lazyprogrammer
משתמש רגיל
- דירוג
- 288
אני מאוד מאוד (מאוד), רוצה להתמנף, נכון שעכשיו זה התקופה הלא נכונה, אבל אפילו בשביל לקפוץ מעל לעוד משוכה פרקטית,
הכסף שלי לא מושקע בברוקר זר מסיבה פשוטה - לא רוצה להגיש דוחות.
בארץ אני מחובר לאחד מבתי ההשקעות, אבל הריבית שאמרו לי על מינוף היא - fed rate +6.5 בערך,
יש מצב שטעו ?
בIB זה בערך ב4% נמוך יותר.
אני מרגיש בנוח להתמנף עד לריבית של 6-7%, מעבר לזה לא.
המטרה היא להתמנף בבערך 10% יותר משווי התיק שלי בתור התחלה.
לשם הברה -אני ״משקיע״ במניות מעל ל7 שנים, לא מחשיב את עצמי כקיצוני מידי ומצד שני גם לא שמרן, לא מחפש תשואות מהירות או בוננזות, אבל כן מחפש לשפר תשואות כשאני יכול - לא מדובר בגחמה רגעית שלי, אלא משהו שאני רוצה להתנסות איתו בזהירות.
בנוסף יש מנגנונים של מינוף עם אופציות ומינוף על ידי קניית חוזים עתידיים,
ראיתי כל מיני פוסטים, אבל מאוד קשה לי לחשב מה עדיף מבינהם.
צד שני שאני חושב עליו הוא לקנות קרן ממונפת יומית, ולהסתכן עם המינוף היומי ומצד שני הדמי ניהול שלהן לא גבוה מידי (פחות מ1.5% לפעמים), האם כשרשום דמי ניהול על leveraged etf, זה כולל הוצאות השקעה?
לא ממליץ ולא מייעץ
הכסף שלי לא מושקע בברוקר זר מסיבה פשוטה - לא רוצה להגיש דוחות.
בארץ אני מחובר לאחד מבתי ההשקעות, אבל הריבית שאמרו לי על מינוף היא - fed rate +6.5 בערך,
יש מצב שטעו ?
בIB זה בערך ב4% נמוך יותר.
אני מרגיש בנוח להתמנף עד לריבית של 6-7%, מעבר לזה לא.
המטרה היא להתמנף בבערך 10% יותר משווי התיק שלי בתור התחלה.
לשם הברה -אני ״משקיע״ במניות מעל ל7 שנים, לא מחשיב את עצמי כקיצוני מידי ומצד שני גם לא שמרן, לא מחפש תשואות מהירות או בוננזות, אבל כן מחפש לשפר תשואות כשאני יכול - לא מדובר בגחמה רגעית שלי, אלא משהו שאני רוצה להתנסות איתו בזהירות.
בנוסף יש מנגנונים של מינוף עם אופציות ומינוף על ידי קניית חוזים עתידיים,
ראיתי כל מיני פוסטים, אבל מאוד קשה לי לחשב מה עדיף מבינהם.
צד שני שאני חושב עליו הוא לקנות קרן ממונפת יומית, ולהסתכן עם המינוף היומי ומצד שני הדמי ניהול שלהן לא גבוה מידי (פחות מ1.5% לפעמים), האם כשרשום דמי ניהול על leveraged etf, זה כולל הוצאות השקעה?
לא ממליץ ולא מייעץ