• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות?

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש לי ילדים מתחת לגיל 6. הילדים שלי צריכים אותי בכל דבר, גם ללכת לחוג. או לחברים
זה זמני וישתנה כשהם יהיו בני 7-9, תלוי בנסיבות. ההנחה הסמויה היא שבוחרים שכונה מתוך תקווה לגדל את הילדים בה לכל אורך הילדות, ואף מעבר.
אז נכון שבגילאים המוקדמים אין הבדל, אבל בעשור שלאחר מכן יש.

למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות?
למה אתה חושב שזה המצב?
לפי הנתונים שאתה הבאת פה בשרשור נראה שהמצב דוקא הפוך.
אם בשכונה טובה במרכז עיר מקבלים 4 חד' 90 מטר אז בחדשות באותו מחיר מקבלים 115
כלומר מרכז העיר יקר יותר בכ20% מהשכונה החדשה.
זה אומר שהביקוש במרכז העיר גבוה בהרבה, שזה בדיון הפוך ממה שרשמת קודם.

למה אנשים בכל זאת הולכים לשכונות זולות? כי יקר להם מידי לגור איפה שהם באמת רוצים אז הם מתפשרים

כי:
זול יותר מת"א
אוכלוסיה מעולה
קרוב לת"א ולהרצליה פיתוח
הכל חדש ובסטנדרד מעולה
נראה לא רע בכלל יחסית לשכונת שינה
יש דירות גדולות (במרכז ת"א חסר).
חינוך טוב

היא באמת שכונה גרועה, אבל כמעט כל השכונות גרועות ככה שיחסית לאלטרנטיבות היא טובה.
אחלה, זאת בדיוק הנקודה.

לא מדויק. הילדים הולכים לחברים לבד מגיל מאד צעיר, יוצאים לשחק בחוץ, לא צריכים הקפצה לחוג או לאירוע ישובי (כי זה בתוך הישוב).
הילד שלי הלך כבר בגיל 3 לבד לחברים במרחק של כמעט קילומטר דרך מדרכות, בוסתנים ומגרש ספורט (לא ממליצה, מוקדם מדי, אבל אנחנו גדלנו בקיבוץ שההורים שלנו בכלל לא ידעו מה קורה עם הילדים שלהם אז היינו קצת אהבלים).
גיל ההתבגרות הוא הכי בעייתי, הנערים זקוקים להרבה חברה וגירויים, והישובים/שכונות המנומנמים לא מקלים עליהם.
דובר על ילדים גדולים יותר בהודעה שציטטתי, ומה שכתבתי מתאים לסיומת שלך.

אני קצת מופתע לקרוא הודעה כזאת ב 2025...
אכן קרה לי כמה פעמים שפשוט קיבלתי הודעת שגיאה שאין מונית זמינה באזורי, לא נעים אבל זה הגיוני כי נהגי המוניות מתרכזים במרכז העיר/אזורי הבילוי.
אני משתדלת להזמין נסיעה מראש כשזה ניתן כדי להמנע מבלתם כזה.

אכן קרה לי כמה פעמים שפשוט קיבלתי הודעת שגיאה שאין מונית זמינה באזורי, לא נעים אבל זה הגיוני כי נהגי המוניות מתרכזים במרכז העיר/אזורי הבילוי.
אני משתדלת להזמין נסיעה מראש כשזה ניתן כדי להמנע מבלתם כזה.
מעולם לא שמעתי טענה כזו. מילא בשעות השיא, כשהנהגים עמוסים בנסיעות ויש פקקי תנועה, אבל בשעות הערב המאוחרות נהגים משוועים לעבודה, ויהיו מוכנים לסוע 2-3 ק"מ ממרכז העיר לשכונה כזו או אחרת.

תוכל להסביר מדוע אתה טוען שהיא גרועה או איזה שכונה אתה מגדיר כשכונה טובה?
בתור שכונת שינה היא מעולה, אחת הטובות, בתור שכונה עירונית היא גרועה ביותר (כמו כולן).
הסבר טוב יותר?
אין שכונות טובות בישראל, לפחות לא כאלה שאני מכיר.
הטובות ביותר הן הצפון הישן, לב העיר, כרם התימנים ונווה צדק בת"א.

תוכל להסביר מדוע אתה טוען שהיא גרועה או איזה שכונה אתה מגדיר כשכונה טובה?
גליל ים היא גרועה תכנונית כמו כמעט כל שכונת טמפלייט אחרת שנבנית בערים אחרות. יש בה מרווחים ענקיים בין הבניינים, אין צל, אין עירוב שימושים, כביש יציאה פקוק ועוד מאפיינים שכבר הרחבנו עליהם בעבר.

ההבדל היחיד בה הוא ש"התמזל מזלה" והיא שכונת הטמפלייט עם המיקום הטוב ביותר בארץ מבחינת נגישות לתעסוקה בהרצליה פיתוח ולתל אביב.
זה גורר מחירים גבוהים, והמחירים הגבוהים מהווים סנן סוציו-אקונומי מצוין שגרים שם אנשים מאוד עשירים יחסית, הייטקיסטים וכו'.

אם היית שם בדיוק את גליל ים במקום כרמי גת, או אם המושבות, או אור ים או אלף ואחת שכונות אחרות - אז באמת שלא היית מרגיש הבדל.

אני בעיקר מנסה לדמיין את עצמי כנער בן 16 בשכונת טמפלייט כזאת, בעיקר בחופשות הקיץ. רישיון נהיגה עדיין אין, זמינות האוטובוסים לא מי יודע מה, אטרקציות במרחק הליכה סביר אין ממש, ללכת בשמש הקופחת רוב ימות השנה ברחובות הלא-מוצללים-דיו גם לא אופציה כזאת אטרקטיבית... לא נשמע מלבב

אם היית שם בדיוק את גליל ים במקום כרמי גת, או אם המושבות, או אור ים או אלף ואחת שכונות אחרות - אז באמת שלא היית מרגיש הבדל.
מסכים עם הכל עם הערה קטנה:
הבניינים שם יותר יפים ומגוונים. תלך לרוב שכונות השינה ותראה מטעמי חיסכון פשוט את אותם בניינים משוכפלים ומכוערים. פה יש קצת שונות ואף בניינים יפים לטעמי.
אני בעיקר מנסה לדמיין את עצמי כנער בן 16 בשכונת טמפלייט כזאת, בעיקר בחופשות הקיץ. רישיון נהיגה עדיין אין, זמינות האוטובוסים לא מי יודע מה, אטרקציות במרחק הליכה סביר אין ממש, ללכת בשמש הקופחת רוב ימות השנה ברחובות הלא-מוצללים-דיו גם לא אופציה כזאת אטרקטיבית... לא נשמע מלבב
בנדלן הדבר הכי חשוב זה המיקום. בגליל ים למשל רוב הדברים במרחק אופנים/קורקינט סביר ממך וזה שיש לכולם חשמליים בכלל מקרה הכל.
בשכונות שינה שפחות ממוקמות טוב ההורים נהיים נהגי מונית.

גיל ההתבגרות לרוב הנוער צריך להיות במרכז ההתרחשויות.
הילדים שלי גדלו במרחב מיוער ויפהפה, אבל כשהבן הגיע לתיכון הוא שרץ אצל החברים בנהריה (לא לצחוק, זה חתיכת מרכז בשביל מי שגר בחור שאפילו מכולת או מרפאה אין בו וכמות הילדים בגילו שואפת לכלום ושום דבר). כשהבת הגיעה לתיכון עברנו לנהריה והיא היתה מאושרת (וגם הוא, כשחזר לסופש מהצבא). היום הבת לא מתקרבת לשום עיר אלא אם צריכה לבקר חברים.
אבל השכונות שבונים היום אין בהן לא טעם ולא ריח (אין טבע באמת ואין עיר באמת).

אני קצת מופתע לקרוא הודעה כזאת ב 2025...
מכיר באופן אישי נהג של גט שגר בשכונת טמפלט באחת מערי הלוויין של תל אביב, לטענתו, אחרי הנסיעה הראשונה שיש לו לתל אביב, שזה בד"כ די מהר, הוא נשאר לעבוד רק בתל אביב עד סוף היום. הוא טוען שלא משתלם לעבוד בפרברים. הוא מכיר את תל אביב יותר טוב מהעיר שהוא גר בה.

בתור שכונת שינה היא מעולה, אחת הטובות, בתור שכונה עירונית היא גרועה ביותר (כמו כולן).
הסבר טוב יותר?
אין שכונות טובות בישראל, לפחות לא כאלה שאני מכיר.
הטובות ביותר הן הצפון הישן, לב העיר, כרם התימנים ונווה צדק בת"א.
גם בצפון החדש של תל אביב המצב טוב. יש מבחר בתי עסק שחלקם פתוחים עד שעות הערב המאוחרות/לילה, סביר להניח בגלל ריכוז הסטונדטים אבל גם מתאים לבילוי בני נוער וכמובן גישה באופניים לבילוי בנמל תל אביב ותחבורה נוחה לתוך העיר עם יתרון של אווירה בטוחה יותר לבני נוער ממרכז העיר. מזרח העיר תוכנן מאוד גרוע לדעתי.

לב העיר, הצפון הישן והכרם הם שכונות ,שלפחות אני, לא הייתי רוצה לגדל בהם ילדים/בני נוער. שכונות צפופות חונים על מדרכות הומלסים ומסוממים וכמעט שאין גינות ופארקים. לא הייתי נותן לבני נוער צעירים להסתובב שם לבד.

נערך לאחרונה ב:
מכיר באופן אישי נהג של גט שגר בשכונת טמפלט באחת מערי הלוויין של תל אביב, לטענתו, אחרי הנסיעה הראשונה שיש לו לתל אביב, שזה בד"כ די מהר, הוא נשאר לעבוד רק בתל אביב עד סוף היום. הוא טוען שלא משתלם לעבוד בפרברים. הוא מכיר את תל אביב יותר טוב מהעיר שהוא גר בה.
ואני מכיר נהג מונית שעושה כל היום נסיעות בתוך באר יעקב, מלכת שכונות הטמפלייט. אז? מה אתה טוען שאפשר ללמוד ממקרה פרטי אחד של נהג מונית אחד בשכונה אחת?

אם אתה חושב שקשה להגיע לגליל-ים במונית (או לצאת ממנה), תרשה לי לחדש לך.

ובפעם הרביעית בשרשור, אין דין שכונת הצמרות בבאר יעקב כדין גליל-ים בהרצליה. ויש דוגמאות יותר קיצוניות לשכונות "שינה" שמקנות איכות חיים גבוהה לתושביהן. לא מצליח להבין למה לדבר על כולן יחד. אם הפות"ש היה שואל "למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונת XXXX בעיר YYYY על פני השכונות הותיקות," כנראה שהיינו יכולים להגיע להסכמה. הדיון הכללי רחב מידי.

ואני מכיר נהג מונית שעושה כל היום נסיעות בתוך באר יעקב, מלכת שכונות הטמפלייט. אז? מה אתה טוען שאפשר ללמוד ממקרה פרטי אחד של נהג מונית אחד בשכונה אחת?

אם אתה חושב שקשה להגיע לגליל-ים במונית (או לצאת ממנה), תרשה לי לחדש לך.

ובפעם הרביעית בשרשור, אין דין שכונת הצמרות בבאר יעקב כדין גליל-ים בהרצליה. ויש דוגמאות יותר קיצוניות לשכונות "שינה" שמקנות איכות חיים גבוהה לתושביהן. לא מצליח להבין למה לדבר על כולן יחד. אם הפות"ש היה שואל "למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונת XXXX בעיר YYYY על פני השכונות הותיקות," כנראה שהיינו יכולים להגיע להסכמה. הדיון הכללי רחב מידי.
בגליל ים אין בעיה בגלל הקרבה להרצליה פיתוח שמעסיקה לא מעט מוניות. אם תתרחק יותר מתל אביב תתקשה למצוא מוניות, בטח לא באפליקציה. אמא שלי גרה באחת מערי השרון (במרכז העיר), היא כמעט לא מצליחה להשיג מוניות באפליקציה, למזלה יש תחנת מוניות במרכז העיר שהיא מתקשרת אליה כדי להשיג מונית, לרוב לא ברמה מיידית, אבל עם זמני המתנה סבירים.

אם יש לך שכונות חריגות נשמח שתספר כדי שאנשים ידעו.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בגליל ים אין בעיה בגלל הקרבה להרצליה פיתוח שמעסיקה לא מעט מוניות. אם תתרחק יותר מתל אביב תתקשה למצוא מוניות, בטח לא באפליקציה. אמא שלי גרה באחת מערי השרון (במרכז העיר), היא כמעט לא מצליחה להשיג מוניות באפליקציה, למזלה יש תחנת מוניות במרכז העיר שהיא מתקשרת אליה כדי להשיג מונית, לרוב לא ברמה מיידית, אבל עם זמני המתנה סבירים.
נושא המוניות עלה מתוך דאגה של אחד המשתמשים שלא אצא לשתות מחוץ לשכונת השינה שלי ברכב. אני מתאר לעצמי שאמא שלך (אגב, עוד מקרה פרטי) לא משתמשת במוניות לצורך הזה. היעדר מוניות במהלך היום אינו תכונה של שכונת שינה.

ואם כבר, במהלך היום שכונת שינה היא כאמור חלום בהיבט הזה - אתה יכול להחזיק רכב פרטי מבלי הצורך לברר באיזה חניון של אחוזת החוף תוכל להשאיר אותו לשבוע הקרוב.
אם יש לך שכונות חריגות נשמח שתספר כדי שאנשים ידעו.
חריגות ממה? כל שכונה כזאת כוללת מאות\אלפי (כתלות בגודל השכונה) עדויות לאנשים שמאמינים שאיכות החיים שלהם שם טובה מאשר במקומות אחרים, לפחות אלו שידם משגת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
Okiru אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 38
deussex למה בעצם לא לשים את קופת הפנסיה לעקוב אחרי מסלול מנייתי, אלא דווקא סנופי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ד למה בעצם לא להשקיע את כל הכסף בקרן נאמנות אחת? שוק ההון 1
ס למה בעצם ביצועי החברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 96
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
ת אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים, למה בעצם הרוב לא עוסקים בזה? אוף טופיק 85
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
חצי פנסיון אם בעצם משקיעים במדד עוקב למה לא אקסטרים שוק ההון 4
ש למה בעצם המס על נדל"ן נמוך יותר? שוק ההון 30
מ למה בעצם לחקות את השוק? שוק ההון 18
ל למה בעצם השתלמות IRA? צרכנות פיננסית 6
ע למה בעצם לא להשקיע בממד אחד? שוק ההון 3
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151

נושאים דומים

Back
למעלה