• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מינוף לאחר פרישה

• פותח הנושא פותח הנושא Ajax
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ajax

משתמש רגיל
דירוג
633
האם לאדם(בגיל 65+-) שמגיע לפרישה כדאי למנף את כספי הירושה ולנסות להגדיל את ההון העתידי או פשוט להוסיף אותם ל"סל" הכספים שלו ולהנות קצת יותר מהרגיל ?

1. ירושה בסדר גודל של 3 מיליון
2. הוא מסודר מבחינה כלכלית עד סוף ימי חייו גם ללא כספי הירושה, בהתאם לרמת החיים שאליה היה רגיל, כלומר הם די "בונוס"
3. הוא כבר עזר לכל הילדים לקנות דירה כך שאין "לחץ" להוריש סכום משמעותי לדור הבא

אני מעלה את השאלה כדיון תיאורתי אך כמובן שזה מגיע לאחר מקרה ספציפי של קרוב משפחה:

אמא של 2 אחים (באזור גיל 60) נפטרה והשאירה אחריה דירה במרכז (לא ת"א), שלפי מדלן נראה שטווח המחירים ברחוב הוא 30-40 אלף למטר.
הדירה ישנה (נבנתה ב1950), הרחוב מלא בפינוי בינוי אך הדיירים בניין הספציפי הזה מסרבים לחתום, אז אין צפי בעתיד הקרוב, וכדי להשכיר אותה חייבים לשפץ אותה מהיסוד (הדירה נשארה כמעט כמו שנקנתה)
אפשרות המינוף המדוברת היא בעצם השאלה:
האם כדאי להתקזז עם כספי הירושה ו"לקחת" את הדירה בתוספת של כמה מאות אלפים (סדר גודל של חצי מיליון), לשפץ אותה(עוד 100 אלף?), להשכיר(לשאת בנטל של התנהלות מול דיירים) ולחכות לפינוי בינוי (שבטוח יגיע באיזה שלב פשוט לא בקרוב). או למכור ולהתחלק בכסף בלי כל הכאב ראש וההתעסקות כי ככל הנראה מי שיהנה מהפירות של ההשקעה הזאת יהיו הילדים (שגם ככה אין דחיפות להוריש להם עוד אקסטרה כסף).

המקרה הנ"ל אמנם עוסק בנדל"ן אך סקרן אותי לשמוע בכללי עוד דעות בנושא של מינוף לאחר פרישה

זו שאלה של דינמיקה משפחתית לא פחות מכלכלית.
1. על פניו, נראה שההשקעה משתלמת, כי אתה מכניס 600k תמורת נכס מניב במרכז. דירה של סבתא בתל אביב היא אחת הדרכים הבטוחות להתעשר בימינו :) גם אם הדירה שלך לא בתל אביב, יש פוטנציאל גדול לעליית ערך.
2. האם האח השני יסכים שתיקח את הדירה של האמא? במקרה כזה עדיף לחלק כסף ולשמור על אח.
3. האם מי שייהנה מפירות הההשקעה רוצה אותה? היה מקרה דומה במשפחה שלי, מכרו את הדירה של הסבתא כי כל הנכדים גרים בחו"ל והעדיפו כסף על דירה בישראל.
4. מה התשואה האלטרנטיבית אם תשקיע 3 מיליון?

אישית הייתי לוקח את הדירה, רק אם הייתי יודע שזה לא ייצור קרע עם אחי.

האם לאדם(בגיל 65+-) שמגיע לפרישה כדאי למנף את כספי הירושה ולנסות להגדיל את ההון העתידי או פשוט להוסיף אותם ל"סל" הכספים שלו ולהנות קצת יותר מהרגיל ?

1. ירושה בסדר גודל של 3 מיליון
2. הוא מסודר מבחינה כלכלית עד סוף ימי חייו גם ללא כספי הירושה, בהתאם לרמת החיים שאליה היה רגיל, כלומר הם די "בונוס"
3. הוא כבר עזר לכל הילדים לקנות דירה כך שאין "לחץ" להוריש סכום משמעותי לדור הבא

אני מעלה את השאלה כדיון תיאורתי אך כמובן שזה מגיע לאחר מקרה ספציפי של קרוב משפחה:

אמא של 2 אחים (באזור גיל 60) נפטרה והשאירה אחריה דירה במרכז (לא ת"א), שלפי מדלן נראה שטווח המחירים ברחוב הוא 30-40 אלף למטר.
הדירה ישנה (נבנתה ב1950), הרחוב מלא בפינוי בינוי אך הדיירים בניין הספציפי הזה מסרבים לחתום, אז אין צפי בעתיד הקרוב, וכדי להשכיר אותה חייבים לשפץ אותה מהיסוד (הדירה נשארה כמעט כמו שנקנתה)
אפשרות המינוף המדוברת היא בעצם השאלה:
האם כדאי להתקזז עם כספי הירושה ו"לקחת" את הדירה בתוספת של כמה מאות אלפים (סדר גודל של חצי מיליון), לשפץ אותה(עוד 100 אלף?), להשכיר(לשאת בנטל של התנהלות מול דיירים) ולחכות לפינוי בינוי (שבטוח יגיע באיזה שלב פשוט לא בקרוב). או למכור ולהתחלק בכסף בלי כל הכאב ראש וההתעסקות כי ככל הנראה מי שיהנה מהפירות של ההשקעה הזאת יהיו הילדים (שגם ככה אין דחיפות להוריש להם עוד אקסטרה כסף).

המקרה הנ"ל אמנם עוסק בנדל"ן אך סקרן אותי לשמוע בכללי עוד דעות בנושא של מינוף לאחר פרישה
אם מדובר בנכס / כסף שהיורש מייעד לילדיו, למה לא לשאול אותם מה דעתם?
עקרונית, אני בעד העברה ביד חמה ולא ביד קרה, אבל גם אם לא רוצים להעביר את כל הזכויות בנכס לדור הבא, יש פתרונות ביניים להסדרת השליטה בנכס וקבלת ההכנסות ממנו.
אני מניח שמדובר בילדים בני 30 פלוס ולכן הדיון הזה לא צריך להיעשות מעל הראש שלהם.

זה לא אחד לאחד בגלל שיש שיקולי מיסים ועלויות נלוות של עסקאות נדל"ן, אבל אם מתעלמים מזה, הוא היה מעוניין לבצע עסקה כזאת אם היא לא הייתה חלקה מירושה?
לדעתי (וקצת מניסיוני) יש נטיה מוגברת "להתאהב פיננסית" בנכס רק בגלל שהוא מגיע כחלק מירושה

זו שאלה של דינמיקה משפחתית לא פחות מכלכלית.
1. על פניו, נראה שההשקעה משתלמת, כי אתה מכניס 600k תמורת נכס מניב במרכז. דירה של סבתא בתל אביב היא אחת הדרכים הבטוחות להתעשר בימינו :) גם אם הדירה שלך לא בתל אביב, יש פוטנציאל גדול לעליית ערך.
2. האם האח השני יסכים שתיקח את הדירה של האמא? במקרה כזה עדיף לחלק כסף ולשמור על אח.
3. האם מי שייהנה מפירות הההשקעה רוצה אותה? היה מקרה דומה במשפחה שלי, מכרו את הדירה של הסבתא כי כל הנכדים גרים בחו"ל והעדיפו כסף על דירה בישראל.
4. מה התשואה האלטרנטיבית אם תשקיע 3 מיליון?

אישית הייתי לוקח את הדירה, רק אם הייתי יודע שזה לא ייצור קרע עם אחי.

1. כביכול אדם עשיר דיו (עבור אורח חייו) אז למה בעצם לנסות להתעשר עוד ?
2. לאח השני אין יכולת כלכלית לקנות את החצי השני בדירה
3. זו שאלה טובה, בהווה היורש יהנה מקצבה מוגדלת ויוכל להעלות מעט את רמת החיים. בעתיד מי שירוויח מהפינוי בינוי ועליית ערך יהיו ככל הנראה הילדים
4. אני לא בטוח לגבי זה, יש סיכוי גבוהה שזה יהיה באגחים. מצד אחד הוא מבין ומכיר את ששוק ההון אבל מצד שני זה הכל מנוהל דרך הבנק אז לא יהיה פה משהו בסגנון של אחוז משיכה בטוח והכסף ככל הנראה ״יאכל״.

אם מדובר בנכס / כסף שהיורש מייעד לילדיו, למה לא לשאול אותם מה דעתם?
עקרונית, אני בעד העברה ביד חמה ולא ביד קרה, אבל גם אם לא רוצים להעביר את כל הזכויות בנכס לדור הבא, יש פתרונות ביניים להסדרת השליטה בנכס וקבלת ההכנסות ממנו.
אני מניח שמדובר בילדים בני 30 פלוס ולכן הדיון הזה לא צריך להיעשות מעל הראש שלהם.

נכון הילדים גדולים מעל 30. באמת לא חשבתי על זה בצורה הזאת ואולי שווה לדבר איתם על זה. בגדול הם כבר קיבלו ירושה חמה בעבר כדי לקנות דירה לא חושב שיש עניין להורים להעביר להם עוד כסף בסדר גודל כזה

זה לא אחד לאחד בגלל שיש שיקולי מיסים ועלויות נלוות של עסקאות נדל"ן, אבל אם מתעלמים מזה, הוא היה מעוניין לבצע עסקה כזאת אם היא לא הייתה חלקה מירושה?
לדעתי (וקצת מניסיוני) יש נטיה מוגברת "להתאהב פיננסית" בנכס רק בגלל שהוא מגיע כחלק מירושה

חד משמעות לא, כל חייו נמנע מלקנות דירה להשקעה כדי לא להתנהל מול שוכרים.. אך למרות זאת הפעם זה לא השיקול העיקרי שלו.

לדעתי זה פחות עניין של להתאהב בדירת ירושה אלא הקושי לוותר על דירה במקום מרכזי במרכז הארץ שעל פניו אין סיבה שלא תהיה מושכרת במחיר מופקע. בוא נגיד שהם חוו כבר את ״אם הסבא לא היה מוכר את השטח במקום x” אז הם היו יכולים להיות עשירים אז זה מחלחל הלאה

אני גם נמנע מלקנות דירה להשקעה, אבל אישית אני גם בדיעה שעל נדל"ן שכבר קיים לא מוותרים. כלומר אם כבר יש דירה בירושה, שווה לשמור עליה במשפחה.
מצד שני, אם יש סיכון למחלוקת משפחתית, עדיף למכור את הדירה ולחלק את הכסף.
אם לאח אחד יש כסף לקנות את הדירה, ולאח השני אין, הייתי מוכר את הדירה ומתחלק בכסף. כך זה נהנה, ולשני לא חסר. עדיף מצב לא אופטימלי, אבל שוויוני בין האחים, על מיקסום רווח שיכול לגרום קרע במשפחה.

ישנה נקודה שלא הוזכרה פה, ולדעתי היא חשובה.

בדירת ירושה, אם היתה דירתו היחידה של המוריש, יורשים גם את הפטור ממס שבח על דירה יחידה של המוריש.

כלומר, אם מוכרים את הדירה 20 שנה אחרי ההורשה, עדיין זוכים לפטור ממס שבח. למרות שיתכן שבבעלות היורש מספר דירות.

שווה לבדוק לעומק הנושא הזה.

כלומר, אם מוכרים את הדירה 20 שנה אחרי ההורשה, עדיין זוכים לפטור ממס שבח. למרות שיתכן שבבעלות היורש מספר דירות.
יש לסייג את השורה הזו.
כאן מדובר באיזור שמבוצעים בו פרוייקטים של פינוי בינוי.
במידה ובדירה יבוצע גם פרוייקט כזה, אז הפטור הוא רק בתנאי שמכירת הדירה נעשית לפני שהדירה נהרסת.
על הדירה החדשה שתיבנה לא יהיה ניתן להשתמש בפטור של המוריש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 6
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
A מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
W מינוף - איך לא להכנס לחוב? שוק ההון 12
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 33
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
O מינוף או לא? נדל"ן 1
L מינוף ברוקר ישראלי שוק ההון 6
O מינוף לרכישת דירה נדל"ן 8
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
S מינוף במטבע זר שוק ההון 3
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף ***) שוק ההון 10
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
A מינוף להשקעה בנדלן בחו"ל נדל"ן 4
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
H התלבטות על דירה בחו"ל ע"י מינוף בנק בחו"ל נדל"ן 11
S מינוף תיק ממונף שוק ההון 9
M הוצאות ריבית לצורכי מינוף - אפשר להעביר לשנה הבאה? מיסים 2
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
I מינוף קופת גמל והשקעה באפיקים סולידים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1