• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות?

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נושא המוניות עלה מתוך דאגה של אחד המשתמשים שלא אצא לשתות מחוץ לשכונת השינה שלי ברכב. אני מתאר לעצמי שאמא שלך (אגב, עוד מקרה פרטי) לא משתמשת במוניות לצורך הזה. היעדר מוניות במהלך היום אינו תכונה של שכונת שינה.

ואם כבר, במהלך היום שכונת שינה היא כאמור חלום בהיבט הזה - אתה יכול להחזיק רכב פרטי מבלי הצורך לברר באיזה חניון של אחוזת החוף תוכל להשאיר אותו לשבוע הקרוב.
הכל פרטי, אם יש לך עדות פרטית אחרת נשמח לשמוע. כדרך אגב, לדעתי בלילה המצב יהיה יותר גרוע בשכונת לווין. אף מונית לא תחכה בשכונה שמישהו יצא לבלות ואז תחזור ריקה כדי לחכות למבלה הבא ובשעות הלילה המאוחרות תתחיל לעשות את הכיוון השני כשהיא ריקה חצי מהזמן.

כפי שכתבתי לאהוד, אני גם חושב שלב תל אביב לא מתאימה למשפחות אם או בלי אחוזת החוף. בצפון החדש כבר תמצא הרבה בניינים עם חניית רכב אחת וזה יספיק כי הגישה לתל אביב גם ככה נוחה ויש אזורי בילוי גם אם לא סוערים במיוחד, בצפון היותר חדש (צפון תל אביב), כבר תמצא שכונות עם שתי חניות וגם להם גישה נוחה ואזורי בילוי של סטודנטים ולכולם זמינות מוניות מעולה.
חריגות ממה? כל שכונה כזאת כוללת מאות\אלפי (כתלות בגודל השכונה) עדויות לאנשים שמאמינים שאיכות החיים שלהם שם טובה מאשר במקומות אחרים, לפחות אלו שידם משגת.
מה שפותח השרשור טוען להבנתי ,למה לרצות לגור בשכונת שינה שנמצאות בפאתי עיר מסויימת ולא במרכז העיר של אותה עיר, שם יש לפחות חנויות ומקומות בילוי גם אם לא חיי לילה סוערים, הם יספיקו לרוב. הוא טוען להבנתי(לא בדקתי), ששכונות השינה של עיר מסויימת תהיה יקרה יותר ממרכז העיר של אותה עיר.

להבנתי, הגישה של השכונות למרכזי תעסוקה היא קריטית בהתחשב שמרוב הערים תצטרך להשקיע הרבה זמן גם כך להגיע למרכזי התעסוקה. תלות המחיר כתלות הנגישות.

השאלה איזה יתרונות אתה רואה בשכונות השינה אם בכלל. "מנסיון אישי" של קרובי משפחה בגיל הטיפש אין לבני נוער או צעירים מה לעשות בשכונות האלה וזה גם מה שטוענים אחרים פה (באופן אישי כמובן).

נערך לאחרונה ב:
הכל פרטי, אם יש לך עדות פרטית אחרת נשמח לשמוע. כדרך אגב, לדעתי בלילה המצב יהיה יותר גרוע בשכונת לווין. אף מונית לא תחכה בשכונה שמישהו יצא לבלות ואז תחזור ריקה כדי לחכות למבלה הבא ובשעות הלילה המאוחרות תתחיל לעשות את הכיוון השני כשהיא ריקה חצי מהזמן.
מוניות לא צריכות לחכות, המרחק בין שכונת שינה לעיר ברכב אינו גדול.
כפי שכתבתי לאהוד, אני גם חושב שלב תל אביב לא מתאימה למשפחות אם או בלי אחוזת החוף. בצפון החדש כבר תמצא הרבה בניינים עם חניית רכב אחת וזה יספיק כי הגישה לתל אביב גם ככה נוחה ויש אזורי בילוי גם אם לא סוערים במיוחד, בצפון היותר חדש (צפון תל אביב), כבר תמצא שכונות עם שתי חניות וגם להם גישה נוחה ואזורי בילוי של סטודנטים ולכולם זמינות מוניות מעולה.
מסכים, אבל מה שכתבת מתייחס לתל אביב. לגור בכוכב הצפון או תל ברוך זה לא אלטרנטיבה למי שגר בשכונת שינה בעיר לווין. צריך להשוות בין שכונת שינה למרכז העיר בעיר הלווין.
מה שפותח השרשור טוען להבנתי ,למה לרצות לגור בשכונת שינה שנמצאות בפאתי עיר מסויימת ולא במרכז העיר של אותה עיר, שם יש לפחות חנויות ומקומות בילוי גם אם לא חיי לילה סוערים, הם יספיקו לרוב. הוא טוען להבנתי(לא בדקתי), ששכונות השינה של עיר מסויימת תהיה יקרה יותר ממרכז העיר של אותה עיר.
נתתי את ההסבר שלי למטה. אני לא חושב שהטענה לגבי המחיר נכונה, אבל אני מניח שכל מקרה לגופו.
להבנתי, הגישה של השכונות למרכזי תעסוקה היא קריטית בהתחשב שמרוב הערים תצטרך להשקיע הרבה זמן גם כך להגיע למרכזי התעסוקה. תלות המחיר כתלות הנגישות.
אכן, התייחסתי לזה כאן:
מבלי לריב על האם יש טרנד או אם הוא מצטצם, נסכים שכיום אפשר לעבוד מהבית (ולא רק בהייטק) בחלק מהזמן. זה לא היה נכון ל2015. יש לי חברים שבחרו להישאר בצפון הרחוק אחרי הקורונה כי לנסוע מרמת הגולן לתל אביב חמישה ימים בשבוע זה בלתי אפשרי, אבל יום אחד זה לא כזה נורא. יש לא מעט מעסיקים שמאפשרים 2-3 ימים (מיקרוסופט) שזה עדיין מדהים. לא כל חברה תחזיר מהר את העובדים כמו אמאזון.

השאלה איזה יתרונות אתה רואה בשכונות השינה אם בכלל. "מנסיון אישי" של קרובי משפחה בגיל הטיפש אין לבני נוער או צעירים מה לעשות בשכונות האלה וזה גם מה שטוענים אחרים פה (באופן אישי כמובן).
עניתי על זה כאן:
יש לי ילדים קטנים (מאוד). יש לי גנים מחוץ לבית (וגם בית ספר לכשנצטרך) במרחק יריקה בלי לעבור כביש. סופר שפתוח רוב היום ורוב השבוע (כולל שבת). פארק ענק עם גן שעשועים מחוץ לבית. הילדים למדו לנסוע באופניים בלי גלגלי עזר בגיל 3 כי התוואי מאפשר נסיעה רצופה. יש בשכונה משפחות עם אופי מאוד דומה לשלנו, אז יש לנו המון חברים.

נכון, אני נוסע ברכב קצת יותר מאשר אם הייתי גר במרכז העיר קרוב לעבודה (במקרה שלי זה זניח, תחשבו גליל ים ונסיעה בקורקינט לפיתוח). אבל גם מי שעובד רחוק - אם אפשר לעבוד מהבית חלק לא קטן מהשבוע, הנסיעות נחסכות ומרוויחים את כל מה שכתוב למעלה.

כרווק בלי ילדים, ברור שהייתי רוצה לגור במרכז. אבל כל היום שלי מאורגן סביב הילדים, ושכונה כזאת היא גן עדן להורים לילדים קטנים.

מה החסרון המרכזי של "שכונות שינה" בעיניכם?

יש לי ילדים קטנים (מאוד). יש לי גנים מחוץ לבית (וגם בית ספר לכשנצטרך) במרחק יריקה בלי לעבור כביש. סופר שפתוח רוב היום ורוב השבוע (כולל שבת). פארק ענק עם גן שעשועים מחוץ לבית. הילדים למדו לנסוע באופניים בלי גלגלי עזר בגיל 3 כי התוואי מאפשר נסיעה רצופה. יש בשכונה משפחות עם אופי מאוד דומה לשלנו, אז יש לנו המון חברים.

נכון, אני נוסע ברכב קצת יותר מאשר אם הייתי גר במרכז העיר קרוב לעבודה (במקרה שלי זה זניח, תחשבו גליל ים ונסיעה בקורקינט לפיתוח). אבל גם מי שעובד רחוק - אם אפשר לעבוד מהבית חלק לא קטן מהשבוע, הנסיעות נחסכות ומרוויחים את כל מה שכתוב למעלה.

כרווק בלי ילדים, ברור שהייתי רוצה לגור במרכז. אבל כל היום שלי מאורגן סביב הילדים, ושכונה כזאת היא גן עדן להורים לילדים קטנים.

אגב, גיסי גר במרכז תל אביב עם שני ילדים קטנים ונהנה מזה גם. רוב היום שלו מוקדש למפגשים עם תל אביבים, אז עושה בשבילו שכל לגור שם.
עם ילדים קטנים אני מסכים, עם בני נוער או מבוגרים יותר, לא. מנסיון של משפחה וחברים, שכונות השינה לא מספקות בילוי לבני נוער/בוגרים שרוצים לצאת ולבלות או סתם להסתובב. רוב מרכזי הערים כן יספיקו עם פיצריות, גלידריות, חנויות או קניון במרחק הליכה(ככה אני גדלתי כדרך אגב) ואולי גם כמה מסעדות וברים למבוגרים. השאלה אם שכונות השינה הם לא חשיבה לזמן קצר יחסית ויותר גרוע, למה מתכננים אותם כך.

נערך לאחרונה ב:
עם ילדים קטנים אני מסכים עם בני נוער לא. מנסיון שלי, משפחה וחברים, שכונות השינה לא מספקות בילוי לבני נוער שרוצים לצאת ולבלות או סתם להסתובב. רוב מרכזי הערים כן יספיקו עם פיצריה, גלידריה או קניון במרחק הליכה(ככה אני גדלתי כדרך אגב).
הסכמתי על זה גם בהודעה קודמת...

בכללי, אני לא יודע מה מצפים שבני נוער יעשו בלילות. אם יש חוגים, פעילויות אחרי בית ספר, תנועות נוער, בית קפה ומסעדות וכו' - מה עוד אפשר לבקש?

עבר המון זמן מאז שהייתי נער בעיר מתפתחת, ואתה יכול לנחש מה עשינו בלילות. כמה עשורים וכמה עשירונים סוציואקונומיים למעלה, אני חושב על הילדים שלי (ויש לי עוד כמה שנים עד שיהיו בני נוער). אני מעדיף שהם יארחו חברים בבית מאשר שיסתובבו ברחובות.

השאלה אם שכונות השינה הם לא חשיבה לזמן קצר יחסית.
יכול להיות. אולי כשכל הילדים בגיל ההתבגרות שכונה כזאת באמת פחות אטרקטיבית. באופן אישי, אנחנו קיבלנו החלטה לחמש שנים. נראה לי מטורף לקבל החלטות לפרקי זמן ארוכים יותר.

בכללי, אני לא יודע מה מצפים שבני נוער יעשו בלילות. אם יש חוגים, פעילויות אחרי בית ספר, תנועות נוער, בית קפה ומסעדות וכו' - מה עוד אפשר לבקש?
בתור אבא לילד שהתחיל את גיל ההתבגרות אני מבקש עבורו בדיוק מה שהיה עבורי. פיצה גלידה ולהתמזמז עם הילדה שהוא אוהב על הספסל, זה גיל ההתבגרות (ואחרי זה היא תזרוק אותו וישבר לו הלב, וגם זה בסדר). כל דקה שהוא לא בבית מבחינתי (והוא הרבה מחוץ לבית) ,כלומר לא במסכים, היא ברכה ועדיף לדעתי שיספוג את העולם כבר עכשיו כשההורים נמצאים בסביבה כדי להדריך ולעזור.

גם בצפון החדש של תל אביב המצב טוב. יש מבחר בתי עסק שחלקם פתוחים עד שעות הערב המאוחרות/לילה, סביר להניח בגלל ריכוז הסטונדטים אבל גם מתאים לבילוי בני נוער וכמובן גישה באופניים לבילוי בנמל תל אביב ותחבורה נוחה לתוך העיר עם יתרון של אווירה בטוחה יותר לבני נוער ממרכז העיר. מזרח העיר תוכנן מאוד גרוע לדעתי.

לב העיר, הצפון הישן והכרם הם שכונות ,שלפחות אני, לא הייתי רוצה לגדל בהם ילדים/בני נוער. שכונות צפופות חונים על מדרכות הומלסים ומסוממים וכמעט שאין גינות ופארקים. לא הייתי נותן לבני נוער צעירים להסתובב שם לבד.
הצפון החדש זה בהחלט לא שכונת שינה, אומנם פחות טובה מהשכונות שציינתי אבל סה"כ שכונה סבירה וגם היא לא מקשה אחת, אגב היא תעבור מהפיכה בשנים הקרובות כי הוסיפו לרחובות הראשיים שם חובה לחזית מסחרית:
(הם כותבים הצפון הישן אבל זו טעות: זה הצפון החדש).

מזרח העיר זה איזור גדול מאד ולא שכונה 1.
חלקה מתוכננת טוב יותר וחלקה פחות ובכל מקרה יש עידוד של התחדשות עירונית ברובה ככה שהדברים משתפרים שם אבל לאט.

בוא תסביר למה.. אני במשך שנים הסתמכתי על תחבצ במקומות האלה ולכן כל סופש מחדש הייתי נתקע בבית
אתה כתבת ש
כן, בשכונות שינה לא תמצא מוניות בדכ.
אני לא מחפש מוניות בשכונה. כמו שענו לך לפני
הן לא מוכנות להגיע לשם או שפשוט אין קליטה בטלפון וגט לא עובד?
אני מזמין מוניות באפליקציה\טלפון אם רוצה לתכנן מראש, מעולם לא נתקלתי בבעיה...

אני לא מחפש מוניות בשכונה. כמו שענו לך לפני
אני מזמין מוניות באפליקציה\טלפון אם רוצה לתכנן מראש, מעולם לא נתקלתי בבעיה...
אגב, אני קיבלתי תשובה לשאלה שלי - מסתבר שהן אכן לא מוכנות להגיע לשם.

מסכימים עם הטענה ששכונות שינה מאלצות אותך להחזיק רכב, אחרת תהיה בבעיה בסופ"שים לילות וכד'?

מסכימים עם הטענה ששכונות שינה מאלצות אותך להחזיק רכב, אחרת תהיה בבעיה בסופ"שים לילות וכד'?
אבל לא רק שם.
הבן שלי ואשתו גרים במרכז חולון ומחזיקים 2 רכבים. היא נוסעת לעבודה לת"א והוא נוסע לעבודה לחיפה (או להמון מילואים) ויש פעוטה עם בלת"מים מדי פעם.
הרכבת של חולון לא מגיעה ישירות לחיפה, יש מלא תקלות ועצירות ואי אפשר לסמוך עליה.
למזלם יש להם חניות מתחת למגדל.
הבעיה של סופשים ולילות קיימת בישראל לכל מי שרוצה לצאת מהישוב שלו, אבל זה רק חלק אחד מהבעיות של התחבורה בארץ.

באיזה שכונות לא תהיה הבעיה בסופי שבוע? כמה כאלה יש?
כמה שכונות בכללי מאפשרות בכלל ויתור/צמצום ברכב פרטי ?
מרגיש שקצת נטפלים לקטע הזה בשכונות שינה אבל בעוד הרבה מקומות בארץ שלא עונים להגדרה של ״שכונת שינה״ עדיין מחייבות אותך להשתמש ברכב פרטי

אני גר בשכונה כזו בסמי-פריפריה ועוד יש לי רכבת
צמודה במרחק הליכה קצר. אבל בסופ"ש ללא רכב אני אהיה לגמריי תקוע.

הטיעון שלי שלמעט איזורים מאוד ספציפיים בת"א ואולי עוד כמה מקומות שאני לא מכיר, יהיה מאתגר להסתדר בסופי שבוע ללא רכב.

אני גר בשכונה כזו בסמי-פריפריה ועוד יש לי רכבת
צמודה במרחק הליכה קצר. אבל בסופ"ש ללא רכב אני אהיה לגמריי תקוע.

הטיעון שלי שלמעט איזורים מאוד ספציפיים בת"א ואולי עוד כמה מקומות שאני לא מכיר, יהיה מאתגר להסתדר בסופי שבוע ללא רכב.
בהיעדר תח"צ בשבת כל משפחה בארץ צריכה רכב, גם בת"א, הבעיה היא איזורים שצריך בהם 2 רכבים, כי זו הוצאה מאוד גבוהה.

תלאביבים יוצאים מהקונכיה שלהם מתישהו? לא יכול להיות :)
הבן שלי חושב שנסיעה של שעה וחצי אלינו זה נורא ואיום (בכיוון ההפוך זה קלי קלות מבחינתו) אבל אם מדובר בחופשה - אין בעיה לנסוע גם חצי יום ויותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1. אני מנסה להבין את התכל'ס של למה גליל ים יותר מבוקשת ממרכז הרצליה, למה רמת אפעל יותר מבוקשת מגבעתיים וכו'. ובכוונה אני מביא השוואה שבה בגדול המחירים בין השכונה החדשה לישנה דומים ולא מהווים חסם לבחירה.
2. אני גם רוצה לשים בצד שיקולים של פקולטה לאדריכלות "בניה משעממת חד גוונית" - באים לגור בתוך הדירה, לא להסתובב באוטובוס תיירים דו קומתי ולהתפעל מהיופי מבחוץ - כאמור במבחן התוצאה זה גם באמת לא מדיר אנשים מלקנות דירות בשכונות החדשות.
3. מה שכן אובייקטיבית השכונות החדשות בעלות אופי פרוורי זה אומר בוודאות נסיעות לא קצרות לעבודה ולכל פעילות כמעט, אין על כך חולק. בממוצע זה לגזור על עצמך 20-30 אלף ק"מ נסועה בשנה.
4. ומנגד די ברור למה כנראה לגדל משפחה וילדים על דיזינגוף בת"א זה גם משהו שלא מתאים לרבים.
אבל מה התכל'ס? אני יכול לחשוב על:
1. בשכונה החדשה הילדים הולכים על המדשאה לפארק משחקים וזה תחושה של כפר ובטיחות. בעיר, אפילו כמו גבעתיים, זה לחצות מעברי חציה וללכת על מדרכות שבורות בין קורקינטים.
2. אם בשכונה טובה במרכז עיר מקבלים 4 חד' 90 מטר אז בחדשות באותו מחיר מקבלים 115 ומחפשים מעין "מקום שיהיה לילדים איפה להתרוצץ" בדירה ו- 85-90 נשמע כמו דירת סבתא.
3. ובכללי אם זה לא מהניילונים עם המרפסות החדשות והמחסן והחניה השמורה, אז זו דירת סבתא (שלא לדבר על רפרופים לדירת שותפים שהייתה לכל אחד לפני 15 שנה, ומה כבר גדלנו מחפשים דירה של משפחה אמיתית - וישר האסוציאציה היא שכונה חדשה) - בדיוק כמו שיש רבים שלא מוכנים לשמוע על מכונית משומשת.
4. אוכ' הומוגנית, פוליטיקת זהויות, שכונה חדשה - דור חדש מגיע אליה וגדל איתה ביחד - כולם באותן שכבות גיל.

ז"א זה ממש נראה שיש איזו הסללה שהמשפחה הישראלית צריכה לקנות חדש מקבלן בשכונה חדשה שיש בה פארק ולא מדרכות שבורות של מרכז העיר וכו' וכו'.

בלת"ק- מהיכרות אישית, גליל ים היא ממש לא השכונה החדשה הסטנדרטית. היא ממוקמת על ציר תחבורה ראשי בהרצליה עם מלא תחב"צ. יש בשכונה כמה מרכזים מסחריים קטנים עם מאפיות, סופר, חנויות משחקים, סופר פארם. חוץ מזה יש בשכונה פארק עצום ומטופח וגם הרבה גינות ומדשאות. בנוסף הבנייה בשכונה לא גבוה- לרוב הבניינים בטווח של 10-15 קומות ולא מגדלים מאיימים. השכונה סוג של "עוטפת" את קיבוץ גליל יש ובעיקר בגלל זה יש שם שקט ואווירה מאוד רגועה. עיריית הרצליה בונה שם קומפלקס חינוך ענק וחדשני. כן יחסית קשה לצאת מהשכונה עם אוטו בבוקר כי באמת תכנון מאוד רע ביציאות מהשכונה. אבל שוב, התחבצ מדהים. יש כמה וכמה קווים ישירים לתל אביב, רעננה, כפר סבא... וגם לרכבת. גם יש בכניסה לשכונה מתחם פוד טראקס שיש בו כמה מקומות מאוד מגוונים וטעימים- בימים יפים המקום מלא באנשים שיושבים על ספסלים, או על הדשא שמסביב, אז יש לאיפה לצאת בערב.
תשווה את זה למרכז הרצליה- יש בעיה רצינית עם אחד התושבים שמתפרע ברחובות כמה פעמים בשבוע, בעיה הזויה של עכברים וחולדות בכל רחוב במרכז- שהעירייה לא בדיוק מטפלת בה. חוץ מזה רוב הרחובות צרים, מרוצפים לא כל כך טוב וגם לרוב מלוכלכים. בניגוד גמור לארנונה הפסיכית שמשלמים (וגם שכר דירה מאוד מאוד גבוה).
קיצר, אני אוהבת מאוד מרכזי ערים ישנות שלרוב מרגיש שם הרבה יותר חי וטוב. הרצליה ספציפית לא דוגמא טובה.

אגב, מבחינת גודל דירה- דווקא הדירות שבונים היום קטנטנות וגם מתוכננות זוועה- לרוב אין חלון במקלחת, כל החדרים קטנים, כמעט תמיד אין מקום לשולחן אוכל קבוע. אני מכירה הרבה אנשים שקונים דירת 6 חדרים בשביל להרוס חדר אחד ולהפוך את איזור המגורים לגדול יותר. אידיאלית, הדירות הכי טובות הן כנראה מסוף שנות ה-90, תחילת שנות ה-2000. יש מעלית, יש ממד, הבניינים לא גבוהים מידי אז גם וועד בית במחיר סביר, וגם אלו דירות גדולות לרוב המתוכננות טוב.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
Okiru אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 38
deussex למה בעצם לא לשים את קופת הפנסיה לעקוב אחרי מסלול מנייתי, אלא דווקא סנופי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ד למה בעצם לא להשקיע את כל הכסף בקרן נאמנות אחת? שוק ההון 1
ס למה בעצם ביצועי החברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 96
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
ת אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים, למה בעצם הרוב לא עוסקים בזה? אוף טופיק 85
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
חצי פנסיון אם בעצם משקיעים במדד עוקב למה לא אקסטרים שוק ההון 4
ש למה בעצם המס על נדל"ן נמוך יותר? שוק ההון 30
מ למה בעצם לחקות את השוק? שוק ההון 18
ל למה בעצם השתלמות IRA? צרכנות פיננסית 6
ע למה בעצם לא להשקיע בממד אחד? שוק ההון 3
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151

נושאים דומים

Back
למעלה