קראתי באחד הדיונים פה באתר ציטוט של הסולידית?
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/התלבטות-בנוגע-לבחירת-מקצוע.14344/#post-330633
"לפי גישת הסולידית ליציאה לעצמאות - להרוויח כסף ומהר ולא לבזבז זמן בלימודים - לחסוך אגרסיבית בשביל לממן את עצמך לתקופה ארוכה "
אז, השכנים שלנו
הייתה להם בעיית אינסטלציה משהו כזה. אדמה, שורשים. בקיצור: הצריך להביא מחפרון, צוות עובדים מהיום עד הלילה, במשך שבוע ימים.
כל זה - 7 אלף שח, והם קיבלו הצעות פי 3 אפילו.
ואני לא מבין, אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים
הפעם נתייחס רק למקצוע ה
אינסטלטור נניח, אז למה הרוב לא פונים לשם?
כי זה לא מכובד? כי זה להתעסק ב___? כי זה מלוכלך?
אבל אם בחודש הוא עושה 15-20-25 אלף שח?
בהנחה ויש לו קהל לקוחות גדול, ועם הזמן הוא כבר לא רק מחליף ברזים ועבודות קטנות
אלא ממש מחליף צנרת שלמה בדירה, עם הזמן עושה את זה גם בעסקים וכולי (מקבל על עבודה 1 כמה עשרות אלפי שקלים)
הרי כולם מבינים שכסף טוב - יש שם. זה לא "סוד".
אז למה לא הולכים?
רק בגלל הסטיגמה?
מה משנה הסטיגמה אם בסוף אתה חי בדירה נאה? רכב נאה? ויכול לאפשר לעצמך מה שתרצה מבחינה כלכלית?
את מי מעניינת הסטיגמה כשיש לך כסף לכל טיפול רפואי שתרצה, הכסף הוא לא בעיה עבורך?
במקום "לשרוף" 5-6 שנים באקדמיה, אחרי זה לעבוד לא יודע איפה, להתמרמר (כלוב זהב, סטאז' וכולי) אבל העיקר
יש לך כסף (שהאינסטלטור כבר עשה כמה שנים לפניך, ואולי אפילו יעשה יותר ממך)
רק כי הוא עובד עם הידיים מתלכלך, ואתה שלמדת חוזר עם בושם בסוף יום עבודה וידיים נקיות?
ברצינות זה מעניין אותי (ולא אני לא אינסטלטור, להפך, אני זה הצד השני שדיברתי עליו, אבל באמת מסקרן אותי) מה דעתכם על זה?
זה קצת מצחיק לשאול אנשים משכילים ואקדמאים, כי לרוב האדם יצדיק את דרכו שלו, אבל עדיין יהיה מעניין לשמוע
למה לא בעצם? למה לא לבחור במקצוע האינסטלטור בשביל להיות מסודר בחיים? זה לא נראה לי כמו מקצוע שייכחד בעתיד.
לא צריך ללמוד, אפשר להתחיל משולייה.
אין כסף שהולך על אקדמיה במשך 3-6 שנים.
אין באמת סכנת חיים כמו בהתחשמלות חשמלאי נניח וכאלה.
מה החסרונות במקצוע הזה? איפה הקאץ', למה לא ללכת לעסוק בו מבחינת מי שרוצה להרוויח כסף מהר לשנים הבאות שלו?
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/התלבטות-בנוגע-לבחירת-מקצוע.14344/#post-330633
"לפי גישת הסולידית ליציאה לעצמאות - להרוויח כסף ומהר ולא לבזבז זמן בלימודים - לחסוך אגרסיבית בשביל לממן את עצמך לתקופה ארוכה "
אז, השכנים שלנו
הייתה להם בעיית אינסטלציה משהו כזה. אדמה, שורשים. בקיצור: הצריך להביא מחפרון, צוות עובדים מהיום עד הלילה, במשך שבוע ימים.
כל זה - 7 אלף שח, והם קיבלו הצעות פי 3 אפילו.
ואני לא מבין, אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים
הפעם נתייחס רק למקצוע ה
אינסטלטור נניח, אז למה הרוב לא פונים לשם?
כי זה לא מכובד? כי זה להתעסק ב___? כי זה מלוכלך?
אבל אם בחודש הוא עושה 15-20-25 אלף שח?
בהנחה ויש לו קהל לקוחות גדול, ועם הזמן הוא כבר לא רק מחליף ברזים ועבודות קטנות
אלא ממש מחליף צנרת שלמה בדירה, עם הזמן עושה את זה גם בעסקים וכולי (מקבל על עבודה 1 כמה עשרות אלפי שקלים)
הרי כולם מבינים שכסף טוב - יש שם. זה לא "סוד".
אז למה לא הולכים?
רק בגלל הסטיגמה?
מה משנה הסטיגמה אם בסוף אתה חי בדירה נאה? רכב נאה? ויכול לאפשר לעצמך מה שתרצה מבחינה כלכלית?
את מי מעניינת הסטיגמה כשיש לך כסף לכל טיפול רפואי שתרצה, הכסף הוא לא בעיה עבורך?
במקום "לשרוף" 5-6 שנים באקדמיה, אחרי זה לעבוד לא יודע איפה, להתמרמר (כלוב זהב, סטאז' וכולי) אבל העיקר
יש לך כסף (שהאינסטלטור כבר עשה כמה שנים לפניך, ואולי אפילו יעשה יותר ממך)
רק כי הוא עובד עם הידיים מתלכלך, ואתה שלמדת חוזר עם בושם בסוף יום עבודה וידיים נקיות?
ברצינות זה מעניין אותי (ולא אני לא אינסטלטור, להפך, אני זה הצד השני שדיברתי עליו, אבל באמת מסקרן אותי) מה דעתכם על זה?
זה קצת מצחיק לשאול אנשים משכילים ואקדמאים, כי לרוב האדם יצדיק את דרכו שלו, אבל עדיין יהיה מעניין לשמוע
למה לא בעצם? למה לא לבחור במקצוע האינסטלטור בשביל להיות מסודר בחיים? זה לא נראה לי כמו מקצוע שייכחד בעתיד.
לא צריך ללמוד, אפשר להתחיל משולייה.
אין כסף שהולך על אקדמיה במשך 3-6 שנים.
אין באמת סכנת חיים כמו בהתחשמלות חשמלאי נניח וכאלה.
מה החסרונות במקצוע הזה? איפה הקאץ', למה לא ללכת לעסוק בו מבחינת מי שרוצה להרוויח כסף מהר לשנים הבאות שלו?