ריש-לקיש
משתמש רגיל
- דירוג
- 381
כחלק מהמשכנתא לקחתי מסלול "פיתוי" שאותו תכננתי לפרוע מיד לאחר לקיחת המשכנתא, על סכום של 280K לסכום של 25 שנה בריבית P-0.5 (כיום עומד על 5.5%).
עכשיו, אני מתלבט בין לפרוע את המסלול באופן מלא או חלקי (יש ביכולתי לעשות כך) או לחלופין להשקיע את הסכום.
החזר חודשי של הסכום הוא בערך 1,700 ש"ח כיום.
מצד אחד, פירעון ההלוואה שווה לתשואה של 5.5% נטו (כיום) שזה לא מבוטל.
מצד שני, סביר שהפריים יירד ואולי חבל לא לנצל הלוואה בריבית טובה כזו (שכן הוא גבוה ביחס לממוצע ב20 שנה האחרונות, מצד שני לפני זה הוא היה אף גבוה יותר מעכשיו ומי יודע מה יהיה).
בהנחה שאני אכן משקיע אז השאלה היא כמה להשקיע וכמה לפרוע מהחוב.
ולאחר מכן מתלבט על מה, חשבתי על אופציה כמו JEPI או ISPY שהוזכרו בפוסט קרנות אופציות: הכנסה פסיבית דו-ספרתית מקרנות סל שיכולות לספק תזרים במידת הצורך שייקל על ההחזר החודשי, וכמובן צפויות לגדול לאורך השנים (גם אם בצורה פחות יעילה לעומת קרן צוברת).
לחלופין, אולי מדד עולמי צובר ולשכוח, אולי אפילו VT ככה שיהיה הכנסה מסוימת מדיבידנדים שתוכל לצמצם את "מרווח התזרים" שצריך בשביל להחזר ההלוואה.
אולי השקעות נדל"ן בארה"ב כמו שאורי ציין מוקדם יותר בפוסט, או השקעת חוב.
בקיצור אשמח לשמוע את דעתכם.
עכשיו, אני מתלבט בין לפרוע את המסלול באופן מלא או חלקי (יש ביכולתי לעשות כך) או לחלופין להשקיע את הסכום.
החזר חודשי של הסכום הוא בערך 1,700 ש"ח כיום.
מצד אחד, פירעון ההלוואה שווה לתשואה של 5.5% נטו (כיום) שזה לא מבוטל.
מצד שני, סביר שהפריים יירד ואולי חבל לא לנצל הלוואה בריבית טובה כזו (שכן הוא גבוה ביחס לממוצע ב20 שנה האחרונות, מצד שני לפני זה הוא היה אף גבוה יותר מעכשיו ומי יודע מה יהיה).
בהנחה שאני אכן משקיע אז השאלה היא כמה להשקיע וכמה לפרוע מהחוב.
ולאחר מכן מתלבט על מה, חשבתי על אופציה כמו JEPI או ISPY שהוזכרו בפוסט קרנות אופציות: הכנסה פסיבית דו-ספרתית מקרנות סל שיכולות לספק תזרים במידת הצורך שייקל על ההחזר החודשי, וכמובן צפויות לגדול לאורך השנים (גם אם בצורה פחות יעילה לעומת קרן צוברת).
לחלופין, אולי מדד עולמי צובר ולשכוח, אולי אפילו VT ככה שיהיה הכנסה מסוימת מדיבידנדים שתוכל לצמצם את "מרווח התזרים" שצריך בשביל להחזר ההלוואה.
אולי השקעות נדל"ן בארה"ב כמו שאורי ציין מוקדם יותר בפוסט, או השקעת חוב.
בקיצור אשמח לשמוע את דעתכם.