לא ברור מה רשמת. מה זה אומר "צריך להטיל מס מהדירה הראשונה כדי שלא ירוויחו בעלי דירה שמשכירים לעצמם"?
צריך להטיל מס על הכנסות שכ"ד מכיוון שאין הצדקה לפטור אותן ממס. זה הכל.
בעל דירה ש"משכיר לעצמו" לא מרויח.
בעל דירה שמשכיר ושוכר לעצמו,לא מרויח.
בעל דירות שגר באחת ומשכיר את השניה, כן מרויח. הרוויח? לבריאות.
מדוע שיהיה פטור ממס?
שכחת להוסיף שיש להטיל מסוי על קופות הגמל, קרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות..... בדומה לציבור שבוחר להשקיע בנכסים מניבים לגיל פרישה.
מדובר בנכסים הפטורים ממס עד לגובה של 5,070 ש"ח לחודש, לא מדובר בטייקונים של נדל"ן, אבל אם רוצים צדק, אז צריך להיות הוגנים, יש למסות גם את קרנות הפנסיה.
כיום המס על נכסי מגורים מניבים הוא או 10% מס מחזור על הברוטו (על שכירות חודשית הגבוהה מ 5,070 ) או מס התחלתי של31% ומעלה בהתאם למס השולי משכר העבודה על הרווח הריאלי, אני מניח שאתה לא ממליץ להקטין את המס באופציה זו למס אטרקטיבי יותר בדומה למסוי ניירות הערך כ 25% בלבד על הרווח הריאלי.
הטבות קל מאד לתת, קשה מאד מאד לקחת גם אם ממש אין להם הצדקה והם מזיקים מאד למשק, ראה גם:
פטור ממס על קרנות השתלמות
פטור ממע"מ על ירקות ופירות
פטור ממע"מ באילת
חשמל חינם בחברת החשמל
פטור ממס שבח (בוטל על דירה שנייה).
הטבות קל מאד לתת, קשה מאד מאד לקחת גם אם ממש אין להם הצדקה והם מזיקים מאד למשק, ראה גם:
פטור ממס על קרנות השתלמות
פטור ממע"מ על ירקות ופירות
פטור ממע"מ באילת
חשמל חינם בחברת החשמל
פטור ממס שבח (בוטל על דירה שנייה).
בנוסף ציטוט מויקיפדיה:
רק 37% מהשכירים מחזיקים קרנות השתלמות, והעשירון העליון זוכה ב-81% מהטבת מס זו, שגובהה כ-2.5 מיליארד ש"ח בשנה.[2] לאור אי-שוויון זה המליצה, במאי 2000, ועדת בן-בסט לרפורמה במס הכנסה לבטל את הפטור ממס לקרנות ההשתלמות,[3] אך עקב התנגדות עזה של ההסתדרות לא מומשה המלצה זו. בשנת 2014 נעשו צעדים להרחבת האוכלוסייה הנהנית מקרנות השתלמות, באמצעות קביעת זכות זו בהסכמים קיבוציים לענף הניקיון ולענף השמירה והאבטחה, שלהם הוצאו צווי הרחבה.
מוכן לביטול קרן השתלמות (גם בתור מעסיק וגם בתור אזרח) תמורת הורדת המס על הבורסה
מתפשר על 15%, אבל אני לא רואה את זה קורה
למרות שיש ליחשושים על הורדת מס חברות (והכנסה?!), אני לא אופטימי שצפוי שינוי כיוון משמעותי במשהו שכרגע "נוח" לכל יושבי הכנסת
אני מציע עוד הצעה
אם כבר הכניסו את החוק שכירות הוגן לספר החוקים, האמת שאין לי מושג מה יש בו כי הוא די חלול
ניתן להציע הטבת מס למשכירים שיסכימו להיות תחת עינם הפקוחה של רשות כלשהי (בסגנון המועצה לצרכנות עם רשות לקנוס) ועמידה בדרישות סף כלשהם ומחיר "מפוקח"
לשאר לבטל או להקטין או להשאיר, לא באמת משנה (לי באופן אישי)
בכל מקרה, כל תעלולי המס והנהירה למקלטים מסויימים בתנאים מסויימים היא מרתקת בעיניי
תמונה שווה אלף מילים: