק ההון. זו אחת הסיבות לכך שהטענה הראשונית שלך היתה שגויה.
אילו רצית להבחין ביניהם, היה עליך להתנסח בצורה זהירה.

תזכורת קטנה למה שהתרחש פה במדינתנו הקטנטונת, ב 2008, לקוח מאתר הבורסה הישראלית
אני לא יודע מה רצית להראות כאן. בנתונים שאני הבאתי היתה התחשבות במשבר הכלכלי של 2008, כמו במשברים שלפניו.

*עריכה:
בחרתי באחוזון זה בגלל הקיטוע של הנתונים בקישור שהבאתי. בפועל יתכן שהסבירות לפגיעה בקרן נמוכה יותר.

נערך לאחרונה ב:
מכלל התקופות ההיסטוריות, האחוזון ה2.5 היה חיובי אחרי חמש שנים. המשמעות היא שמשקיע בודאות מפסיד כסף מלהחזיק מזומן בלבד לתקופה זו.
אני חושב שגם הרגישות לערך ההפסד היא פקטור שאליו היא התכוונה (במובלע)
אני מניח שמי שמחזיק 20k לבת מצווה בעוד 5 שנים יהיה פחות רגיש להפסד אפילו 50% מהתיק
לעומת מי שמכונן לרכוש דירה ב1.5 מליון שח
ומשקיע מליון שח ועלול להפסיד (על פני אין סוף רצפים של חמש שנים) רק 250k ביחס של 1:40

לא. אני מקבל את הטענה שאי אפשר לתזמן את שוק ההון,
אלא אם אתה באפט או חבר של אמנון שעשוע
או של קובי אלכסנדר ...

אני מניח שמי שמחזיק 20k לבת מצווה בעוד 5 שנים יהיה פחות רגיש להפסד אפילו 50% מהתיק
ומשקיע מליון שח ועלול להפסיד (על פני אין סוף רצפים של חמש שנים) רק 250k ביחס של 1:40
השווה לאלטרנטיבה:
הסיכון של היפר אינפלציה פתאומי גבוה מ2.5% (על בסיס נתוני אותה התקופה).
הסיכון להפסד גדול בהשקעה בתחום המומחיות גבוה אף יותר (הערכה מניסיון עבודה עם יזמים).

ג"נ: עבדתי בחברת נדל"ן שעוסקת בסוג העסקאות של @סנופי .

פקטור חשוב אבל בשוק ההון אפשר לבנות לך "סלט" פיננסי בהתאם לאהבת/שנאת הסיכון שלך ולאופק ההשקעה שלך. לשלול באופן גורף את שוק ההון בגלל המטרה של הכסף זוהי אמירה הנובעת מבורות כפי שגולם הטונה משתדל להסביר בסבלנות.

הסיכון של היפר אינפלציה פתאומי גבוה מ2.5% (על בסיס נתוני אותה התקופה)
אומנם בין 84-88 ( למיטב זכרוני) היתה היפר אינפלציה בישראל אבל לא ברור שהסיכון
הנל קרה בהסתברות גדולה מ 1:40
אולי ביחס לכל העולם זה נכון רק שלא ברור איך היפר אינפלציה בארגנטינה משפיעה על פק"ם או אפילו מזומן בארץ ? (היום אנחנו ב oecd, מה ההסתברות האפריורית שמדינה ב oecd תפתח היפר אינפלציה בחמש השנים הבאות? מה ההסתברות המותנית ? (מדינות oecd עם פרופיל שדומה לישראל ?)

ג"נ :אני אישית כשרכשתי דירה עברתי לסוג של סולם פקם בהתאם לתוכנית התשלומים הצפויה

מה ההסתברות האפריורית שמדינה ב oecd תפתח היפר אינפלציה בחמש השנים הבאות? מה ההסתברות המותנית ?
לא יודע.
הנקודה היא שאם מתחשבים בכל תרחישי הקיצון צריך לעשות זאת בשני הצדדים.
באופן כללי, לדעתי, בהשוואה בין השקעות לטווח כזה, אפשר להתעלם מתרחישים של פחות מ5%.

לא יודע.
הנקודה היא שאם מתחשבים בכל תרחישי הקיצון צריך לעשות זאת בשני הצדדים.
באופן כללי, לדעתי, בהשוואה בין השקעות לטווח כזה, אפשר להתעלם מתרחישים של פחות מ5%.
אני בהחלט מבין את הגישה שלך
אני גם חושב שהכותבת כתבה בצורה מוקצנת ובהחלט זה יכול ליצור הטעיה כאילו אלוקציה שיש בה מניות היא הפסד ברור לעומת מזומן
לגבי התעלמות מתרחישים שהם פחות מ 5%
זה תלוי עקומת סיכוי תועלת/נזק של כל משקיע . מה גם שלפעמים הערכת הסיכוי (כמו בהיפר אינפלציה) אינה ניתנת לחישוב אפילו מקורב מראש.

אפילו אם המטרה היא צריכה (בר מצווה) השקעה בתיק 50/50 סטנדרטי לחמש שנים איננה מסוכנת בכלל.

טונה, שים לב שבסימולציות שלך בחרת בסוג סימולציה "תשואות היסטוריות" ו"השתמש בהיסטוריה מלאה".

לכן פה אני נוטה להסכים עם @סנופי , התקופה היום היא חריגה במיוחד וכמו ש- @adamshalev כתב,
"welcome to the everything bubble"

השוק היום מעוות לגמרי. רואים את זה באג"חים ממשלתיים שנסחרים בתשואה שלילית, בקונצרנים מפוקפקים שנסחרים במרווח של אחוז ביחס לממשלתי, במחירי מניות ששילר מזהיר מפניהם, במחירי דיור שכבר אף אחד לא יכול לקנות... הכל אפקטים של הריבית האפסית. לכן להסתמך על נתונים היסטורים כהצדקה לפעולה נשמע לי קצת מפוקפק.

יכול להיות שהבועה תתרוקן לאט ולא תתפוצץ, ויכול להיות שלא. אם הייתי צריך את הכסף בטווח של 2-5 שנים אז הייתי מחזיק מזומן ומעדיף את סיכון האינפלציה (אפשר גם אג"ח צמוד קצר למי שמתעקש).

עריכה: שכחתי את החוב הלאומי של ארה"ב שיצא משליטה ואת ההרחבות הכמותיות, ניסוי "מעניין" שאף אחד לא יודע איך הוא באמת יסתיים. אנחנו ממש לא בתקופה היסטורית אופיינית.

נערך לאחרונה ב:
שים לב שבסימולציות שלך בחרת בסוג סימולציה "תשואות היסטוריות" ו"השתמש בהיסטוריה מלאה".
  1. נתתי שורה של דוגמאות נגדיות לטענה גורפת.
  2. לטענה שלי יש ביסוס הסטורי וכל השאר ספקולציות.
אם הייתי צריך את הכסף בטווח של 2-5 שנים אז הייתי מחזיק מזומן ומעדיף את סיכון האינפלציה
זו ספקולציה בסיכון גבוה.

ובכן אני מביאה פה תשובה כללית ומוגבלת הנובעת בין השאר מתחושה שהנוכחים בדיון הזה אינם באמת רוצים ללמוד משהו אלא להתנצח וכל זאת מתוך שנים מעטות מאוד של נסיון. מודל מונטה קרלו, שהביאו פה אינו מוכר לי ועושה לי רושם כמו תרגיל נחמד של חוגים באוניברסיטה פחות של אנשים שעושים או עשו כסף משמעותי. אחריי כעשר שנים של לקיחת סיכונים לא סטנדרטיים, תחת אש החיים והגעה לפרות משמעותיים, בשוק ההון ובתחום הנדלן, אני מרגישה שיש לי זכות לפתוח את הפה וגם אז בזהירות רבה, ובהבנה שקיימים לא מעט פקטורים שאינם בשליטתנו, גם אם נדמה לנו שכן..
לפני מספר שנים פגשתי איש מאוד חכם שאמר לי כך, בעסקים ישנם הרבה שבילים, אם תבחרי בשביל השמרני, יתכן והדרך קצת תתארך אבל יהיו בה פחות מהמורות וחשוב יותר היא לא תקטע. תודה ובהצלחה לכולם.

טונה, שים לב שבסימולציות שלך בחרת בסוג סימולציה "תשואות היסטוריות" ו"השתמש בהיסטוריה מלאה".

לכן פה אני נוטה להסכים עם @סנופי , התקופה היום היא חריגה במיוחד וכמו ש- @adamshalev כתב,
"welcome to the everything bubble"

השוק היום מעוות לגמרי. רואים את זה באג"חים ממשלתיים שנסחרים בתשואה שלילית, בקונצרנים מפוקפקים שנסחרים במרווח של אחוז ביחס לממשלתי, במחירי מניות ששילר מזהיר מפניהם, במחירי דיור שכבר אף אחד לא יכול לקנות... הכל אפקטים של הריבית האפסית. לכן להסתמך על נתונים היסטורים כהצדקה לפעולה נשמע לי קצת מפוקפק.

יכול להיות שהבועה תתרוקן לאט ולא תתפוצץ, ויכול להיות שלא. אם הייתי צריך את הכסף בטווח של 2-5 שנים אז הייתי מחזיק מזומן ומעדיף את סיכון האינפלציה (אפשר גם אג"ח צמוד קצר למי שמתעקש).

עריכה: שכחתי את החוב הלאומי של ארה"ב שיצא משליטה ואת ההרחבות הכמותיות, ניסוי "מעניין" שאף אחד לא יודע איך הוא באמת יסתיים. אנחנו ממש לא בתקופה היסטורית אופיינית.
+1 מסכימה עם כל מילה...

לשלול באופן גורף את שוק ההון בגלל המטרה של הכסף זוהי אמירה הנובעת מבורות כפי שגולם הטונה משתדל להסביר בסבלנות
על אף שזו הפעם השנייה שאני מעירה לך על כך, אתה חוזר על אותו עיוות של דבריי הקודמים.
לא נעשה שלילה של שוק ההון בכלל, אלא העדפת מזומן ו/או תחליפי מזומן, בהשקעות המכוונות לטווח הזמן הבינוני והקצר.
על אחת כמה וכמה למשקיעים בעלי נסיון מוגבל, בתקופת הגאות הנוכחית.

מודל מונטה קרלו, שהביאו פה אינו מוכר לי ועושה לי רושם כמו תרגיל נחמד של חוגים באוניברסיטה פחות של אנשים שעושים או עשו כסף משמעותי.
אפשר לגגל
https://he.m.wikipedia.org/wiki/שיטת_מונטה_קרלו
זו שיטה מצוינת לחישוב של סיכונים, טובה יותר משיטות מתמטיות אחרות ומאינטואיציה אנושית

הנוכחים בדיון הזה אינם באמת רוצים ללמוד משהו אלא להתנצח וכל זאת מתוך שנים מעטות מאוד של נסיון.
אני לא מאמין שאת משתמשת בטיעון בדיון הזה.
אף אחד לא רוצה לקחת ממך את הבמה או למנוע את ההזדמנות ללמוד ממך על שיטות ההשקעה שלך. אבל זה לא אומר שאת יכולה לעוות את העובדות שקשורות בתחום שאיננו המומחיות שלך.
אם אני נראה בעיניך כטרול מתלהם או כצעיר קטנוני, עני לגופם של דברים ותני לציבור להצביע בעיניים.
נכון, אני חסר נסיון (יחסית אליך ולמשקיעים אחרים כאן שחוו את בועת הטכנולוגיה מבפנים), ואני לא עשיר, אבל אני משתדל ללמוד נושא ברצינות לפני שאני מדבר עליו בבטחון.

מודל מונטה קרלו, שהביאו פה אינו מוכר לי
אני השתמשתי בכלי של מונטה קרלו כדי להציג נתונים היסטוריים. אני חושב שזו היתה הצורה הפשוטה והמדויקת ביותר להציג אותם, אבל מכיוון שהעובדות נכונות, אפשר גם להציג אותן בטבלא או בגרף בלי מונטה קרלו.
בשום מקום לא התבססתי על סימולציות.

עושה לי רושם כמו תרגיל נחמד של חוגים באוניברסיטה פחות של אנשים שעושים או עשו כסף משמעותי.
דמגוגיה.

אחריי כעשר שנים של לקיחת סיכונים לא סטנדרטיים, תחת אש החיים והגעה לפרות משמעותיים, בשוק ההון ובתחום הנדלן, אני מרגישה שיש לי זכות לפתוח את הפה וגם אז בזהירות רבה, ובהבנה שקיימים לא מעט פקטורים שאינם בשליטתנו, גם אם נדמה לנו שכן..
נכון. יש דברים שאינם בשליטתנו. בכל זאת, יש דרכים מקובלות לבחון איזו השקעה הינה מסוכנת.
אני לא מקבל את הטענה שהיום הכל מנופח ולכן רק מזומן או השקעה בתחום המומחיות אינן מסוכנות. אני חושב שטענה זו מטעה ומסוכנת בעצמה ולכן הצטעקתי.

אם תבחרי בשביל השמרני
חלק מהדיון כאן הוא על איזו השקעה הינה שמרנית.

הדיון שהתעורר פה נוגע באקסיומה עליה ביססה הסולידית את מחקרה ותפיסתה, אופק ההשקעה.
לפניי שקופצים לאמירות מורכבות ומודלים אני חושבת שכדאי להזכר במיוחד למתחילים שבחבורה בהנחות המוצא.

"האילוץ המשמעותי ביותר בעת גיבוש מטרות ההשקעה הוא משך הזמן העומד לרשותכם. כשם שצמחים זקוקים לאור שמש כדי לבצע פוטוסינתזה ולצמוח, כך תיק ההשקעות שלכם זקוק לזמן — והרבה ממנו. ככל שתקדימו להשקיע ואופק ההשקעה שלכם יהיה ארוך יותר, כך יהיה לכם זמן רב יותר לגרוף רווחים, שבתורם יפיקו רווחים נוספים, וכך הלאה, ככל שנשמה באפכם, סבלנות באמתחכם וברזל בעצביכם.

המפתח להצלחתכם כמשקיעים, בהקשר זה, טמון בהבנה בסיסית ויישום הקונספט של ריבית דריבית, שפירושו רווח על רווח.

אם תתחילו להשקיע היום, הרווחים בשנה הראשונה יצמחו מסכום ההשקעה המקורי (הקרן) בלבד; אך בשנה שלאחר מכן, הרווחים יצמחו הן על הקרן והן על הרווחים המצטברים של השנה הקודמת, וכך הלאה, תאורטית עד אין קץ. ריבית דריבית היא הכוח העיקרי התורם לצמיחתו האקספוננציאלית של ההון. תיק השקעות פשוט שצובר ריבית דריבית של 5% בשנה יגדל כעבור 40 שנה פי 7 (לחישוב ריבית דריבית בעצמכם, שחקו עם המחשבון הזה). לא לחינם ריבית דריבית הוגדרה בתור הפלא השמיני בתבל.

אופק השקעה ארוך משנה לחלוטין את פרספקטיבת ההשקעה, ומאפשר לכם ליטול סיכונים רבים יותר. אם, לדוגמה, אופק ההשקעה נמדד בעשורים, הרי שאין שום סיבה הגיונית להיבהל מתנודתיות חריפה בשווקים על בסיס יומי, שבועי, חודשי ואפילו שנתי.

לעומת זאת, אם משך הזמן להגשמת היעד שלכם קצר מאוד ונמדד בשנים בודדות (לדוגמה, אם בכוונתכם לקנות דירה בעוד 3-4 שנים), הרי שסיכון הכספים בבורסה עלול להיות מעשה פזיז." (איך להשקיע בבורסה: מידע למתחילים)

אולי לך @TunaGolem (על אף חוסר נסיונך, שאותו ציינת) או לך @אורי ג. , יש איזה מידע פנים בנוגע למניה מסויימת, איזה מחקר חלוץ בתחום הביומד, או איזה סטרקצ'ר באמתחת, אבל אם עסקננו בהשקעה סטנדרטית במדדים, אג"חים, מניות וכן הלאה, האם הנחישות והיוהרה בה אתם מתייחסים להשקעות לטווח קצר בשוק ההון במקומה? האם זהו מסר ראוי לכל אותם צעירים וחסריי נסיון שקוראים אתכם?

אבל אם עסקננו בהשקעה סטנדרטית במדדים, אג"חים
זה בדיוק מה שטונה נתן לך לינק אליו.
נתונים משנת 72 שמראים שלכל טווח של 5 שנים תיק שמורכב ממדד מניות כללי ומדד אגח כללי ביחס של 50-50 התיק שלו עלה ריאלית בתקופה ההיא. זה כולל את כל המשברים שהיו משנת 72.
תיק מזומן הפסיד ריאלית ב-5 שנים תמיד.

הרטוריקה שלך נחמדה, אבל מבוססת על נטו רגש.

לא טונה, ולא אורי ג. אמרו שיש להם איזה סוד להרוויח ב-5 שנים. הכל במדדים פשוטים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לעומת זאת, אם משך הזמן להגשמת היעד שלכם קצר מאוד ונמדד בשנים בודדות (לדוגמה, אם בכוונתכם לקנות דירה בעוד 3-4 שנים), הרי שסיכון הכספים בבורסה עלול להיות מעשה פזיז." (איך להשקיע בבורסה: מידע למתחילים)
אם זוהי טענתה אז הסולידית טועה.
אבל אם עסקננו בהשקעה סטנדרטית במדדים, אג"חים, מניות וכן הלאה, האם הנחישות והיוהרה בה אתם מתייחסים להשקעות לטווח קצר בשוק ההון במקומה?
בהחלט כן! לא הייתי ממליץ על מניות כלל לטווחי זמנים כאלה אבל ישנן אלטרנטיבות אחרות, חלקן אף בטוחות יותר ממזומן או פק"מ בבנק.
נתונים משנת 72 שמראים שלכל טווח של 5 שנים תיק שמורכב ממדד מניות כללי ומדד אגח כללי ביחס של 50-50 התיק שלו עלה ריאלית בתקופה ההיא. זה כולל את כל המשברים שהיו משנת 72.
פה אני דווקא חולק מאד על גולם הטונה, לא הייתי אפיל חולם על להמליץ על תיק שכזה לתקופה של 5 שנים, בטח ובטח לכסף שמיועד לקניית דירה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
H מינוף נדלן להשקעה שוק ההון 6
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
ה מינוף בברוקר שוק ההון 38
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
תוהא מינוף - כל האפשרויות. שוק ההון 41
ריש-לקיש פדיון מסלול משכנתא או השקעה? מינוף ומחשבות קדימה שוק ההון 19
G מינוף קצבה שוק ההון 3
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 26
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 11
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
W מינוף - איך לא להכנס לחוב? שוק ההון 12
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 39
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
O מינוף או לא? נדל"ן 1
L מינוף ברוקר ישראלי שוק ההון 6
O מינוף לרכישת דירה נדל"ן 8
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
S מינוף במטבע זר שוק ההון 3
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
A מינוף להשקעה בנדלן בחו"ל נדל"ן 4
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
H התלבטות על דירה בחו"ל ע"י מינוף בנק בחו"ל נדל"ן 11
S מינוף תיק ממונף שוק ההון 9
M הוצאות ריבית לצורכי מינוף - אפשר להעביר לשנה הבאה? מיסים 2
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
I מינוף קופת גמל והשקעה באפיקים סולידים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1