Flex
משתמש סולידי
- דירוג
- 21
שלום לכולם,
תקופה של חודשיים בערך בפאסיביות כאן ולאחרונה פתחתי משתמש והתחלתי לחדור פנימה לתוך העניינים.
בן 27 (עוד שלושה חודשים 28), נשוי + 1.
עובד בהייטק תקופה של כ-4 חודשים, עד אז ומאז השחרור מצה״ל עסקתי בביטחון וניהול נדל״ן עסקי.
אזרח אמריקאי.
אני מרוויח 21K ברוטו, כ-14K נטו, אשתי כרגע בחופשת לידה עתידה לחזור לעבוד בתחילת נובמבר, משכורת נטו של בערך 11K = סה״כ 25K.
כרגע חיים אצל ההורים, מוציאים כ10K (1.8K הלוואה לרכב, השלמה של 1.2K למשכנתא כי השוכרים אינם מכסים, לימודים, הוצאות שוטפות)
נתונים פיננסיים:
אנחנו מנהלים 2 חשבונות בנק, אוצר החייל ובנק יהב, אז נחלק את זה לשני הבנקים:
יהב - חשבון שאשתי מכניסה אליו משכורת אך כרגע בשלושה חודשים האחרונים של חופשת הלידה בת חצי שנה ללא שכר
- עו״ש: 126K ₪
- מט״ח: $460
- התחייבויות: אין
אוצר החייל - חשבון להתנהלות שוטפת שלי ושל אשתי
- עו״ש: 500 ₪
- הלוואות: 92.5K ₪ (על רכב - שווה כיום כ110K, מחזירים בחודש כ1,800 ₪)
- משכנתא: 836.5K ₪ (החזר חודשי על כ4.5K, שווי הנכס מוערך בכ1.5 מיליון, נקנה ב1.17 מיליון לפני כשנתיים)
- מט״ח: $2.5K
- פקדונות: 300 ₪ (מועבר 300 כל חודש, התחלתי לפני חודש)
נתונים פנסיוניים:
- פנסיה: 120K - מגדל, 0.1% צבירה, 1.4% הפקדה, מסלול מחקה מדד S&P500
- קה״ש: 54K - אקסלנס, 0.6% צבירה, מסלול מחקה מדד S&P500
- קופות גמל:
# 25K באקסלנס, מחקה מדד S&P500, הפקדה של 1.5K בחודש
# 2K בכלל, מסלול כלל גמל לעתיד מניות, הפקדה של 1K בחודש
(כלל הקופות בתהליכי סגירה כי תודות לפורום הזה הבנתי שזה PFIC ובתור אזרח אמריקאי עדיף שלא)
עבור אשתי:
- פנסיה: 201K - מנורה, 0.1% צבירה, 1.2% הפקדה, פנסיה מקיפה
- קה״ש: 48K - מנורה, 0.3% צבירה, השתלמות כללי
המטרה העיקרית היא עצמאות כלכלית בגיל 40.
פתחתי חשבון בIBKR, וכנראה אעביר את כלל הכספים מקופות הגמל לשם ואשקיע עפ״י המדריך על מייק, סעיף קטן אזרח אמריקאי - שילוב של VTI ו-VXUS (דמי ניהול משוקללים: 0.045%~)
את ההפקדות החודשיות של 2.5K שהייתי מפקיד לקופות גמל אתחיל להפקיד חודש בחודש לIBKR ולאט לאט אחזק את התיק.
מתלבט איך לחלק בדיוק את התיק, האם להוסיף משהו נוסף אליו?
אשמח להכוונה ללמוד יותר בנושא אזרח אמריקאי + דיבידנדים כי להבנתי זה מה שאני אמור להחזיק, האם יש התנהלות מיוחדת?
האם לשנות אולי את המצב הקיים מבחינת איפה מושקעת הפנסיה, קה״ש?
תודה לכל הקוראים והמגיבים!
תקופה של חודשיים בערך בפאסיביות כאן ולאחרונה פתחתי משתמש והתחלתי לחדור פנימה לתוך העניינים.
בן 27 (עוד שלושה חודשים 28), נשוי + 1.
עובד בהייטק תקופה של כ-4 חודשים, עד אז ומאז השחרור מצה״ל עסקתי בביטחון וניהול נדל״ן עסקי.
אזרח אמריקאי.
אני מרוויח 21K ברוטו, כ-14K נטו, אשתי כרגע בחופשת לידה עתידה לחזור לעבוד בתחילת נובמבר, משכורת נטו של בערך 11K = סה״כ 25K.
כרגע חיים אצל ההורים, מוציאים כ10K (1.8K הלוואה לרכב, השלמה של 1.2K למשכנתא כי השוכרים אינם מכסים, לימודים, הוצאות שוטפות)
נתונים פיננסיים:
אנחנו מנהלים 2 חשבונות בנק, אוצר החייל ובנק יהב, אז נחלק את זה לשני הבנקים:
יהב - חשבון שאשתי מכניסה אליו משכורת אך כרגע בשלושה חודשים האחרונים של חופשת הלידה בת חצי שנה ללא שכר
- עו״ש: 126K ₪
- מט״ח: $460
- התחייבויות: אין
אוצר החייל - חשבון להתנהלות שוטפת שלי ושל אשתי
- עו״ש: 500 ₪
- הלוואות: 92.5K ₪ (על רכב - שווה כיום כ110K, מחזירים בחודש כ1,800 ₪)
- משכנתא: 836.5K ₪ (החזר חודשי על כ4.5K, שווי הנכס מוערך בכ1.5 מיליון, נקנה ב1.17 מיליון לפני כשנתיים)
- מט״ח: $2.5K
- פקדונות: 300 ₪ (מועבר 300 כל חודש, התחלתי לפני חודש)
נתונים פנסיוניים:
- פנסיה: 120K - מגדל, 0.1% צבירה, 1.4% הפקדה, מסלול מחקה מדד S&P500
- קה״ש: 54K - אקסלנס, 0.6% צבירה, מסלול מחקה מדד S&P500
- קופות גמל:
# 25K באקסלנס, מחקה מדד S&P500, הפקדה של 1.5K בחודש
# 2K בכלל, מסלול כלל גמל לעתיד מניות, הפקדה של 1K בחודש
(כלל הקופות בתהליכי סגירה כי תודות לפורום הזה הבנתי שזה PFIC ובתור אזרח אמריקאי עדיף שלא)
עבור אשתי:
- פנסיה: 201K - מנורה, 0.1% צבירה, 1.2% הפקדה, פנסיה מקיפה
- קה״ש: 48K - מנורה, 0.3% צבירה, השתלמות כללי
המטרה העיקרית היא עצמאות כלכלית בגיל 40.
פתחתי חשבון בIBKR, וכנראה אעביר את כלל הכספים מקופות הגמל לשם ואשקיע עפ״י המדריך על מייק, סעיף קטן אזרח אמריקאי - שילוב של VTI ו-VXUS (דמי ניהול משוקללים: 0.045%~)
את ההפקדות החודשיות של 2.5K שהייתי מפקיד לקופות גמל אתחיל להפקיד חודש בחודש לIBKR ולאט לאט אחזק את התיק.
מתלבט איך לחלק בדיוק את התיק, האם להוסיף משהו נוסף אליו?
אשמח להכוונה ללמוד יותר בנושא אזרח אמריקאי + דיבידנדים כי להבנתי זה מה שאני אמור להחזיק, האם יש התנהלות מיוחדת?
האם לשנות אולי את המצב הקיים מבחינת איפה מושקעת הפנסיה, קה״ש?
תודה לכל הקוראים והמגיבים!